πάμε μπροστά

Δευτέρα

16

Φεβρουάριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση σε δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων σήμερα στις 18:00 με θέματα “τι δήμο και τι σχολείο θέλω”

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημοτικό Συμβούλιο, Παίδων, Προέδρου ΔΣ, Πρόσκληση ΔΣ

Αλεξανδρούπολη 16/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

Συμπληρώνοντας δύο περίπου μήνες από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και παραμένοντας συνεπείς στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις μας, σας γνωστοποιούμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή της δεύτερης συνεδρίασης τη Δευτέρα 16.02.2015 στις 18:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου).

Στη συνεδρίαση θα παρίσταται ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο υπογράφων την παρούσα ως προεδρεύων.

Η θεματολογία πάνω στην οποία οι μαθητές – Δημοτικοί Σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις και προτάσεις τους, έχει προκαθοριστεί από την πρώτη συνεδρίαση και είναι η εξής:

  1. Τι Δήμο θέλω και
  2. Τι σχολείο θέλω.

Ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Γκοτσίδης

===============

Σχόλιο pamemprosta.org:

Υπολειτουργεί το γραφείο του δήμου ή αμέλησε να ενημερώσει τα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΔΣ; Η πρόκληση για το σημερινό δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων στις 18·00 εστάλη στις 09:37 το πρωί….

Όσο για τον προσκεκλημένο για δεύτερη φορά, τον πρώην υφυπουργό παιδείας και πρώην βουλευτή Έβρου κ. Δερμεντζόπουλο; Ο αγαπημένος υποψήφιος βουλευτής του κ. δημάρχου, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, συμμετέχει και στη σημερινή συνεδρίαση επειδή στο πρώτο ΔΣ Παίδων της 15/12/2014 το είχε ζητήσει (και ο πρόεδρος κ. Γκοτσίδης είχε δεσμευτεί). Το ραντεβού είχε τότε κλειστεί για το Γενάρη (στις αρχές του μήνα το είχε ζητήσει ο κ. Δερμεντζόπουλος, πριν τις εκλογές που αναμέναμε για τα τέλη Γενάρη τότε). Λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της 25/1/2015 και της κριτικής που ασκήθηκε για την επανεμφάνιση του κ. Δερμετζόπουλου σε προεκλογική μάλιστα περίοδο, η δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ αναβλήθηκε για… σήμερα.

Η σημερινή του συμμετοχή αναρωτιέμαι τι νόημα έχει καθώς δεν είναι πλέον ούτε μέλος της κυβέρνησης ούτε εκλεγμένος βουλευτής, ενώ τις προτάσεις των μαθητών ο κ. Δερμεντζόπουλος είχε τότε αναφέρει ότι τις ήθελε για τον σχεδιασμό του νέου δημοτικού σχολείου… Μήπως θα ήταν ορθότερο να προσκληθεί ο κ. Δημοσχάκης, ως εν ενεργεία βουλευτής, ή κάποιος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης;

Δείτε τι είχε πει ο κ. Δερμεντζόπουλος στο πρώτο ΔΣ παίδων:

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος): Καταρχάς ξεκινώντας από της τελευταία δημοτική σύμβουλο, θα ήθελαν απαντήσω σε όλους σας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο. Να αλλάξουμε δηλαδή τον τρόπο που λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο. Και γιατί το λέω αυτό. Είναι σε όλους αντιληπτό, πρώτα σε σας που είστε τα παιδιά του δημοτικού, μετά στους γονείς σας, που μαζί με εσάς περνάν και αυτοί ξανά το δημοτικό σχολείο, ότι αυτά που σήμερα γίνονται στο δημοτικό σχολείο είναι πια παρωχημένα σε ένα μεγάλο βαθμό. Είναι ξεπερασμένα από τη μια μεριά. Από την άλλη θα πρέπει να βελτιώσουμε και τον τρόπο με τα ον οποίο γίνεται η εκπαίδευση σε σας. Τι θέλω να πω. Όλοι σας είστε παιδιά της έκτης δημοτικού,. Όπου διαπιστώνεται ότι έχτε χάσει το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, έχετε μια σειρά από μαθήματα που είναι πάρα πολλά. Και εμείς το διαπιστώσαμε έχοντας, ακούγοντας εσάς. Όπου μαθαίνετε από όλα αυτά τα μαθήματα κάποια πράγματα. Με αποτέλεσμα όταν πάτε στο γυμνάσιο, προχωράτε στο λύκειο. Άσε που θα τα έχετε ξεχάσει όλα τα προηγούμενα, δεν θα μείνει τίποτα αυτό που έμεινε. Σήμερα λοιπόν, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και το συζητάμε, όχι μεταξύ μας, από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, με ειδικούς, με εκπαιδευτικούς, με παιδαγωγούς, ώστε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Και οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν με τι; Με την μείωση των μαθημάτων; Αλλά τα μαθήματα που θα είναι λιγότερα , θα διδάσκεστε σε πιο μεγάλο βάθος. Παράλληλα μέσα στο σχολικό ωράριο, αυτό που επιθυμούμε είναι να εξαντλείτε η ανάγκη εκπαίδευσή σας, έτσι ώστε τα απογεύματα να είναι ελεύθερα για σας, να χαίρεστε τη ζωή. Και πάμε και σε κάτι άλλο, τα λιγότερα μαθήματα, η λιγότερη ύλη, θα έχουν και ένα άλλο αποτέλεσμα, αυτό το φαινόμενο που όλοι σας, αν ρωτήσω έναν- έναν, πόσα βιβλία έχτε στο σπίτι για την τάξη σας, πολλά!!!! Πόσα κιλά ζυγίζει η τσάντα σας που κουβαλάτε για να πάτε σχολείο. Ο στόχος μας είναι αυτά να μειωθούν. Και μου δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία σήμερα στο ΔΣ, που δημοτικοί σύμβουλοι είστε εσείς, εάν μπορούσε κ. πρόεδρε το επόμενο ΔΣ να γίνει νωρίς, να γίνει κάπου αρχές Ιανουαρίου μετά τις γιορτές, γιατί από ότι έμαθα το κάνετε κάθε τρίμηνο….

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γκοτσίδης Κωνσταντίνος): …δίμηνο, δίμηνο….

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος): : …θα σας παρακαλούσα να κάνετε ένα (ΔΣ Παίδων) πιο μπροστά, όπου να βάλετε ένα θέμα για να συζητήσουν τα παιδιά, πως θέλουν το δημοτικό σχολείο και τι αλλαγές θέλουν. Και εκεί μέσα αφού συμφωνήσουν σε πέντε πράγματα, να βγει μια απόφαση, που εμάς θα μας βοηθούσε να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις απόψεις των παιδιών, που έχουν διανύσει πια τις έξι τάξεις του δημοτικού. Και θα είναι ωφέλιμο και χρήσιμο για μας. Γιατί αυτό είναι η Δημοκρατία. Δημοκρατία είναι να ακούμε και εσάς. Βέβαια, από εκεί και μετά, καλό θα είναι να υπάρχει και ο αντίλογος. Ας ξεκινήσουμε όμως το απ’ τον διάλογο τον δικό σας και ο αντίλογος είναι άλλη ιστορία. Χαίρομαι πραγματικά γιατί μπήκαν αυτά τα ζητήματα..