πάμε μπροστά

Τετάρτη

4

Μάρτιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 25/02/2015… μετά τη λήξη της συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Πασχάλης Δρακόπουλος, Φωτογραφίες/Γραφικά

Αναρτούμε εκ των υστέρων τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 25/02/2015. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00. Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας. Σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσει και η ανάρτηση της αναλυτικής απομαγνητοφώνησης.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com.

25/2/2015 18:05 – 4ο Δημοτικό Συμβούλιο

(παρόντες για πρώτη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν σε αργία μετά την αθώωσή τους από το Τριμελές Κακουργιοδικείο)

Απών από το δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι” κ. Γιαννόπουλος.

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 18:17

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 18:17

18:15

Ψήφισμα συμπαράστασης σε μητροπολίτη Άνθιμο

Ο κ. Δήμαρχος διαβάζει ανακοίνωση για ανώνυμο, συκοφαντικό έντυπο προς θεσμικούς με συκοφαντίες προς το μητροπολίτη Άνθιμο. Προτείνει το ΔΣ να συνυπογράψει αυτό το κείμενο ως ψήφισμα στήριξης του θεσμού και του θεσμικού προσώπου έναντι αυτής της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι η ανωνυμία είναι το χειρότερο πράγμα, πρέπει να καταδικάζουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση συνδημότης πλήττεται από ανώνυμα σχόλια. Χρειάζεται να προστεθεί μια παράγραφος 5 σειρών με την οποία να δηλώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δεσπότη.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι είναι σίγουρο πως για οποιονδήποτε πολίτη, ιδιαίτερα όταν πλήττεται το χριστιανικό αίσθημα, πρέπει να καταδικάζουμε αυτές τις ανώνυμες κατηγορίες. Η επιστολή που προτείνει ως ψήφισμα ο κ. δήμαρχος είναι πολύ μεγάλο, θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο. Η ίδια η επιστολή δείχνει ότι βγαίνει μια αντιπαλότητα μεταξύ των πιστών από τον Άγιο Νεκτάριο και το δεσπότη, πρέπει και η εκκλησία να δει τα του οίκου της. Θα υπερψηφίσει το ψήφισμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι το παρέλαβε από τους πρώτους, δεν το διάβασε καν γιατί σέβεται το πρόσωπο του μητροπολίτη.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι από πάγια τακτική δε συμμετέχει σε ψηφίσματα, δόθηκε μεγαλύτερη έκταση από ότι έπρεπε. Τέτοιες εκφράσεις πρέπει να εκλείψουν.

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 18:15

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 18:15

Ο κ. Γιαννόπουλος απουσιάζει.

Ο κ. Ρηγόπουλος λέει ότι γνωρίζει τον κ. Άνθιμο από παιδί, 10 χρόνων. Από μικρός ήταν ακέραιος χαρακτήρας, το κείμενο είναι στα όρια της χυδαιότητας. Πρέπει ως ΔΣ να στηρίξουμε τον σεβασμιότατο. Συμφωνεί με τον κ. Φωτιάδη να προστεθεί ένα θετικό σχόλιο για τον σεβασμιότατο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Έκτακτα θέματα

1) Αποδοχή δωρεάς επίπλων στην τεχνική υπηρεσία από το τεχνικό γραφείο Κουτσός – Αποστολίδου. Ομόφωνα.

2) Κλείσιμο παραλιακής σε περιόδους θεομηνιών.
Ο κ. Χατζηαναγνώστου λέει ότι στις 31/1-1/2 έκλεισε η οδός λόγω θεομηνίας, τυπική απόφαση για εκείνο το κλείσιμο.

3) Καθορισμός αριθμού αδειών
Ο κ. Χαρταμπάς λέει ότι συνδημότες ενδιαφέρονται για επαγγελματική αποκατάσταση. Προτείνει καθορισμό θέσεων.
Πλανόδιο εμπόριο 10 άδειες νέες για το 2015 με αόριστη διάρκεια και ανανέωση κάθε χρόνο.
Στάσιμο εμπόριο σε δημόσιους χώρους: 3 άδειες
Στάσιμο εμπόριο σε δημοτικούς χώρους: 2 άδειες, 2 άδειες για ποπκόρν, μαλλί γριάς στην πλατεία φάρου, 2 άδειες στο νότιο πεζοδρόμιο της παραλιακής λεωφόρου και 2 άδειες για μικρά καλλιτεχνήματα και χειροτεχνήματα, 1 άδεια ειδών καντίνας στο στρατόπεδο Ζήση.
Στις Φέρες 4 θέσεις και 4 θέσεις σταθερής καντίνας.
Ομόφωνα

4) παραχώρηση γραφείου στο Κτηματολόγιο στις Φέρες
Βάλαμε 100 ευρώ μίσθωμα και το αποσύρουμε,

5) Κλαδιά δήμου, δίνονται δωρεάν σε ιδιώτη απέναντι από ΧΑΔΑ, και μας δίνουν λίπασμα.

6) Καπνομάγαζο – 4η παράταση προθεσμίας
Ο κ. Κάβουρας λέει ότι είμαστε στο τέλος μένουν κάποιες εργασίες στον εξωτερικό χώρο που καθυστέρησαν λόγω καιρού. Παράταση μέχρι 30/3/2015. Ομόφωνα

Ενημέρωση

Ενημέρωση από κ. Γκότση για οζώδη δερματίτιδα, σαν την ευλογία των προβάτων που πλήττει τα βοοειδή. Θα γίνει σεμινάριο εδώ, άσχημη εξέλιξη. Αν περάσει εδώ έχουμε χάσει το παιχνίδι.
Η περιφέρεια έχει κάνει ήδη απολυμαντικές τάφρους. Αν χρειαστεί να γίνει εγκλεισμός θα ειναι πλήγμα για τους κτηνοτρόφους των Φερών.

Ανακοίνωση δημάρχου για κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου βόλεϊ

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν εξήγγειλε ποτέ το γυμναστήριο, αυτό το έκανε ο κ. Γιαννακίδης. Οι τεχνικές υπηρεσίες μελετούν ήδη γήπεδο 1.200 θέσεων. Το παλιό κολυμβητήριο θα κατεδαφιστεί γιατί είναι ασύμφορη η επισκευή του και θα κατασκευαστεί γήπεδο ενόργανης όταν βρεθεί χρηματοδότηση.

19:10

Διαβούλευση Κυκλοφοριακής Μελέτης

Παράπονα Θυμιανίδη και Δευτεραίου ότι δεν ενημερώθηκαν για τη διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη. Ο κ. Δήμαρχος επιμένει ότι υπήρξε ενημέρωση και ανάρτηση στη σελίδα του δήμου και στα ΜΜΕ (σ.σ. όπως ανακοίνωσε ήδη στα τοπικά ραδιόφωνα, προς τιμήν του, ο κ. δήμαρχος, το ΔΣ της 18/3/2015 θα αποτελέσει άλλη μία ανοικτή διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη, κάθε δημότης μπορεί να παραστεί και να θέσει τα ερωτήματά του).

Καθιέρωση 6/3 ως ημέρα κατά της σχολικής βίας, ομιλία-ενημέρωση στις 18:00 στο Επιμελητήριο με αυτό το θέμα. Ομιλητής Απόστολος Καβαλιώτης, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

19:11

Ενημέρωση κ. Γκότση

Ο δήμος πήρε την άδεια για το Σφαγείο Φερών, κοντά στο καλοκαίρι πιστεύουν ότι θα δημοπρατηθεί το σφαγείο.
Σε δυο μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη αρδευτικού του πετάλου και προχωρά η μελέτη των αρδευτικών των υπολοίπων περιοχών του κάμπου Φερών.

19:13

Θέμα 1 – Αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα συζητηθούν μαζί με το θέμα 8.

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται. Διαβάζει την εισήγηση που μοιράστηκε σήμερα το μεσημέρι. Αιτήσεις υπέβαλλαν σύλλογοι (διαβάζει τις αιτήσεις αναλυτικά με ημερομηνίες και ποσά)

1ο πρότυπο δημοτικό σχολείο 4.000 για συναυλία με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και την ορχήστρα της.

Η εισήγηση αφορά το σύνολο των σωματείων και συλλόγων, ο κ. Παντελίδης διάβασε τα αιτήματα που είχαμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι πρέπει να πάμε στα περσινά και να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε λίγο. Να μη δώσουμε όμως επιπλέον ποσά. Τα πανηγύρια πρέπει να περιοριστούν, να υπάρξει κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους να πουν τι σχεδιάζουν να γίνει για να βοηθήσει ο δήμος. Πώς θα επιχορηγηθεί το πρώτο πειραματικό; Μπορεί να γίνει από το δήμο και να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των πολιτιστικών συλλόγων επειδή είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ο κ. Γκοτσίδης λέει ότι θα ζητείται απολογισμός πεπραγμένων και δράσεων απο τους συλλόγους που επιχορηγούνται κάθε χρόνο.

Ο κ. Γκότσης λέει ότι έχουμε μια εκκρεμότητα από τον ΑΜΕΑ πρωταθλητή Μιχαλεντζάκη.

Ψηφίζονται ομόφωνα το θέμα 8 και οι αιτήσεις.

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 19:27

Δημοτικό Συμβούλιο 25/2/2015 19:27

19:37

Θέμα 11

Ο κ. Φωτιάδης ρωτά ποιος επέβαλλε το πρόστιμο. Παρών ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ελευθεριάδης Δημήτρης, δικηγόρος Κιλκίς.

Ο κ. Δήμαρχος ρωτά αν έχουμε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου, όχι λέει η τα μαγεία και το προεδρείο.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι αφού επέβαλλε το πρόστιμο η επιθεώρηση μεταλλείων, μόνο αυτή μπορεί να αναιρέσει τς πρόστιμα και όχι το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι έχει πεισθεί ότι μπορεί να αποφασίσει το ΔΣ.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι η απόφαση του ΔΣ θα είναι παράνομη, πρέπει να ανακληθεί το πρόστιμο από την επιθεώρηση μεταλλείων.

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι η εισήγηση είναι ελλιπής και συμφωνεί με τον κ. Φωτιάδη. Δε βλέπει απόφαση ΝΣΚ και το πρόστιμο.

Το θέμα αποσύρεται από τον κ. Δήμαρχο για να συμπληρωθεί η εισήγηση και να αποφασιστεί στο επόμενο ΔΣ.

19:46

Θέμα 2 – Εισηγητής κ. Χαρταμπάς.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία να δοθεί η ανανέωση με 2μηνη παράταση μέχρι 2/5/2015 (η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει τη δικιά της πρόταση για 6μηνη παράταση)

20:00

Θέμα 3

Χαρταμπάς – ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 4

Ομόφωνα

Θέμα 5 – Διάλυση ΑΠΟΚΔΑ

Ο κ. Δευτεραίος δήλωσε δικαιωμένος που είχε προτείνει αυτή τη λύση όταν υπήρχαν προβλήματα με τα εντάλματα του επιτρόπου (μάλλον αναφέρεται στις πληρωμές των υπαλλήλων του ωδείου παλαιότερα). Οι θέσεις αυτές να μην είναι προσωποπαγείς, να έρθουν σε θέσεις με το νέο ΟΕΥ. Προτείνει να μετατραπούν όλες οι θέσεις αν όχι σε μόνιμες σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ψηφίζεται ομόφωνα με καταγραφή των επιφυλάξεων της λαϊκής συσπείρωσης.

20:11

Θέμα 6

Ο κ. Φαλέκας εισηγείται, Το πρόγραμμα καλύπτει μόνο αστικές περιοχές, αντικατάσταση στο 90% του ιστού της πόλης των φωτιστικών, εγκατάσταση σε άλλα 16 σχολεία φωτοβολταϊκών με το σύστημα του net metering και ηλεκτροκίνηση με 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα (3 ΙΧ, 4 αγροτικά για τις τεχνικές υπηρεσίες). Πιστεύει ότι θα δοθούν αρκετά μεγάλες εκπτώσεις στις προμήθειες αυτών τω 3 διεθνών διαγωνισμών. Στην εισήγηση δεν αναγράφεται ότι για το 10% (193.000 ευρώ) θα αποφασίσει η δημοτική αρχή αν θα καλυφθεί με δανεισμό ή ίδιους πόρους. Προτείνει να προστεθεί και αυτό στο δανεισμό με διάρκεια 3 έτη. Η αποπληρωμή ρότες νέο να γίνει 10ετης, διάστημα στο οποίο θα αποπληρωθεί όλο το ποσό και ο δήμος θα εξοικονομήσει 2,5 εκατ ευρώ. Ο δήμος κατάφερε να τεκμηριώσει την ανταποδοτικότητα σε αντίθεση με άλλους που κόπηκαν και δε χρηματοδοτήθηκαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε δέχεται την ανταποδοτικότητα και το δάνειο Jessica. Θα έπρεπε να χρηματοδοτεί το δημόσιο.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 7

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται για το σφαγείο. Ο κ. Δευτεραίος ζητά τη σύμβαση σε σχέση με το δάνειο, θα του τη δώσει ο δήμαρχος.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι δεν γράφεται το ύψος του δανείου στην εισήγηση, το γνωρίζουμε ότι είναι 1,5 εκατ ευρώ.

Ο κ. Τζανίδης ψηφίζει λευκό γιατί είναι επιχειρηματική δραστηριότητα του δήμου και διαφωνεί.

Κατά πλειοψηφία.

Θέμα 9-10-12-13 (το 11 αποσύρθηκε)

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά στο 13 αν είναι 3ετης η παραγραφή όπως γράφεται στην πρώτη σελίδα στην παράγραφο ΑΓ. Ο κ. Παντελίδης λέει ότι είναι 3ετης η παραγραφή όταν κάποιος έχει να πάρει χρήματα από το δημόσιο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 14

Ομόφωνα

Θέμα 15

Ομόφωνα

Θέματα 16-17

Ομόφωνα.

Θέμα 18

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση

Θέμα 19

Εφάπαξ συνταξιοδοτημένων υπαλλήλων του Πολυκοινωνικού. Ο δήμος καταβάλλει 104.925 ευρώ, τα άλλα έχουν έρθει από την κυβέρνηση.

Ομόφωνα

Θέμα 20

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται. Ο κ. Δευτεραίος ρωτά τι χρήση θα κάνει ο δήμος. Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι όπου υπάρχει χρήση των δήμων μπορεί να ζητήσει και την κυριότητα, σύμφωνα με αίτημα της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά ποιος το δήλωσε στο Κτηματολόγιο.

Ο Ποντιακός έχει την κυριότητα των 25 στρ., είναι χώρος της διεύθυνσης δασών του δημοσίου. Υπάρχει στο Κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο μόνο στο όνομα του Ποντιακού. Ότι υπάρχει εκεί μέσα έγινε με δαπάνες του δήμου, από τα δημοτικά συμβούλια. Πρέπει να μη χαθούν, να έρθουν στην κυριότητα του δήμου.

Ομόφωνα

Θέμα 21

Αποσύρεται λόγω τυπικών ασαφειών.

Θέμα 22

Ομόφωνα

Θέμα 23

Πρόβλημα στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το σχολείο απέναντι από τη ΔΕΗ. Ρυμοτομείται κατά ένα μέτρο το σχολείο που βρίσκεται εκεί.
Ομόφωνα

20:35

Θέματα 24-31

Υπαγωγή στο νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Ψηφίζονται Ομόφωνα

Θέμα 32

Ομόφωνα

Θέμα 33

Ορίζεται ο κ. Κουκουράβας με αναπληρωματικό τον κ. Μπίκο και από την αντιπολίτευση ο κ. Γουμενίδης με αναπληρωματικό τον κ. Βουλγαρίδη.

Ομόφωνα

Θέμα 34

Ομόφωνα

Θέμα 35

Ομόφωνα

Θέμα 36

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι περιμένει τη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για να προχωρήσει η συμπληρωματική σύμβαση του δικτύου αποχέτευσης και να ολοκληρωθεί το έργο. Τα χρήματα υπάρχουν εδώ και 4 μήνες στα χέρια του δήμου. Δυστυχώς η κ. Καΐσα είχε δημιουργήσει πρόβλημα τότε.

Λευκό οι παρατάξεις Φωτιάδη και Μιχαηλίδη.

Θέμα 37

Ο κ. Φωτιάδης καταψηφίζει αυτό το έργο λόγω ανάθεσης με έκπτωση 4% σε αυτό το έργο, ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα, έχει κληθεί να καταθέσει σαν μάρτυρας. Η έκπτωση αυτή είναι αδικαιολόγητη όταν σε όμοια έργα, πχ ΔΕΠΕΑ στον ίδιο εργολάβο για κατασκευή δόθηκε έκπτωση 30%. Τεύχη δημοπράτησης πήραν 12 εργολάβοι, έδωσαν προσφορές δυο και ο ένας αποκλείστηκε.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι ο κ. Φωτιάδης είναι αθεράπευτος όσον αφορά την εμπέδωση αιτιολογίας του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται περί μελετοκατασκευης που η νομοθεσία το ξεχωρίζει από τα άλλα έργα όπου μπορεί να επιτευχθούν μεγάλες εκπτώσεις. Κάποιος βρώμικος σιχαμένος και ρυπαρός καταδότης έκανε καταγγελία ανώνυμη στον εισαγγελέα αλλά ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας του για αντίστοιχες εκπτώσεις σε άλλα έργα με μελετοκατασκευή. Υπερασπίζεται το ήθος του συμπολίτη μας που κατασκευάζει το έργο και αναρωτιέται γιατί επιμένει ο κ. Φωτιάδης. Έκλεισε το λόγο του λέγοντας “ζήτω αυτή η δημοτική αρχή”, λέγοντας ότι πέτυχε να πάρει μεγάλο ποσοστό έκπτωσης.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι ο κ. Δήμαρχος ταλαιπώρησε χρόνια δημοτικούς συμβούλους λόγω ότι θεωρούσε το 40% ως εύλογο ποσοστό έκπτωσης.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν έκανε αυτός μήνυση αλλά δύο μηχανικοί.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι το βούλευμα που παρέπεμψε τους κατηγορουμένους αναφέρεται σε καταγγελία των δυο κατηγορουμένων και του δημάρχου.

Ο κ. Λαμπάκης υπαγορεύει στη γραμματεία τι να γράψει στα πρακτικά (!!!) και ζητά από τον κ. Φωτιάδη να ανακαλέσει, ο οποίος δεν ανακαλεί και υπογραμμίζει ότι ήδη εκκρεμεί διαδικασία από τον εισαγγελέα.

Ο κ. Λαμπάκης απειλεί τον κ. Φωτιάδη λέγοντας ότι έχει συγκεντρώσει 15 αδικήματα που έχουν τελεστεί εις βάρος του από τον κ. Φωτιάδη και δε θέλει να αναγκαστεί να τον καθίσει στο σκαμνί ως κατηγορούμενο. Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν έχει κάνει ποτέ μήνυση σε αντίθεση με τον κ. Φωτιάδη που κινήθηκε κατά δημάρχου νησιού στο παρελθόν.

Ο κ. Τζανίδης έρχεται να σβήσει τη φωτιά που άναψε (!!!) λέγοντας ότι πρέπει να μη χαλάσει το κλίμα μιας χαρμόσυνης μέρας που επέστρεψαν οι εν αργία δημοτικοί σύμβουλοι και προσθέτοντας ότι το θέμα μας είναι η ψήφιση των περιβαλλοντικών όρων τους οποίους και θα υπερψηφίσει… (σ.σ. Ο κ. Τζανίδης μπέρδεψε τον ΑΠΕ με έγκριση περιβαλλοντικών όρων… – με ανοικτό το στόμα από την… παρέμβαση Τζανίδη οι δημοτικοί σύμβουλοι…)

Ο κ. Γκότσης αναφέρεται στο ιστορικό του έργου του βιολογικού Φερών και λέει ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έχει αναλάβει όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς στην περιοχή μας και είναι ο πιο εξειδικευμένος. Ο χώρος είναι σαν νοσοκομείο, το τελικό αποτέλεσμα είναι άριστο, πιο σύγχρονος από αυτό της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρέπει να επιρρίπτουμε ευθύνες στην επιτροπή που εισηγήθηκε να δεχθεί το ΔΣ την εισήγηση της.

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι όλοι οι διαγωνισμοί περνούν από προσυμβατικό έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η ΔΕΥΑΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι;

Ο κ. Κουκουράβας λέει ότι το ίδιο έργο είναι το ΧΥΤΥ Αλεξανδρούπολης. Δε θέλει να ξανακούσει για το δικό του θέμα, μπούχτισε 3 χρόνια. Είναι μελετοκατασκευή, οι ανάδοχοι καταθέτουν μελέτες, βαθμολογούνται και με μαθηματικό τύπο βγαίνει το αποτέλεσμα. Βγαίνει αποτέλεσμα με βάση ήξερα ποιοτικά καλύτερη μελέτη.

Καταψηφίζει η παράταξη Φωτιάδη και Μιχαηλίδη.

21:10

Θέμα 38

Ομόφωνα

Θέμα 39

Η παράταξη Φωτιάδη ψηφίζει λευκό κρίνοντας ότι δεν υπήρχε λόγος έκτακτης αποζημίωσης, λευκό και ο κ. Τζανίδης.

Θέματα 40-43

Ομόφωνα

Θέμα 44

Ο κ. Δευτεραίος λέει αυτοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης δεν είναι εθελοντές, είναι άνεργοι που βρίσκουν εδώ διέξοδο. Εθελοντισμός σημαίνει εργάζομαι και προσφέρω τον ελεύθερο χρόνο μου.

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν στον κατάλογο παίρνουν ένα μπόνους και ένα αντίτιμο μισθού.

Κατά πλειοψηφία με κατά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 45

Ομόφωνα

Θέμα 46

Χώρος 1,5 x 3,5 μέτρα στο παλιό δημαρχείο θα δοθεί στον σκοπευτικό όμιλο για ένα χρόνο. Ο κ. Δήμαρχος λέει να δοθεί για 3 χρόνια, αν το χρειαστεί ο δήμος το αίρει ανά πάσα στιγμή.

Ομόφωνα

21:19

Θέμα 47-48-49

Ο κ. Μιχαηλίδης καταψηφίζει και τα τρία γιατί ακυρώθηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου λόγω μη νομότυπης λειτουργίας επιτροπής (έπρεπε να βγει νέα το 2015 ενώ εδώ λειτουργεί αυτή του 2014)

Ο κ. Γκότσης συμφωνεί, πρέπει να γίνει καινούργια επιτροπή για το 2015.

Ο κ. Θυμιανίδης λέει ότι η επιτροπή ψηφίστηκε το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη του 2014, συνεδρίασε πρώτη φορά το 2014. Πρέπει να γίνει νέα επιτροπή για το 2015.

Αποσύρονται και τα τρία θέματα, γίνεται δεκτό το σκεπτικό Μιχαηλίδη-Γκότση-Θυμιανίδη.

Θέμα 50

Καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 51

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι οι οφειλές υπάρχουν γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν και δεν εισέπραξαν τα χρήματά τους.

Ομόφωνα

Θέμα 52

Αλλαγές μικρές και λειτουργικές, λέει ο κ. Βαμβακερός. Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι καταψηφίζει.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία

Θέμα 53

Ο κ. Φωτιάδης ρώτα ποια ήταν τα έσοδα-έξοδα του 2013 του ΑΠΟΚΔΑ.

Ο κ. Σεφεριάδης λέει ότι δεν το γνωρίζει.

Ο κ. Φωτιάδης ρωτά αν αυξήθηκαν τα έξοδα και πόσο, ρωτά αν αυξήθηκαν κατά 50% περίπου.

Ο κ. Σεφεριάδης λέει ότι τα έξοδα είναι πολύ αυξημένα γιατί με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου έχουμε πολύ περισσότερα έξοδα, χλώριο, αέριο, ρεύμα (ίσο με τα έξοδα του αερίου)
Γύρω στις 700.000 ευρώ είναι μόνο τα λειτουργικά.

Λευκά ο κ. Τζανίδης, Λαϊκή Συσπείρωση, Δήμος και Δημότες.

Θέμα 54

Αντικατάσταση κ. Φαλέκα από κ. Τερζή στην Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ομόφωνα

Θέμα 55

Ομόφωνα ο κ. Γκότσης στη θέση προέδρου που κατείχε ο κ. Ζητάκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Θέμα 56

Μπαίνει ο κ. Κουκουράβας.

Ομόφωνα

Θέμα 57

Μπαίνει ο κ. Αγγλιάς με αναπληρωτή τον κ. Βαταμίδη.

Ομόφωνα

Θέμα 58

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση

Θέμα 59

Ομόφωνα

Θέμα 60

Ο κ. Βραχιόλογλου θα εμφανιστεί στην εκπομπή “μένουμε Ελλάδα”

Ομόφωνα

Θέμα 61

Ομόφωνα

21:31 λύεται η συνεδρίαση.