πάμε μπροστά

Δευτέρα

23

Μάρτιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ο καθηγητής κ. Ηλίας Πετρόπουλος για την Αρχαία Θράκη [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Πολιτισμός

Παρακολουθείστε την εκπομπή Ordo Ab Chao του δημοσιογράφου κ. Δημοσθένη Δούκα της Πέμπτης 19/3/2015 στις 22:09 στο ΘράκηΝΕΤ.

Ηλίας Πετρόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή

Ηλίας Πετρόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή

Προσκεκλημμένος ο κ. Ηλίας Πετρόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πετρόπουλος εκτός του ΔΠΘ είναι επισκέπτης καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Πολιτισμικές Σπουδές Παρευξείνιων Χωρών” της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (κρατικό αγγλόφωνο τμήμα με δίδακτρα μόνο για μεταπτυχιακές σπουδές) και εξωτερικός συνεργάτης στο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπούδασε στην Ιστορική Σχολή του κρατικού πανεπιστήμιου Μόσχας με εξειδίκευση στην αρχαία ιστορία και την ιστορία του αρχαίου Ευξείνου Πόντου.

Ο κ. Πετρόπουλος είναι Αλεξανδρουπολίτης ενώ στα επιστημονικά ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός, η πολιτική ιστορία και οικονομία, η αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία και η αρχαία χιτιτική γλώσσα, η σφηνοειδής γραφή και η χιτιτική μυθολογία.