πάμε μπροστά

Τετάρτη

22

Απρίλιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ο κ. Απόστολος Φωτιάδης για την υποτίμηση της δραχμής του 1998 και την ένταξή της στο Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας του ευρώ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Συνεντεύξεις, Φωτιάδης Απόστολος

Στις 18 Μάρτη του 1998 και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό αυτή τη φορά τον Κώστα Σημίτη, αποφάσισε την εφάπαξ υποτίμηση της δραχμή κατά 12,3% και την παράλληλη ένταξή της στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του ευρώ.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, κ. Απόστολος Φωτιάδης μιλά για την υποτίμηση του Μάρτη του 1998 και την κατάθεση αίτησης για ένταξη στο Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας του ευρώ.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, κ. Απόστολος Φωτιάδης μιλά για την υποτίμηση του Μάρτη του 1998 και την κατάθεση αίτησης για ένταξη στο Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας του ευρώ (Rodopi Channel, Σάκης Αντωνίου και εκπομπή “Σήμερα”)

Παρακολουθείστε βίντεο-ντοκουμέντο εκείνης της περιόδου που ανέβασε χθες το Rodopi Channel στο οποίο ο δημοσιογράφος κ. Σάκης Αντωνίου παίρνει συνέντευξη από τον κ. Απόστολο Φωτιάδη (τότε “πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας”, όπως τον προλογίζει ο οικοδεσπότης) στα πλαίσια της εκπομπής του “Σήμερα”.

Το βίντεο αυτό παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε μία περίοδο που δεν είναι λίγοι αυτοί που συζητούν το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ ή του παράλληλου νομίσματος με IOUs. Ας θυμηθούμε λίγο τα χρόνια των υποτιμήσεων και της “αγωνίας” για την ένταξή μας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Συγχαρητήρια στο Rodopi Channel που τον τελευταίο καιρό ανεβάζει διαρκώς βίντεο αρχείου στο youtube. Μακάρι και τα δικά μας κανάλια, Δέλτα και ΘράκηΝΕΤ (τότε ΕΡΤΑ) κάνουν το ίδιο!