πάμε μπροστά

Τρίτη

28

Απρίλιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ο Παύλος Γεωργιάδης μιλά για την ευρωπαϊκή κρίση και το πακέτο Γιούνκερ στη ΝΕΡΙΤ [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο

Παρακολουθείστε τον Παύλο Γεωργιάδη, εθνοβιολόγο και συνιδρυτή της εταιρείας “We Deliver Taste”, στην εκπομπή Europe του Σαββάτου 25/4/2015 στη ΝΕΡΙΤ. Θέμα συζήτησης το πακέτο Γιούνκερ και προσκεκλημμένοι ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο πρέσβυς στο Ανόι του Βιετνάμ κ. Νικόλαος Κανέλλος.

Ο Παύλος Γεωργιάδης μιλά για την Ευρωπαϊκή Κρίση και το πακέτο Γιούνκερ (ΝΕΡΙΤ, 25/4/2015)

Διαβάστε πώς περιγράφει την εμφάνισή του στην εκπομπή μέσα από το λογαριασμό του στο facebook ο Παύλος και τι λέει για τα θέματα της συζήτησης και τον… άκομψο τρόπο που αυτή διακόπηκε:

“Αξίζει να δείτε τη συζήτηση που είχαμε σήμερα στη ΝΕΡΙΤ για την προοπτική εφαρμογής του πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα, μαζί με έναν αξιωματούχο της ΕΕ, έναν ακαδημαϊκό και έναν διπλωμάτη. Κατέθεσα κάποια παραδείματα των ενδημικών και συστημικών προβλημάτων που υφίστανται (13:50-16:05), αλλά και συγκεκριμμένες προτάσεις ώστε το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Ευρώπης να έχει πρακτική εφαρμογή με τον μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο (43:20-52:50).

Διαπίστωσα διάθεση εποικοδομητικού διαλόγου από τους συνομιλητές μου. Παρόλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμμένα κενά όσον αφορά την κατανόηση των προβλημάτων, της αιτίας τους και της πολυπλοκότητά τους. Η κάλυψη αυτών των κενών, ίσως και να κρύβουν τις λύσεις για την Ευρωπαϊκή κρίση. Είναι προφανές ότι αυτές οι λύσεις δεν βρίσκονται στους πολιτικούς, αλλά στις ιστορίες και την εμπειρία από την καθημερινότητα των πολιτών. Γι΄αυτό και είναι ανάγκη να επιστρέψει ο Πολίτης στην Πολιτική.

Φοβάμαι ότι οι πραγματικές αιτίες του λάθους χειρισμού της κρίσης δεν έχουν τεθεί ποτέ επίσημα στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Να πω επίσης, ότι στην κορύφωση ενός πολύ σοβαρού και νηφάλιου διαλόγου που για πρώτη φορά θίγονταν τέτοια θέματα, αυτός διεκόπη με εντελώς άτσαλο τρόπο. Κι αυτό ώστε να μεταδοθεί ζωντανά ο Σαμαράς να μιλά αφηνιασμένος για τα γνωστά του περί πατρίδας και (τέως) success story, σε ένα γηρασμένο κομματικό ακροατήριο.

Κρίμα που αποδείχθηκε ότι τα προβλήματα δεν είναι μόνο ενδημικά, αλλά είναι εδώ για να μείνουν.”