πάμε μπροστά

Πέμπτη

30

Απρίλιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 27/04/2015… μετά τη λήξη της συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Προ Ημερησίας Διάταξης, Φωτογραφίες/Γραφικά

18:38 Αρχίζει η συνεδρίαση.

Παρουσία μαθητών από περιβαλλοντικές ομάδες γυμνασίων η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ. Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι θα έχουμε μια παρέμβαση από τη νεολαία.

Ο κ. Γερακόπουλος συμπληρώνει ότι η παρουσία των παιδιών έχει να κάνει με μια συνεργασία της δημοτικής αρχής και του Τομέα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ‘Εβρου, την κ. Σοφία Τσιροπούλου.

Η κ. Σοφία Τσιροπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου, παρουσιάζει τις σχολικές ομάδες στο ΔΣ (27/4/2015 18:41)

Η κ. Σοφία Τσιροπούλου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, παρουσιάζει τις σχολικές ομάδες στο ΔΣ (27/4/2015 18:41)

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου

Έχουμε 5 περιβαλλοντικές ομάδες εκπαίδευσης, παρούσες στο Δ.Σ. είναι οι 4.

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξ/πολης μιλούν για την ανακύκλωση τηγανελαίων. Πέντε μήνες μετά την έναρξη της δράσης έχουν μαζέψει 250 λίτρα τηγανέλαια. Ζήτησαν να ενημερωθεί ο κόσμος και να βοηθήσει την προσπάθεια. Ευχαρίστησε τη ΔΕΥΑΑ για την έκδοση των φυλλαδίων της ομάδας για ενημέρωση των συνδημοτών για τη συλλογή τηγανελαίων.

Ομάδα 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Ομάδα 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Ανακύκλωση Τηγανέλαιων από το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Φυλλάδιο Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων 3ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης (εκτύπωση με χορηγία της ΔΕΥΑΑ)

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου μίλησε για την επίσκεψη στο ποτάμι του Μαΐστρου, ζήτησαν δημιουργία ποδηλατοδρόμου προς Μαΐστρο, δημιουργία περιπατητικού διαδρόμου δίπλα στο ποτάμι, δημιουργία πάρκου παραμυθιών στον πλατανότοπο με τους μύθους του Αίσωπου. Στο ποτάμι πετιούνται πολλά μπάζα, ζητούν τον καθαρισμό και την αστυνόμευσή του. Οι συμπολίτες μας εκεί προβαίνουν σε υπαίθρια γλέντια αφού δεν έχουν ούτε μια κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, αυτή πρέπει να δημιουργηθεί, με παγκάκια. Επίσης προτείνουν την ανάδειξη των βυζαντινών πύργων του Άβαντα ώστε να είναι επισκέψιμοι. Για τους Αγίους Θεοδώρους να διορθωθούν οι δρόμοι ώστε να είναι επισκέψιμοι και να γίνουν ποδηλατικές διαδρομές.

Ομάδα 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Ομάδα 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ζητά τη δημιουργία χώρων για τη συγκέντρωση μαθητών. Σε μη σχολικές ώρες γίνονται βανδαλισμοί στα σχολεία, ζητούν να υπάρχει μια φύλαξη ώστε αυτό να αποφευχθεί. Τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι παλιά, ίσως να γίνει μια ανακαίνιση σε αυτά, δεν υπάρχουν προορισμοί για περιπάτους στα σχολεία, ζητούν να δώσει ο δήμος προτάσεις ή να δημιουργήσει τέτοιους χώρους. Επίσης αναφορά έγινε στα αδέσποτα, για τα οποία ζήτησαν στειρώσεις και εμβολιασμούς. Για το σχολικό εκφοβισμό ζητούν την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Ομάδα 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Ομάδα 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Η εθελοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου μιλά για τον εθελοντισμό. Ενημερωτικές δράσεις ανακύκλωσης απορριμμάτων, δεντροφυτεύσεις, υιοθεσίες πάρκων. Ανάπλαση πλατείας παλιού δημαρχείου, καθαρισμός και αναβάθμιση ρέματος Μαΐστρου, διαγωνισμός ομορφότερου μπαλκονιού ή ταράτσας, κάδοι για συγκέντρωση ειδών ένδυσης υπόδησης για ευπαθείς ομάδες, δημιουργία πίστας skateboard.

Ομάδα 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Ομάδα 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

19:05

Ο κ. Δήμαρχος συγχαίρει τα παιδιά και τους καθηγητές για την πρωτοβουλία. Δίνει το λόγο του ότι ο καθένας από τους δημοτικούς συμβούλους κάνει ότι μπορεί περισσότερο από τη θεσμική του θέση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Πανοραμική εικόνα 11ου ΔΣ Αλεξανδρούπολης (27/4/2015 19:10)

Πανοραμική εικόνα 11ου ΔΣ Αλεξανδρούπολης (27/4/2015 19:10)

1911

Ενημερώσεις

Ο κ. Δήμαρχος για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι της ΠΕΔ κατέληξαν σε ψήφισμα που κρίνει θεσμικά απαράδεκτη την επιβολή με ΠΝΠ, περιμένει εξαίρεση των ανταποδοτικών από τα ποσά που θα μεταφερθούν στην ΤτΕ, να εξαιρεθούν επίσης τα διαθέσιμα που βρίσκονται στις συνεταιριστικές τράπεζες. Τελική απόφαση θα ληφθεί στις 7/5. Στηρίζουν την εθνική διαπραγμάτευση με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Μια παράταξη είπε να μην τα δώσουμε καθόλου, άλλη να τα δώσουμε τώρα για το εθνικό συμφέρον, άλλη να τα δώσουμε με ελάχιστες εγγυήσεις. Επικράτησε η πρόταση του προέδρου.

Ειδικά το θέμα της εξαίρεσης των καταθέσεων σε συνεταιριστικές τράπεζες το έθεσε και μπροστά στον κ. Μάρδα στην πρώτη συγκέντρωση. Όσοι δήμοι έχουν καταθέσεις σε συνεταιριστικές τράπεζες θα τα μεταφέρουν στην ΤτΕ και θα τα πάρουν αμέσως πίσω. Από τα 5,5 εκατ ευρώ διαθεσίμων του δήμου, τα 5 είναι κατατεθειμένα στη συνεταιριστική τράπεζα. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε προηγουμένως τους δημάρχους για την ΠΝΠ. Τελικές αποφάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 7/5 στην Χαλκιδική.

Έκτακτα θέματα

Σήμανση περιφερειακού δρόμου

Ζητούν την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη συνέχιση των έργων.
Ομόφωνα. 1/5/2015-27/5/2016

Έξοδα δαπάνης έκθεσης φωτογραφίας στα πλαίσια του δικτύου ελληνικών πράσινων πόλεων,

Ο κ. Φαλέκας ζητά 500 ευρώ για εκτύπωση φωτογραφιών της πόλης που θα εκτεθούν στις άλλες πόλεις του δικτύου και μετά θα εκτεθούν όλες εδώ.
Ομόφωνα

Απόφαση 120/2015 για […]

Ο κ. Γρηγοριάδης (υπηρεσιακός) μιλά για την έγκριση απολογισμού του πρώτου τριμήνου του δήμου, είμαστε μέσα στα πλαίσια εκτός από τα ίδια έσοδα που έχουμε υστέρηση κατά 35%.

Ο κ. Δευτεραίος καταψηφίζει λόγω της υποχρέωσης του Παρατηρητηρίου που δεν αφήνει στους δήμους περιθώρια να κινηθούν.

Οι παρατάξεις Φωτιάδη Μιχαηλίδη Τζανίδη ψηφίζουν λευκό.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά γιατί αυτή η απόκλιση στα ίδια έσοδα.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα (που αγγίζουν τα 10 εκατ ευρώ) δεν πήγαν καλά γιατί ο κόσμος περίμενε τη ρύθμιση. Μετά τη ρύθμιση το ποσό αυτό θα κατέβει και θα είμαστε μέσα στα πλαίσια που προϋπολογίσαμε.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία. (Λευκά οι κ.κ. Φωτιάδης, Θυμιανίδης, Γουμενίδης, Γουδουλάκης, Ταρτανής, Μιχαηλίδης, Καρυπίδης, Τζανίδης, καταψηφίζουν οι κ.κ. Δευτεραίος-Τρέλλη).

19:34

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι η πρόταση του κ. Μιχαηλίδη για το θέμα των αδέσποτων δε θα συζητηθε’ι σήμερα, ο κ. Δήμαρχος θα πει κάτι για αυτό (πρόταση σχετικά με έκπτωση 50% στο κόστος ύδρευσης σε όποιον υιοθετεί αδέσποτο).

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι απ΄ότι φαίνεται θα υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης στην παραλία από τους δημότες. Ζητά έστω και προσωρινά να λυθεί το θέμα γιατί ξεκινάνε τα μπάνια του λαού.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι απαγορεύεται δυστυχώς η μείωση των τελών ύδρευσης προς οποιονδήποτε, είχε απορριφθεί και παλιότερη πρόταση για μείωση τελών ύδρευσης στα ιδρύματα της Μητρόπολης. Επιτρέπεται μόνο για ευπαθείς ομάδες δηλαδή πολύτεκνους, ούτε οι ΑμεΑ δεν επιτρέπεται.

Ο κ. Μυτιληνός εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν έχει περάσει ποτέ από τη ΔΕΥΑΑ για ενημέρωση. Ζήτησε να πει τις προτάσεις του για τις οικογένειες που υιοθέτησαν παιδιά αντί για σκυλιά.

Ο κ. Αγγλιάς και ο κ. Ταρτανής (από το προεδρείο) τον διακόπτουν γιατί επιτίθεται προσωπικά στον κ. Μιχαηλίδη.
Βάσει νόμου δεν γίνεται καμία έκπτωση σε κανέναν πλην των πολυτέκνων, έχει θεσπιστεί μείωση τελών και στους τριτέκνους, λέει ο κ. Μυτιληνός.

Ο κ. Μαυρίδης (αντιδήμαρχος Πρασίνου, υπεύθυνος για τα αδέσποτα) ζητά να έρθουν όλες οι παρατάξεις για ενημέρωση. Μέχρι τώρα η Λαϊκή Συσπείρωση έχει περάσει να ενημερωθεί από την αντιδημαρχία.

Ο κ. Αγγλιάς ζητά να το λέμε πρώτα στην πηγή και μετά να το φέρνουμε στο ΔΣ.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι ο ρόλος του ΔΣ είναι να γίνεται έλεγχος και ενημέρωση, καλώς υπάρχουν ερωτήσεις για να ενημερωνόμαστε όλοι μαζί και όχι ένας ένας κατ΄ιδίαν. Ζητά να γίνει το μητρώο δεσποζόμενων άμεσα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν θα ήταν κακό να μοιραστεί το θέμα στους συμβούλους για να ενημερωθούν. Χαίρεται γιατί συζητάμε για ένα σοβαρό θέμα έστω και λίγα λεπτά. Υπάρχει και εξώδικο στο δήμο για το θέμα των αδέσποτων, η Κιβωτός έχει μαζέψει 100 υπογραφές δημοτών για να συζητηθεί το θέμα του υπό κατασκευή καταφυγίου στο ΔΣ. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους δημότες για να λυθεί το θέμα των αδέσποτων χωρίς να έχουμε θανατώσεις ζώων. Θα ήθελε ενημέρωση για τα ξενοδοχεία της πόλης αν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΥΑΑ.

19:50

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο κ. Μιχαηλίδης κατηγορεί τη δημοτική αρχή ως ανίκανη να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων. Η Αλεξ/πολη είναι μια από τις 5 πόλεις που πήραν κονδύλια για τη δημιουργία καταφυγίου. Μια αγέλη στην οδό Σκαμάνδρου έχει τρομοκρατήσει όλη η γειτονιά, έχουμε εισαγγελική παρέμβαση, οι επιτροπές (5μελης και 3μελης;) μιλούν για ευθανασία 2 αδέσποτων ζώων.

Ενημέρωση

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι η απόφαση δικαιώνει απόλυτα τη δημοτική αρχή, έλεγε και τότε στην επίτροπο ότι ανάληψη ευθύνης δεν έπαιρνε καμία ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, η ανάληψη ευθύνης είναι τυπική. Οι Φέρες επί 10 μήνες ταλαιπωρήθηκαν με κίνδυνο για τους κατοίκους ενώ η δημοτική αρχή δεν έφταιγε. Ο δήμαρχος είχε προβλέψει την απόφαση του ΝΣΚ. Αν δεν πιέζαμε (πήγε στην Αθήνα πάνω από 8 φορές πιέζοντας ακόμα και για την καθαρογραφή που ενώ κάνει ενάμιση μήνα έκανε 3 μέρες) ακόμα θα περιμέναμε.

Αν δεν τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να δώσουμε 6,5 εκατ ευρώ πίσω. Έχουμε ακόμα να σκάψουμε για να τελειώσουμε το έργο. Αυτά τραβάμε, έχουμε τους συνδημότες από τις Φέρες να διαμαρτύρονται. Παρακαλούσαμε να εκδικαστεί η υπόθεση, δε θέλαμε να παρέμβουμε υπογείως γιατί ξέραμε ότι είχαμε το δίκαιο με το μέρος μας.

19:58

Αιτήσεις

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι για τα αθλητικά έχουμε ήδη αποφασίσει, υπολείπονται μόνο δυο για να πάρουν.

Αθλητικά:

Νηρέας 1500
ΑΕΚ 1000 ευρώ
Νίκη Βόλεϊ 1500 ευρώ (;)
Αλεξ 1890 ευρώ
Απαντάς 2500
Κύκλωπες 2500
ΝΟΑ 1500

Πολιτιστικά:

Λουτρός 1000
Ιστορικής μνήμης μουσικής 1500
Μορφωτικός ΑΛΕΞΠΟΛΗΣ 1000
Σύλλογος Άβαντα 1000

Ομόφωνα

20:00

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 2 – Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015. (Εισηγ: κ.Παντελίδης Γ.)

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται, η εισήγηση μοιράστηκε στους αρχηγούς των παρατάξεων.

Καταψηφίζει η παράταξη Φωτιάδη και Μιχαηλίδη, λευκό ο κ. Τζανίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 3-6

3. Τροποποίηση της υπ αριθ. 95/2015 Α.Δ.Σ, η οποία αφορά την «Έγκριση Δαπανών Δημοσίων Σχέσεων» ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)
4. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 169/2015 Α.Δ.Σ. , η οποία αφορά την «Έγκριση Δαπανών Δημοσίων Σχέσεων» ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)
5. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 210/2015 , Α.Δ.Σ , η οποία αφορά την « Έγκριση Δαπανών για τις Εκδηλώσεις “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2015″» ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)
6. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 499/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Ομόφωνα

Θέμα 7 – Καταλογισμός αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από επιδοτούμενους των προγραμμάτων οικ. ενίσχυσης «Βαριές Νοητικές Υστέρησης» και «Τύφλωσης» ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Ο κ. Ταρτανής ρωτά πως επιλέγονται τα άτομα που παίρνουν τα επιδόματα.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι κακώς έπαιρναν τα επιδόματα για βαριά νοητική στέρηση και τύφλωση.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν 40 περιπτώσεις που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ενώ δεν ήταν τυφλοί.

Ομόφωνα

20:15

Θέμα 8 – Διενέργεια προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού και λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου Δήμου Αλεξανδρούπολης και Νομικών Προσώπων αυτού για το 2015 και το 2016 ( Εισηγ: Παντελίδης Γ.)

Ομόφωνα

Θέμα 9 – Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Οι 3 από τους 4 της ΔΕΠΕΑ προσλαμβάνονται με δικαστικές αποφάσεις.

Ομόφωνα

Θέμα 10 – Πρόσληψη προσωπικού για κάλυψη επειγουσών , εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών μέχρι ένα δίμηνο για το έτος 2015 (Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Πρόσληψη μέχρι 25 διμήνων.

Ομόφωνα

Θέμα 11 – Έγκριση πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ 1&2 του Β.Δ 28.3/15.4.1957 για το 2015 (Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Ομόφωνα

Θέμα 12 – Αποδοχή απ’ ευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παράχθιας ζώνης, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού ( Εισηγ: κ. Παντελίδης Γ.)

Η αρμοδιότητα των αιγιαλών δεν μπορεί να μείνει στις δημοτικές επιχειρήσεις (ΤΙΕΔΑ), πάει στο δήμο και αποδίδουμε το 30% των εσόδων (από 20% πέρσι) στην Κτηματική Υπηρεσία.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι έχουμε τροποποίηση του άρθρου 2 και τα τραπεζοκαθίσματα επιτρέπεται να μπαίνουν δίπλα στη θάλασσα. Ενημέρωσε σήμερα και τον κ. Βασματζίδη. Καλό είναι ο κ. Δήμαρχος να είναι ενήμερος όταν μιλά στο ραδιόφωνο, σήμερα παραπληροφόρησε τους καταστηματάρχες εστίασης ο κ. Αντιδήμαρχος.

Ο κ. Τερζής ρωτά τον κ. Παντελίδη αν ο δήμος θα αναθέσει απευθείας τις παραλίες στους δημότες και τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες. Το 30% που αποδίδεται στην Κτηματική Υπηρεσία θα το πληρώσει τελικά ο δημότης.

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 13 – 13. Λήψη απόφασης για παραχώρηση Δημοτικού Γηπέδου σε ΕΠΣ Έβρου και Αθλητικό Σωματείο Αρμένων «ΑΡΑΡΑΤ» ( Εισηγητής: κ. Παντελίδης Γ.)

Η ομάδα της Αγνάντιας έχει διαλυθεί και για να μη διαλυθεί το γήπεδο το παραχωρούμε στην ΕΠΣ Έβρου και την ομάδα Αραράτ. Αν επανασυσταθεί η ομάδα της Αγνάντιας θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί πάλι εκεί στο γήπεδο. Την ευθύνη για τη φύλαξη και συντήρηση των εγκαταστάσεων θα έχει η ΕΠΣ Έβρου και η Αραράτ.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι υπάρχουν και άλλα εγκαταλελειμμένα γήπεδα και πρέπει να δοθούν σε ομάδες για να συντηρηθούν.

Ο κ. Θυμιανίδης ρωτά αν το γήπεδο της Αισύμης επέστρεψε από την ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ στο δήμο.

Ομόφωνα.

Θέμα 14 – Λήψη απόφασης για ανανέωση παραχώρησης καταστημάτων και αιθουσών συγκέντρωσης σε οικισμούς καταργηθέντων Ο.Ε.Κ. (Εισηγ.: Παντελίδης Γ.)

Ομόφωνα

Θέμα 15 – Κατανομή Πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Σχολείων Β΄ δόση 2015 (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρ.)

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι αποφασίζει η Επιτροπή Παιδείας για την κατανομή,

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 16 – 16. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας στον οικισμό Νίψα Δ.Ε. Αλεξ-πολης (Εισηγ: κ. Κάβουρας Γ.)

Υπάρχει προέγκριση από το Leader, προϋπολογισμός 203.000 ευρώ για την πλατεία Νίψας.

Ομόφωνα

Θέμα 17 – Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών Δ.Ε. Αλεξ-πολης» (Εισηγ: κ. Κάβουρας Γ.)

Ομόφωνα

Θέμα 18 – Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου» Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου καπνομάγαζου» (Εισηγ: κ.Κάβουρας Γ.)
Δίμηνη παράταση ως 30/6 για την παράδοση του έργου του Καπνομάγαζου.

Ομόφωνα

Θέμα 19 – Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων – εργοταξιακής σήμανσης του έργου «Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης κεντρικής εισόδου Λουτρού» (Εισηγ.: κ. Κάβουρας Γ.)

Εισηγείται ο κ. Γερακόπουλος.

Ομόφωνα

Θέμα 20 – Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Φερών» (Εισηγ.: κ. Κάβουρας Γ.)

Εισηγείται ο κ. Γερακόπουλος, καταψηφίζει ο κ. Μιχαηλίδης επειδή ο χρόνος εκτέλεσης θα έπρεπε να είχε προσδιοριστεί σωστά από το Δεκέμβρη. Έχει ιρλανδικές διαβάσεις που θα κατασκευαστούν σε χείμαρρους (κασίς;) και δεν μπορούσε να εκτελεστεί μέχρι τώρα, λέει ο κ. Γκότσης. Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι το έργο θα εκτελεστεί άμεσα, ξεκινά και στην Αλεξανδρούπολη η αγροτική οδοποιία.

Κατά πλειοψηφία.

20:35

Θέμα 21 – Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Προμήθεια λατομικών προϊόντων για την αγροτική οδοποιία» (Εισηγ: κ. Γερακόπουλος Χ.)
Προμήθεια λατομικού υλικού ανά δημοτική ενότητα.

Ομόφωνα

Θέμα 22 – Παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου «Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην νοσοκομείο) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από σχολεία (Εισηγ.: κ. Κάβουρας Γ.)

Θέμα 23 – Έγκριση για επείγουσες πρόσθετες εργασίες του έργου «Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην νοσοκομείο)προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από σχολεία (Εισηγ.: κ. Κάβουρας Γ.)

Δίνεται παράταση 3 μηνών για να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση στα σχολεία.

Ομόφωνα

Θέμα 24 – Σύναψη συμβάσεων διαχείρισης ΑΗΗΕ, ΟΤΚΖ, λιπαντικών και συσσωρευτών, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.2939/2001 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Ν.3854/2010 ( Εισηγ: Ρούφος Ευάγγελος)

Ο κ. Ρούφος εισηγείται.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι όπως και τα τηγανέλαια που είπαν πριν τα παιδιά, ανατίθενται στο κέρδος, στις ανώνυμες εταιρείες. Θα έπρεπε να τα διαχειριστεί το κράτος, οι δήμοι, η ΠΕΔ. Γι’ αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία.

Θέμα 25 – 25. Έγκριση της απευθείας εκμίσθωσης στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για τοποθέτηση ΑΤΜ ( Εισηγ: κ. Δήμαρχος)

Για ένα χρόνο 200 ευρώ το μήνα.

Ομόφωνα

Θέμα 26 – Εκκαθάριση του Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία ” Δημοτική Επιχείρηση Έργων Αλεξανδρούπολης” (ΔΕΠΕΑ) ( Εισηγ: κ. Ουζουνίδης Γ.)

Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι εστάλη επιστολή στους εκκαθαριστές να παραστούν στο σημερινό ΔΣ. Ο κ. Μανουσόπουλος έστειλε επιστολή και ενημερώνει ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρίσκεται στην Αθήνα, οι άλλοι δυο εκκαθαριστές, ο κ. Σκεύας και ο κ. Παπάζογλου Μενέλαος, δεν έχουν ενημερώσει το ΔΣ και δεν παρίστανται.

Η υπόθεση αυτή κρατάει χρόνια, λέει ο κ. Ουζουνίδης, είχαν την υποχρέωση να κάνουν διάφορα εντός της πενταετίας που έληξε το 2010. Πέρασαν άλλα πέντε χρόνια χωρίς να γίνει τίποτε.

Προτείνεται η απόφαση για την άμεση κατάθεση από τους εκκαθαριστές της επίσημης έκθεσης πεπραγμένων με όλες εκ του νόμου συνέπειες, την ενημέρωση στο επόμενο ΔΣ από την επιτροπή περί της συμμόρφωσης η μη και την αξιολόγηση του έργου των εκκαθαριστών.

Ομόφωνα

Θέμα 27 – Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ ( Εισηγ: κ. Μυτιληνός Ε.)

Ομόφωνα