πάμε μπροστά

Πέμπτη

7

Μάιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

“Ο κύριος Κιχ και το μουσικό κουτί των ήχων” στο Μήλο στις 18 & 19/5/2015

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Θέατρο, Πολιτισμός


Ο κ. Κιχ στο Μήλο!

Η ομάδα Κοπέρνικος καταφθάνει από την μακρινή Αθήνα μετά από 3 χρόνια παραστάσεων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην αυλή του Μήλου την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαΐου στις 19:00 για δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές εκπαιδευτικές παραστάσεις «Ο κύριος Κιχ και το μουσικό κουτί των ήχων» ένα έργο των βραβευμένων με Α’ κρατικό βραβείο συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου, Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη.

Ένα έργο διαφορετικό από τα άλλα που συνδυάζει θεατρική αφήγηση με υπέροχες μουσικές, ήχους και διάδραση με τα παιδιά, χαρίζοντας ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μια παράσταση πολύ ξεχωριστή για παιδιά απο 2,5-8 ετών.

Οι ηθοποιοί Ελευθερίου-Αγγέλου από παλαιότερες παραστάσεις της ομάδας Κοπέρνικος

Οι ηθοποιοί Ελευθερίου-Αγγέλου από παλαιότερες παραστάσεις της ομάδας Κοπέρνικος

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να εγκαταλείψει την πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο Κιχ και τα παιδιά σε μια μαγική περιπέτεια!

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», είναι μια ευρηματική εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση που μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν ήχους και διαφορετικά μουσικά ηχοχρώματα και τα ωθεί να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από αυτούς. Τα παιδιά εντυπωσιάζονται από αυτήν τη μαγική παράσταση και συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ενεργά, αναγνωρίζοντας ήχους, απαντώντας σε ερωτήσεις, συμβουλεύοντας τον κύριο Κιχ πώς να μαγέψει τελικά τον φοβερό Μουσικόδοντα!

Οι ηθοποιοί Ελευθερίου-Αγγέλου από παλαιότερες παραστάσεις της ομάδας Κοπέρνικος

Οι ηθοποιοί Ελευθερίου-Αγγέλου από παλαιότερες παραστάσεις της ομάδας Κοπέρνικος

Ηθοποιοί: Τάσος Δημητρόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Ομάδα Κοπέρνικος

Σκηνικά – Κουστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος

Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου

Πληροφορίες:

Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ και περιλαμβάνει την παράσταση, χυμό και την δυνατότητα να παίξουν στον παιδότοπο μετά την λήξη της παράστασης χωρίς επιπλέον κόστος. Αδέρφια 7,5 ευρώ.

Απαραίτητη η προ-κράτηση στο τηλ.25515-50115

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή με μικροφωνική υποστήριξη σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθούμε στον εσωτερικό χώρο του Μήλου !

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ. 2551-5-50115 μεταξύ των ωρών 18:00-21:00 στην κ. Τσαούση Σοφία.

Η ομάδα Κοπέρνικος

Η ομάδα “Κοπερνικος” δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδιού από το 2005.

Πρόκειται για μια πολυπληθή, καλλιτεχνική ομάδα πουαπαρτίζεται από ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, εικονογράφους, στιχουργούς, γραφίστες, ενορχηστρωτές κ.α. που συνδυάζουν τις ιδιότητές τους στοχεύοντας πάντα στην ποιοτική, χειροποίητη και καινοτόμα δημιουργία. Το όνομα της, προέρχεται από τον ομώνυμο, κεντρικό ήρωα του οποίου τα ταξίδια στον Ανάποδο Κόσμο και οι περιπέτειες αποτελούν συνεχή έμπνευση και τον βασικό κορμό των ιστοριών και των θεμάτων της ομάδας. Από το 2006 μέχρι σήμερα η ομάδα “Κοπέρνικος” έχει παρουσιάσει δεκάδες παιδικές παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού ενώ οι ιδρυτές της, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, έχουν δημιουργήσει παιδικά CD, έχουν εκδώσει παιδικά βιβλία, έχουν δημιουργήσει ραδιοφωνικές εκπομπές και έχουν γράψει θεατρικά έργα που έχουν ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.