πάμε μπροστά

Τρίτη

26

Μάιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανοίγει το αναψυκτήριο του “Πάρκου Προσκόπων” την Παρασκευή 29/05/2015

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Δημοτικά Ακίνητα, Μεγάλα θέματα δήμου, Φωτογραφίες/Γραφικά

Επισκεφτήκαμε σήμερα το χώρου του δημοτικού αναψυκτηρίου στο πρώην Πάρκο Εγνατία (“παπάκια” το λέγαμε οι παλαιότεροι λόγω της λίμνης που φιλοξενούσε πάπιες στα παιδικά μας χρόνια).

Προετοιμασίες στο αναψυκτηρίο του Πάρκου Προσκόπων που ανοίγει "κατά 99%" την Παρασκευή 29/5/2015 (φωτογραφία: 26/05/2015 11:45)

Προετοιμασίες στο αναψυκτηρίο του Πάρκου Προσκόπων (πρώην Εγνατία)  που ανοίγει για το κοινό “κατά 99%” την Παρασκευή 29/5/2015 (φωτογραφία: 26/05/2015 11:45)

Το όνομα του αναψυκτηρίου θα είναι πιθανότατα “Πάρκο Προσκόπων” ενώ “κατά 99%” ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της πόλης μας την ερχόμενη Παρασκευή 29/5, μετά από πάνω από ένα χρόνο εργασιών του ιδιώτη που εκμίσθωσε το χώρο και τη ριζική ανακαίνιση του δημοτικού μας ακινήτου. Όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος του καταστήματος, στο χώρο περιμετρικά του καταστήματος θα αναπτυχθούν περίπου 1.000 τραπεζοκαθίσματα. Γύρω από το αναψυκτήριο θα υπάρχουν 2 λιμνούλες, η μία (η μικρότερη χρώματος πράσινου) θα φιλοξενεί και ψάρια, ενώ η δεύτερη (η μεγαλύτερη χρώματος μπλε) θα έχει συντριβάνια.

Ο χώρος φαίνεται πολύ περιποιημένος, υπάρχει βέβαια η ανάγκη για τοποθέτηση ομπρελών (έχουν ήδη παραγγελθεί, μας είπαν) ή για φύτευση κάποιων δέντρων, καθώς πολλά από τα ηλικιωμένα πεύκα που κάποτε προσέφεραν σκιά στο χώρο έχουν πια είτε ξεραθεί είτε κοπεί (για λόγους ασφαλείας).

Ευχόμαστε καλές δουλειές στους επιχειρηματίες και όμορφες καλοκαιρινές αποδράσεις σε όλους μας, η απουσία του αναψυκτηρίου εδώ και πάνω από χρόνο, ιδιαίτερα πέρσι το καλοκαίρι, ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή καθώς είναι μία όαση δροσιάς και ένα καταφύγιο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας, ιδιαίτερα με την παιδική χαρά και το δημοτικό κηποθέατρο που και φέτος θα φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Και μία πρόταση: Ας προχωρήσει ο δήμος σε συνεργασία με ιδιώτη (ίσως τον ίδιο επιχειρηματία του αναψυκτηρίου) και στη δημιουργία περιφραγμένου χώρου για τα δεσποτικά σκυλάκια, όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους πανελλαδικά. Πιστεύουμε πως υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος στο πάρκο, στη νότια πλευρά του, για να προχωρήσει και αυτού του είδους η επένδυση και να ικανοποιήσει τους φιλόζωους δημότες της πόλης μας…

Φωτογραφίες του αναψυκτηρίου σήμερα, Τρίτη 26/5/2015: