πάμε μπροστά

Δευτέρα

8

Ιούνιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αδελφοποίηση την Τετάρτη 10/6/2015 με “αυτοδιοικητική περιοχή” της Αγίας Πετρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Πασχάλης Δρακόπουλος

Μεθαύριο Τετάρτη 10/6/2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης στις 19:30 θα συζητηθεί το θέμα της πράξης αδελφοποίησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την “Αυτοδιοικητική Περιοχή” του Βίμπορσγκσκι Αγίας Πετρούπολης.

Η αυτοδιοικητική περιοχή του Βίμπορσγκσκι της Αγίας Πετρούπολης, μία από τις συνολικά δεκαοκτώ της πόλης, με 460.000 από  τους συνολικά 4,6 εκατ. κατοίκους

Η περιοχή του Βίμπορσγκσκι της Αγίας Πετρούπολης, μία από τις συνολικά δεκαοκτώ αυτοδιοικητικές περιοχές της πόλης, με 460.000 από τους συνολικά 5,1 εκατ. κατοίκους (το 2013) (πηγή: Wikipedia)

Αφού στο δελτίο τύπου του δήμου και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του δημάρχου έγιναν επανειλημμένες αναφορές στον “δημάρχο του κεντρικού δήμου της Αγίας Πετρούπολης, ουσιαστικό διαχειριστή συνολικά οκτώ δήμων της περιφέρειάς του“, μετά και την παραλαβή της πρόσκλησης σε Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη (στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η ιδιότητα του κ. Valery Garnets),  αποφασίσαμε να ψάξουμε λίγο το θέμα για να μάθουμε όλοι με ποιά περιοχή ακριβώς θα αδελφοποιηθούμε.

Επίσκεψη ρωσικής αντιπροσωπείας από την συνοικία του Βίμπορσκι στην Αγία Πετρούπολη

Επίσκεψη ρωσικής αντιπροσωπείας από την συνοικία του Βίμπορσγκσκι στην Αγία Πετρούπολη (4/6/2015, πηγή φωτό: radiomax.gr)

Δελτία Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη 06/05/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επιστροφή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης από την Αγία Πετρούπολη και μετάβασή του στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική

Σήμερα Τετάρτη 6 Μαϊου, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης επέστρεψε από την επίσημη επίσκεψή του στην Αγ. Πετρούπολη, στην οποία μετέβη μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του κεντρικού Δήμου της Αγ. Πετρούπολης κ. Valeri Garnets.

Οι συναντήσεις της ολιγομελούς αντιπροσωπείας του Δήμου μας – την οποία αποτελούσαν εκτός από το Δήμαρχο, ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη κ. Κων/νος Γκαμπαερίδης, ο οποίος εκτελούσε και χρέη διερμηνέα, και η Πρόεδρος του συλλόγου “Ρωσικό Σπίτι” κ. Ιουλία Γαβρήλοβα – με θεσμικούς φορείς και παράγοντες του Δήμου της Αγ. Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και ήταν εποικοδομητικές και ουσιαστικές. Ελήφθησαν αποφάσεις για συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων σε επίπεδο πολιτιστικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και αθλητικό.

Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης απηύθυνε πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και αποφασίστηκε αυτό να γίνει τον επόμενο μήνα.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Λαμπάκης συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας της Αγίας Πετρούπολης κ. Zanna Vorobieva (σ.σ. Ms. Zhanna Vorobieva, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης – ιστοσελίδα επιτροπής στα ρωσικάμετάφραση στα αγγλικά) και αργότερα με τον Αντικυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Alexandr Govorounov (σ.σ. Alexander Govorunov, Υποδιοικητής της Αγίας Πετρούπολης – προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης – ιστοσελίδα στα ρωσικάμετάφραση στα αγγλικά).

Στις συναντήσεις αυτές, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του αντικειμένου των Ρώσων αξιωματούχων, όπως επίσης και θέματα που αφορούν την σύσφιξη των σχέσεων των δύο Δήμων. Επίσης υπήρξε ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών, ότι αυτές οι σχέσεις φιλίας και αδελφοποίησης υποστηρίζουν και τονώνουν τις αξίες της κοινωνίας των λαών και απομακρύνουν φασιστικά στοιχεία και προσανατολισμούς.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι επίσης προσκλήθηκαν από το Δήμαρχο, να επισκεφθούν την πόλη μας στα πλαίσια της προώθησης των διαδικασιών για την επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον κεντρικό Δήμο της Αγ. Πετρούπολης και οι ίδιοι αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση.

Τέλος, πριν την αναχώρησή του για το αεροδρόμιο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Μάνας Πατρίδας» στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο – κενοτάφιο σε όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κατέθεσαν λουλούδια πάνω από 20.000 άτομα και ιδιαίτερα μαθητές, επισημάνθηκε η ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

=================

Αλεξανδρούπολη 04/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Δημάρχου με Ρώσους αξιωματούχους

Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τους Ρώσους αξιωματούχους που κατέφθασαν χθες από την Αγ. Πετρούπολη.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελείται από το Δήμαρχο του κεντρικού Δήμου της Αγ. Πετρούπολης – ουσιαστικό διαχειριστή οκτώ Δήμων της Περιφέρειας της Αγ. Πετρούπολης, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, έναν εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού και μια ιδιοκτήτρια μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου – εκπρόσωπο των ταξιδιωτικών γραφείων της περιοχής της Αγ. Πετρούπολης. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσ/νίκη κ. Α. Ποπώφ, ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη κ. Κ. Γκαμπαερίδης ο οποίος εκτελούσε και καθήκοντα μεταφραστή και η Πρόεδρος του συλλόγου «Ρωσικό Σπίτι» κ. Ι. Γαβρήλοβα. […]

Τι λέει η ιστοσελίδα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του δήμου Αγίας Πετρούπολης για τη συνάντηση Λαμπάκη-Γκαρνέτς στη Ρωσία

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της “Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης” της κυβέρνησης Αγίας Πετρούπολης γράφτηκε το ακόλουθο σχόλιο στις 28/5/2015:

Ανακοίνωση συνάντησης διοικητή Vyborgsky k. Garnets με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη στη Ρωσία

Ανακοίνωση συνάντησης διοικητή Vyborgsky k. Garnets με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη στη Ρωσία (πηγή: Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης)

Ο κ. Βαλερί Γκαρνέτς αναφέρεται ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής περιοχής (επαρχίας) του Βίμπορσγκσκι Αγίας Πετρούπολης (περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της συνοικίας του Βίμποργκσκι στο διαδίκτυο – μεταφρασμένη από τα Ρωσικά στα Αγγλικά με το Google Translate)

Η Αγία Πετρούπολη είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πληθυσμό 5,123 εκατομμύρια κατοίκους (το 3,2% του συνολικού πληθυσμού της Ρωσίας – στοιχεία Δεκέμβρη 2013). Ο μέσος μισθός την ίδια περίοδο ήταν ίσος με 51.013 ρούβλια ή 817 ευρώ το μήνα. Έχει σχέσεις συνεργασίας με 91 πόλεις και 27 περιοχές, μεταξύ των οποίων με τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά (πηγή: gov.spb.ru – ρωσική wikipedia)

Το Βίμπορσγκσκι είναι μία από τις 18 διοικητικές περιοχές της Αγίας Πετρούπολης και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης. Θεωρείται μία από τις περιοχές με τις καλύτερες υποδομές, έχει όμως σοβαρά προβλήματα μόλυνσης του αέρα και του νερού καθώς είναι δίπλα σε δύο μεγάλες βιομηχανικές ζώνες. Ο πληθυσμός της είναι γύρω στις 460.000 κατοίκους το 2013. Η αυτοδιοικητική περιοχή του Βίμπορσκι συμπεριλαμβάνει 6 δήμους (τους Sampson, Svetlanovsky, Sosnovskoye, 15 municipality of Saint-Petersburg, Parnassus, Shuvalovo-Ponds) και 2 χωριά (Pargolovo και Levashovo).

Στον παρακάτω χάρτη η “αυτοδιοικητική περιοχή” του Βίμπορσγκσκι φαίνεται στο νούμερο 3. Το ιστορικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται στην τομή των περιοχών 1-2-13-18. Το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται στην περιοχή 5.

Αυτοδιοικητικές Περιοχές Αγίας Πετρούπολης: 1. Admiralteysky, 2. Vasileostrovsky, 3. Vyborgsky, 4. Kalininsky, 5. Kirovsky, 6. Kolpinsky, 7. Krasnogvardeysky, 8. Krasnoselsky, 9. Kronshtadtsky, 10. Kurortny, 11. Moskovsky, 12. Nevsky, 13. Petrogradsky, 14. Petrodvortsovy, 15. Primorsky, 16. Pushkinsky, 17. Frunzensky, 18. Tsentralny

Αυτοδιοικητικές Περιοχές Αγίας Πετρούπολης: 1. Admiralteysky, 2. Vasileostrovsky, 3. Vyborgsky, 4. Kalininsky, 5. Kirovsky, 6. Kolpinsky, 7. Krasnogvardeysky, 8. Krasnoselsky, 9. Kronshtadtsky, 10. Kurortny, 11. Moskovsky, 12. Nevsky, 13. Petrogradsky, 14. Petrodvortsovy, 15. Primorsky, 16. Pushkinsky, 17. Frunzensky, 18. Tsentralny – Το κέντρο της Αγ. Πετρούπολης είναι στην τομή των περιοχών 1-2-13-18 (πηγή: Wikipedia)

Η πόλη της Αγίας Πετρούπολης διοικείται από τον κυβερνήτη της (μέχρι το 1996 ονομαζόταν δήμαρχος). Από το 1990 έως το 2006 ο επικεφαλής της πόλης εκλεγόταν με άμεση ψηφοφορία από τους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο, με νόμο της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 2004 ο κυβερνήτης προτείνεται τώρα από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (σήμερα ο κ. Πούτιν) και εγκρίνεται (ή απορρίπτεται) από τη Νομοθετική Συνέλευση του δήμου. Υπό τον διορισμένο κυβερνήτη βρίσκονται οι επαρχιακές διοικήσεις των 18 περιοχών (πηγή: Wikipedia). Δε γνωρίζουμε κατά πόσο οι διοικήσεις των 18 επαρχιών είναι εκλεγμένες από τους κατοίκους ή είναι και αυτοί διορισμένοι. Εφόσον ενημερωθούμε θα ενημερώσουμε την ανάρτηση.

Διοικητικό μοντέλο Αγίας Πετρούπολης (πηγή: gov.spb.ru)

Διοικητικό μοντέλο Αγίας Πετρούπολης (πηγή: gov.spb.ru)

Οι κάτοικοι των 18 αυτοδιοικητικών περιοχών της Αγίας Πετρούπολης (σε σύνολο πληθυσμού 4,6 εκατ. κατοίκων) είναι:

1 Admiralteysky 187.837
2 Frunzensky 405.274
3 Kalininsky 469.409
4 Kirovsky 338.820
5 Kolpinsky 175.396
6 Krasnogvardeysky 336.342
7 Krasnoselsky 305.129
8 Kronshtadtsky 43.385
9 Kurortny 67.511
10 Moskovsky 275.884
11 Nevsky  438.061
12 Petrodvortsovy  77.542
13 Petrogradsky  134.607
14 Primorsky  393.960
15 Pushkinsky  101.655
16 Tsentralny  236.856
17 Vasileostrovsky 199.692
18 Vyborgsky  419.567
Πηγή: Wikipedia – Διοικητικές περιοχές Αγ. Πετρούπολης (Tα αριθμητικά στοιχεία του πληθυσμού προέρχονται από την απογραφή του 2002. Λόγω των διοικητικών αλλαγών στο 2003-2008, το άθροισμα των κατοίκων των δημοτικών φορέων μπορεί να μην ταιριάζουν σύνολα των “αυτοδιοικητικών περιοχών”.

Ηχητικά και βίντεο από την επίσκεψη της Ρωσικής Αντιπροσωπείας στην Αλεξανδρούπολη

Ο κ. Γκαμπαερίδης διευκρίνησε ότι ο κ. Γκαρνέτς δεν είναι δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης αλλά δήμαρχος “ενός από τους δήμους της Αγίας Πετρούπολης”.

Κ.ΓΚΑΜΠΑΕΡΙΔΗΣ 04-06-15 by Maximum Maximumfm on Mixcloud