πάμε μπροστά

Σάββατο

27

Ιούνιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ο Απολογισμός να γίνει σε μία ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία lsalex.gr, Απολογισμός Πεπραγμένων, Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Δημοτικό Συμβούλιο, Ιστοσελίδες, Λαϊκή Συσπείρωση, Λαϊκή Συσπείρωση, Παρατάξεις

Λαϊκή Συσπείρωση

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 26.6.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απολογισμός κάθε Δημοτικής Αρχής προβλέπεται από τον Καλλικράτη και πρέπει να παρουσιάζεται κάθε χρόνο. Η διαδικασία προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε ξεχωριστή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των παρατάξεων του ΔΣ και μαζικών φορέων του Δήμου οι οποίοι καλούνται να τοποθετηθούν για τα πεπραγμένα της Δημ. Αρχής.

Η απόφαση του Δημάρχου να πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια μέρα, μία στις 6.30 μ.μ. για τον απολογισμό και μία τακτική στις 7.00 μ.μ. με 22 θέματα, είναι απαράδεκτη γιατί υποβαθμίζει κάθε έννοια απολογισμού και ελέγχου του έργου της Δημοτικής Αρχής, εάν δεν το επιδιώκει κιόλας…. Επίσης αντιμετωπίζει με μεγάλη προχειρότητα το ζήτημα αφού δεν έχει σταλεί στους Δημοτικούς Συμβούλους η εισήγηση του απολογισμού.

Γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει πιστά τον Καλλικράτη και την κυρίαρχη πολιτική, τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης φορτώνοντας με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες. Έτσι η Τοπική Διοίκηση έχει μετατραπεί σε μακρύ χέρι του αστικού κράτους για να επιβάλλει φορολογία, να μοιράζει την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποδοκιμάζει αυτή την τακτική της Δημοτικής Αρχής και ζητά ο Απολογισμός να γίνει σε μία ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη διπλή συνεδρίαση της Δευτέρας 29.6.2015.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ

==========

Πηγή: lsalex.gr