πάμε μπροστά

Τετάρτη

5

Αύγουστος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Προτάσεις του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τη σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Πασχάλης Δρακόπουλος

MGS.Ethnikos.AXD.2

ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΘΝΙΚΟΣ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΝ 1927)

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ως εκπρόσωπος του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με την ευκαιρία της συζήτησης για το σχέδιο οικονομικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του έτους 2016, θα ήθελα να σας επισημάνω τις μεγάλες ανάγκες βελτίωσης και συντήρησης των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών της πόλης. Με δεδομένη, λόγω των συνθηκών, την αδυναμία υλοποίησης κάποιου νέου αθλητικού χώρου μέσα στον επόμενο χρόνο, θεωρούμε απαραίτητη την παρέμβαση στους υπάρχοντες χώρους ώστε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους και να διατηρήσουμε την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, με προτεραιότητες:

  1. Στάδιο «Φώτης Κοσμάς»
  2. Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
  3. Κλειστό Γυμναστήριο Πανεπιστημίου
  4. Περιβάλλων χώρος Κέντρου Νεότητας
  5. Παλαιό Κολυμβητήριο

Ειδικότερα για το «Φώτης Κοσμάς» η παρέμβαση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βελτίωση των αποδυτηρίων, τη λειτουργικότητα του κλειστού προπονητηρίου «Δημήτρης Μπουλμπουτζής» (μόνωση, φωτισμός, θέρμανση), την αντικατάτασταση των μπασκετών και των κατεστραμμένων τμημάτων του ταρτάν, τη συντήρηση του σκεπάστρου στη μικρή κερκίδα και την εγκατάσταση σκεπάστρου σε μέρος της μεγάλης κερκίδας, τη βελτίωση των δημοσιογραφικών θεωρείων κλπ. Πρόχειρη εκτίμηση κονδυλίου για τον προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.

Για το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» η παρέμβαση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη συντήρηση της στέγης, τη μόνωση-στεγανοποίηση των αποδυτηρίων, την αντικατάσταση φθαρμένων σωλήνων και τη βελτίωση των τουαλετών για το κοινό. Επίσης θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση των απαρχαιωμένων μπασκετών. Πρόχειρη εκτίμηση κονδυλίου για τον προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

Στο κλειστό του Πανεπιστημίου θα πρέπει να τοποθετηθεί παρκέ για να γίνει λειτουργικό. Πρόχειρη εκτίμηση κονδυλίου για τον προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

Για τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Νεότητας θα πρέπει να αλλαχθεί η περίφραξη και να διαμορφωθούν τρία γήπεδα, ένα beach volley, ένα μπάσκετ και ένα ποδοσφαίρου 5Χ5 τα οποία θα είναι διαθέσιμα για χρήση και από συλλόγους και από κοινό. Θα πρέπει επίσης να γίνει μόνωση-στεγανοποίηση του κτιρίου. Πρόχειρη εκτίμηση κονδυλίου για τον προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.

Τέλος, για το παλιό κολυμβητήριο υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση του Εθνικού και άλλων συλλόγων και φορέων για μετατροπή του σε πολυχώρο – προπονητήριο αθλημάτων κλειστών χώρων (μπάσκετ, βόλλεϋ, χάντμπολ, πιγκ πογκ, μπάντμιντον, ενόργανη γυμναστική, ρυθμική γυμναστική κλπ). Ανεξάρτητα αν προκριθεί αυτή η λύση ή όποια άλλη από την δημοτική αρχή, θεωρούμε σημαντικό ο χώρος να αξιοποιηθεί άμεσα και να δοθεί στο κοινό, σε συνδυασμό δε με την προηγούμενη πρόταση να αλλάξει την εικόνα της περιοχής που αποτελεί και είσοδο της πόλης. Το κονδύλιο στον προϋπολογισμό θα εξαρτηθεί από τη λύση που θα επιλεγεί τελικά.

Με εκτίμηση

Εμμανουήλ Κ. Βουκουρεσλής Εκπρόσωπος
ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης