πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Νοέμβριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ο κ. Γιώργος Δεμερίδης απαντά στη σημερινή μας ανάρτηση για την Οικολογική Εταιρεία Έβρου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο

Ο κ. Γιώργος Δεμερίδης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης της 18/11/2015 για το έγγραφο που αποκαλύφθηκε στο ΔΣ της ίδιας ημέρας από τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Παύλο Μιχαηλίδη για την επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου της Gastrade AE

Ο κ. Γιώργος Δεμερίδης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης της 18/11/2015 για το έγγραφο που αποκαλύφθηκε στο ΔΣ της ίδιας ημέρας από τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Παύλο Μιχαηλίδη για την επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου της Gastrade AE

Θάβει η Οικολογική Εταιρεία Έβρου τα δελτία τύπου που εκδίδει;

Με αφορμή το κείμενο «Ερωτηματικά για την Οικολογική Εταιρεία Έβρου» στο μαζί πάμε μπροστά του φίλου Πασχάλη Δρακόπουλου, που επικοινώνησε μαζί μου πριν την συγκεκριμένη ανάρτηση, καταθέτω τις παρακάτω προσωπικές παρατηρήσεις και απαντήσεις σε όσα – πιστεύω καλόπιστα – επισυνάπτει στην Οικολογική Εταιρεία Έβρου, ώστε να εξασφαλισθεί η σφαιρική ενημέρωση των χρηστών του Μαζί πάμε μπροστά.

 1. Ο Πασχάλης αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Οικολογικής Εταιρείας για το υγροποιημένο αέριο το οποίο θεωρεί ότι θάφτηκε από την Οικολογική Εταιρεία που το απέκρυψε από τα τοπικά ΜΜΕ, και το χαρακτηρίζει ως«εν κρυπτώ έκδοση»
  • Η αλήθεια επί αυτού έχει ως εξής.
   Όντως συντάξαμε ένα κείμενο στις 15-4-2015 για τον πλωτό σταθμό του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το κείμενο αυτό δεν είναι δελτίο τύπου και αυτό το διαπιστώνει όποιος το διαβάσει στο μαζί πάμε μπροστά, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται ως δελτίο τύπου. Με απόφαση της συντονιστικής γραμματείας το κείμενο αυτό συντάχθηκε και στάλθηκε στο τ. Υπουργείο Περιβάλλοντος
 2. Ο Πασχάλης στην προσπάθεια του να αιτιολογήσει την «εν κρυπτώ έκδοσή μας» θέτει το ερωτηματικό «να μη διαρραγούν οι καλές σχέσεις μας με τον Λαμπάκη;»
  • Η αλήθεια επί αυτού έχει ως εξής.
   Το κείμενο αυτό εγώ παρουσία τρίτου το παρέδωσα στον δήμαρχο Β. Λαμπάκη και ανταλλάξαμε τις απόψεις μας. Επομένως δεν κρύψαμε τίποτα από τον Β. Λαμπάκη και δεν είχαμε κατά νου το «να μη διαρραγούν οι καλές σχέσεις μας με τον Λαμπάκη» γιατί οι πρακτικές αυτού του είδους δεν έχουν καμιά απολύτως εφαρμογή στη λειτουργία μας.
 3. Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου δεν διαβιβάζει όλα τα κείμενα της στα ΜΜΕ, γιατί απλά αυτά δεν δημοσιοποιούν πάντα τις απόψεις μας. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη περίπτωση που σε συνεργασία με την κίνηση Συνέλευση Δράσης Έβρος-Εργίνης συντάξαμε κείμενο με αποδέκτη – μέσω avaaz – τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για τον Εργίνη που σκοτώνει. Το κείμενο αυτό το διαβιβάσαμε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ (Έβρου Ροδόπης). Πόσα το δημοσιοιποίησαν; Μόνο τρία.
 4. H Οικολογική Εταιρεία δεν είχε ποτέ και δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις- διασυνδέσεις-εξαρτήσεις με καμιά δημοτική η περιφερειακή παράταξη και με κανένα κόμμα… Έτσι διατηρεί την αυτοτέλεια της , εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις της και παραμένει ανοικτή στην κοινωνία

Αλεξανδρούπολη 19-11-2015

Γιώργος Δεμερίδης
μέλος Συντονιστικής Γραμματείας
της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου

=====================

Σχόλιο pamemprosta.org:

Ευχαριστώ τον κ. Δεμερίδη για την άμεση απάντησή του. Φυσικά και η κριτική μου είναι πάντα καλόπιστη, ειδικά στην περίπτωση της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου με την μακρόχρονη παρουσία και προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας.

Ο κ. Δεμερίδης αναφέρει ότι το έγγραφο συντάχθηκε στις 15/4/2015 (προφανώς κάνει λάθος, το έγγραφο φέρει ημερομηνία 15/2/2015), λέει ότι δεν είναι δελτίο τύπου αλλά συντάχθηκε και στάλθηκε στο τότε υπουργείο περιβάλλοντος.

Το εύλογο, αναπάντητο ακόμα, ερωτηματικό είναι γιατί η Οικολογική Εταιρεία δεν επέλεξε να δημοσιοποιήσει την άποψή της αυτή για την πλωτή μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου αλλά την απέστειλε μόνο στο υπουργείο…

Παραδέχεται ότι ενημέρωσε τον δήμαρχο για την άποψη της Οικολογικής Εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμαρχος δεν έλεγε όλη την αλήθεια τους τελευταίους μήνες όταν κατ’ επανάληψη επέμενε ότι κανείς φορέας δεν αντιδρά στη συγκεκριμένη επένδυση, καθώς ήταν ενήμερος για τις ενστάσεις της Οικολογικής Εταιρείας και την αποστολή τους στο Υπουργείο.

Το pamemprosta δεν λαμβάνει email από το evrooikologika@yahoo.gr της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου. Από το προσωπικό email του κ. Δεμερίδη λαμβάνω προωθήσεις ορισμένων email της ΟΕΕ, σε αυτά δεν βρήκα τίποτε σχετικό με τη Δράση Έβρος-Εργίνης (έτσι κι αλλιώς κι εγώ δεν αναρτώ όλα τα δελτία τύπου που αποστέλλονται).

Ως προς το 4ο σημείο, η ΟΕΕ καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσει το δελτίο τύπου που εξέδωσε (και αναρτήθηκε στο Φάρος Αλεξανδρούπολης) στις 16/1/2015. Εκεί είχε δώσει μία υπόσχεση που δεν τήρησε… ότι δηλαδή:

“...από τον επόμενο μήνα (σ.σ. Φεβρουάριο 2015) η παρουσία μας σε όλα αυτά τα θέματα και ιδιαιτέρως στην διαχείριση απορριμμάτων, το υγροποιημένο φυσικό αέριο και την χωροταξία – κυκλοφοριακό θα είναι εμφανέστατη.

Η αποκάλυψη εγγράφων που περιγράφουν τις θέσεις της για ένα τόσο σημαντικό θέμα της περιοχής μας, όπως η επένδυση LNG της GasTrade του Ομίλου Κοπελούζου, δεν τιμά κανέναν, η δικαιολογία της προεκλογικής περιόδου έχει προ πολλού εκλείψει και θα μπορούσε η ΟΕΕ να δημοσιοποιήσει το κείμενό της έστω και εκ των υστέρων…

Εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα τον κ. Δεμερίδη με τους πολυετείς του αγώνες, θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του και με άλλα μέλη-φίλους της Οικολογικής Εταιρείας, τον ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, πιστεύω όμως ότι το συγκεκριμένο θέμα η Συντονιστική Γραμματεία της ΟΕΕ το χειρίστηκε πολύ λάθος.