πάμε μπροστά

Παρασκευή

20

Νοέμβριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Γυρίζει την πλάτη του στο δήμαρχο ο περιφερειάρχης… Σε χρηματοδότηση ΣΔΙΤ παραπέμπει την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και όχι στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)…

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Μεγάλα θέματα δήμου, Παλιό Νοσοκομείο

Υπόθεση αξιοποίησης παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης - στη λύση ΣΔΙΤ παραπέμπει ο κ. Παυλίδης το δήμαρχο κ. Λαμπάκη (στο κέντρο ο ε.γ. ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφας)

Υπόθεση αξιοποίησης παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – στη λύση ΣΔΙΤ παραπέμπει ο κ. Παυλίδης το δήμαρχο κ. Λαμπάκη (στο κέντρο ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφας)

Πανηγυρικό δελτίο τύπου εξέδωσε χθες ο δήμαρχός μας κ. Λαμπάκης (το οποίο αναπαρήγαγαν άκριτα πολλά τοπικά ΜΜΕ) για να μας ενημερώσει για την “άμεση ανταπόκριση” του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη στην πρότασή του για από κοινού αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Σήμερα, δε, Παρασκευή 20/11/2015 ο κ. δήμαρχος μας ενημερώνει ότι θα επισκεφτεί τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζούφα στην Αθήνα.

Είναι όμως πραγματικά έτσι;

Μέχρι σήμερα είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι το μεγάλο αυτό έργο μπορεί να προχωρήσει μόνο με χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ. Ο κ. περιφερειάρχης με την παραπομπή του θέματος στο ε.γ. ΣΔΙΤ δείχνει ότι δεν μπορεί ή δεν ενδιαφέρεται να το εντάξει σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο ΣΕΣ 2014-2020 (πρώην ΕΣΠΑ).

Έχουμε επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την υπογράφουσα το έγγραφο προς τον γ.γ. ΣΔΙΤ και εκτελεστική γραμματέα ΠΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, και περιμένουμε τις απόψεις της για τους λόγους που επελέγη η λύση των ΣΔΙΤ και όχι του νέου ΕΣΠΑ. Εφόσον και μόλις την λάβουμε, θα την αναρτήσουμε άμεσα.

Είναι εντυπωσιακό πάντως πώς ο δήμαρχός μας παρουσιάζει το κλείσιμο της πόρτας από τον περιφερειάρχη κ. Παυλίδη ως “άμεση ανταπόκριση” και την παραπομπή του θέματος, μέσω επιστολής της ειδικής γραμματέως του, στον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ :-) (αν πετύχει πάντως την αξιοποίηση του ακινήτου μέσω ΣΔΙΤ, κάτι που κι εμείς το ευχόμαστε ειλικρινά, την επιτυχία θα την πιστωθεί προσωπικά ο ίδιος).

Η δε επιχειρηματολογία του δημάρχου περί εξοικονόμησης πόρων του δημοσίου σε περίπτωση μεταφοράς των υπηρεσιών στο κτίριο αυτό, στην περίπτωση της λύσης ΣΔΙΤ ακυρώνεται – το δημόσιο θα εξακολουθήσει να πληρώνει ενοίκια σε ιδιώτες, το ύψος των οποίων δεν είναι δυνατόν να το υπολογίσουμε…

Θα ψάξουμε το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου αναλυτικότερα, ελπίζουμε σύντομα να παρουσιάσουμε το ιστορικό της υπόθεσης και τις ενέργειες που έγιναν (ή δεν έγιναν) και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση με το κεντρικό κτίριο να ρημάζει και ένα κτίριο να παραμένει (αν και σε καλή κατάσταση) αναξιοποίητο…

====================

Δελτίο Τύπου δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη 19/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Άμεση η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιου Παυλίδη, στην πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση του κτιριακού συμπλέγματος του Παλιού Νοσοκομείου

Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης με ευήκοα ώτα ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση του Παλιού νοσοκομείου από κοινού, αποδεικνύοντας ότι όταν οι θεσμικοί συνεργάζονται προκύπτουν αποτελέσματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού.

Με επιστολή του πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία της ανασυγκρότησης του κτιριακού συμπλέγματος μέσω της διαδικασίας των Σ.Δ.Ι.Τ , ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την 20η Νοεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα των Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Νικόλαο Ματζούφα, ώστε το εγχείρημα των δύο ανδρών να πάρει σάρκα και οστά.

Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερα αυτή την στιγμή η Ελλάδα μας είναι η δυναμική που προκύπτει μέσα από την ένωση δυνάμεων.

====================

Έγγραφο Περιφέρειας προς ε.γ. ΣΔΙΤ

Κομοτηνή 17-11-2015
Αρ.Πρωτ.: οικ.6520

Προς:
Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα
κ. Νικόλαο Ματσούφα
Καραγεώργη Σερβίας 8, Πλατεία Συντάγματος
2ος Όροφος
101 80 Αθήνα
Τηλ. 210 3375750 – Φαξ. 210 3375921

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μέσω ΣΔΙΤ

Σχετ: το με αριθμ. πρωτ. 140/6-11-2015 έγγραφο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Αξιότιμε κ. Γραμματέα,

Στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών μας για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας, αλλά και σε συνέχεια της γραπτώς εκφρασμένης επιθυμίας και του σχεδιασμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προτείνουμε ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το ως άνω κτίριο βρίσκεται εγκαταλελειμμένο επί δεκαετία και πλέον, είναι συνολικής έκτασης 15.174,84 τ.μ. και μπορεί να αξιοποιηθεί σε κέντρο Διοίκησης, με ταυτόχρονη αναβάθμιση όλης της γειτονιάς. Οι αξιοποιημένοι χώροι του θα καλύψουν ανάγκες υπηρεσιών που είναι χωροθετημένες στο κέντρο της πόλης, με δυνατότητα εγκατάστασης εκεί δομών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Έβρου, του Δικαστηρίου καθώς και υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τεράστιο δημόσιο οικονομικό όφελος.

Επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν εφικτό μόνο μέσω έργων ΣΔΙΤ, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο, η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΣΔΙΤ να διερευνήσει την κατασκευή των περιγραφόμενων έργων και να το εντάξει στον σχεδιασμό της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία επί του θέματος.

Συνημμένα: το σχετικό.

Η εκτελεστική Γραμματέας

Ζωή Κοσμίδου

Fax από την Εκτελεστική Γραμματέα στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης σχετικά με την αξιοποίηση μέσω ΣΔΙΤ του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (15/11/2015)

Fax από την Εκτελεστική Γραμματέα στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης σχετικά με την αξιοποίηση μέσω ΣΔΙΤ του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (15/11/2015)

====================

Διαβάστε την αρχική ανάρτηση στις 9/11/2015 σχετικά με την πρόταση του δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη: