πάμε μπροστά

Πέμπτη

3

Δεκέμβριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

“Αυταρχικό το ύφος της επιστολής, υποτιμά το Δ.Σ.” έκριναν ο πρόεδρός του κ. Αγγλιάς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουκουράβας [ηχητικό]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απομαγνητοφώνηση, Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Διαφάνεια, Ζωντανή Ενημέρωση, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Προ Ημερησίας Διάταξης

Στη χθεσινή 29η τακτική συνεδρίαση (της Τετάρτης 2/12/2015) και κλείνοντας τις ενημερώσεις (πριν μπει στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεόδωρος Αγγλιάς, διάβασε δύο αποσπάσματα της επιστολής μου προς τους συμβούλους με την οποία τους ενημερώνω για την πρόθεσή μου στο εξής να μεταδίδω ηχογραφίσεις των συνεδριάσεων άκοπες και αμοντάριστες στο διαδίκτυο για ενημέρωση των συνδημοτών μας, εφιστώντας τους την προσοχή να μην αναφέρονται σε θέματα off-the-record.

Αγγλιάς-Κουκουράβας: "Αυταρχική" η επιστολή μας προς τους συμβούλους, "υποτιμά" το δημοτικό συμβούλιο (29ο ΔΣ, 2/12/2015)

Αγγλιάς-Κουκουράβας: “Αυταρχική” η επιστολή μας προς τους συμβούλους, “υποτιμά” το δημοτικό συμβούλιο (29ο ΔΣ, 2/12/2015)

Ο κ. Αγγλιάς χαρακτήρισε το ύφος της επιστολής ως “αυταρχικό” και έκρινε ότι “υποτιμώ” το δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε δε να επανέλθω “με καλύτερο τρόπο” ώστε να… ξανασυζητήσουμε το θέμα…

Ο κύριος που ακούγεται (στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα) να συμφωνεί με τον πρόεδρο λέγοντας “έτσι, έτσιείναι ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Γιώργος Κουκουράβας (“θα μιλάω όπως θέλω να μιλάω”, ακούγεται να λέει αργότερα)…

Μετά την παραπάνω αναφορά του προέδρου και την αντίδραση του συμβούλου, έχω να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

Η "αυταρχική και υποτιμητική" επιστολή μας προς τους δημοτικούς συμβούλους μοιρασμένη σε όλη την αίθουσα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης (29οΔΣ, 2/12/2015)

Η “αυταρχική και υποτιμητική” επιστολή μας προς τους δημοτικούς συμβούλους μοιρασμένη σε όλη την αίθουσα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης (29οΔΣ, 2/12/2015)

  • Η επιστολή μου δε ζήτησε ποτέ την άδεια του κ. Αγγλιά ή των συμβούλων ή της δημοτικής αρχής για την μετάδοση των ηχητικών των δημοτικών συμβουλίων, συντάχθηκε για να ενημερωθούν για τις προθέσεις μου και να προετοιμαστούν (ψυχολογικά ή άλλως) όσοι κρυφά ή φανερά δε θα ήθελαν αυτές τις μεταδόσεις. Οπότε η παραίνεσή του προέδρου να την επανασυντάξω και να συζητηθεί το θέμα αργότερα είναι άνευ αντικειμένου.
  • Πιστεύω πως δεν υποτιμώ καθόλου το δημοτικό συμβούλιο, αντιθέτως το τιμώ όπως και το τιμώ σε βάθος πενταετίας ως ενεργός δημότης, παρακολουθώντας το από την αίθουσα συνεδριάσεων από τον Γενάρη του 2010 και λείποντας από ελάχιστες από αυτές (μετρημένες στα δάχτυλα των… δύο χεριών ίσως)… Προχθές ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης με χαρακτήρισε… “πρακτικογράφο”… Δεν έχει κι άδικο (θα προσέθετα το “αμελής” για τις επιδόσεις μου τελευταία) :-)
  • Δε δέχομαι ούτε τον χαρακτηρισμό “αυταρχικός” από τον κ. πρόεδρο και βασικό υπεύθυνο (βάσει νόμου του Καλλικράτη και Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου) για τη μη τήρησή νόμων και κανονισμού και για την έλλειψη δημοσιοποιημένων επίσημων πρακτικών από τις συνεδριάσεις πέντε χρόνια τώρα. “Τυπικός” ίσως, γιατί επέλεξα αλλάζοντας τακτική να τους ενημερώσω και μετά να προχωρήσω σε αναρτήσεις, να μην τους φέρω προ εκπλήξεως και τους εκθέσω εν αγνοία τους (έστω και αν θα είχα το δικαίωμα ακόμα και αυτό να κάνω).
  • Είμαστε από τους λίγους εναπομείναντες δήμους με ιστοσελίδα μη λειτουργική (καρναβάλι με μπάνερς και αισθητική του ’90” θα τη χαρακτήριζα), χωρίς ζωντανές μεταδόσεις δημοτικών συμβουλίων όταν μάλιστα ο δήμος μας έχει την τύχη να διαθέτει δημοτικό ραδιόφωνο που και αυτό, με ευθύνη της δημοτικής αρχής των πέντε ετών, φυτοζωεί με εθελοντές-εργαζόμενους χωρίς καμία στήριξη.
  • Είναι λυπηρό νέοι πολιτικοί σαν τον κ. Κουκουράβα να συμφωνούν με τον κ. πρόεδρο ότι η επιστολή μου “υποτιμά” το δημοτικό συμβούλιο… Τις εξηγήσεις που μου έδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης σε ερώτησή μου, δε θα τις μεταφέρω καθώς δεν έχω την άδειά του. Τις κρίνω όμως ως ανεπαρκείς, ιδιαίτερα ακούγοντας και ξανακούγοντας το ηχητικό. Σε αυτό φαίνεται ακριβώς σε τι συμφωνεί με τον πρόεδρο… Απλά κρίμα, ήταν ο μόνος από τους παρόντες συμβούλους που έβγαλε συγκαταβατικό επιφώνημα (αγανάκτησης και επαύξησης θα το χαρακτήριζα) στα λόγια του προέδρου… Δεν υποδεικνύω σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο πώς να εκφραστεί, απλά προειδοποιώ για την μετάδοση όσων περνούν στα μικρόφωνα και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…
Η "αυταρχική και υποτιμητική" επιστολή μας προς τους δημοτικούς συμβούλους στο γραφείο του προέδρου του ΔΣ, κ. Αγγλιά, πριν την έναρξη της συνεδρίασης (29οΔΣ, 2/12/2015)

Η “αυταρχική και υποτιμητική” επιστολή μας προς τους δημοτικούς συμβούλους στο γραφείο του προέδρου του ΔΣ, κ. Αγγλιά, πριν την έναρξη της συνεδρίασης (29ο ΔΣ, 2/12/2015)

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: