πάμε μπροστά

Τρίτη

12

Ιανουάριος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το πρώτο TEDx στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται στην πόλη μας το Σάββατο 13/2/2016

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεργία, Αρχεία, Ηχητικά, Καινοτομία, Μεγάλα θέματα δήμου, Πολιτισμός, Φωτογραφίες/Γραφικά

Σε ένα μήνα, το Σάββατο 13/2/2016, διοργανώνεται το πρώτο TEDx στην πόλη μας. Κινητήρια δύναμη μία ομάδα 15 νέων συμπολιτών μας που με όχημα το νέο νομικό τους πρόσωπο τολμούν να παρουσιάσουν την πρώτη συνάντηση TEDx με θέμα: “Κάθε όνειρο χρειάζεται μία δράση”.

TEDx Alexandroupolis - Feb.13th, 2016

Τι είναι το TED;

Tο TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε ως ένα συνέδριο τεσσάρων ημερών στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρόνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology–Entertainment–Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους.

Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα παγκοσμίως πρόσωπα της διανόησης και της δράσης και μιλούν για 18 λεπτά, για ιδέες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν “τροφή” για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό. Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Jeff Bezos, Bono κ.α.

Το ετερόκλητο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό και μοναδικό κοινό, μαζί με τους ομιλητές των εκδηλώσεων αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια τεράστια δεξαμενή σκέψης, ικανή να καινοτομήσει και να κάνει τη διαφορά “διαταράσσοντας” το status quo της παγκόσμιας σκηνής.

Τι σημαίνει το “x” στο TEDx;

Βασισμένο στο πρότυπο του TED, συνδυάζοντας μια σειρά από εισηγήσεις με εμπειρίες, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων.

Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιό του διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Αθήνα και άλλες.

Τα μέλη της ομάδας είναι: Κική Τσακαλδήμη, Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, Γιάννης Κουκμάς, Αντώνης Μινάρδος, Σταύρος Μυστακίδης, Ανδρονίκη Μανάβη, Ίρις Πεφτουλίδη, Φώτης Λαλίδης, Άννα Μακρή, Αφροδίτη Γιαμπανίδου, Έφη Δούπα, Βασίλης Μπάραλης, Βάσω Γαρεφαλάκη, Δημοσθένης Καραγεωργίου και Πάνος Δούκας.

Every Dream Needs An Action – Κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση

Οι αρχαίοι υποστήριζαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει», ενώ ένας μεγάλος πρωτοπόρος ονόματι Walt Disney πίστευε πως «αφού μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις». Τα μέλη του TEDx Αλεξανδρούπολης μας καλούν να διαλέξουμε την εκδοχή που μας ταιριάζει και να προσδεθούμε στο άρμα τους και να εστιάσουμε στη γενεσιουργό αιτία πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τις σημερινές κοινωνίες: την προσμονή των από μηχανής θεών, ενώ εμείς μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια…

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις” σύμφωνα με τον Γάλλο ποιητή Paul Valery. Ορμώμενοι και απόλυτα σύμφωνοι με αυτήν την διαπίστωση, όλα τα παιδιά του TEDx Alexandroupolis 2015 τονίζουν πως κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση – ενέργεια για να πραγματοποιηθεί… και να απομυθοποιηθεί.

Τα όνειρα δεν έβλαψαν πότε κανέναν, αλλά αν δεν συνοδεύονται από θέληση, πίστη, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, καλό θα ήταν να παραμείνουν στο «συρτάρι» του μυαλού μας, στην επονομαζόμενη κατηγορία όνειρα θερινής νυκτός…

Όνειρα δεν σταμάτησε να έχει ο κόσμος, ούτε και να εύχεται ώστε κάποιες επιθυμίες του να πραγματωθούν. Αυτό που λείπει στην σημερινή, από πολλές απόψεις, ρευστή και ασταθή εποχή είναι η πίστη στις δικές μας δυνάμεις και η ανάληψη του εκάστοτε ρίσκου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του TEDx Alexandroupolis επιθυμεί να λειτουργήσει σαν σπινθήρας και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία από την αδράνεια, την πράξη από την απραξία, την ενέργεια από την παθητικότητα και σε τελική ανάλυση την πρόοδο από την στασιμότητα.

Στην παρθενική διοργάνωση του TEDx Alexandroupolis, οι διοργανωτές εστιάζουν στην βασική παράμετρο που δυσκολεύει τους ανθρώπους από το να βγουν από τα εκάστοτε τούνελ, να υπερκεράσουν εμπόδια και να διαχειριστούν κρίσεις, δηλαδή έναν συνδυασμό ψυχραιμίας και θάρρους. Με την βοήθεια μιας ομάδας αξιόλογων και αξιοσέβαστων ομιλητών που θα υποστηρίξουν το motto τους, όλοι οι συμμετέχοντες στο TEDx Alexandroupolis διατρανώνουν πως «κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση…»

Οι ομιλητές

Satyabrata Dam

Satyabrata DamΈνας πρώην αξιωματικός του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού με 22 χρόνια υπηρεσίας, ο Satya είναι ένας μανιώδης ορειβάτης με πάνω από 38 χρόνια περιπετειώδους καριέρας. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει με επιτυχία οδηγήσει αποστολές στους τρεις πόλους – όρος Έβερεστ, Βόρειο και Νότιο Πόλο. Ο Satya έχει σκαρφαλώσει στις υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών κορυφών του Έβερεστ, και σε πάνω από 350 κορυφές ανά τον κόσμο σε όλες τις μεγάλες οροσειρές.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «έναν που βρίσκεται σε μια αδιάκοπη αναζήτηση της περιπέτειας και έναν αέναα εθισμένο στην αδρεναλίνη», ο οποίος έγινε λάτρης των βουνών, όταν, στην ηλικία των δέκα ετών, πάτησε το πρώτο του παγετώνα στα Ιμαλάια και ένιωσε ότι τα βουνά θα γίνουν το σπίτι του, οι φίλοι του και η οικογένειά του. Μερικές από τις μεγαλύτερες περιπέτειες του Satya περιλαμβάνουν περίπλου σε ένα ιστιοφόρο, οδοιπορικό κατά μήκος της Αφρικής από την Τυνησία στη Νότια Αφρική, διάσχιση του Δρόμου του Μεταξιού από τη Μογγολία στην Κωνσταντινούπολη, και σκι σε όλο το παγοκάλυμμα της Γροιλανδίας.

Με μια ισόβια δέσμευση για την διάσωση του πλανήτη, ο Satya είναι ένας περιβαλλοντικός ακτιβιστής και προΐσταται αποστολών για μελέτη του πάγου στις πολικές περιοχές. Ο Satya είναι επίσης ένας TED συνεργάτης έχοντας εκδώσει βιβλία σχετικά με την αναρρίχηση και την μυθοπλασία.

Miki Adderley

Miki AdderleyΗ Miki είναι ένας μηχανολόγος μηχανικός, η οποία μεγάλωσε στην Αυστραλία και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, και μετά από μερικά χρόνια εργασίας στη Σουηδία, προσγειώθηκε στα αψεγάδιαστα θαύματα της Ελβετίας, όπου τώρα ζει και εργάζεται.

Αυτό το φρέσκο νέο περιβάλλον την ενέπνευσε να κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα πέρα από την πλήρους απασχόλησης εταιρική της ζωή στο γραφείο, ανακαλύπτοντας το άθλημα των αέρινων υφασμάτων που αποτελεί την τέχνη του να κρέμεσαι από ένα πανί και με ακροβατικό τρόπο να το τυλίγεις γύρω από το σώμα σου σε κομψούς κόμπους. Σε κάποιο σημείο η Miki αποφάσισε ότι θα ήταν μια πιο ενδιαφέρουσα ιδέα να δοκιμάσει, να κρεμάσει το ύφασμα σε έναν ιμάντα ισορροπίας μεταξύ ορεινών απότομων πλαγιών και στη συνέχεια σε ένα αερόστατο – επινοώντας έτσι νέες υβριδικές προσπάθειες από μόνη της! Αναρωτιέται πώς μετατράπηκε από μια μηχανολόγο μηχανικό που αποστρεφόταν τον κίνδυνο σε μια δημιουργό θεαμάτων υψηλής περιπέτειας.

Η Miki επισημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να είσαι γεννημένος για περιπέτεια με εξαιρετική γενναιότητα ώστε να πηδήξεις στη τρομακτική άβυσσο του αγνώστου και ούτε υπάρχει ανάγκη για έναν μεγάλο προϋπολογισμό για να αποτολμήσεις πέρα από τα όριά σου. Απλά να κρυφοκοιτάξεις πάνω από τις άκρες της δικής σου ζώνης ασφάλειας μπορεί να είναι αρκετό – γιατί πολλά μικρά βήματα μπορούν προστιθέμενα να αποτελέσουν ένα γιγαντιαίο άλμα.

Η Miki πρόσφατα συνίδρυσε το Σαλόνι της Ζυρίχης, το οποίο παρέχει χώρο για ειδικούς και κοινό για να συμμετάσχουν στη συζήτηση των πιο επίμαχων ζητημάτων της εποχής μας.

Άκης Τεμπερίδης

Akis TemperidisΓεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αν και δηλώνει πολίτης του κόσμου. Από μικρός έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της γης. Πάντα αγαπούσε τα αυτοκίνητα, τις μηχανές, τα περιπετειώδη σπορ, την συγγραφή και την φωτογραφία. Έχει οδηγήσει και αγωνιστεί με τα καλύτερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, ενώ έχει πετάξει με ελικόπτερα για ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Δηλώνει τυχερός που έχει συναντηθεί και πάρει συνεντεύξεις από σημαίνοντες προσωπικότητες – αστροναύτες, οδηγούς F1, σχεδιαστές αυτοκινήτων και Ολυμπιακούς πρωταθλητές.

Πρόσφατα έκανε πραγματικότητα και το έσχατο του όνειρο, να γυρίσει όλο τον κόσμο μαζί με την γυναίκα του σε ένα Land Rover. Τώρα επέστρεψε στην Ευρώπη μαζί με την Βούλα, την σύζυγό του, και την Αναστασία, την κόρη τους έχοντας εγκατασταθεί στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία, στην Μέκκα των υπεραυτοκινήτων, του κρασιού Lambrusco και της παρμεζάνας. Σήμερα εργάζεται στην συγγραφή ενός νέου βιβλίου, αρθρογραφεί για διάφορα μέσα σε όλο τον κόσμο, εργάζεται ως φωτογράφος σε αγώνες αυτοκίνητου και είναι σύμβουλος στο γραφείο τύπου της Maserati.

Κατερίνα Χατζάκη

Katerina XatzakiΗ Κατερίνα Αλεξίου-Χατζάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στη Φαρμακολογία (pharmacology.med.duth.gr/staff/chatzaki.html).

Ξεκινώντας από την Κρήτη, ταξίδεψε μέσω της βιολογίας με σταθμούς την Αθήνα, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το San Diego της California, όπου εργάστηκε σε ακαδημαϊκούς χώρους και στη βιομηχανία. Μελέτησε τους τρόπους που το μυαλό επικοινωνεί και επηρεάζει το σώμα, με στόχο καινοτόμες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της υγείας, ψυχικής και σωματικής. Έτσι, η 20ετης πλέον ενασχόληση με τη νευροβιολογία του στρες, της ξετύλιξε το πεδίο των πλειοτροπικών του δράσεων και τη δυνατότητα για ωφέλιμη χρήση αυτής της γνώσης.

Τα τελευταία χρόνια, με την ερευνητική της ομάδα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στη Θράκη, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη μελέτη επιγενετικών μηχανισμών στην υγεία και στην πάθηση και ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών.

Το έργο της χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, με πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και συχνές αναφορές στην παγκόσμια βιβλιογραφία (>1000).

Έχει εκπαιδεύσει τετραψήφιο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ενώ οι επιστημονικές της πρωτοβουλίες και προτάσεις έχουν συγκεντρώσει υψηλής κλίμακας χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα και εθνικούς πόρους. Σε αυτά τα πλαίσια, έχει οργανώσει συχνά εκλαϊκευμένες επιστημονικές διαλέξεις στο ευρύτερο κοινό σε θέματα Υγείας.

Γιάννης Καλογεράκης

Giannis KalogerakisΟ Δρ. Καλογεράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1957. Έλαβε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας.

Από το 1982 έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις, για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ως ένας συχνός κεντρικός ομιλητής σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Βρετανικά & Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις και σεμινάρια σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Από το 1993 διδάσκει τακτικά στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων ενδυνάμωση, κίνητρα και ανάπτυξη ανθρώπινων δεξιοτήτων. Τα προσφερόμενα προγράμματα καλύπτουν πολλές πτυχές της προσωπικής ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, από την Ηγεσία με Συναισθηματική Νοημοσύνη στην Αλλαγή Ηθικής και Πολιτισμού.

Έχει δώσει πολυάριθμα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων διαχείρισης σε 4 ηπείρους. Το χαρακτηριστικό όλων των εκπαιδευτικών του σεμιναρίων του είναι η μοναδική ανθρωποκεντρική και ηθική προσέγγιση, η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία 30 χρόνια επιχειρηματικής, διαχειριστικής και συμβουλευτικής του εμπειρίας. Το 2010, δημοσίευσε 15 διαφορετικά ανθρωποκεντρικά σεμινάρια σε DVD (www.jmkdvd.com).

Σήμερα, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της JMK Ltd, με γραφεία σε Ελλάδα & Κύπρο, η οποία ειδικεύεται στην Ανθρωποκεντρική Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ηλίας Κουμπούνης

Ilias KoubounisΟ Ηλίας Κουμπούνης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη Αττικής. Είναι Απόφοιτος του ΙΕΚ Δημοσιογραφίας στο τμήμα Συντάκτες-Ρεπόρτερς. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον κλάδο των εκδόσεων ως δημοσιογράφος, παραγωγός διαφήμισης και διοργανωτής εκδηλώσεων. Την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε εκδότης του περιοδικού αισθητικής, ομορφιάς και υγείας Vivere.

Η δεκαετής ενασχόλησή του με θέματα ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης μέσω ατομικών συνεδριών Ψυχοθεραπείας, Ψυχανάλυσης και Συστημικής Αναπαράστασης αποτέλεσαν το έναυσμα για την αλλαγή στην επαγγελματική του καριέρα.

Εκπαιδεύθηκε στο Life Coaching και στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και συνέχισε την μαθητεία του στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό.

Τον Οκτώβριο του 2013 πιστοποιήθηκε ως Συντονιστής Ομάδων Γιόγκα Γέλιου και τον Ιούλιο του 2015 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών ως Πιστοποιημένος Laughter Yoga Teacher II και Laughter Wellness Teacher III.

Είναι ένας από τους πρωτοπόρους  αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που αναπτύσσουν μεθοδικά και ολοκληρωμένα την γελωτοθεραπεία σε επαγγελματικό επίπεδο με στόχο την ένταξή της σε σχολεία, επιχειρήσεις, χώρους τέχνης, κέντρα εναλλακτικών θεραπειών, σχολεία ειδικής αγωγής κτλ.

Όραμά του είναι η διάδοση της χαράς, του γέλιου και του παιχνιδιού ως μέσα επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Μαρία Λεβέντη

Maria LeventiΗ Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Art Therapy μέσω της ιστορίας της τέχνης γνώρισε τον κόσμο των συμβόλων και την αρχετυπική αξία τους. Σε συνδυασμό με την μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της συγκριτικής θρησκειολογίας εντόπισε ότι η βάση των παγκοσμίων αρχετυπικών συμβόλων έχει μαθηματική δομή και ότι τα γεωμετρικά σχήματα εμπεριέχουν μια ιδιαίτερη μορφή νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των ικανοτήτων μας και εν τέλει όλου του λογισμικού μας.

Το 2008 θέσπισε μαζί με τον σύζυγό της Ιωάννη Καρλαούζο την 1η ελληνική μέθοδο διεύρυνσης της αντίληψης την οποία διδάσκει ομαδικά ή ατομικά. Έχει εκδώσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ‘Φαντασία η Μεγάλη Ντίβα ‘ που είναι ουσιαστικά ένα εγχειρίδιο της μεθόδου.

Έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για την προσφορά της στην επιστήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Το όραμά της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με στόχο να γίνουν πιο ευτυχισμένοι.

Φιόρη Ζαφειροπούλου

Fiori ZafeiropoulouΗ Φιόρη Ζαφειροπούλου είναι διδάκτορας στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα του πανεπιστημίου Brunel, MPHIL, MBA, BSc (Ec.). Παράλληλα, είναι λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο κολέγιο City Unity & ιδρύτρια του ερευνητικού κέντρου στο City στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Καινοτομία και Κοινωνικό Franchising. Κοινωνική επιχειρηματίας η ίδια και συνιδρύτρια της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης The Nest & της Zita Social Ltd του Λονδίνου.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σειρά ερευνητικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Είναι επισκέπτης εισηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διετέλεσε σύμβουλος του Δήμου Αθηνών για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της κοινωνικής οικονομίας (επιχειρώ κοινωνικά -Athens Social Economy Initiative), ενώ διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της εμπορικής επιχείρησης καλλυντικών Neobeauty.

Παρουσιάζει και εκδίδει την ετήσια έρευνα της για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα σε διεθνή περιοδικά και ερευνητικά βιβλία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: θεωρίες κοινωνικών δικτύων, κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στρατηγική μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συστημική ανάλυση, διεταιρικές συνεργασίες και δίκτυα, κοινωνική δικαιόχρηση.

Πέτρος Σουκουλιάς

Petros SoukouliasO Πέτρος Σουκουλιάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του τμήματος προγραμματισμού του ΕΛΚΕΠΑ και κάτοχος MSc in Computer Science του Πανεπιστημίου Εssex της Αγγλίας.

Τη δεκαετία 1987-97 έχει ευρύτατη συμμετοχή στο σχεδιασμό και υλοποίηση εθνικών και πολυεθνικών έργων Πληροφορικής στο Στρατό Ξηράς και το 1992 εισηγείται την επιχειρησιακή χρήση της Πληροφορικής ενώ στο διάστημα 1992-95 είναι εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ σε θέματα Πληροφορικής (WG-29). To 1997 αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Είναι συνιδρυτής της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, στην οποία διετέλεσε Γενικός Διευθυντής από το 1997-2011, με σημαντική εμπλοκή σε αναπτυξιακά και ερευνητικά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα, στα Ηλεκτρονικά και Πληροφορική.

Από το 2012 είναι ο επικεφαλής του Scientific/Advisory Board της Εταιρείας και σχεδιάζει τη στρατηγική της Εταιρείας ενώ παράλληλα συντονίζει την εταιρική εμπλοκή σε μεγάλης κλίμακας διεθνή ερευνητικά και κατασκευαστικά έργα με το CERN, την ESA και με ευρωπαίους εταίρους στον Η2020.

Από το 2013 είναι επισκέπτης-καθηγητής στο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Από τον Ιούλιο του 2013 είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Από το 2014 είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Οργανικών Ηλεκτρονικών Ελλάδος (ΗΟPΕ-Α).

Ο κ. Σουκουλιάς είναι ένας εκ των ιδρυτών και πρόεδρος του ΔΣ της ΝΟΜΙΑ ΑΕ εταιρείας, η οποία προωθεί στην παγκόσμια εμπορική Ναυτιλία το σύστημα LAROS.

Εισητήρια

Τα εισητήρια κοστίζουν 50 ευρώ το άτομο και καλύπτουν τα εξόδα της διοργάνωσης, τα οποία λόγω των υψηλών προδιαγραφών που θέτει ο οργανισμός TED είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Viva.gr Εισητήρια

Κάλεσμα προς εθελοντές

Η ομάδα απευθύνει κάλεσμα για την προσέλκυση και την εγγραφή εθελοντών προκειμένου η πρεμιέρα του TEDx Alexandroupolis στις 13 Φεβρουαρίου 2016 να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να μπουν οι βάσεις ώστε να καταστεί ένας ετήσιος θεσμός στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η οργανωτική επιτροπή του event ζητά ανθρώπους με μεράκι, όρεξη και διάθεση να βοηθήσουν προκειμένου όλα τα «γρανάζια» του TEDx Alexandroupolis να λειτουργήσουν και να προσφερθεί στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία, την οποία όσοι την έχουν ζήσει ανυπομονούν να την επαναλάβουν, ενώ για τους πρωτάρηδες θα μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα προφίλ και να υποδείξετε που θεωρείτε ότι μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι βάσει των τεχνικών σας γνώσεων και εφοδίων! Οι υπεύθυνοι των εθελοντών θα έρθουν σε επαφή μαζί σας και θα σας μυήσουν στον κόσμο του TEDx.

Λήξη υποβολής προφίλ εθελοντών: 31 Ιανουαρίου 2016.

Λεωνίδας Σκερλετόπουλος – μέλος των TEDx Αλεξανδρούπολης

Ακούστε το Λεωνίδα να μιλά στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό και το Maximum FM 93,6 σχετικά με το TEDx και τη διοργάνωση της 13/2/2016 στην πόλη μας. Καλή επιτυχία στα παιδιά, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Λ.ΣΚΕΡΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ 12-01-16 by Maximum Maximumfm on Mixcloud