πάμε μπροστά

Πέμπτη

14

Ιανουάριος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην Αλεξανδρούπολη από τη ΚΛΑ και τον Όμιλο ΑΝΤ1 από το Σάββατο 16/1/2016

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Όπερα, Πολιτισμός

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην Αλεξανδρούπολη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤ1 θα αναμεταδώσει, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, 6 παραστάσεις της περίφημης Metropolitan Opera, στο διάστημα από 16 Ιανουαρίου έως 7 Μαίου 2016.

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, που έχει εφοδιαστεί με ειδική για την περίπτωση ηχητική εγκατάσταση. Υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «μεταφέρουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Η πρώτη αναμετάδοση θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με το αριστούργημα του Georges Bizet «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ». Η μεγαλοπρεπής όπερα του Bizet για τον πόθο και τη λαχτάρα του έρωτα στην Άπω Ανατολή, παρουσιάζεται στη σκηνή της Met για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια! Η σοπράνο Diana Damrau πρωταγωνιστεί ως Λεϊλά. Οι μνηστήρες της ενσαρκώνονται από τον τενόρο Matthew Polenzani και τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien, οι οποίοι τραγουδούν το πασίγνωστο μελωδικό ντουέτο «Au fond du temple saint». Η σκηνοθέτης PennyWoolcock, παρουσιάζει έναν ολόκληρο υποθαλάσσιο κόσμο πάνω στη σκηνή της Met. Ο μαέστρος Gianandrea Noseda αναδεικνύει τη ρομαντική του κλίση στην πρώτη «Live in HD» αναμετάδοση της Met για το 2016.

Οι "Αλιείς Μαργαριταριών" του Georges Bizet της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στην Αλεξανδρούπολη (16/1/2016)

Θα ακολουθήσουν οι Όπερες:

  1. Τουραντότ (Puccini)  – 30 Ιανουαρίου 2016
  2. Μανόν Λεσκό (Puccini) – 5 Μαρτίου 2016
  3. Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Puccini) – 2 Απριλίου 2016
  4. Ρομπέρτο Ντέβερε (Donizetti) – 16 Απριλίου 2016
  5. Ηλέκτρα (Strauss)  – 7 Μαΐου 2016

Οι προβολές θα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης για όλες τις προβολές 19:55.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, 2551023050) ή στο κινητό 6977711119 και κοστίζουν:

  • 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ,
  • 15 ευρώ για όλους τους άλλους.

Οι φίλοι της όπερας στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παραστάσεις αυτές να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και να βρεθούν για λίγο στο «κέντρο» του Παγκόσμιου μουσικού οπερικού γίγνεσται.