πάμε μπροστά

Πέμπτη

21

Ιανουάριος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προβολή ορεινών διαδρομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω νέων τεχνολογιών» στο Επιμελητήριο Έβρου τη Δευτέρα 25/1/2016 στις 17:30

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Μεγάλα θέματα δήμου, Τουρισμός

Σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προβολή ορεινών διαδρομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω νέων τεχνολογιών» προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 17:30 στο Επιμελητήριο Έβρου.

Προβολή Ορεινών Διαδρομών Δήμου Αλεξανδρούπολης (25/1/2016 17:30)

Προβολή Ορεινών Διαδρομών Δήμου Αλεξανδρούπολης (25/1/2016 17:30)

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος:

το έργο έχει ως σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ενίσχυση των εκτός πόλεων δραστηριοτήτων, την ανάδειξη των γραφικών οικισμών της περιοχής, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και την ενίσχυση των οικισμών με την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια του εν λόγω έργου αναπτύχθηκε ένας ιστότοπος (site) ενταγμένος στην υπάρχουσα δομή της ιστοσελίδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την προβολή της ορεινής διαδρομής και του ορεινού φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

  • 17:30 – 18:00: Προσέλευση
  • 18:00 – 18:30: Χαιρετισμοί
  • 18:30 – 19:00: Παρουσίαση του έργου «Προβολή ορεινών διαδρομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω νέων τεχνολογιών», Καραγεωργίου Δημοσθένης, Project manager Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ
  • 19:00 – 19:30: Τοπική Ανάπτυξη με την Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΚ) νέο LEADER, κ. Κουζούκος Κωνσταντίνος
  • 19:30 – 20:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημοσθένης Δούκας.

Πινακίδες σε περιπατητική διαδρομή (πηγή: pathsofgreece.gr)

Πινακίδες σε περιπατητική διαδρομή (πηγή: pathsofgreece.gr)

Θυμίζουμε ότι ένα μήνα πριν, τη Δευτέρα 14/12/2015 είχε διοργανωθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ομιλία του Φοίβου Τσαραβόπουλου, από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece – www.pathsofgreece.gr), με θέμα “Ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού: Οργάνωση και προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών”. Ο κ. Τσαραβόπουλος είχε παρουσιάσει τα κύρια βήματα που απαιτούνται για την άρτια οργάνωση και προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών, ενώ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων δικτύων πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην Ελλάδα από το 2010, έχει αναπτύξει ή συμμετάσχει στην κατασκευή δικτύων στην Σκύρο, στις Σπέτσες, στο Μαραθώνα, στη Σίφνο, στα Κύθηρα, στην Πάτμο, στην Αθήνα (Υμηττός) και στη Δράμα.

Όπως ανέφερε στην πρόσκλησή του το ΕΜΘ:

Τα παλαιότερα χρόνια τα μονοπάτια συνέδεαν τα χωριά μεταξύ τους, ένα χωριό με χωράφια, με ξωκλήσια, με το λιμάνι ή με την πηγή. Με τη σταδιακή έλευση του αυτοκινήτου, τα μονοπάτια για πολλά χρόνια ξεχάστηκαν. Σήμερα τα ανακαλύπτουμε εκ νέου. Τα περπατάμε όχι τόσο για τον προορισμό στον οποίο μας οδηγούν, όσο για την επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό που μας προσφέρουν σε κάθε βήμα. Ο πεζοπορικός τουρισμός, ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος του τουρισμού, ανακαλύπτει με ταχύτατα αυξανόμενη τάση την Ελλάδα. Έτσι, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε τις σωστές υποδομές ώστε να παρέχουμε στους εν δυνάμει πεζοπόρους – επισκέπτες της χώρας μας τις προϋποθέσεις να μάθουν για τα μονοπάτια μας, να περπατήσουν με ασφάλεια και να τελειώσουν τις πεζοπορίες τους με την αίσθηση πως το ταξίδι τους πλούτισε.

Η ανάπτυξη δικτύων ορεινών διαδρομών και η ανάδειξή τους είναι πολύ σημαντικές για τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να ασχοληθούν με την πεζοπορία αλλά και για την προσέλκυση τουριστών με το ίδιο ενδιαφέρον. Μακάρι ο ιστότοπος που θα παρουσιαστεί να είναι χρηστικός και να αξιοποιηθεί από όλους μας (ίσως στο μέλλον να εμπλουτιστεί με νέες διαδρομές).