πάμε μπροστά

Τρίτη

16

Φεβρουάριος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου ζητούν 80 συμπολίτες μας με θέμα την ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο έργο του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (LNG Ομίλου Κοπελούζου/Gastrade AE)

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Δελτία Τύπου, Δημοτικό Συμβούλιο, Ηχητικά, Κανονισμός Λειτουργίας, Καταγγελίες, Μεγάλα θέματα δήμου, Πρόσκληση ΔΣ, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, Φωτογραφίες/Γραφικά, Ψηφίσματα

Στο τελικό στάδιο αδειοδότησης ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη (protothema.gr 22/09/2014,14:35)Υποβλήθηκε την Πέμπτη 11/2/2016 (με αριθμό πρωτοκόλλου 6253) το αίτημα 80 συμπολιτών μας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Θεόδωρο Αγγλιά για την εκ νέου συζήτηση του θέματος της “εγκατάστασης πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στο θαλάσσιο κόλπο της Αλεξανδρούπολης και τη μεταφορά του προς αποθήκευση ανατολικά της πόλης” στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Συνέντευξη τύπου (από αριστερά: αρίκας Δημήτριος - πρόεδρος Αλιέων Ν. Έβρου, Δεμερίδης Γεώργιος - μέλος Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, Μανδάκης Φώτης - Μηχ/κος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε – Μπουρκέλης Ιωάννης - ξενοδόχος, Κεχαγιόγλου Στέλιος - Ελ. Επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Σ) (φωτό: Γιάννης Ναλμπάντης για το radiomax.gr)

Συνέντευξη τύπου 10/02/2016 (από αριστερά: αρίκας Δημήτριος – πρόεδρος Αλιέων Ν. Έβρου, Δεμερίδης Γεώργιος – μέλος Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, Μανδάκης Φώτης – Μηχ/κος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε – Μπουρκέλης Ιωάννης – ξενοδόχος, Κεχαγιόγλου Στέλιος – Ελ. Επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Σ) (φωτό: Γιάννης Ναλμπάντης για το radiomax.gr)

Ζητήσαμε και δημοσιεύουμε το έγγραφο με τα ονόματά τους, αναρτούμε το δελτίο τύπου με το οποίο κάλεσαν σε συνέντευξη τύπου για το θέμα την Τετάρτη 10/2/2016, τα βίντεο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών που κάλυψαν το θέμα και τα ηχητικά της συνέντευξης τύπου από το Maximum FM 93,6 και το Δημήτρη Ναλμπάντη.

Δήμου Αλεξανδρούπολης
Αριθμός Πρωτοκόλλου 6253
11/2/2015

ΑΙΤΗΣΗ

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, κάνοντας χρήση του Άρθρου 5 παρ.6 κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάμε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της εγκατάστασης πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στο θαλάσσιο κόλπο της Αλεξανδρούπολης και τη μεταφορά του προς αποθήκευση ανατολικά της πόλης, πιστεύοντας ότι το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, που απαιτεί περαιτέρω ενημέρωση των δημοτών και των ενδιαφερομένων φορέων.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου χαρακτηρίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία υψηλής επικινδυνότητας και περιλαμβάνονται στις οδηγίες “ΣΕΒΕΖΟ 2”. Πέραν του ότι μία τέτοια εγκατάσταση μπορεί να έχει επιπτώσεις στο χερσαίο ατμοσφαιρικό και υδάτινο περιβάλλον καθώς και στην ιχθυοπανίδα και αλιεία.

Αλεξανδρούπολη

Αίτημα 80 πολιτών για πρόκληση συζήτησης στο Δ.Σ. για το θέμα του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (επένδυση LNG Ομίλου Κοπελούζου) βάσει του άρθρου 5 παρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Αίτημα 80 πολιτών για πρόκληση συζήτησης στο Δ.Σ. για το θέμα του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (επένδυση LNG Ομίλου Κοπελούζου) βάσει του άρθρου 5 παρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (κλικ για μεγέθυνση)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ LNG ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Με αφορμή την συγκέντρωση υπογραφών για αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με θέμα την ενημέρωση πολιτών και φορέων για τις επιπτώσεις και τα προβλήματα από τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις και την λειτουργία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου L.N.G της εταιρείας GASTRADE του ομίλου Κοπελούζου, συστάθηκε ένα 7μελές συντονιστικό όργανο.

Είμαστε μια μεγάλη ομάδα πολιτών που τους ενώνει η ανησυχία για το μέλλον της πόλης και του περιβάλλοντος που πήρε την απόφαση να ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την μελλοντική εγκατάσταση και λειτουργία πλωτής πλατφόρμας αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου L.N.G. στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Δεν δεσμευόμαστε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε κανέναν. Είμαστε πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης που διαπιστώσαμε ότι υπάρχει από ελλιπής ενημέρωση έως και παντελής άγνοια για το έργο αυτό στην πλειονότητα των πολιτών.

Κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως οι αλιείς της περιοχής αντιδρούν σε αυτή την επένδυση, υποστηρίζοντας ότι θίγεται ανεπανόρθωτα η οικονομική τους δραστηριότητα.

Επιπλέον μας ανησυχεί το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε διαφορετικά στοιχεία σε Δημοτικό Συμβούλιο του 2012 στην Αλεξανδρούπολη από εκείνα που εμφάνισε στη Μ.Π.Ε που ήδη έγινε δεκτή από το  Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης το 2012.

Τέλος δε μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την αντίδραση των πολιτών και των φορέων της Καβάλας στην πιθανή εγκατάσταση της συγκεκριμένης επένδυσης στη περιοχή τους αφού επιστημονικά τεκμηριωμένα απεδείχθη ότι η ζημιά στο περιβάλλον της περιοχής αυτής κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι.

Κρίνοντας λοιπόν ότι η μέχρι τώρα ελάχιστη ενημέρωση για το θέμα δεν είναι μόνο ελλιπής αλλά και ανακριβής, θα ζητήσουμε σαν πρώτο βήμα μιας ουσιαστικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, νέα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με αποκλειστικό θέμα το LNG, όπου θα πρέπει να ακουστούν εκτός από τις απόψεις των εμπλεκομένων υπηρεσιών και όλες οι απόψεις των φορέων και τάξεων που θίγονται λιγότερο ή περισσότερο από την δημιουργία μιας τέτοιας επένδυσης.

Για περαιτέρω ενημέρωση όσο αφορά τους σκοπούς και τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη  10/02/2016 και ώρα 11:00πμ στο GRECOTEL EGNATIA

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  L.N.G

  • Μανδάκης Φώτης Μηχ/κος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε
  • Δεμερίδης Γεώργιος, μέλος Οικολογικής Εταιρείας Εβρου
  • Μάνδαλος Παναγιώτης, Βιολόγος
  • Σαρίκας Δημήτριος, πρόεδρος Αλιέων Ν. Εβρου
  • Μαύρος Γεώργιος, μέλος Δ.Σ Αλιέων Ν. Εβρου
  • Μπουρκέλης Ιωάννης, ξενοδόχος
  • Κεχαγιόγλου Στέλιος, Ελ. Επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Σ

Υπεύθυνος συντονιστής: Μανδάκης Φώτης – τηλέφωνο: 6945293897​, email: lng.evros@gmail.com​

====================

Βίντεο της εταιρείας Gastrade ΑΕ για το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης:

=====================

Ακούστε τα ηχητικά από τη συνέντευξη τύπου της 10/2/2016 όπως τα κατέγραψε για το ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93,6 ο Γιάννης Ναλμπάντης:

Πηγή: Maximum FM 93,6