πάμε μπροστά

Παρασκευή

4

Μάρτιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αίτημα για ψηφιοποίηση Μ.Π.Ε. Α.Σ.Φ.Α. Αλεξανδρούπολης στον κ. δήμαρχο [Ηχητικό]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, Φωτογραφίες/Γραφικά

ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (LNG, Gastrade ΑΕ)

Υποβάλλαμε χθες 3/3/2016 και εγγράφως στον κ. δήμαρχο αίτημα για ψηφιοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (Α.Σ.Φ.Α.) Αλεξανδρούπολης (της γνωστής επένδυσης της Gastrade του κ. Κοπελούζου).

Στο Δ.Σ. της 28/12/2012 ο κ. δήμαρχος ανέφερε στην πρόσκληση του ότι ο φάκελος των 1.500 σελίδων (700 κατά τον κ. Χαρίτου, πρώην περιφερειακό σύμβουλο) βρίσκεται στο γραφείο του, το επανέλαβε στο περασμένο Δ.Σ. της Δευτέρας 29/2/2016 όταν και ξανασυζητήθηκε το θέμα μετά από αίτημα 80 συμπολιτών μας.

Πρόσκληση σε ΔΣ της 28/12/2012 με 4ο θέμα την έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης

Πρόσκληση σε ΔΣ της 28/12/2012 με 4ο θέμα την έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης

Σε ερώτησή μου στον κ. Ευθυμιάδη, επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του έργου, με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δοθεί η πλήρης Μ.Π.Ε. στη δημοσιότητα, δε θέτει κανένα θέμα πνευματικών δικαιωμάτων (πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν η Μ.Π.Ε. είναι ένα έγγραφο δημόσιο που τίθεται σε διαβούλευση και πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο και από τον τελευταίο δημότη – ο αγωγός TAP, για παράδειγμα, ανέβασε πληρέστατα αρχεία στην ιστοσελίδα του για ενημέρωση των πολιτών των περιοχών από τις οποίες διέρχεται…)

Αίτημα για ψηφιοποίηση ΜΠΕ ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (Αρ. Πρωτ. 9863 - Πέμπτη 3/3/2016)

Αίτημα για ψηφιοποίηση ΜΠΕ ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (Αρ. Πρωτ. 9863 – Πέμπτη 3/3/2016)

Δείτε τη ΜΠΕ των χρυσωρυχείων του Περάματος όπως την αναρτήσαμε το Σεπτέμβρη του 2012 για να διαπιστώσετε τον όγκο των αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή, αυτά ζητάμε από τη ΜΠΕ του ΑΣΦΑ, όχι την περίληψη που γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το Υπουργείο (27/03/2013 – Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – ΑΔΑ: ΒΕ2Ψ0-ΦΥΚ – Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων εγκατάστασης και λειτουργίας του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης)

 

Αναμένω τις ενέργειες του κ. δημάρχου, έχω δηλώσει την πρόθεσή μου να σκανάρω με δικό μου εξοπλισμό τη ΜΠΕ ακόμα και στο δημαρχείο σε χώρο που θα μου παραχωρηθεί για λίγες μέρες, ελπίζω να ανταποκριθούν θετικά.

Παραθέτω και συνέντευξή μου στο Δημήτρη Κολιό και το Maximum FM 93,6 την Τετάρτη 2/3/2016 σχετικά με το LNG και το αίτημα για ψηφιοποίησης της ΜΠΕ.
Προσοχή: Η πληροφορία που αναφέρω (με ερωτηματικό) ότι πιθανά θα υπήρχε πρόβλημα στη διεξαγωγή αγώνων ιστιοπλοϊας λόγω του υποβρυχίου τμήματος του αγωγού είναι ανακριβής, μίλησα και με τον κ. Παπανικολόπουλο (πρώην λιμενάρχη) ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μόνο απαγόρευση αλιείας για την περιοχή εκατέρωθεν του υποβρυχίου αγωγού.