πάμε μπροστά

Παρασκευή

11

Μάρτιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η 2η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 10/2/2016… μετά τη λήξη της συνεδρίασης [φωτογραφίες, εισηγήσεις, ηχητικό]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Απομαγνητοφώνηση, Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Εισηγήσεις, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Ηχητικά, Ηχητικά, Φωτογραφίες/Γραφικά

Αναρτούμε εκ των υστέρων τα λεγόμενα της έκτακτης συνεδρίασης του 1ου τακτικού δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 10/2/2016. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00. Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ και (για δεύτερη φορά) το πλήρες και αμοντάριστο ηχητικό της μαραθώνιας συνεδρίασης διάρκειας λίγο πάνω από τρεισήμισι ώρες.

Σε αυτή τη συνεδρίαση δεν έγινε καμία αναφορά από το προεδρείο ή τον κ. δήμαρχο όσον αφορά το θέμα της ανάρτησης των ηχητικών από το pamemprosta.org. Αναφορά όμως έντονη έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «αλλάΖΟΥΜΕ τώρα» κ. Νικόλαο Τζανίδη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη επισήμων απομαγνητοφωνημένων πρακτικών και ζωντανών ραδιοφωνικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (δείτε ανάρτηση εδώ). Ο κ. Τζανίδης τελικά αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση, στάση για την οποία τον συγχαίρουμε για άλλη μία φορά θερμά.

Γενική άποψη από το 2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016

Γενική άποψη από το 2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016 (18:20)

Το συγκεκριμένο ΔΣ έχει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως αυτά του δημοτικού υπαλλήλου κ. Δημοσθένη Δούκα που ασκεί παράλληλα με τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα και τη δημοσιογραφία σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, της ίδρυσης Δημοτικής Πινακοθήκης (παράλληλα με αυτή στο Νομαρχείο;), της τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης περί αδειών χρήσης και λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα (πηγή πολλών προβλημάτων για τους καταστηματάρχες του δήμου μας), ενώ μοιράζονται 84.000 ευρώ σε αθλητικά σωματεία και 44.000 (από τα 80.000 που προβλέπονται για το 2016) σε πολιτιστικά.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη στο παρακάτω κείμενο.


Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com.

18:04

Ο κ. Ταρτανής προεδρεύει, ο κ. Αγγλιάς απουσιάζει.

Προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ταρτανής (2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016, 18:04)

Προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ταρτανής (2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016, 18:04)

Ο κ. Λαμπάκης παίρνει το λόγο, προτείνει να συζητηθεί αργότερα πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς δεν είναι κανείς δημοτικός της σύμβουλος παρών.

18:07

Ερώτηση της παράταξης ΑΝΑΣΑ σχετικά με την παροχή άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή στον δημοτικό υπάλληλο κ. Δημοσθένη Δούκα.

Ο κ. Μιχαηλίδης παίρνει το λόγο και αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης, τον Ιούνιο η παράταξή του έθεσε το ερώτημα στο υπηρεσιακό συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο (του 2015). Τον Αύγουστο ο κ. Δούκας έκανε αίτημα στο υπηρεσιακό συμβούλιο για εργασία χωρίς αμοιβή και η αίτηση του απορρίφθηκε, καθώς δεν είχε την άδεια του προϊσταμένου του δημάρχου κ. Λαμπάκη. Έγινε καταγγελία από τον κ. Μιχαηλίδη και την παράταξή του στο ΕΣΡ και στην ΕΣΗΕΜΘ σχετικά με το αν μπορεί να εργάζεται ως δημοσιογράφος παράλληλα με τη δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα. Ενημερώνει το σώμα ότι την ίδια ημέρα (10/2/2016) το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ συνεδρίαζε για το θέμα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον κ. Μιχαηλίδη και του είπαν ότι ο κ. Δούκας προσκόμισε χαρτί στο ΔΣ το οποίο φέρει μάλλον υπογραφή του κ. Λαμπάκη και αναφέρει ότι εργάζεται ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ζητά από τον κ. Δήμαρχο να πληροφορήσει το σώμα αν υπάρχει τέτοιο χαρτί υπογεγραμμένο από τον κ. Δήμαρχο, καθώς σε πρόσφατη ανάρτηση στο Διαύγεια αναφέρονται τα νέα καθήκοντα του κ. Δούκα στο δήμο.

Δούκας για Τζανίδη (19/5/2014 00:25)

Δούκας για Τζανίδη (19/5/2014 00:25)

Ο κ. Λαμπάκης παίρνει το λόγο και αναρωτιέται από ποτέ έχει υιοθετηθεί να ρωτάει ο δήμαρχος τον επικεφαλής της τρίτης παράταξης της αντιπολίτευσης για το αν θα αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα σε έναν (από τους πεντακόσιους) δημοτικό υπάλληλο. Ο κ. Μιχαηλίδης έχει τεράστια πλάνη και με κατασκοπευτική συμπεριφορά ψάχνει να βρει τι κρύβεται πίσω από το δήμαρχο. Αναρωτιέται γιατί δεν αντέδρασε ο κ. Μιχαηλίδης σε 22 δημοτικούς υπαλλήλους που με έγκριση του και του υπηρεσιακού συμβουλίου δόθηκε άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Γιατί αναλώνει τόσο χρόνο και αντιδρά στον 23ο υπάλληλο, ο οποίος εργάζεται χωρίς αμοιβή και χωρίς να έχει αναλώσει τόσο χρόνο.

Ο κ. Δούκας είναι ένας πολύ καλός υπάλληλος, τον χρησιμοποιεί εκεί που πρέπει, έχει γνώσεις με τις οποίες συμμετέχει σε εννιά επιτροπές.

Στο έγγραφο του Αυγούστου που δεν απάντησε το υπηρεσιακό συμβούλιο στον κ. Δούκα για τυπικούς λόγους, επανήλθε με νέο του έγγραφο και αυτό αποφάσισε να μη γνωμοδοτήσει καθώς γνωμοδότηση προβλέπεται μόνο για άσκηση έργου με αμοιβή.

Στις 2/9/2015 ο κ. Δούκας υπέβαλλε αίτηση στο γραφείο του δημάρχου και πήρε άδεια να συμμετέχει χωρίς αμοιβή στο Status και στο ΘράκηΝΕΤ. Στις 29/12/2015 του έδωσε την άδεια να συμμετέχει, χωρίς αμοιβή πάλι, στην Άλφα TV. Ο κ. Μιχαηλίδης δε το αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Δούκας νομίμως ασκεί το δημοσιογραφικό ένθετο και έχει αναστατώσει τον κόσμο και λέει ψέμματα. Ο κ. Δημοσθένης Δούκας έχει επιδώσει με δικαστικό επιμελητή εξώδικο στον κ. Μιχαηλίδη και του ζητά να ζητήσει συγγνώμη. Τον καλεί και ο κ. Λαμπάκης να ζητήσει και από τον ίδιο συγγνώμη γιατί τον περιέπλεξε σε ένα θέμα που λειτούργησε νομίμως, δίνοντας την εντύπωση ότι ο δήμαρχος λειτουργεί στο δήμο με άνομη συμπεριφορά για γεγονότα που δεν συνάδουν με το νόμο και την ηθική.

Ο κ. Δήμαρχος παραδίδει τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκε στον κ. Μιχαηλίδη (σ.σ. στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Μιχαηλίδης μας έδωσε τα έγγραφα χωρίς το εξώδικο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος).

Διαβάστε τα παρακάτω έγγραφα κάνοντας κλικ στο καθένα ή κατεβάστε τα σε ένα PDF κάνοντας κλικ εδώ.

Άδεια άσκησης ιδιωτικής εργασίας χωρίς αμοιβή σε ΘράκηΝΕΤ και Status από το δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στον κ. Δημοσθένη Δούκα (2/9/2015) Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δ.Υ. για άσκηση ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή κ. Δημοσθένη Δούκα (Σελ. 1/2 - 12/10/2015) Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δ.Υ. για άσκηση ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή κ. Δημοσθένη Δούκα (Σελ. 2/2 - 12/10/2015)
Γ.Γ. Δήμου κ. Ξανθόπουλος Χρυσόστομος σε κ. Δημοσθένη Δούκα σχετικά με αίτημα χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή (22/10/2015) Άδεια άσκησης ιδιωτικής εργασίας χωρίς αμοιβή σε Άλφα TV και Pontos TV από το δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στον κ. Δημοσθένη Δούκα (29/12/2015)  ΕΞΩΔΙΚΟ?

18:16

Πρόταση ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης συμπαράστασης στους αγρότες στα μπλόκα

Ο κ. Ταρτανής προχωρά στην πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι θα έπρεπε να έχει μοιραστεί στους δημοτικούς συμβούλους το ψήφισμα, αφού δε μοιράστηκε διαβάζει την πρόταση ψηφίσματος για τους αγωνιζόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους (σ.σ. οι οποίοι εκείνη την περίοδο είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων με μπλόκα).

Ο κ. Λαμπάκης αντιπροτείνει ψήφισμα που έβγαλε η ΠΕΔ για το ίδιο θέμα, που συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των αγροτών.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι τα αιτήματα είναι των αγροτών και συμφωνήθηκαν από 68 μπλόκα στην κοινή τους σύσκεψη. Τα αλλά δεν είναι αιτήματα των αγροτών.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι το ψήφισμα του κ. Λαμπάκη του ήρθε από την ΚΕΔΕ, συμπαραστέκεται φραστικά στους αγρότες, αλλά δε μιλάει για ασφαλιστικό, απόσυρση νομοσχεδίου αλλά για διαχείριση του προβλήματος με τη λογική ότι τα ταμεία δε έχουν χρήματα (“βιώσιμο ασφαλιστικό”). Δεν αναφέρονται πόσα εκατομμύρια έχουν φαγωθεί από το PSI από τα ασφαλιστικά, ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει με τα αποθεματικά των ταμείων τα δάνεια, ποσά θαλασσοδάνεια δόθηκαν από τις τράπεζες από τα αποθεματικά των ταμείων. Τα χρήματα ο λαός τα πλήρωσε, επιμένει στο δικό τους ψήφισμα.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι είναι πολύ δύσκολο να ταυτιστούν απόψεις όταν αυτές εξειδικεύονται σε επίπεδο που οι πολιτικές διάφορες είναι πολύ μεγάλες. Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ/ΠΕΔ είναι ένα ψήφισμα συνθετικό, θα μπορούσε να γίνει περισσότερο διεκδικητικό, αλλά πρέπει να αποφευχθεί να εκφραστούν απόψεις που εκπροσωπούν συμφέροντα ορισμένων πολιτικών. Δε θέλει κομματικές αντιπαραθέσεις μέσα στο ΔΣ. Δεν υπάρχει συνάδελφος που να μην είναι υπέρ των αγροτών. Όμως το 50% του επισήμου εισοδήματος των αγροτών έρχεται από τις επιδοτήσεις, την Κοινή Αγροτική Πολιτική που κατακεραυνώνουν. Προσωπική του άποψη είναι ότι θα κατηγορούσε την κυβέρνηση εάν δεν είχε πρόταση, είναι ένα θετικό ότι έχει πρόταση η κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε τα περισσότερα ή σε όλα τα σημεία της αλλά η πρόταση αυτή αποτελεί μια βάση συζήτησης. Σαν παράταξη είναι υπέρ του αγώνα των αγροτών, υπερψηφίζει το ψήφισμα των ΚΕΔΕ/ΠΕΔ.

Ο κ. Τζανίδης θυμίζει ότι δε συμμετέχει στα ψηφίσματα διαχρονικά, είναι όμως ιστορική στιγμή και η κοινωνία εμφανίζεται ενωμένη απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αντιτίθεται το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου. Θα πρέπει να περιμένουμε νέες περικοπές σε λίγους μήνες σε μισθούς και συντάξεις. Στον φαύλο κύκλο μας οδηγεί η έλλειψη εργασίας και εισοδήματος.

Ο κ. Ταρτανής ζητά να μην πλατειάσουμε και να συγκεντρωθούμε στο θέμα του ψηφίσματος.

Ο κ. Μιχαηλίδης είναι θετικός και στα δυο ψηφίσματα.

Ο κ. Γκότσης λέει ότι 365 μέρες το χρόνο ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο γιατί τέτοια είναι η περιοχή μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε ούτε είναι ένα τυπικό ψήφισμα.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι είμαστε δίπλα τους όχι στηρίζοντας την πολιτική που τους αφανίζει.

Άποψη του 2ου τακτικού Δ.Σ. της 10/2/2016 (18:18)

Άποψη του 2ου τακτικού Δ.Σ. της 10/2/2016 (18:18)

Ο κ. Ταρτανής θέτει τα δυο ψηφίσματα σε ψήφιση. Του δημάρχου το καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση και ψηφίζεται κατά πλειοψηφία. Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης λέει ο κ. Δήμαρχος ότι θα μπει στα πρακτικά.

Ο κ. Ταρτανής ζητά να τεθεί σε ψηφοφορία και το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που το υπερψηφίζουν οι τρεις παρόντες σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

18:38

Θέμα 24: Ψήφισμα για την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Νίκης Σαμοθράκης ως συμβόλου Ευρωπαϊκών Ιδεών κλπ. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Ο κ. Λαμπάκης διαβάζει την επιστολή του κ. Δημοσχάκη σχετικά με την πρότασης του η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει τη Νίκη της Σαμοθράκης από το Σεπτέμβρη του 2015. Έτυχε μεγάλης υποδοχής από τη Γαλλία. Θα τεθεί σε ψηφοφορία και στην ΠΕΔ αύριο.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι έχει αντίρρηση στα “Ευρωπαϊκά Ιδεώδη” που τα ζούμε καθημερινά στα παράλια του Αιγαίου, διαφωνεί με την πρόταση και καταψηφίζουν, ψηφίζεται κατά πλειοψηφία.

Ενημέρωση για επεκτάσεις Χιλής Καλλιθέας και Μαϊστριανών

Ο κ. Λαμπάκης ενημερώνει για τις επεκτάσεις Χιλής Καλλιθέας και Μαϊστριανών το οποίο ανέβασε ο κ. Μιχαηλίδης στα ΜΜΕ μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη.

Διαβάζει σημειώσεις που του έδωσε η υπηρεσία για το θέμα.

Το σχέδιο της Χιλής βρίσκεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας και είναι θέμα ημερών η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, μετά θα ακολουθήσει η Πράξη Εφαρμογής 4-5 μήνες για να μπορεί ο κόσμος να κτίσει.

Το σχέδιο Μαϊστριανών θα τροποποιηθεί, θα τεθεί σε διαβούλευση και θα σταλεί προς κύρωση.

18:54

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι το μόνο που έκανε είναι ότι έφερε προς ενημέρωση το από 2/2/2016 έγγραφο της αποκεντρωμένης για την ακύρωση της Πράξης Εφαρμογής των Μαϊστριανών. Ένα τοπικό ιστολόγιο έβγαλε ένα άρθρο χωρίς να αναφέρεται ούτε στο Μιχαηλίδη ούτε σε δελτίο τύπου του, βγήκε ως συμπέρασμα από ένα ιστολόγιο. Ο κ. Δήμαρχος το 2012 έλεγε στον κόσμο για τα 4.500 στρέμματα ότι είναι θέμα ημερών, όταν δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πράξη εφαρμογής. Το 2014 είπε τα ίδια σε συνέντευξη τύπου. Στα Μαϊστριανά η πράξη εφαρμογής γίνεται εδώ και κάποια χρόνια και έφτασε να ακυρώνεται. Ρωτά τον κ. Μαστορόπουλο σε ποσά χρόνια θα ολοκληρωθεί το σχέδιο Χιλής Καλλιθέας.

Ο κ. Ταρτανής κάνει παρατηρήσεις στον κ. Δήμαρχο να προσέχει τις εκφράσεις του.

Ο κ. Τερζής διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χρονίζουσα κατάσταση των Μαϊστριανών. Ζητά την εισήγηση της υπηρεσίας για να αποσταλεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι σε ηλικία 23 ετών είχε ακούσει τον κ. Σουλακάκη να υπόσχεται την επέκταση σχεδίου πόλης. Ας τελειώσει επιτέλους. Ρωτά αν η Εγνατία Οδός δεν αποζημιώνει.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι έχουν τακτοποιηθεί οι ιδιοκτήτες από τη μέσα πλευρά του περιφερειακού.

Ο κ. Μαστορόπουλος μιλά για τα Μαϊστριανά και το Φυτώριο. Η πράξη εφαρμογής συντάχθηκε και μια δυσκολία της ήταν από την Εγνατία οδού που τελικά δεν αποζημίωσε τις εντός σχεδίου και περιφερειακού εκτάσεις γης. Αναφέρει πάλι το ιστορικό που ανέφερε και ο κ. Δήμαρχος.

Αναφέρεται και στο σχέδιο Χιλής Καλλιθέας. Βρίσκεται στην προεδρία της δημοκρατίας, μόλις υπογράψει ο πρόεδρος δημοσιεύεται το ΦΕΚ και προχωρούμε στην Πράξη Εφαρμογής.

19:09

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι έχει πονέσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι στον αέρα τα σχέδια Χιλής και Μαϊστριανών.

Ο κ. Ταρτανής λέει ότι έχουμε περάσει τη μια ώρα που προβλέπει ο κανονισμός και είμαστε ακόμα στα έκτακτα.

Έκτακτα Θέματα

Έκτακτο θέμα 1 – Έγκριση πρώτης παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου “Συντηρήσεις/Επισκευές Σχολικών Κτιρίων”

Ο κ. Γερακόπουλος ζητά 3 μήνες παράταση για το έργο μέχρι τις 25/5/2016.

Ο κ. Γουμενίδης λέει ότι Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη είχε πολύ καλό καιρό.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι σε σχολικές μονάδες είναι δύσκολες οι εργασίες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Έκτακτο θέμα 2 – Έγκριση διενέργειας προμήθειας “Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού υπαίθριου θεάτρου στο Πάρκο Αλτιναλμάζη”

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι δεν μπήκε σαν θέμα τακτικό εκ παραδρομής, ζητά την έγκριση του ΔΣ για να προχωρήσει σε προμήθεια κατασκευής των κερκίδων στο δημοτικό ανοικτό θέατρο Αλτιναλμάζη. Προϋπολογισμός 250.000 ευρώ, η Οικονομική Επιτροπή θα προχωρήσει σε διαγωνισμό μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα εγκρίνουμε τη διενέργεια προμήθειας από την ΟΕ.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά τι είδους προμήθεια θα γίνει και μετά θα γίνει διαγωνισμός.

Ο κ. Γερακόπουλος απαντά ότι το ΔΣ σε αυτές τις εξειδικευμένες προμήθειες πρέπει να δώσει έγκριση για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, αυτό κάνουμε σήμερα εμείς.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά γιατί δεν μπαίνει αυτός ο τίτλος: “Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια” αλλά βάζουμε “έγκριση διενέργειας προμήθειας”.

Ο κ. Γερακόπουλος απαντά ότι αυτός ο τίτλος προβλέπεται, εγκρίνει τη διενέργεια της προμήθειας το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή κάνει το διαγωνισμό.

Ομόφωνα.

Άποψη της ΑΝΑ.Σ.Α. και της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και των... δημοσιογραφικών θεωρείων (10/2/2016, 18:20)

Άποψη της ΑΝΑ.Σ.Α. και της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και των… δημοσιογραφικών θεωρείων (10/2/2016, 18:20)

Έκτακτο θέμα 3 – Παραχώρηση χρήσης κτιρίου στις Φέρες στην οδό Ανδρούτσου 8

Ο κ. Γκότσης λέει ότι κάποιο μπέρδεμα έγινε και δεν συμπεριλήφθηκε το θέμα στα τακτικά.

Η γραμματέας του ΔΣ ξεκαθαρίζει ότι το θέμα δε δόθηκε ποτέ στη γραμματεία για να συμπεριληφθεί.

Ο κ. Γκότσης συνεχίζει και ενημερώνει ότι το κτίριο παραχωρείται στο Πολυκοινωνικό, θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του ρολογιού της ΔΕΗ που είναι χρεωμένο ακόμα στο νοσοκομείο.

Μετακόμισαν τα ιατρεία στο νέο πολυιατρείο Φέρων, αποδεσμεύτηκε ένα μεγάλο κτίριο του δήμου 600 περίπου τ.μ. που είχε ανεγερθεί το ’90 για ΚΑΠΗ αλλά λόγω των υγειονομικών αναγκών των Φερών στεγάστηκε εκεί το ΙΚΑ και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Τώρα το κτίριο επανήλθε στο δήμο, ανακαινίστηκε με ελάχιστες δαπάνες και συνεργεία του δήμου και στεγάζει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Φερών (ΚΑΠΗ, γυναίκες, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, χώρος ιματισμού), θα παραχωρηθεί στο Πολυκοινωνικό για να αναλάβει το κόστος συντήρησης και θέρμανσης στο εξής.

Ο κ. Μπίκος ρωτά αν θα μπορούσε να πάει το Λύκειο Φερών εκεί.

Ο κ. Γκότσης λέει ότι δεν πληρεί προδιαγραφές για λύκειο, είναι τελείως διαφορετικοί οι χώροι. Το λύκειο ήδη προχωρά, σε ενάμιση μήνα ο ΟΣΚ παραλαμβάνει τη μελέτη και θα μας την παραδώσει για να προχωρήσει με το νέο ΕΣΠΑ η ένταξή του, όπως έγινε και με το Λύκειο και Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης ρωτά αν υπάρχει περίπτωση να τηρούνται οι προϋποθέσεις του ΟΣΚ στο συγκεκριμένο κτίριο για να γίνει σχολείο. Εκείνο το τετράγωνο δεν έχει χρήση σχολείου.

Ομόφωνα

Συμπολίτευση, κοινό, αλλάΖΟΥΜΕ τώρα και Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι (10/2/2016, 18:20)

Συμπολίτευση, κοινό, αλλάΖΟΥΜΕ τώρα και Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι (10/2/2016, 18:20)

Έκτακτο θέμα 4 – Τροποποίηση της 836/2015 απόφασης ΔΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης για διαγραφή από τη ΔΕΥΑΑ οφειλών ύδρευσης/αποχέτευσης καταναλωτών ευρισκομένων σε πλήρη οικονομική ένδεια.

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι είχαμε φέρει στο παρελθόν το θέμα για να διαγραφούν οφειλές δημοτών που βρισκόταν σε ένδεια. Όλοι πλην ενός ψήφισαν το θέμα. Έγινε γιατί υπήρχε σε διαβούλευση το άρθρο 19 που έφερνε το θέμα προς ψήφιση η κυβέρνηση και το οποίο έδινε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ το δικαίωμα να μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική για κοινωνικές ομάδες πολλών ειδών. Το νομοσχέδιο όμως τελικά δεν ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά αποσύρθηκε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρέπεμψε στο ισχύον καθεστώς με το οποίο μπορούν να διαγραφούν οφειλές 25 οικογενειών παλιότερες από 3 έτη (μέχρι 31/12/2012) εφόσον οι οφειλέτες δεν έχουν καμία περιουσία και η επιδίωξη της είσπραξης των χρεών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα έρθει το θέμα πάλι και για τα υπόλοιπα άτομα, προς το παρόν παγώνουν. Αυτή τη στιγμή διαγράφηκαν χρέη ύψους περίπου 8.000 ευρώ από αυτές τις 25 οικογένειες, προ της 31/12/2012.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά αν δεν ψηφιστεί ο νόμος, που κατά πάσα πιθανότητα δε θα ψηφιστεί, σαν ΔΕΥΑΑ τι δυνατότητα έχουμε για κοινωνική πολιτική, μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε;

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι δεν πειράζουμε κανέναν σε ένδεια, περνώντας ο χρόνος διαγράφουμε τα χρέη χρόνο με το χρόνο. Δε θα μείνει κανείς φτωχός να χρωστάει στη ΔΕΥΑΑ.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Μυτιληνό ότι, εφόσον ζητούν συναίνεση και να μη βγαίνουν στα κανάλια να δημιουργούν λαϊκίστικες εντυπώσεις, σε περασμένο Δ.Σ. ο ίδος είχε πάρει το λόγο με θάρρος και τεκμηριωμένα είχε πει ότι δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος, για αυτό και καταψήφισε, ο κ. Μυτιληνός σε εκείνη τη συνεδρίαση επέμενε ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί. Την επόμενη μέρα ο κ. Μυτιληνός τον κατηγορούσε σε όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της Αλεξανδρούπολης τον ίδιο για έλλειψη ευαισθησίας. Αναρωτιέται αν αυτό είναι κλίμα συναίνεσης. Ζητά να γίνει μία καινούρια αρχή, δεν ήρθαν στο Δ.Σ. να μαλώσουν και να χαλάσουν τις σχέσεις τους, ζητά να γίνει σήμερα μία συμφωνία με το λόγο τους ότι αυτά που συζητούν στο Δ.Σ. να μη βγαίνουν την επόμενη ημέρα στα ραδιόφωνα και στα κανάλια και να τα μεταφέρει με τον τρόπο που ο καθένας κρίνει ότι έτσι είναι τα πράγματα.

Ο κ. Λαμπάκης συμφωνεί.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά να το κρατήσουν και να το τηρήσουν όλοι αυτό το πράγμα.

Ο κ. Λαμπάκης ρωτά τον κ. Μιχαηλίδη αν είπε ότι είναι εκτεθειμένη η δημοτική αρχή γιατί δεν ψηφίστηκε ο νόμος. Εκτεθειμένη σε ποιο πράγμα; Ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι; Ας τον παραβιάσουμε τον νόμο όταν πρόκειται περί φτωχών και αδυνάτων.

Ο κ. Μιχαηλίδης απαντά πως ότι είπε δημοσίως το είπε για να αμυνθεί σε αυτά τα οποία άκουσε.

Ο κ. Λαμπάκης ζητά να καταγραφεί ότι δέχεται αυτό που λέει ο κ. Μιχαηλίδης και υπερθεματίζει.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά να προσαρμοστούν όλοι στην καινούρια πραγματικότητα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας, να προσπαθήσουμε όλοι μας να τηρήσουμε αυτό που λέμε σήμερα.

Ο κ. Ταρτανής λέει ότι αυτή είναι μία συμφωνία κυρίων η οποία δεν ξέρει κατά πόσο εφάπτεται του συγκεκριμένου θέματος, θα μπορούσε να γίνει στην αρχή. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση, βέβαια είναι αποδεκτό και με χαρά εκ μέρους του προεδρείου.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι για να γίνει προχωρήσουν με χαρά να αποδεχθούν αυτή την πρόταση, για να γίνει αυτό (να μη βγαίνουν έξω) θα πρέπει να βγει εκτός αίθουσας η κάμερα, ο κ. Δρακόπουλος.

Ο κ. Παντελίδης λέει “από εμάς να μη βγει – οι δημοσιογράφοι θα κάνουν τη δουλειά τους”.

Ο κ. Δευτεραίος αναρωτιέται πώς γίνεται να μη βγει.

Ο κ. Παντελίδης ξαναλέει ότι οι δημοσιογράφοι θα κάνουν η δουλειά τους.

Ο κ. Δευτεραίος αναρωτιέται γιατί να μη μάθει ο λαός την αλήθεια και το τι λέμε, και ας βγάλει συμπεράσματα.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι δεν μπορεί κανείς να δεσμεύσει τον άλλο να μη μιλάει, η συνεδρίαση είναι δημόσια. Ζητά να μη βγαίνουν παραποιημένα.

Ο κ. Δευτεραίος λέει πως τι κατάλαβε ο ίδιος και τι κατάλαβε κάποιος άλλος έχει μεγάλη διαφορά.

Ο κ. Τζανίδης ζητά την αυτούσια μετάδοση των λεγομένων του ΔΣ, να γνωρίζουν οι δημότες απευθείας τι λέγεται χωρίς υποβολείς ή αλλά μέσα εξουσίας. Η συναίνεση που ζητήθηκε καλό θα ήταν να ζητηθεί εξαρχής και να υπάρχει απευθείας μετάδοση είτε από το δημοτικό ραδιόφωνο είτε από την ιστοσελίδα του δήμου.

Ο κ. Ταρτανής λέει ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.

Ο κ. Τζανίδης ζήτησε πολλές φορές τη δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων. Από σύστασης του Δ.Σ. σε σώμα ζήτησε 2-3 πράγματα που δεν έγιναν εντός της αιθούσης, δε μιλάει μόνο για τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων αλλά και για λίγα ακόμα πράγματα για τη διευκόλυνση όσων συμμετέχουν στο Δ.Σ. Δεν έχουμε λάβει κανένα απομαγνητοφωνημένο πρακτικό του ΔΣ που τα απομαγνητοφωνούμε και τα αναμένουμε εδώ και 2 χρόνια. Υπήρχε και μία συμφωνία όσον αφορά τον αριθμό των θεμάτων που συζητούνται σε κάθε συνεδρίαση. Δεν μπορούμε να έχουμε ΔΣ με 75 θέματα, υποτιμάται ο κόπος των συμβούλων για να συνεισφέρουν τις ιδέες, την κριτική τους σε αυτή την αίθουσα. Αποχωρεί από τη συνεδρίαση για λόγους διαμαρτυρίας από τη συνέχεια της συνεδρίασης.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι θα έχει καμία δουλειά για να θέλει να φύγει.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι η δημοτική αρχή αφιερώνει μόνο τρεις ώρες το μήνα για το ΔΣ, ζητά από τον κ. Λαμπάκη να ανακαλέσει.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι κάνει πλάκα, αιτήσεις, παραγραφές και διαγραφές είναι τα περισσότερα θέματα, αν δεν προλάβουμε θα διακόψουμε για άλλη μέρα.

Ο κ. Τζανίδης θυμίζει ότι οι συνεδριάσεις είναι ανέξοδες, οι σύμβουλοι δεν πληρώνονται για τις συνεδριάσεις, μπορούν να μπαίνουν περισσότερες συνεδριάσεις με λιγότερα θέματα για να συζητούνται διεξοδικά όλα τα θέματα.

Ο κ. Ταρτανής παρακαλεί τον κ. Τζανίδη να μην αποχωρήσει, οι θέσεις του είναι χρήσιμες.

Ο κ. Τζανίδης αποχωρεί από την αίθουσα.

Το κοινό του 2ου τακτικού ΔΣ της 10/2/2016 στις 18:19

Το κοινό του 2ου τακτικού ΔΣ της 10/2/2016 στις 18:19

Τακτικά θέματα

19:30

Θέμα 2ο – Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται. Με το θέμα αυτό εγκρίνεται ο πίνακας οφειλών του 2015 προς το 2016. Στην εισήγηση του θέματος έγιναν δυο μικρές αλλαγές, η μία στις δαπάνες, επισκευή/συντήρηση αγροτικής οδοποιίας όλου του δήμου Αλεξανδρούπολης (Τραϊανούπολη, Φέρες και Αλεξανδρούπολη μαζί) στις 100.000 ευρώ και άλλο ένα μικρό ποσό 8.000 ευρώ, το αποθεματικό αλλάζει κατά αυτά τα δύο ποσά. Στην αγροτική οδοποιία πέρσι είχαμε προμήθεια 100.000 λατομικού υλικού, φέτος το αυξήσαμε στα 130.000 ευρώ και αν χρειαστεί θα το ξανααυξήσουμε.

Ευχαριστεί το δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και όλους τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης για τη συμπαράσταση.

Η δημοτική αρχή πήρε ένα δάνειο 3,6 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει τους προμηθευτές του δήμου. Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του 2015 είναι γύρω στα 7 εκατ. έρχονται στη χρονιά του 2016. Στην ουσία αυτή είναι η 1η αναμόρφωση, μαζί με ένα πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ύψους 900.000 ευρώ, συνολικά 8 εκατ. ευρώ.

Η περιστολή των δαπανών της περασμένης χρονιάς κατάφερε από τα ταμειακά διαθέσιμα των 7 εκατ. ευρώ να έχουμε οφειλές προηγούμενων ετών προς προμηθευτές είναι 2,177 εκατ. ευρώ, (τιμολόγια που έχουν εκδοθεί αλλά δεν προλάβαμε να τα εξοφλήσουμε), είναι τα συνεχιζόμενα έργα 1,903 εκατ. ευρώ και οι συνεχιζόμενες προμήθειες (1,278 εκατ. ευρώ), συνολικά μεταφέρονται 5,358 εκατ. ευρώ από το 2015 στο 2016.

Τη στιγμή που έχουμε ταμειακά διαθέσιμα 6,954 εκατ. ευρώ, αυτομάτως με μία απλή αφαίρεση βλέπουμε ότι με την περιστολή των δαπανών της προηγούμενης χρονιάς έχουμε περίσσευμα 1.572.000 ευρώ για να διατεθεί μέσα στο 2016.

Στον προϋπολογισμό του 2016 από τα συνολικά δάνεια των 11,210 εκατ. ευρώ είχαμε τοκοχρεολύσια μέχρι και το 2015 ύψους 610.000 ευρώ. Το 2016 όμως έληξε η περίοδος χάριτος και από 610.000 ευρώ τα τοκοχρεολύσια θα πάνε στα 1.200.000 ευρώ το χρόνο. Μέσα στο 2016 ενισχύουμε τον κωδικό απ’ όπου πληρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις κατά 500.000 ευρώ στο 1 εκατ. ευρώ γιατί δυστυχώς μας έρχονται οφειλές/φέσια από τους πρώην δήμους Τραϊανούπολης, Φερών και Αλεξανδρούπολης. Αυξήθηκε λοιπόν το ποσό γιατί κάθε μέρα έρχεται και από κάτι.

Βάλαμε 300.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος από τη ΣΑΤΑ, 300.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ για τα σφαγεία Φερών, 250.000 ευρώ για την αγορά των αποθηκών ΚΥΔΕΠ στη Ρόδου (θα γίνει προσπάθεια μήπως και αποκτηθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) και άλλες 250.000 ευρώ για τις θέσεις των καθισμάτων του δημοτικού θεάτρου στο Πάρκο Αλτιναλμάζη.

Αυτά τα ποσά που είπε είναι 3 εκατ. ευρώ επιπλέον μέσα στο 2016 (σε σχέση με το 2015) με τα οποία προσπαθεί και καλύπτει αυτές τις δαπάνες. Με το περίσσευμα των 1,6 εκατ. ευρώ από το 2015, η διαφορά μέχρι τα 3 εκατ ευρώ (των 1,4 εκατ. ευρώ) θα καλυφθεί πάλι με περιστολή δαπανών, θεωρεί ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο δήμος.

19:39

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα σοβαρό νομοθέτημα του ΔΣ και πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Βλέπουμε ότι και ο προϋπολογισμός του 2016 γράφτηκε στο πόδι. Εκτός από τις μεταφορές κάποιων ποσών από τη μια χρόνια στην άλλη που είναι επιβεβλημένες και πρέπει να γίνουν, έχουμε δεκάδες κονδύλια τα οποία αφορούν συνεχιζόμενα έργα που σημαίνει ότι κάποιοι ξέχασαν να τα βάλουν στον προηγούμενο προϋπολογισμό του 2016, από τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του προϋπολογισμού έχουμε σοβαρές αλλαγές των κονδυλίων. Πέρσι είχαμε 13 τροποποιήσεις. Για λόγους αρχής θα καταψηφίζει η παράταξή του όλες τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά τα 160.000 που οφείλονται για τις υπερωρίες της καθαριότητας είναι μέσα;

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι δαπάνες υπήρχαν για μισθοδοσίες και υπερωρίες και πριν και τώρα υπάρχουν, καθυστερούμε λόγω της πράξης του επιτρόπου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά να μειωθεί το χρέος των 2,177 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές του δήμου που φαίνονται στον Πίνακα Οφειλών ότι οφείλονται προς την αγορά. Ρωτά τι γίνεται με τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ στο τέρμα της οδού Ρόδο κόστους 250.000 ευρώ.\

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι είναι μία πρόταση της Ένωσης (ΕΑΣ).

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν αποφασίζουμε να το αγοράσουμε, απλά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ενημέρωσε ότι θα το βγάλει σε πλειστηριασμό και θα πάμε να το κτυπήσουμε, είναι κρίμα να χάσει ο Δήμος αυτό το κτίριο.

Ο κ. Παντελίδης δηλώνει ευτυχής που έχει μόνο μια παρατήρηση από τον κ. Φωτιάδη επί του προϋπολογισμού.

Ο κ. Φωτιάδης απαντά ότι ο κ. Παντελίδης κατάλαβε το 1% από αυτά που είπε αλλά δεν πειράζει.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι όλα τα νόμιμα εντάλματα επί των ημερών του πληρώνονται. Ευχαριστεί τον κ. Παντελίδη γιατί έχει νοικοκυρέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα οικονομικά του δήμου και ο δήμος είναι αυτή τη στιγμή ακόμα πιο υγιής.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά την παράταξη Φωτιάδη, Μιχαηλίδη, λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.

Γενική άποψη από το 2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016 στις 18:19

Γενική άποψη από το 2ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2016 στις 18:19

19:47

Θέματα 1ο & 3ο – Αιτήσεις/Ενημερώσεις – Έγκριση Επιχορηγήσεων σε Αθλητικού και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται. Την προηγούμενη περίοδο έγινε η κατανομή των ποσών σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Το 2016 τα πράγματα θα είναι πιο σφικτά. Γενικά η περσινή κατανομή άφησε κατά 90% ευχαριστημένα τα σωματεία, είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν σε αθλητικούς χώρους για τις νομιμοποιήσεις τους.

Τα ποσά θα δοθούν κατόπιν αιτήσεως σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Οι διοργανώσεις χορών και οι κοπές πίτας δε νοούνται ως πολιτιστικές δράσεις. Όσοι σύλλογοι έχουν έσοδα πλην συνδρομών μελών (π.χ. μισθώματα) δεν έχουν δικαίωμα επιχορήγησης.

Σε όλα τα σωματεία θα έχουμε μειώσεις 20% από πέρσι εκτός της ομάδας του Εθνικού. Πέρσι δώσαμε 35.000 ευρώ στον Εθνικό, φέτος θα δοθούν 40.000 ευρώ για τα 14 τμήματά του.

 • Ποδοσφαιρικές ομάδες Α’ κατηγορίας: Άνθεια, Ποντιακός, Άλεξ, Ιπποκράτης, Μαΐστρος 2.000 η κάθε μία (πέρσι πήραν από 2.500, μείωση λίγο περισσότερο από 20%).
 • Ποδοσφαιρικές ομάδες Β’ κατηγορίας: στην εισήγηση παρέλειψε την ομάδα της Αγνάντιας, προσθέτουμε άλλα 800 ευρώ.
 • Τμήματα ακαδημιών: Καπαδοκίας, Απαλού, Μαϊστρου, Φερών, Ποντιακού 500 ευρώ έκαστο (όπως και πέρσι).
 • Τμήματα βόλεϊ: Νίκη, ΓΕΑ 3.000 η κάθε μία, Θύελλα Φερών 2.500, Αμαζόνες και Φοίνικας από 1.500
 • Κολύμβηση/χαντμπολ: ΟΦΘΑ, ΝΟΑ, Κύκλωπες από 1.200 ευρώ η κάθε μία
 • Αθλητικός Όμιλος Θράκης 800 ευρώ
 • Στο στίβο Πρωτέας 800 ευρώ
 • Αθλητικός Σύλλογος Φάρος Αλεξανδρούπολης 500 ευρώ
 • Στην ενόργανη Γυμναστικός Σύλλογος Φερών, Όμιλος Ενόργανης και Δημόκριτος (που παρέλειψε να τον γράψει) από 800 ευρώ η κάθε μία,
 • Όμιλος Αντισφαίρισης 800 ευρώ
 • Σύλλογος ΑΜΕΑ Κότινος 800
 • Σκακιστικός Όμιλος Φερών 1.000
 • Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης 600 ευρώ.

Σύνολο 84.100 ευρώ στα αθλητικά σωματεία. Αυτή είναι η πρόταση κατανομής για τα αθλητικά σωματεία.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά αν η κατανομή στα τμήματα του Εθνικού θα γίνει από το δήμο ή από τη διοίκηση.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι τα 5.000 παραπάνω θα πάνε στο βόλεϊ, ας τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά πόσοι σύλλογοι ενόργανης υπάρχουν, τρεις λέει ο κ. Παντελίδης, είναι και ο νέος σύλλογος ενόργανης, ο Δημόκριτος.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά για τον Αθλητικό Όμιλο Θράκης, είναι νέος σύλλογος απαντά ο κ. Παντελίδης, γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Θυμιανίδης λέει ότι ο Εθνικός είναι η μοναδική ομάδα που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη; Μήπως να δώσουμε 5-10.000 ευρώ παραπάνω; Θα τους ξαναδούμε να έρχονται και να ρωτάνε.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι αυτά είναι τα χρήματα.

Ο κ. Παντελίδης συμπληρώνει ότι καλό θα είναι να τη στηρίξουν οι επιχειρηματίες της πόλης.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι είναι επαγγελματικό το βόλεϊ.

Ο κ. Μπίκος λέει ότι έχουμε παραλείψει το σύλλογο βετεράνων αθλητών στίβου.

Ο κ. Λαμπάκης και ο κ. Παντελίδης συμφωνούν, θα προστεθεί.

Ο κ. Γουμενίδης ζητά να ενισχύονται οι ερασιτέχνες αθλητές.

Ο κ. Μερκούρης, παριστάμενος στο κοινό του ΔΣ ως νόμιμος εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Θράκης, ζητά τη μεγαλύτερη ενίσχυση καθώς συμμετέχει στη Γ’ Εθνική του γυναικείου ποδοσφαίρου, έχει τμήμα υποδομής και τμήμα στίβου με 60 αθλητές, αναγνωρισμένο σωματείο από ΣΕΓΑΣ

Ο κ. Μερκούρης, νόμιμος εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Θράκης, στο ΔΣ της 10/2/2016 (19:58)

Ο κ. Μερκούρης, νόμιμος εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Θράκης, στο ΔΣ της 10/2/2016 (19:58)

Ο κ. Καρυπίδης ζητά ενίσχυση του μπάσκετ στις Φέρες, ο κ. Παντελίδης θα το δει.

20:01

Ο κ. Παντελίδης διαβάζει τα αιτήματα αθλητικών συλλόγων και πολιτιστικών σωματείων, για να δοθούν και να μπορέσει να προχωρήσει.

 • Ακρίτες 1000
 • Φιλοζωϊκός Φροντίζω 22.000
 • Φιλοζωϊκός Κιβωτός 1.000
 • Ανατολική Ρωμυλία 500
 • Μαΐστρου 14.000
 • Αρχείο Αηδονίδης 1.500
 • Ritmo de Arte 500 ευρώ
 • Ρωσικό Σπίτι 2.000
 • Αιμοδότες Τραϊανούπολης 1.500

Ο κ. Θυμιανίδης ρωτά ποιες οι διάφορες χρηματοδότησης μεταξύ Ακριτών και Αρχείου Αηδονίδη καθώς και των φιλοζωϊκών σωματείων Φροντίζω και Κιβωτό.

Ο κ. Δευτεραίος δε θα ψηφίσει για πρώτη φορά. Διαφωνεί με την έκφραση “αληθινός πολιτισμός” και “κουλτούρα με πολιτιστικές προσεγγίσεις”. Είναι ένα πακετάκι για να μη δίνουμε σε πολιτιστικούς συλλόγους και να τα χορηγούμε με άλλο τρόπο, συνδιοργανώσεις. Τα 40.000 ευρώ είναι πολλά για το δήμο αλλά λίγα για τον εθνικό. Θα ήθελε να μάθει αν χρησιμοποιήθηκαν και που τα περσινά 35.000 ευρώ, στο βόλεϊ μιλάμε για επαγγελματικό τμήμα. Άλλο ο αθλητισμός και άλλο ο πρωταθλητισμός που θέλει στήριξη από επιχειρηματικούς κύκλους. Μπορούμε να στηρίζουμε με εξοπλισμό. Με τα 40.000 θα γίνει σκοτωμός και στον Εθνικό μέσα. Έχει ένσταση με τα τμήματα ακαδημιών, να στηρίζονται από το δήμο και όχι να πληρώνουν οι γονείς. Ο Δήμος πρέπει να στηρίξει υποδομές, το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, τα σχολεία. Για πρώτη φορά δε θα ψηφίσουν τις επιχορηγήσεις. Να μη στηρίζονται με χρήματα τα νέα σωματεία αλλά με άλλους τρόπους.

20:10

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι θα φτάσουμε τις 85.000 ευρώ. Στην αναμόρφωση έχουμε προβλέψει 90.000 ευρώ.

Ο κ. Παντελίδης απαντά ότι στα πολιτιστικά έχουμε προβλέψει 80.000 ευρώ.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά νέες εγκαταστάσεις, νέα γήπεδα με δανεισμό ή αντισταθμιστικά. Για τον Όμιλο Ενόργανης σημειώνει ότι δεν μπορούμε να δίνουμε μόνο 800 ευρώ, έχει μεγάλη προσφορά, να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Ο κ. Παντελίδης απαντά ότι βοηθάμε και με αλλά κονδύλια τον αθλητισμό.

Ο κ. Φωτιάδης υπερψηφίζει αλλά θέλει τη διαβεβαίωση ότι για τα πολιτιστικά σωματεία υπάρχει πρόβλεψη.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι υπάρχουν 80.000 ευρώ.

Ο κ. Τερζής λέει ότι ακούει πράγματα που του προξενούν γέλιο. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο στον Εθνικό με τη σημερινή κρίση στην αγορά. Δεν υπάρχουν με αυτή τη συγκυρία επαγγελματίες που θα στηρίξουν τις ομάδες. Οι πολιτικοί βγαίνουμε όμως στα κανάλια και κάνουμε τις μαγκιές μας. Γεννιούνται μεγάλα ταλέντα στα τμήματα υποδομών του βόλεϊ που επανδρώνουν τις εθνικές και την ομάδα. Καυτηριάζει το γεγονός του να δίνουμε χιλιάρικα στις ομάδες των χωριών για να κάνουν αθλητισμό οι σαραντάρηδες. Ο Εθνικός είναι η βιτρίνα αυτής της πόλης, η Αλεξανδρούπολη διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα. Ζητά από το δήμαρχο να κάνει ότι μπορεί να μη χαθεί αυτή η κατηγορία στο βόλεϊ.

Ο κ. Ταρτανής λέει ότι για ένα θέμα που θα τελείωνε γρήγορα έχουμε ενστάσεις και διαφοροποιήσεις και δικαιολογημένες. Θα μπορούσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων να έχουν βρεθεί για να μην τρώμε δυο ώρες εδώ σήμερα.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι με αυτή τη λογική δε θα γινόταν ΔΣ, θα μπορούσαν οι αρχηγοί παρατάξεων να συναποφασίζουν στο γραφείο του δημάρχου.

Ο κ. Καραπιπέρης ευχαριστεί δημόσια την πρόταση για αύξηση χρημάτων στον Εθνικό. Για να πάει στην Πρέβεζα η ομάδα εφήβων (προημιτελικούς αγώνες) θέλει 4.000 ευρώ (λεωφορείο 1.800 ευρώ, ξενοδοχεία πληρώνει ο Εθνικός). Έχει δώσει στο βόλεϊ πολλούς περισσότερους αθλητές από τις άλλες ομάδες της Ελλάδας. Είναι ερασιτέχνης έχει 14 διαφορετικά τμήματα με αυτοδιοίκητο, όλα υπάγονται στον ερασιτέχνη με ένα 15μελές ΔΣ. Επτά παίκτες παίζουν στην εθνική ομάδα, η ομάδα παμπαίδων έχει τρεις Αλεξανδρουπολίτες. Κάνει ιστορική αναφορά της προσφοράς του Εθνικού, θα υπάρξει πρόβλημα με τη διαχείριση των 40.000 ευρώ, ας λύσει τα προβλήματά του μόνος ο Εθνικός.

Ο κ. Μαυρίδης λέει ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα. Έχει μια παρατήρηση για τον Α.Ο. Θράκης, συμμετέχει στη Γ’ Εθνική η γυναικεία ομάδα, θέλει 4.000 για τις μετακινήσεις αλλά δίνουμε μόνο 800 ευρώ.

Ο κ. Παντελίδης απαντά ότι όλα τα σωματεία έχουν ανάγκες.

Ο κ. Βραχιόλογλου ζητά στους πολιτιστικούς συλλόγους να βλέπουμε το βιογραφικό και τις δράσεις τους.

Ο κ. Γκότσης ζητά να έχουν συμμετοχή και στα δημοτικά δρώμενα.

Ο κ. Ταρτανής ρωτά αν αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη και αν ελήφθησαν γιατί τα ξανασυζητάμε;

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

20:27

Θέμα 4ο – Τροποποίηση της με αριθ. 803/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 5ο – Διαγραφή οφειλής από Βεβαιωτικό Χρηματικό κατάλογο, λόγω λανθασμένης εγγραφής παραβάσεων Κ.Ο.Κ. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 6o – Έγκριση υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών της επιχείρησης «ΑΝΕΤΑ Α.Ε.» (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι πληρώνουμε πολλά χρέη επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμα σε εκκαθάριση, οδεύουν και προς τον εισαγγελέα. Μπαίνουμε στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Το ποσό είναι συνολικά 89.803 ευρώ, προσθέσαμε κι αλλά ποσά, θα έχουμε 7.300 η δόση για 12 δόσεις.

Έγινε συμβιβασμός με την εφορία σε έλεγχο παρελθόντων ετών.

Ομόφωνα

Θέμα 7o – Ανάκληση της υπ’ αριθ. 57/2015 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθ. 172/2015 και καθορισμός εκ νέου, τρόπου καταβολής τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2016 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι διευκολύνουμε τους καταστηματάρχες να πληρώνουν το 30% προκαταβολή στην αρχή και το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του χρόνου ανάλογα με το ποσό σε δόσεις. Τώρα ορίζουμε το υπόλοιπο, ανάλογα με το ποσό να ορίζεται σε δόσεις.

Ομόφωνα

Θέμα 8 – Κατάργηση της υπ’ αριθ.757/2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και Τροποποίηση – Συμπλήρωση της 303/2009 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την παρ. Ζ. (Εισηγ.: κ. Βραχιόλογλου Στυλιανός)

Αυτό αφορά την ημερήσια ενοικίαση του χώρου του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας προς 190 ευρώ τη μέρα που καταμερίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά που χρησιμοποιεί ο καθένας.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά αν πήραμε αυτά τα χρήματα από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Ο κ. Βραχιόλογλου λέει ότι τα πήραμε, εκκρεμεί να πληρωθεί ο δήμος και για το ρεύμα που καταναλώθηκε. Για τα Χριστούγεννα πήραμε περίπου 2.000 ευρώ από τους ιδιώτες, αυτούς που μίσθωσαν το χώρο.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για ακύρωση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, επειδή υπάρχει ασάφεια και διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες ζητά να καταρτιστεί κανονισμός χρήσης για όλους αυτούς τους χώρους, να έρθει στο ΔΣ και να αναρτηθεί στο διαύγεια και να ξέρουν οι επιχειρηματίες τι συμβαίνει.

Ο κ. Βραχιόλογλου λέει ότι με τον κ. Παντελίδη συνεννοήθηκαν, αυτό το πράγμα θα γίνει και του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι με αυτές τις αποφάσεις ώστε οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα πρόβλημα.

Ομόφωνα

20:34

Θέμα 9ο – Τροποποίηση της 597/2015 Α.Δ.Σ, η οποία αφορά την «Κατάργηση της 475/2004 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την 186/2009 ως προς την κατηγορία Γ’, καθώς και τις αποφάσεις με αριθ. 7/2007 του πρώην Δήμου Φερών, και 16/2003 πρώην Δήμου Τραϊανούπολης. Εκ νέου καθορισμό τελών υπαίθριας διαφήμισης, σύμφωνα με τον Ν.2946/2001, για το έτος 2015 και εφεξής» (Εισηγ.: κ . Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι φέραμε πρόσφατα τον καθορισμό των χώρων και των τελών διαφήμισης στους υπαίθριους χώρους στο Δ.Σ. και θα ισχύουν αυτά για 3 χρόνια. Αυτό έγινε μετά από πολλά χρόνια, έγιναν όμως παρατηρήσεις/προτάσεις από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια που συμπληρώνονται (προσθέτει κάποιες άλλες κατηγορίες διαφημίσεων), δεν αλλάζει στην ουσία.

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά τι είναι αυτά που αναγράφονται για “διαφημιστικά στυλό” και συμπληρώνει ότι η τελευταία παράγραφος είναι απαράδεκτη και τραγική (αν κάποιος βγάλει διαφημιστικό στυλό ή αναπτήρα θα πληρώσει τέλος διαφήμισης). Δεν μπορείς ούτε να διαφημίσεις την επιχείρησή σου.

Ο κ. Παντελίδης απαντά ότι αυτά δεν τα είχε βάλει ο δήμος στην αρχική του απόφαση, αυτά προκύπτουν εκ της φορολογικής νομοθεσίας.

Ο κ. Δευτεραίος ζητά να παρανομήσουμε προς όφελος του λαού :-)

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει λευκό, καλεί το δήμο τουλάχιστο να μην το εφαρμόσει, είναι απαράδεκτο.

Θέμα 10ο – Έγκριση τοποθέτησης τερματικών αποδοχής καρτών (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν τερματικά αποδοχής καρτών στις υπηρεσίες του δήμου, προτείνει να μπουν στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, στις Φέρες, στο Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Ωδείο (στο Μύλο Μασούρα). Υπάρχει μία πρόταση από την τράπεζα που συνεργαζόμαστε, την Eurobank, δεν υπάρχει άλλη πρόταση, ήταν και άλλες τράπεζες να ενδιαφερθούν αλλά δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Λέει ότι ζητήσαμε και από άλλες, την Alpha αν δεν κάνει λάθος αλλά σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν τράπεζες που κινούνται λογαριασμοί. Η Συνεταιριστική δεν μπορεί, σε άλλες τράπεζες δεν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμούς οπότε δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Ο κ. Φωτιάδης είναι υπέρ του να συμβληθούμε ως Δήμος. Η κυβέρνηση ορθά επιβάλλει όλες οι συναλλαγές να περνούν μέσα από POS, οι προμήθειες 1% επί του ακαθάριστου όλου του τζίρου σε όλη την Ελλάδα, επί του εθνικού προϊόντος 1% είναι τεράστιο.

Ο κ. Μιχαηλίδης δε θα ψηφίσει γιατί με 18/1/2016 από το ΔήμοςΝΕΤ βρήκε ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει σε φορείς γενικής κυβέρνησης χρήση POS, χρήση της θα δημιουργούσε προβλήματα στην ταμειακή διαχείριση του δήμου. Ρωτά αν έχει συζητηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο φαρμακευτικός σύλλογος πήρε προσφορά 0,85%. Πρέπει να μπουν όλες οι κάρτες μέσα, Maestro, Diners, American Express.

Ο κ. Βαταμίδης συμπληρώνει ότι στην εισήγηση αναφέρεται πως οι πληρωμές θα γίνονται την επόμενη ημέρα από την τράπεζα. Είναι από τα καλά ποσοστά τραπεζών αυτή τη στιγμή στην αγορά, θα πάρουμε δωρεάν και τα POS ενώ οι επιχειρήσεις χρεώνονται. Η American Express διακινείται μόνο από την Alpha Bank, ο δήμος όμως δεν έχει λογαριασμό εκεί παρά μόνο σε δύο τράπεζες, αλλά με VISA και Mastercard εξυπηρετείται μεγάλο ποσοστό των δημοτών.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι δεν έχουμε προσφορά από άλλη τράπεζα είναι γιατί δεν έχουμε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Μόνο σε συνεταιριστική και Eurobank. Επιβαρύνεται εν τέλει ο δημότης, οι προμήθειες της Eurobank είναι ληστρικές. Γίνεται ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με άλλο τρόπο. Δεν θα το ψηφίσει. Πολύς κόσμος δεν μπορεί να βγάλει πιστωτική κάρτα.

Ο κ. Παντελίδης ευχαριστεί τον κ. Μιχαηλίδη, οι υπηρεσίες θα κοιτάξουν να προσέξουν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, θα δει όσα ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο κ. Κουκουράβας συμφωνεί με την πληρωμή με POS, ίσως να μπούμε και σε e-banking της Eurobank ώστε να πληρώνεται και από εκεί ο Δήμος.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση και την ΑΝΑΣΑ.

Θέμα 11ο – Αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή Παραλαβής Προμηθειών του ΕΚΠΟΤΑ για το έτος 2016 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 12ο – Έγκριση Ανανέωσης Συνδρομών Εφημερίδων – Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Βάσεων Ενημέρωσης. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι 10 φύλλα εφημερίδες είναι πολλά, 15 λογαριασμοί για νομικές βάσεις είναι πολλές. Ψηφίζει υπέρ της μιας συνδρομής στη Γνώμη, Ελεύθερη Θράκη.

Ο κ. Παντελίδης απαντά ότι τα φύλλα πάνε σε διάφορες διευθύνσεις.

Ομόφωνα

Θέμα 13ο – Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 του “Κληροδοτήματος του ζεύγους Βασιλείου του Νεοκλέους Φωτίου και Χαρίκλειας το γένος Σάββα Χατζησάββα”. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Ταρτανής ρωτά γιατί ο προϋπολογισμός του κληροδοτήματος δεν κατατέθηκε προς έγκριση μέσα στο Σεπτέμβρη του 2015 προς έγκριση, σύμφωνα με κάποιο νόμο. Η περιφέρεια δεν εγκρίνει αν είναι εκπρόθεσμος ο προϋπολογισμός. Έξοδα διαχείρισης και επισκευών ποιος αποφασίζει;

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι έρχονται στο ΔΣ ως θέματα.

Ομόφωνα

Θέμα 14ο – Λήψη απόφασης για παραχώρησης από τη Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, οικοπέδου, εκτάσεως 415 τ.μ επί της οδού Αίνου & Κανάρη στον Μαΐστρου. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 15ο – Ορισμός μελών επιτροπής με τους αναπληρωτές τους, για τη διενέργεια δημοπρασιών για εκποιήσεις και εκμισθώσεις του Δήμου, βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 16ο – Έκδοση εγγυητικής επιστολής για σύμβαση πώλησης φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ). (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Το ποσό είναι 14.700 τελικά, χαμηλότερο από αυτό της εισήγησης.

Ομόφωνα

20:56

Θέμα 17ο – Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 766/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση δαπανών Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Γκότσης Νικόλαος)

Ομόφωνα

Θέμα 18ο – Τροποποίηση της τοπικής κανονιστικής απόφασης περί αδειών χρήσης και λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα, που καταρτίσθηκε με την υπ’ αριθ. 156/2007 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι οι καταστηματάρχες της πολης ήταν σε ομηρία, ενώ στο νόμο δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να είναι κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα. Θα συναινούμε στην έγκριση λειτουργίας με ανοικτές πόρτες και παράθυρα με την προϋπόθεση της τήρησης των νόμων για τα επίπεδα θορύβου.

Ο κ. Ταρτανής λέει ότι καταργήθηκε το 2012 ο νόμος που εφήρμοσε ο Δήμος. Ενδεχομένως αδικήθηκαν άνθρωποι και τους έβλαψε οικονομικά ο Δήμος.

Ο κ. Βασματζίδης ζητά να ισχύσει αναδρομικά η τροποποίηση από την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι θα έπρεπε να ψηφιστεί πρώτα από τη Δημοτική Κοινότητα γιατί είναι κανονιστική απόφαση.

Ο κ. Βασματζίδης λέει ότι πέρασε από Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, λέει ο κ. Λαμπάκης.

Ομόφωνα

21:03

Θέμα 19ο – Έγκριση έκθεσης διαδικασιών κατάρτισης Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 20ο – Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δ.Σ. για το σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αλεξανδρούπολης 2015-2019 (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα το δούλεψαν οι υπηρεσιακοί κ.κ. Καδόγλου και Καδόγλου.

Ο κ. Ταρτανής ρωτά αν Θα έπρεπε να ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της δημοτικής αρχής.

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, κατά η ΑΝΑΣΑ.

Θέμα 21ο – Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής πινακοθήκης σε συνεργασία με το Θρακικό Κέντρο Τέχνης (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση όπως την αναρτήσαμε σε άρθρο της 23/02/2016 στην ιστοσελίδα (διαβάστε αναλυτικότερα “Μία ή δύο Πινακοθήκες θα αποκτήσει τελικά η πόλη μας; Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με το Θρακικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού”)

Η πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου Τέχνης, κ. Ελβίρα Ταταρίδη, απευθύνεται στο ΔΣ σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης (10/2/2016, 21:09)

Η πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου Τέχνης, κ. Ελβίρα Ταταρίδη, απευθύνεται στο ΔΣ σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης (10/2/2016, 21:09)

Ταρτανής: Το 21, ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με το Θρακικό Κέντρο Τέχνης. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

Λαμπάκης: Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αφού πέρασε το Θρακικό Κέντρο Τέχνης μία ταλαιπωρία έχοντας τη διαβεβαίωση από τον κ. Πέτροβιτς, τον αντιπεριφερειάρχη, ότι θα ιδρυθεί η πινακοθήκη στο Νομαρχείο, τελικώς για λόγους που δεν ενδιαφέρει το σώμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει εκεί, δεν ψηφίστηκε, δεν πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν πήγε καν θέμα, και η αλήθεια είναι ότι, επειδή κι εμείς συμμετείχαμε με μια απόφαση που είχαμε πάρει με 15.000 το μήνα, αυτά βέβαια τώρα τα… τα γλιτώσαμε, να το πω έτσι, μάλλον δυστυχώς δε θα λειτουργήσει και δε θα τα δώσουμε, γιατί στον πολιτισμό λέμε πάντα ναι. Προσπάθησα να δω πώς μπορούμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση της πόλης να υπάρξει μια δημοτική πινακοθήκη με τη δημιουργία χώρων όπως αυτό του Καπνομάγαζου και με τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από την Τζαβέλλα στο Καπνομάγαζο, ε μου γεννήθηκε η ιδέα, και δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, το κενό αυτό κτίριο θα μπορούσε να μεταμορφωθεί πολύ γρήγορα σε μία δημοτική πινακοθήκη με συνεργασία πάντα με το Θρακικό Κέντρο Τέχνης το οποίο έχει στην κατοχή του τουλάχιστον δύο τεράστιες συλλογές, κυρία Ταταρίδου κάνω λάθος; Και βέβαια τη δυνατότητα να κάνει εκθέσεις και να έχουμε μία ζωντανή δημοτική πινακοθήκη στο χώρο εκείνο και γενικότερα στο δήμο μας, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Θρακικού Κέντρου Τέχνης, με το οποίο βέβαια θα έχουμε τη διοικούσα επιτροπή μαζί με κάποια μέλη από κει και με μέλη από το δήμο μας. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση, όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε και να βοηθήσουμε, αναπτύσσουμε τον πολιτισμό ακόμα περισσότερο και δημιουργούμε μαζί με την δημοτική μας βιβλιοθήκη στο Καπνομάγαζο, όπου θα γίνονται πολλές δράσεις, θα είναι μία ζωντανή δημοτική βιβλιοθήκη, δημιουργούμε ταυτόχρονα και ένα κτίριο εκπληκτικό για το ωδείο μας και βέβαια βοηθάει αυτό στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερο του ωδείου, έχουμε από το υπουργείο πολιτισμού σε λίγους μήνες, απ’ ότι βλέπω, τη δημιουργία και τη λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου, επομένως μία δημοτική πινακοθήκη εκεί με ανθρώπους οι οποίοι πλαισιώνουν το Θρακικό Κέντρο Τέχνης θα ‘ναι πραγματικά πολύ καλό για τον πολιτισμό στην πόλη μας.

Ταρτανής: Ο κ. Θυμιανίδης.

Θυμιανίδης: Να ρωτήσω μόνο σε μία παλιότερη απόφαση του Δ.Σ. που είχε βγει το συγκεκριμένο ακίνητο προς πώληση, αν πρέπει να την ακυρώσουμε ή αν έχει ακυρωθεί.

Λαμπάκης: Άστο, δεν πουλάμε τίποτα.

Θυμιανίδης: Δεν πουλάμε τίποτα, εντάξει.

Λαμπάκης: Δεν πουλάμε γιατί δεν πιάνει μία.

Δραμανίδου: Να ρωτήσω κάτι; Στο Νομαρχείο νομίζω στη σύμβαση που υπογράφηκε υποχρεωτικά συμμετείχε ο δήμος. Ήτανε μόνο για την ίδρυση πινακοθήκης;

Λαμπάκης: Όχι, συμμετείχαμε για τη λειτουργία της πινακοθήκης με 15.000 ετησίως. Επειδή όμως δε θα συμβεί πια αυτό στο νομαρχείο, παρά μόνο για λίγους μήνες μέχρι να υλοποιηθεί η απαίτηση να εισπράξουν κάποια πράγματα τα οποία θα μεταφερθούν αργότερα στη δική μας Δημοτική Πινακοθήκη, γι’ αυτό και… λειτουργούμε έτσι. Κυρία Ταταρίδου θέλετε να πείτε κάτι; Κάτι που ξέχασα ενδεχομένως εγώ;:

Ταταρίδου: Θέλω να διευκρινήσω ότι, και ενδεχομένως να διορθώσω, στο Νομαρχείο θα στεγαστεί η πινακοθήκη των Θρακών Καλλιτεχνών, στην παλιά βιβλιοθήκη (σ.σ. Μελλοντικά Δημοτική Πινακοθήκη) θα στεγαστούν τα έργα Ελλήνων μεγάλων καλλιτεχνών και συλλογές οι οποίες έχουνε παραχωρηθεί σ’ εμάς από συλλέκτες και από δωρεές καλλιτεχνών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 250 έργα, η καλλιτεχνική και οικονομική τους αξία είναι κάτι τι το οποίο δεν μπορεί να υπολογιστεί. Έτσι όπως τα έχουμε συζητήσει και με το δήμαρχο, αυτή τη στιγμή θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ζωντανό χώρο που κατ’ αρχάς θα καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει στη δική μας την πόλη, είμαστε η μοναδική πόλη στη βόρεια Ελλάδα που δεν έχει πινακοθήκη. Μπορεί να ακούγεται τέτοια εποχή το να έχουμε δύο πινακοθήκες μεγάλο και τρανό αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι ένα πράγμα το οποίο για τα παιδιά μας, αλλά και για ‘μας που δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε την γλώσσα της τέχνης, είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ, κυρίως στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας στα παιδιά μας τα οποία θα μπορούν να κρίνουν πράγματα, όχι όπως εμείς για να μην φτάσουν στα χάλια που έχουμε εμείς.

Να μη μείνουμε στο αρνητικό κομμάτι, νομίζω ότι θα είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό πράγμα, διότι αυτός ο χώρος φιλοδοξεί να στεγάσει τον σύγχρονο ελληνικό και θρακικό πολιτισμό (σ.σ. τελικά για ένα χώρο μιλάμε ή για δύο;) διότι η παράδοση και η ιστορία έχουνε καλυφθεί από τα υπάρχοντα μουσεία.

Ανέφερε ο δήμαρχος ότι υπάρχουνε όλα αυτά ιδρύματα (;) και τα κτίσματα που είπε. Μέχρι, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, είναι μία παρατήρηση που θέλω να την κάνω εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα τελευταία 4 χρόνια μέσα στον τόπο μας νομίζω ότι πραγματικά γίνεται ένα μικρό θαύμα. Ότι δεν έγινε τα τελευταία πενήντα και παραπάνω χρόνια έγινε μέσα σε τέσσερα χρόνια. Όλα αυτά τα κτίρια γίνονται σημεία αναφοράς για να αναπτυχθούν διάφορες μορφές τέχνης που σ’ εμάς λείπουν. Νομίζω ότι πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αλλά θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μας αν το ευχαριστώ δεν το λέγαμε και κατ’ ευθείαν στο δήμαρχο, διότι ήταν ο μόνος αυτοδιοικητικός ο οποίος έσκυψε επάνω μας, μας άκουσε και πάνω απ’ όλα υιοθέτησε το δικό μας το αίτημα και το όραμά μας και σήμερα με δική του πρωτοβουλία ήρθε εδώ…

Λαμπάκης: Μη συνεχίζεις γιατί μπορεί να το καταψηφίσουνε από ‘δω μεριά. (γέλια)

Ταρτανής: Λοιπόν, ε…

Ταταρίδου: Νομίζω και εύχομαι ότι θα το υπερψηφίσετε όλοι, διότι είναι ένα πράγμα που […δυσνόητο…] κι εμένα κι εσάς και όλους μας και είναι για το μέλλον.

Ταρτανής: Σας ευχαριστούμε. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι εγώ. Μήπως μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για την προσπάθειά σας και πώς βρήκατε αυτά όλα τα έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας;

Ταταρίδου: Έχουμε δουλέψει ακριβώς έξι χρόνια, κανονικά πρέπει να πω οκτώ. Τα τελευταία τέσσερα κυριολεκτώ νυχθημερόν. Είναι καθαρά σε εθελοντική βάση και όλα τα έργα είναι δωρεά εκ μέρους των καλλιτεχνών ή από συλλογές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η οικογένεια Κόκοτα που κατάγεται από το Διδυμότειχο και δίνει 44 έργα από κλασσικούς, μεγάλους καλλιτέχνες. Αρκεί να σας πω ότι υπάρχει μέσα Τσαρούχης, Γκύζης και Παρθένης. Υπάρχει μία μεγάλη συλλογή…

Λαμπάκης: Αγγλιά έχει (γέλια)

Ταταρίδου: …της οικογένειας […δυσνόητο…], να μη σας κουράζω με άλλα ονόματα, υπάρχουν καλλιτέχνες οι οποίοι αναγνώρισαν ότι εμείς ζούμε μέσα σε ένα χώρο κοντά στα σύνορα και ότι πραγματικά μας αξίζει σιγά σιγά να αποκτήσουμε τις εμπειρίες…

Λαμπάκης: Ωραία. Κύριε πρόεδρε, να την ευχαριστήσω την κυρία Ταταρίδου, είναι μια ζωντανή μονάδα μέσα στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και η συμβολή της στον πολιτισμό είναι τεράστια. Ευχαριστούμε επισήμως από το βήμα αυτό, κ. Ταταρίδου.

Ταταρίδου: Ευχαριστώ εγώ εσάς κι εσείς εμένα…

Ταρτανής: Κι εγώ απ’ τη δικιά μου τη μεριά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ, σας αξίζει και να συνεχίσει η προσπάθειά σας.

Φωτιάδης: Μία ερώτηση στον κ. Δήμαρχο. Αν καλώς κατάλαβα, να μου απαντήσετε, ότι αποσύρει ο δήμος τη συμμετοχή του από την προγραμματική σύμβαση στην έκθεση Θρακιωτών καλλιτεχνών της Νομαρχίας;

Λαμπάκης: Βέβαια.

Φωτιάδης: Την αποσύρετε; Διότι δεν πήραμε κάποια απόφαση.

Λαμπάκης: Ε θα την ακυρώσουμε.

Ταταρίδου: Δε θα χρειαστεί.

Φωτιάδης: Δε θα χρειαστεί;

Ταταρίδου: Όχι.

Δευτεραίος: Γιατί;

Λαμπάκης: Δε θα τα δώσουμε τα 15.000

Δευτεραίος: Γιατί δε θα χρειαστεί;

Ταταρίδου: Αυτή τη στιγμή… Μπορώ να διευκρινίσω κάτι εγώ; Αλλάζει εντελώς ο τρόπος…

Ταρτανής: Μπορεί να μας απαντήσει;

Ταταρίδου: Κύριε Φωτιάδη, αυτή τη στιγμή αλλάζει εντελώς ο τρόπος που θα λειτουργήσει η πινακοθήκη των Θρακών καλλιτεχνών.

Ταρτανής: Λίγο, από σεβασμό προς την κυρία να μας απαντήσει…

Ταταρίδου: Αλλάζει εντελώς ο τρόπος που θα λειτουργήσει η πινακοθήκη των Θρακών καλλιτεχνών. Επειδή υπάρχει τεράστια οικονομική κρίση, όπως όλοι γνωρίζετε, ακόμα και το Μουσείο Μπενάκη σκεφτείτε ότι έχει, λειτουργεί δύο μέρες νομίζω την εβδομάδα λιγότερο. Καταλήξαμε λοιπόν στο ότι θα λειτουργεί λιγότερες μέρες και με τρόπο που ήδη έχουμε βρει. Άρα δεν θα χρειαστεί οικονομική ενίσχυση. Πέρα από το ότι μέσα σε ένα χρόνο όλα θα μπούνε μέσα σε προγράμματα. Ήδη έχουμε συζητήσει με το δήμαρχο για το πώς θα μπορέσουμε εμείς, ως Θρακικό Κέντρο, να μην επηρεάσουμε τις δικές σας προτάσεις για το Interreg, πώς θα μπορέσουμε με το Σμόλιαν, μια πόλη Βουλγαρική, να διεκδικήσουμε κάποιο πρόγραμμα και η Πινακοθήκη η Δημοτική να λειτουργήσει χωρίς έξοδα δικά μας. Δηλαδή με άλλα λόγια μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ταρτανής: Άλλες ερωτήσεις, παιδιά;

Ιντζεπελίδου: Πρόεδρε; Εμένα δε με βλέπεις;

Ταρτανής: Ο κ. Δευτεραίος. Ο κ. Δευτεραίος προηγείται

Ιντζεπελίδου: Είπες άλλες ερωτήσεις.

Ταρτανής: Ναι. Κύριε Δευτεραίε.

Δευτεραίος: Ένα, θα πρέπει να μπει προγραμματική σύμβαση η απόφαση για ακύρωση εδώ πέρα, έτσι;

Παντελίδης (;): Το είπαμε, το σημειώνω.

Δευτεραίος: Δεύτερον, η λειτουργία αυτής της πινακοθήκης, αν θέλω εγώ να πάρω τα παιδιά μου να πάω από εκεί για να δείξω…

Λαμπάκης: Δημοτική Πινακοθήκη θα είναι

Δευτεραίος:… πώς θα είναι; Λίγο μπορείτε να την περιγράψετε;

Λαμπάκης: Δημοτική Βιβλιοθήκη και θα έχει διοικούσα επιτροπή.

Δευτεραίος: Πινακοθήκη εννοείτε.

Λαμπάκης: Του δήμου, και θα ‘χει διοικούσα επιτροπή από ανθρώπους του δήμου και από το Θρακικό Κέντρο.

Δευτεραίος: Προϋπολογισμό δικό της;

Λαμπάκης: Του δήμου θα είναι…

Δευτεραίος: Ο δήμος θα το κάνει… θα το διαχειρίζεται…

Λαμπάκης: Του δήμου, του δήμου…

Μπίκος: Άντε ρε πρόεδρε, να τελειώνουμε.

Ταρτανής: Λοιπόν, πάμε παρακάτω. Υπάρχουνε… Ψήφοι κατά;

Ιντζεπελίδου: Συγγνώμη, πρόεδρε.

Δευτεραίος: Η Ελένη, η Ελένη…

Ταρτανής: Εεε… συγγνώμη.

Λαμπάκης: Έλα ρε Ελένη…

Ιντζεπελίδου: Και να πω ότι συνέχεια, ας πούμε, απασχολώ το σώμα; Εγώ έχω μία ερώτηση και πρόταση συγχρόνως. Εεε.. όταν πάρθηκε η απόφαση να υλοποιήσει αυτό το έργο η περιφέρεια, πήραμε κι εμείς απόφαση να ενισχύσουμε με 15.000. Το αντίστοιχο, τώρα που το υλοποιεί ο δήμος, η περιφέρεια θα μας ενισχύσει οικονομικά;

Δευτεραίος: Αφού το άλλο δεν πέρασε από την περιφέρεια ρε Ελένη…

Μπίκος: Αφού λένε δεν έχουνε να φάνε…

Δευτεραίος: …αυτό θα περάσει;

Μπίκος: Ε ρε….

Λαμπάκης: Λοιπόν, πάμε.

Ιντζεπελίδου: Πάμε στην εισήγηση;

Ταρτανής: Προχωράμε στο επόμενο…

Λαμπάκης: Ομόφωνα… Το επόμενο…

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 22ο – Γνωμοδότηση για Ίδρυση Μουσικού Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Λειτουργία στο χώρο του ΕΚΑΒ πίσω από το μουσικό γυμνάσιο. Σήμερα ψηφίζουμε μόνο την ίδρυση, όχι χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ομόφωνα

Θέμα 23ο – Τροποποίηση της 420/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβούλιου η οποία αφορά την «Έγκριση σύναψης Πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του τμήματος Γλώσσας- Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., για την προώθηση του σκοπού του Ινστιτούτου Μελετών Αρχείων Θράκης» (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Σε 20 μέρες παραδίδεται το κτίριο του ωδείου. Είναι ινστιτούτο, όχι νομικό πρόσωπο.

Ομόφωνα

Θέμα 24ο

ψηφίστηκε ομόφωνα στην αρχή.

Θέμα 25ο – Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Α΄ Δόσης 2016 των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 26ο – Έγκριση ίδρυσης τμήματος ένταξης στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 27ο – Γνωμοδότηση για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017 (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

21:25

Θέμα 28ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Αζνταρίδη Μιχαήλ του Παύλου. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 29ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Τοπαλίδη Κωνσταντίνου (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 30ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του κ. Σαραντίδη Ιωάννη και τον καταλογισμό τους στον Κ. Μαλτσάκη Παύλο (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 31ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Χασάν Ογλού Σανιέ του Ομέρ. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 32ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του κ. Ηλιάδη Νικόλαο (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 33ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Ισμαήλογλου Σερίφ του Χακί (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 34ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα της Αλή Ογλού Βετζιέ (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 35ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Χασαν Ογλού Σελήμ του Χασάν (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 36ο – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής στο όνομα του Μανδράτζη Οδυσσέα του Δημητρίου (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 37ο – 1η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2016 (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Το τεχνικό πρόγραμμα 2016 συντάχθηκε στις αρχές καλοκαιριού βάσει υποχρεώσεων, χρειάζονται τροποποιήσεις.

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 38ο – Έγκριση δαπανών επεκτάσεων και βελτιώσεων δικτύου ηλεκτροφωτισμού (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 39ο – Έγκριση 2ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικού) Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε.Φερών. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Φωτιάδης θυμίζει ότι η έκπτωση ήταν 7% ενώ στο αντίστοιχο έργο Αγροτικής Οδοποιίας Αλεξανδρούπολης η έκπτωση ήταν 62%.

Ομόφωνα

Θέματα 40-54

Θέμα 40ο – Έγκριση χορήγησης παράτασης ολοκλήρωσης εργασιών του έργου «Αποξήλωση πίνακα φωτισμού σιντριβανιού της Πλατείας Ελευθερίας και μετατόπισή του σε άλλη θέση κατά τρεις μήνες» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 41ο – Έγκριση χορήγησης πρώτης παράτασης ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών Δ.Ε. Φερών κατά δύο μήνες» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 42ο – Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση κοιμητηρίων Κίρκης» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 43ο – Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση κοιμητηρίων Αισύμης» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 44ο – Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οικισμού Απαλού» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 45ο – Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης κεντρικής εισόδου Λουτρού» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 46ο – Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση κτιρίου παλαιών Δημοτικών Λουτρών Δ.Ε. Φερών» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 47ο – Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου «Σποραδικές αποκαταστάσεις καταστρωμάτων οδών Δ.Ε. Αλεξ-πολης» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 48ο – Ορισμός επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση αλεξικέραυνων σχολικών κτιρίων» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 49ο – Ορισμός επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου Φερών» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 50ο – Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή ρείθρου διάβασης στα αγροκτήματα Παλαγίας (Εισηγ:κ. Γερακόπουλος Χρήστος) Θέμα 51ο – Ορισμός επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Καπνομάγαζο» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 52ο – Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου «Συντήρηση πεζοδρομίων Δ.Ε. Αλεξ/πολης» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 53ο – Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του υποέργου «Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 54ο – Ορισμός επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή παράπλευρων έργων περιφερειακού δρόμου» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Στο Θέμα 53 τα 77.000 που υπολείπονται πως Θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους ρωτάει ο κ. Μιχαηλίδης.

Δεν μπόρεσε να φυτευτεί το γκαζόν, λέει ο κ. Δήμαρχος

Υπάρχει χρηματοδότηση από μέτρο λέει ο κ. Γερακόπουλος.

Στο 48 ο κ. Καρυπίδης λέει ότι αν και είναι στην επιτροπή δεν έχει ενημέρωση για την υπογραφή της σύμβασης.

Ομόφωνα

Θέμα 55ο – Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων -εργοταξιακής σήμανσης έργου «Κατασκευή δικτύων ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΑ»(Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 56ο – Έγκριση 4ου ΑΠΕ- 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ». (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι είναι τεράστια τα ποσά των 600.000 ευρώ επιπλέον.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 57ο – Παράταση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΛΑ για την πράξη “Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση και καταψηφίζει η ΑΝΑ.Σ.Α.

Θέμα 58ο – Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή Πάρκου στην Αγγέλου Ποιμενίδη» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

21:38

Θέμα 59ο – Ακύρωση της 675/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αφορά την «Έγκριση απευθείας ανάθεσης υπηρεσίας μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας του έργου τηλεθέρμανσης Φερών σύμφωνα με το άρθρο 268 του ν. 3463/06» (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Ο κ. Φαλέκας λέει ότι υπήρχε θέμα με το έγγραφο ανάληψης υποχρέωσης. Θα ξανάρθει στο επόμενο ΔΣ για να μη συναντήσουμε στο μέλλον προβλήματα με την πληρωμή.

Ομόφωνα

Θέμα 60ο – Απολογισμός δραστηριοτήτων Δια Βίου Μάθησης 2015 (Εισηγ.: κ. Βραχιόλογλου Στυλιανός)

Θέμα 61ο – Προγραμματισμός Εκπαιδευτικών Δράσεων έτους 2016 του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Εισηγ.: κ. Καδόγλου Κωνσταντίνος)

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση

Θέμα 62ο – Έκδοση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, υπέρ του Νομικού Προσώπου «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» προς την Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Εισηγ.: κ. Βαμβακερός Αντώνιος)

Ομόφωνα

Θέμα 63ο – Έγκριση της 113/2015 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” η οποία αφορά την «9η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2015» (Εισηγ.: κ. Βαμβακερός Αντώνιος)

Θέμα 64ο – Έγκριση της 4/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” η οποία αφορά την «1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016» (Εισηγ.: κ. Βαμβακερός Αντώνιος)

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση και στα δύο.

Θέμα 65ο – Έγκριση της 10/2016 του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ “ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” η οποία αφορά την “Έγκριση ψήφισης οφειλών οικονομικού έτους 2015» (Εισηγ.: κ. Βαμβακερός Αντώνιος)

Ομόφωνα

Θέμα 66ο – Συγκρότηση “Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2016 (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Ομόφωνα

Θέμα 67ο – Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων (Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

Ομόφωνα

Θέμα 68ο – Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για συμμετοχή στην επιτροπή εκτίμησης εν ζωή αξίας των ζώων, που σφάζονται ή θανατώνονται, σε εφαρμογή προγραμμάτων εξυγίανσης της κτηνοτροφίας, όπως και των ζημιών που προκαλούνται από την εφαρμογή, του έτους 2016. (Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

Ομόφωνα

Θέμα 69ο – Έγκριση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το έτος 2015 (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση

Θέμα 70ο – Έγκριση δαπανών μετακίνησης του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γκότση Νικολάου, στη Θεσσαλονίκη. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 71ο – Έγκριση μετακίνησης και οδοιπορικών εξόδων Δημάρχου, κ. Λαμπάκη Ευάγγελου στην Αθήνα. (Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Δ.Σ)

Θέμα 72ο – Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου, κ. Λαμπάκη Ευάγγελου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. (Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Δ.Σ)

Θέμα 73ο – Έγκριση δαπανών μετακίνησης του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Φαλέκα Ιωάννη, στη Θεσσαλονίκη. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 74ο – Έγκριση δαπανών μετακίνησης του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Φαλέκα Ιωάννη, στην Αθήνα. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 75ο – Έγκριση μετακίνησης και οδοιπορικών του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Ζητάκη Παναγιώτη στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή του στην τριμηνιαία συνάντηση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας.

Ομόφωνα