πάμε μπροστά

Τετάρτη

16

Μάρτιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Κάλεσμα της ΕΡΤ σε μουσικά ταλέντα απ’ όλη την Ελλάδα για συμμετοχή σε μουσικό διαγωνισμό [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Μεγάλα θέματα δήμου, Μουσική, Πολιτισμός, Πολιτισμός

Σχόλιο pamemprosta.org: Η πόλη μας είναι γεμάτη ταλέντα. Εμπρός λοιπόν, όλοι όσοι ασχολείστε με τη μουσική σε κάθε της είδος, συνεργαστείτε, συμμετάσχετε και προβάλλετε τη δουλειά σας. Η νέα δράση που ανακοίνωσε η ΕΡΤ (με στόχο την προώθηση της νεανικής δημιουργικότητας) απευθύνεται σε καλλιτέχνες χωρίς δισκογραφία ή συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία (επιτρέπονται συμμετοχές σε μουσικούς που έχουν κάνει άλμπουμ με προσωπική παραγωγή). Υποβολές αιτήσεων συμμετοχής από 20/3 έως 17/4 με 5λεπτο βίντεο. Καλή επιτυχία!

YourBand @ ΕΡΤ - δράση προώθησης της νεανικής δημιουργικότητας για μουσικά συγκροτήματα χωρίς δίσκο ή συμβόλαιο από δισκογραφική εταιρεία (20/3-17/4/2016)

YourBand @ ΕΡΤ – δράση προώθησης της νεανικής δημιουργικότητας για μουσικά συγκροτήματα χωρίς δίσκο ή συμβόλαιο από δισκογραφική εταιρεία (20/3-17/4/2016)

Πληροφορίες

Πολυάριθμες νέες εγχώριες μουσικές μπάντες που γεννιούνται και δραστηριοποιούνται όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία, έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν και να ενισχύουν την ελληνική μουσική σκηνή με «φρέσκες» και πρωτότυπες ιδέες, σύγχρονους ήχους, πειραματισμούς και αναδημιουργίες, πολιτισμικές και ηχητικές αναμείξεις με καλλιτεχνικό και αισθητικό ενδιαφέρον.

Η ΕΡΤ ΑΕ, θέλοντας να στηρίξει και να αναδείξει αυτές τις μουσικές τάσεις και προτάσεις, αλλά και να τις συνδυάσει με τις καλλιτεχνικές μορφές οπτικοακουστικής έκφρασης, με στόχο την προώθηση της νεανικής δημιουργικότητας και τη σύγχρονη κοινωνική διάδραση μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, προσκαλεί από τις 20 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου νέες και νέους, να δημιουργήσουν μικρής διάρκειας βίντεο για το μουσικό συγκρότημά τους ή το συγκρότημα των φίλων τους, τα οποία θα πραγματεύονται ένα ή περισσότερα μουσικά έργα, την καλλιτεχνική δραστηριότητα ή τη σύντομη ιστορία κάθε μπάντας, γνωστής ή άγνωστης στο ευρύ κοινό.

Όλα τα βίντεο θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό τόπο yourband.ert.gr μετά τη καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών, δηλαδή την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Οι ομάδες των καλύτερων συμμετοχών θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να παρουσιάσουν τα μουσικά τους έργα, αλλά και τη γενικότερη καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, στα μέσα της ΕΡΤ (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Νέα Μέσα).

Κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από μουσικούς επιμελητές και καλλιτεχνικούς παραγωγούς της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας καθώς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες συμμετοχές. Στα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετοχών, θα συνεκτιμηθούν η αισθητική άποψη σύνθεσης κειμένου, ήχου και εικόνας, και η αισθητική και καλλιτεχνική αξία των πρωτότυπων μουσικών έργων.

Όροι συμμετοχής

  • Δεκτές θα γίνονται πρωτογενείς προτάσεις, με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, ανεξάρτητα από το μουσικό είδος (genre), τη γλώσσα των στίχων και το αισθητικό ιδίωμα της οπτικοακουστικής έκφρασης, αρκεί το περιεχόμενο (οπτικό και ακουστικό) να μην είναι υβριστικό, ρατσιστικό και προσβλητικό σύμφωνα με τη κρίση της προκριματικής επιτροπής που θα αξιολογήσει τις συμμετοχές.
  • Προκειμένου να προσδιοριστεί ο πρωταρχικός στόχος της δράσης για την ανάδειξη και τη προβολή νέων και νεοεμφανιζόμενων μουσικών δημιουργών, τα μουσικά σχήματα δε θα πρέπει να έχουν στο βιογραφικό τους κυκλοφορία δίσκου από δισκογραφική εταιρεία ή συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, αλλά μπορούν να λάβουν μέρος μουσικές μπάντες με προσωπικές παραγωγές άλμπουμ.
  • Στη περίπτωση που ένα ή περισσότερα έργα ή τμήματα έργων (είτε οπτικά είτε ακουστικά) που θα παρουσιάζονται στο βίντεο, δεν αποτελούν πνευματικά δημιουργήματα της συμμετοχής, οι συμμετέχοντες μουσικοί και συντελεστές του βίντεο θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την τήρηση του συνόλου των διατάξεων περί της πνευματικής ιδιοκτησίας των έργων αυτών.
  • Η γλώσσα του αφηγηματικού ή γραπτού κειμένου του βίντεο (εφόσον υπάρχει), θα πρέπει να είναι η ελληνική ή σε διαφορετική περίπτωση να συνοδεύεται από υπότιτλους στην ελληνική.
  • Το βίντεο μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής, το μέγεθός του να μη ξεπερνά τα 500 MB και η διάρκειά του να μη ξεπερνά τα 5 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες (και δηλώσεις συμμετοχής από 20/3/2016) στο yourband.ert.gr

Δείτε το τρέιλερ