πάμε μπροστά

Παρασκευή

25

Μάρτιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θα συνοδέψει στη Ρωσία το δήμαρχο, το μητροπολίτη και το μεταφραστή και ο… υπάλληλος του δήμου;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Αδελφοποιήσεις, Αρχεία, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Διαύγεια, Διαφάνεια, Μεγάλα θέματα δήμου

Αναχωρούν την Κυριακή 27/3/2016 για την Αγία Πετρούπολη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος για την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στους δημοτικούς συμβούλους στο περασμένο Δ.Σ. της 11/3/2016 ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγλιάς (ΑΔΑ: ΩΔΞΡΩΨΟ-ΧΨΔ):

“Κυρίες και Κύριοι Σύµβουλοι,

ύστερα από πρόσκληση του ∆ηµάρχου Αγ. Πετρούπολης και του Μητροπολίτη Αγ. Πετρούπολης είναι αναγκαίο ο ∆ήµαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαµπάκης, να µεταβεί στην Αγ. Πετρούπολη, για να διερευνήσει τους κάτωθι προγραµµατισµούς:

  • Ανέγερση ναού µε χρηµατοδότηση Ρώσων στην Αλεξανδρούπολη
  • Επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Αλεξανδρούπολη
  • Χρήση των δηµοτικών κατασκηνώσεων από τις αδελφοποιηµένες πόλεις (Σοσνόβυι Μπόρ και Αγία Πετρούπολη)
  • ∆ιερεύνηση µε το διοικητή του αεροδροµίου Αγ. Πετρούπολης της σύνδεσης µε τις πόλεις Αλεξανδρούπολη και Μπουργκάς

Παρακαλούµε για την έγκριση µετακίνησης του ∆ηµάρχου Αλεξανδρούπολης στη Ρωσία από τις 27 µέχρι τις 30 Μαρτίου 2016 για τους παραπάνω λόγους.

Το ∆ήµαρχο θα συνοδεύει ο κ. Γκαµπαερίδης Κώστας, επίτιµος Ρώσος Πρόξενος στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, που θα εκτελέσει χρέη διερµηνέα.

Για τον παραπάνω λόγο προτείνεται η έγκριση µετακίνησης από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Μόσχα –Αγ. Πετρούπολη και Αγ. Πετρούπολη – Μόσχα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη για το ∆ήµαρχο και τον κ. Γκαµπαερίδη”.

Όπως φαίνεται παραπάνω, αλλά και απ’ όσο θυμάμαι από τους πραγματικούς διαλόγους στο δημοτικό συμβούλιο, καμία αναφορά δεν έγινε σε μετακίνηση και δημοτικού υπαλλήλου για το σκοπό αυτό.

Έλα όμως που με σημερινή ανάρτηση στο Διαύγεια ο συνήθης… σπιούνος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (υποχρεωτική, καθώς αφορά έγκριση κίνησης του αυτοκινήτου του δημάρχου εκτός των ορίων του νομού) αποκαλύφθηκε ότι συνεπιβάτης (τουλάχιστον μέχρι τη Θεσσαλονίκη) θα είναι και ο “υπάλληλος” κ. Δημοσθένης Δούκας.

Κίνηση Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη στις 27/3/2016 με επιβάτες το δήμαρχο, το μεταφραστή και τον υπάλληλο του δήμου (24/3/2016 ΑΔΑ: 7Ι9ΒΟΡ1Υ-ΝΗΠ)

Κίνηση Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη στις 27/3/2016 με επιβάτες το δήμαρχο, το μεταφραστή και τον υπάλληλο του δήμου (24/3/2016 ΑΔΑ: 7Ι9ΒΟΡ1Υ-ΝΗΠ)

Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη 27-30/3/2016 - Θα συνοδέψει και ο... υπάλληλος του δήμου;

Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη 27-30/3/2016 – Θα συνοδέψει και ο… υπάλληλος του δήμου;

Θα συνοδέψει, άραγε, μέχρι την Αγία Πετρούπολη την αποστολή ο “υπάλληλος του δήμου”, ή τους κάνει παρέα στο ταξίδι τους μέχρι το αεροδρόμιο; Και αν τους συνοδέψει, ποια θα είναι τα καθήκοντά που θα του αναθέσει ο προϊστάμενός του; Μήπως να βάλει τάξη στο χάος (ordo ab chao) και της Αγίας Πετρούπολης; :-) (Πάντως τα θέματα τουρισμού-πολιτισμού-εθελοντισμού είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του που του ανέθεσε ο δήμαρχος ορίζοντάς τον ως αναπληρωτή προϊστάμενο του αντίστοιχου “αυτοτελούς τμήματος” του δήμου, με απόφασή του την 28/1/2016).

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αναμνηστικές φωτογραφίες του ταξιδιού.

Για την ουσία του ταξιδίου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του. Μακάρι την πόλη μας να επισκεφτεί εκτός από τον Πατριάρχη Ρωσίας και ο ίδιος ο πρόεδρος της, Βλαδίμηρος Πούτιν (η ρωσική εκκλησία άλλωστε θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βλαδίμηρο και ο ίδιος θα επισκεφτεί κατά πάσα πιθανότητα τη χώρα μας Μάιο-Ιούνιο)…

====================

Ενημέρωση 28/3/2016 23:00

Θα… επιστρέψουν μαζί τελικά οι ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 30/3/2016, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανάρτηση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για την έγκριση κίνησης του αυτοκινήτου του δημάρχου:

Κίνηση Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη στις 30/3/2016 με επιβάτες το δήμαρχο, το μεταφραστή και τον υπάλληλο του δήμου (28/3/2016 ΑΔΑ: 7ΗΦΓΟΡ1Υ-ΒΑΤ)

Κίνηση Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη στις 30/3/2016 με επιβάτες το δήμαρχο, το μεταφραστή και τον υπάλληλο του δήμου (28/3/2016 ΑΔΑ: 7ΗΦΓΟΡ1Υ-ΒΑΤ)

====================

====================

Ενημέρωση 26/4/2016:

Ταξίδεψε τελικά στη Ρωσία ο υπάλληλος. Μπορεί σε φωτογραφίες να μη τον είδαμε, τον συνέλαβε όμως ο φακός του τοπικού Ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Soyuz :-) Δείτε τα παρακάτω screen captures από το ρεπορτάζ:

Ταξίδεψε τελικά στη Ρωσία ο υπάλληλος του δήμου (27-30/3/2016) Ταξίδεψε τελικά στη Ρωσία ο υπάλληλος του δήμου (27-30/3/2016)

Το βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού αφορά σε επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Κροστάνδη της Αγίας Πετρούπολης (νησάκι/αυτοδιοικητική περιοχή, σαν το αδελφοποιημένο μας Βίμπορσκι, και μεγάλο λιμάνι).

Δείτε και το βίντεο του τηλεοπτικού καναλιού Soyuz (αναρτήθηκε στο youtube στις 4/4/2016):

Περισσότερα για την Κροστάνδη:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B7

Ο Καθεδρικός της Θάλασσας, ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, δείγμα του Ρωσικού Νεοβυζαντινισμού.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο νησάκι/αυτοδιοικητική περιοχή Κροστάνδη της Αγίας Πετρούπολης (πηγή: Wikimedia)

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο νησάκι/αυτοδιοικητική περιοχή Κροστάνδη της Αγίας Πετρούπολης (πηγή: Wikimedia)

Χάρτης Κροστάνδης:

https://tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php?pagename=File:Naval_Cathedral_of_St_Nicholas_in_Kronstadt_03.jpg&params=59.992514_N_29.7765_E_&language=el