πάμε μπροστά

Παρασκευή

1

Απρίλιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Μια μεγάλη νίκη, μια πικρία αλλά και μια ευκαιρία για αγώνα [Άρθρο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία pamemprosta.org, PDF, Ανακοινώσεις, Αρχεία, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικό Συμβούλιο, Διαύγεια, Διαφάνεια, Επιτροπές, Ζωντανή Ενημέρωση, Ζωντανή μετάδοση ΔΣ, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Παρατάξεις, Πόλη και Πολίτες, Πολυκοινωνικό, Πρόχειροι Διαγωνισμοί

του Πασχάλη Δρακόπουλου,
διαχειριστή του pamemprosta.org

Με ομόφωνη απόφασή του, μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Λαμπάκη, το δημοτικό συμβούλιο της 11/3/2016 αποφάσισε επιτέλους την «κάλυψη και ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης από το δημοτικό ραδιόφωνο Σφερικός» (ΑΔΑ: 7ΓΕΒΩΨΟ-4Υ0).

Από την περίοδο που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου η δημοτική αρχή Λαμπάκη μάλλιασε η γλώσσα μου γι’ αυτό το θέμα. Η προσπάθεια ζωντανών μεταδόσεων των συνεδριάσεων, αρχικά μέσω live blogging, αντιμετωπίστηκε το λιγότερο με δυσπιστία (αν όχι εχθρικά) από τη δημοτική αρχή. Με τη στήριξη του επικεφαλής της παράταξης «μαζί Πάμε Μπροστά» κ. Μιχάλη Κογιομτζή και των τότε δημοτικών της συμβούλων (κ.κ. Ραπτόπουλου, Λασκαράκη, Γαλάνη & Καρυπίδη) η προσπάθεια ενημέρωσης των συνδημοτών συνεχίστηκε με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεράκι.

Παρά την ψήφιση του κανονισμού Δημοτικού Συμβουλίου  στη συνεδρίαση της 30/05/2012 (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ) και παρά το ότι εκεί, στο άρθρο 5, ρητά αναφέρεται ότι επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε ποτέ σε αυτήν…

Την Τρίτη 1/12/2015 αποφάσισα, καθυστερημένα το παραδέχομαι, να δημοσιοποιήσω την πρωτοβουλία μου για μετάδοση ήχου από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την μεθεπόμενη συνεδρίαση (δίνοντας χρόνο στη δημοτική αρχή να προσαρμοστεί… ψυχολογικά στα νέα δεδομένα), ενημερώνοντας με ηλεκτρονική αλληλογραφία αλλά και εκτυπωμένη επιστολή τους δημοτικούς συμβούλους στο ΔΣ της 2/12/2015.

Στην ίδια επιστολή, ζητούσα από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στις ζωντανές ραδιοφωνικές μεταδόσεις (χωρίς κανένα κόστος) από το δημοτικό μας ραδιόφωνο, όπως είχε γίνει για μία μόνο φορά τον Οκτώβρη του 2012 στη συνεδρίαση της συζήτησης της έκφρασης άποψης για τη ΜΠΕ της Χρυσωρυχεία Θράκης.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των δημοτών για ενημέρωση και αυτή είναι μία μεγάλη δικαίωση για την επιχειρηματολογία, τις αντιδικίες και τις αναρτήσεις μου των τελευταίων πέντε ετών…

Δήμος Αλεξανδρούπολης - Για Πρώτη Φορά Ζωντανές Ραδιοφωνικές Μεταδόσεις - Προμήθειες Αιρετών και Συγγενών τους Από το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα

Την ίδια στιγμή

Την περασμένη Δευτέρα 28/3/2016 παρέλαβα «κλήση για προκαταρκτική εξέταση εγκαλουμένου», ώστε να εξετασθώ ανoμοτί ως εγκαλούμενος μετά από έγκληση των κ.κ. Ιντζεπελίδου Ελένης (δημοτικής συμβούλου της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη) και Ιντζεπελίδου Βασιλείας (κόρης της δημοτικής συμβούλου).

Κατηγορούμαι για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος τους αλλά και της ψευδούς καταμήνυσης, καθώς με αναρτήσεις στο ιστολόγιό μου παρουσιάζω τις δύο κυρίες “ως διαπλεκόμενες με τη δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα με το δήμαρχο” και ότι προσπάθησα να παρουσιάσω τη μητέρα ότι χρησιμοποίησε τη θέση της ως δημοτική σύμβουλος για να επηρεάσει τη Δημοτική Αρχήώστε να γίνει απευθείας ανάθεση προμήθειας φωτοτυπικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας” και την κόρη ότι καρπώθηκε το όφελοςμιας μεγάλης δήθεν απευθείας ανάθεσης φωτοτυπικών μηχανημάτωνως ευνοούμενη κόρη της… Οι επίμαχες αναρτήσεις είναι αυτές της προμήθειας 10 φωτοαντιγραφικών από το δήμο Αλεξανδρούπολης και της προμήθειας φούρνου αέρος από το Πολυκοινωνικό (παραθέτω τα λινκ στο τέλος).

Το ωραίο της υπόθεσης είναι οι μάρτυρες που προτείνουν οι κυρίες Ιντζεπελίδου (και τους αναφέρω με απόλυτο σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας – καθώς είναι δημόσια πρόσωπα):

  • Λαμπάκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου (δήμαρχος Αλεξανδρούπολης)
  • Παντελίδης Γεώργιος του Φωτίου (αντιδήμαρχος Οικονομικών)
  • Ουζουνίδης Γεώργιος του Ιγνατίου (εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος)
  • Βαμβακερός Αντώνιος του Δημητρίου (πρόεδρος του Πολυκοινωνικού)
  • Γερακόπουλος Χρήστος του Ευστρατίου (αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών)
  • Ξανθόπουλος Χρυσόστομος του Αβραάμ (γενικός γραμματέας του δήμου)
  • Γοδοσίδης Δημήτριος του Αθανασίου (πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου)

Κοινώς, ως μάρτυρες της δημοτικής συμβούλου και της κόρης της προτείνεται η κορυφή της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του ιδίου του κ. δημάρχου!

Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω τα αναφέρω ασκώντας το δικαίωμά μου να ενημερώσω την κοινή γνώμη για την επιθετική ενέργεια της κ. Ελένης Ιντζεπελίδου, ως δημόσιο πρόσωπο, σε βάρος μου, σεβόμενος απόλυτα τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Έχω επικοινωνήσει με εξειδικευμένο σε ζητήματα Διαδικτύου δικηγόρο ώστε να αναλάβει την υπεράσπισή μου και ήδη έχω ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να συγκεντρώσω περισσότερα στοιχεία για αυτό το σκοπό.

Η ευκαιρία

Η περιπέτεια αυτή αντί να με κλωνίσει, με πεισμώνει. Πιστεύω απόλυτα στην αθωότητά μου καθώς δεν είχα κανένα σκοπό να παραπλανήσω τους δημότες (άλλωστε ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η συγκεκριμένη προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση, το τίτλος της αρχικής ανάρτησης ήταν λάθος και διορθώθηκε άμεσα, το επόμενο πρωί, πριν ακόμα εκδώσει η δημοτική αρχή το σχετικό δελτίο τύπου της).

Εδώ μιλούμε για μία κλασική περίπτωση αιρετού που αδυνατεί να δεχθεί την κριτική… και απαντά με μηνύσεις…

Δε θα τους κάνω το χατίρι. Συνεχίζω πιο δυνατά και ανακοινώνω:

Διαφάνεια τώρα! (πηγή: betabridgealmostdaily.wordpress.com)

Διαφάνεια τώρα! (πηγή: betabridgealmostdaily.wordpress.com)

Δημιουργία Παρατηρητηρίου Αναθέσεων και Προμηθειών του Δήμου σε αιρετούς και συγγενείς τους

Ξεκινά σύντομα πρωτοβουλία ανάρτησης των προμηθειών (είτε με συμμετοχή τους σε διαγωνισμό είτε με απευθείας αναθέσεις) και των διορισμών δημοτικών συμβούλων και συγγενών τους.

Οι προμήθειες και οι διορισμοί θα είναι αναδημοσιεύσεις του Διαύγεια, χωρίς σχολιασμό εφόσον κρίνω ότι δεν είναι απαραίτητο. Είναι πιθανό σε περιπτώσεις συγκεκριμένες (ή σε ομαδοποιημένα ποσά) να υποβάλλω και έγγραφο αίτημα για ενημέρωση στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων θα ενημερωθούν με νέες αναρτήσεις και αποστολή επιστολών στα email τους, όπως έγινε και με την πρωτοβουλία μετάδοσης των ηχογραφίσεων των δημοτικών συμβουλίων το Δεκέμβρη του 2015.

Οι αναρτήσεις θα ξεκινήσουν από τον Απρίλη του 2016 και προς τα πίσω, με φιλόδοξο στόχο να φτάσουμε μέχρι την 1/1/2011, πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων από το δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τη δημοτική του αρχή.

Γι’ αυτό το λόγο (και επειδή ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος), ζητάω τη βοήθεια των συνδημοτών, των ενεργών πολιτών και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι (ή οι συγγενείς τους) που κρίνουν ότι πρέπει να δημοσιοποιήσουν για ποιούς λόγους έγινε η κάθε προμήθεια ή λεπτομέρειες για τη διαδικασία ή για τις συνολικές προμήθειες που έχουν λάβει από το δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, θα μπορούν να αποστέλλουν επιπλέον στοιχεία για να τα αναρτώ. Επίσης θα μπορούν να αποστέλλουν λεπτομέρειες για προμήθειες που αναλαμβάνουν στο δήμο ή τα νομικά του πρόσωπα πριν ακόμα αυτές δημοσιευτούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για ανάρτηση στο Παρατηρητήριο.

Άρθρο 99 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων

Κλείνοντας, και για ενημέρωση των συνδημοτών μας και των δημοτικών μας συμβούλων του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και των συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, υπενθυμίζω ότι βάσει του Άρθρου 99 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να μετάσχουν στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχουν σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχουν υλικό ή ηθικό συμφέρον, ενώ απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη, ο δε σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.

Η κυρία Ελένη Ιντζεπελίδου όμως, παρέστη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 2/9/2015 που κατακύρωσε την προμήθεια στην κόρη της (διαβάστε τη σχετική μου ανάρτηση και τη συνέντευξη με την κ. Φανή Τρέλλη, δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και μοναδικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που καταψήφισε τη συγκεκριμένη προμήθεια καθώς και την ανάρτηση στο Διαύγεια με ΑΔΑ: 7Ν0ΨΩΨΟ-8ΣΗη κ. Ιντζεπελίδου είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – η παρουσία της δεν είναι παράνομη, είναι όμως και ηθική;).

Αναφορά στα άρθρα 98 & 99 στην Αιτιολογική Έκθεση του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)

Αναφορά στα άρθρα 98 & 99 στην Αιτιολογική Έκθεση του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)

Άρθρα 99, 142 & 143 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)

Άρθρα 99, 142 & 143 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)

Κάθε όνειρο χρειάζεται μία πράξη

TEDx Alexandroupolis - Feb.13th, 2016Ευχαριστώ θερμά όλους τους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης – ειδικά όσους στο παρελθόν τους άσκησα έντονη κριτική) που σε προσωπικές μας συζητήσεις με στηρίζουν στο έργο μου.

Ευχαριστώ θερμά τους συνδημότες που εμπιστεύονται και διαβάζουν (ή κρυφοδιαβάζουν) το pamemprosta.org για να ενημερώνονται για τα δημοτικά μας θέματα.

Μοναδικό μου κίνητρο, το “πάμε μπροστά” να γίνει αέναος στόχος και πράξη όλων των δημοτών, μέσα από την εμπέδωση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συμμετοχής όλων μας στα κοινά.

Ας σηκωθούμε από τους καναπέδες και ας κάνουμε την πόλη μας ομορφότερη ξεκινώντας από το μικρόκοσμο της αυλής και της γειτονιάς μας. Καλόν αγώνα…

===================

Διαβάστε περισσότερα (οι επίμαχες αναρτήσεις με έντονα γράμματα):