πάμε μπροστά

Παρασκευή

22

Απρίλιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2015 [βίντεο, ηχητικό, σημειώσεις]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Απολογισμός Πεπραγμένων, Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Εισηγήσεις, Ημερήσια Διάταξη, Ηχητικά, Ηχητικά, Φωτογραφίες/Γραφικά

Παρακολουθήστε/ακούστε το δεύτερο μέρος της 8ης ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Τετάρτης 20/04/2016 στις 18:00.

«Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως Τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ 14 του Ν3731/2008) (ΔΣ 20/4/2016)

Το παρακάτω βίντεο και το ηχητικό περιλαμβάνουν την παρουσίαση του «Απολογισμού πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ 14 του Ν3731/2008) από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Κατεβάστε την εισήγηση και δείτε/ακούστε τον απολογισμό του 2015. Το ηχητικό προέρχεται από τη ζωντανή μετάδοση του Δ.Σ. από το δημοτικό ραδιόφωνο Σφερικός 99,3 FM γι’ αυτό και υπάρχουν ηχητικές παύσεις όποτε δεν είναι ανοικτό κάποιο μικρόφωνο στην αίθουσα.

===========

Προσθήκη 22/4/2016: Στην ανάρτηση συμπληρώνονται οι σημειώσεις μου από τη συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση του δημάρχου.

Χρόνος Ομιλητής Ιδιότητα Θέμα
00:00:00 Απόστολος Φωτιάδης επικεφαλής “Δήμος & Δημότες” Σχόλιο για απουσία εισήγησης στους δημοτικούς συμβούλους
00:02:33 Ευάγγελος Λαμπάκης δήμαρχος, επικεφαλής “Πόλη & Πολίτες” Απολογισμός Πεπραγμένων 2015
01:07:22 Απόστολος Φωτιάδης επικεφαλής “Δήμος & Δημότες” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
01:19:39 Παύλος Μιχαηλίδης επικεφαλής “ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξ/πολη” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
01:42:50 Θεόδωρος Αγγλιάς πρόεδρος Δ.Σ., “Πόλη & Πολίτες” Απάντηση σε Μιχαηλίδη/παραινέσεις
01:45:04 Νικόλαος Τζανίδης επικεφαλής “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
01:52:00 Ευάγγελος Γουμενίδης σύμβουλος “Δήμος & Δημότες” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
01:53:46 Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης πρώην δήμαρχος, πρόεδρος ΤΙΕΔΑ, “Πόλη & Πολίτες” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
01:57:41 Ιωάννης Φαλέκας Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, “Πόλη & Πολίτες” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015 / ΑΠΕ
02:01:37 Παρασκευάς Βεγλεκτσής Επικεφαλής “Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι” Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015
02:02:14 Κωνσταντίνος Μαυρίδης Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σχόλια για Απολογισμό Πεπραγμένων 2015/Καθαριότητα/Αδέσποτα
02:05:07 Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου σύμβουλος “Πόλη & Πολίτες”, υπεύθυνος για Δημοτική Αστυνομία Απάντηση σε Μιχαηλίδη/Δημοτική Αστυνομία
02:06:13 Ευάγγελος Λαμπάκης δήμαρχος, επικεφαλής “Πόλη & Πολίτες” Κλείσιμο με απαντήσεις σε κριτική αντιπολίτευσης
02:17:24 Θεόδωρος Αγγλιάς πρόεδρος Δ.Σ., “Πόλη & Πολίτες” Τέλος 8ης συνεδρίασης

====================

Δείτε και τα σχετικά ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης την Πέμπτη 21/4/2016:

Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από τη συνεδρίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων, στο τέλος της ήρθαν δημοτικοί της σύμβουλοι (που εικονίζονται στο παραπάνω βίντεο) για να συμμετάσχουν στην 9η τακτική συνεδρίαση.

====================

Σημειώσεις από συζήτηση μετά την εισήγηση του κ. δημάρχου

19:41

Ο κ. Φωτιάδης λέει τους ενδοιασμούς του για τη διαδικασία, θα έπρεπε να γίνει δημόσια σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό. Ο Δήμος έχει συνέχεια, πολλά έργα τελειώνουν ενώ άρχισαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι όλα τα ενέταξε ο ίδιος. Το Καπνομάγαζο το βρήκε σε κακή κατάσταση (19:42).

Ο κ. Φωτιάδης συνεχίζει λέγοντας ότι με χαρά είδε πολλά έργα να έχουν δημοπρατηθεί με μεγάλες εκπτώσεις, αντίθετα πολλά έργα δόθηκαν με εκπτώσεις κάτω του 10% (τηρήθηκε η αρχή της νομιμότητας, αλλά υπάρχει και η αρχή του αν είναι συμφέρουσες οι προσφορές).

Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι η καταγγελία του κ. Φωτιάδη για το βιολογικό καθαρισμό (μικρή έκπτωση) έχει εκπέσει και μπήκε στο αρχείο.

Ο κ. Φωτιάδης αρνείται ότι έκανε ο ίδιος καταγγελία, λέει ότι κλήθηκε σαν μάρτυρας και είπε την άποψή του. Συμπληρώνει ότι ο κ. Δήμαρχος στο παρελθόν αγωνίστηκε για μεγάλες εκπτώσεις στο παρελθόν. Αναφέρει ως παραδείγματα διάφορες στις εκπτώσεις στα έργα αγροτικής οδοποιίας Φέρων και Αλεξανδρούπολης. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δήμου, η διερεύνηση άλλων ευθυνών δεν είναι δουλειά του ΔΣ.

Τρίτη παρατήρηση του κ. Φωτιάδη για το ζήτημα των μελετών, θα είναι χρήσιμο η υπηρεσία να δει πόσες μελέτες συντάχθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια, και πόσες από αυτές υλοποιήθηκαν έστω εν μέρει. Είναι χρήσιμες οι μελέτες, προτείνει τη δημιουργία στο δήμο μιας διεύθυνσης μελετών οργανωμένη. Οι μελέτες να ανατίθενται στη συγκεκριμένη διεύθυνση, όχι σε ιδιώτες κατά το δυνατόν.

Για την ΤΙΕΔΑ λέει ότι η λειτουργία της είναι να εισπράττει όλα τα μισθώματα και μετά βίας να καλύπτει τα έξοδά της χωρίς να αποδίδει τίποτε στο δήμο. Δε λέει περισσότερα γιατί τα αρμόδια όργανα θα την κλείσουν χθες ή σήμερα.

19:51

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι πέρσι όλη η αντιπολίτευση δεν ήρθε στη γιορτή αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί χθες στις 18:30 ήταν το ΔΣ του απολογισμού και της ετήσιας έκθεσης και στις 19:00 τακτικό ΔΣ.

Ελπίζει να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που απουσιάζουν από τη σημερινή συνεδρίαση. Στο παρελθόν γινόταν συνεδριάσεις ανοικτές στο δημοτικό θέατρο. Ελπίζει σιγά σιγά η προσπάθεια αυτή να αναβαθμιστεί.

Δεν έγιναν βήματα συνεννόησης και επαφής με την αντιπολίτευση από το δήμαρχο. Οι επικεφαλής δε δέχθηκαν ποτέ πρόσκληση για θέματα που θα μπορούσαν να προλάβουν να τα λύσουν πριν έρθουν στο ΔΣ. Όποτε έκανε προσπάθεια ζήτησε να βρεθεί με τον κ. Αγγλιά και τον κ. Δήμαρχο (θέμα ΓΑΙΑΟΣΕ) αλλά δεν είδε θετική ανταπόκριση.

Η καθημερινότητα πήγε παρά πολύ πίσω από το κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα αλλά κυρίως και στους οικισμούς. Πολλές εξαγγελίες, προσπάθειες που δεν απέδωσαν. Πέρσι πέρασαν πολλά έξοδα παραστάσεων, δημόσιες σχέσεις με δήμους της Τουρκίας, υπογράφηκε πρωτόκολλο συναντήσεων κάθε 6 μήνες, τραπεζώματα αλλά δεν απέδωσε τίποτε, ότι αποφασίστηκε ακυρώθηκε. Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δεν στήριξε την πρωτοβουλία το υπουργείο εσωτερικών.

Άλλη μια προσπάθεια στην Κρήτη για γέφυρα συνεργασίας, με ταξίδια κλπ δεν απέδωσε τίποτε.

Η πρόταση αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου έγινε χωρίς συνεννόηση με το ΔΣ του νοσοκομείου δεν έγινε τίποτε.

Για το θέμα του LNG ζήτησε μια συζήτηση η παράταξη του, απορρίφθηκε το αίτημα. Με υπογραφές δημοτών έγινε ειδικό ΔΣ, ο κ. Λυγερός προσέφερε και αυτός τις απόψεις του, πρέπει να μείνει ανοικτό αυτό το θέμα και να δούμε τι γίνεται με τα αντισταθμιστικά.

Τον Οκτώβρη διαβάσαμε σε τοπικά ΜΜΕ για επιτυχία του δημάρχου να συνδεθεί το νοσοκομείο με κόμβο με την Εγνατία Οδό και για άλλο κόμβο στα Δίκελλα. Ο κ. Σχίζας που ήρθε εδώ είχε ήδη παραιτηθεί και δεν έγινε τίποτε τελικά.

Βιώσιμη αστική ανάπλαση, έχει πληροφορίες ότι πάει πίσω το πρόγραμμα για το Δεκέμβρη του 2016. Είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία, το ποσό δεν είναι εξασφαλισμένο, θα ανταγωνιστούμε με όλες τις πρωτεύουσες της περιφέρειας και την Ορεστιάδα. Η παραλία θα παραμείνει λοιπόν έτσι για τουλάχιστον αλλά δυο καλοκαίρια.

Λάθος του δημάρχου που στην πρώτη συνάντηση του με τη νέα διοίκηση του ΟΛΑ δεν έθεσε το θέμα της διεκδίκησης της δυτικής χερσαίας ζώνης. Συμμετέχουμε σε δίκτυο πόλεων που διεκδικούν τις χερσαίες ζώνης, μια ιδέα του δημάρχου Ηγουμενίτσας.

Για το Πολυκοινωνικό το θέμα των τροφείων που αυξήθηκαν το συζητήσαμε.

Αποτυχημένο το συνέδριο Θρακών φέτος, διοργανώθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟΦΕ.

Τα χρήματα που οφείλονται στην ΤΙΕΔΑ από παλιά ΔΣ δεν έχουν ακόμα επιστραφεί.

Στο θέμα των αδέσποτων η δημοτική αρχή έχει αποτύχει οικτρά.

Παιδικές χαρές, έλλειψη πεζοδρομίων, Ποιμενίδου, Ηροδότου.

Σήμερα ο κ. Χατζηαναγνώστου είπε ότι ο κ. Δήμαρχος είναι αυστηρός στα θέματα καθημερινότητας και στάθμευσης. Τα πεζοδρόμια δεν είναι φιλικά στους πεζούς, δίπλα στο δημαρχείο το διπλανό καφέ έχει καταλάβει όλο το πεζοδρόμιο και δεν μπορούν να περάσουν τα καροτσάκια. Να δείξουμε ότι υπάρχει αυστηρότητα σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κατεύθυνση.

Σκουριασμένα καλάθια στο κέντρο της πολης, πλατεία φάρου στο σκοτάδι στο κέντρο της πολης, διαρροές νερών στις ανακαινισμένες τουαλέτες της παραλίας, δεν ξέρουμε τι γίνεται με το ΠΙΚΠΑ, 6 χρόνια άλυτα προβλήματα των ΑΜΕΑ (κ. Ευθυμιάδης).

Είμαστε πολύ πίσω στο θέμα του πολιτισμού, είναι ευθύνη διαχρονική όλων των διοικήσεων. Η Καλαμάτα η Ελευσίνα και η Ρόδος (;) στην τελική ευθεία για πολιτιστική πρωτεύουσα. Εμείς γυαλίζουμε το άγαλμα της Δόμνας Βισβίζη.

Δε λειτουργούν οι επιτροπές, η γιορτή κρασιού δεν είναι το πολιτιστικό γεγονός της Θράκης.

Χάσαμε ένα παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης, πανεπιστημιάδα, τώρα δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε που θα πάρουμε τα απαραίτητα όργανα.

Ο κ. Μπαρμπαγιάννης είπε οτι το Φώτης Κοσμάς είναι σε τραγική κατάσταση, δεν έγινε γήπεδο στον Απαλό, το παρκέ στο γήπεδο του πανεπιστημίου δεν καλύπτει όλο το εμβαδόν του κτιρίου. Αθλητισμό μαζικό δεν έχουμε.

Περιμένουμε ακόμα τις μελέτες του λυκείου Φερών από τον ΟΣΚ, δεν ακούσαμε κάτι σήμερα. Για την Έκθεση Φερών έκανε πρόταση συγχρηματοδότησης στην Περιφέρεια.

Στην Τραϊανούπολη ο κ. Μπασιάκος, πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσε για πολλά προβλήματα. Ο κ. Φαλέκας ο ίδιος έχει προβλήματα με αντιδημάρχους του, σύμφωνα με κατοίκους του οικισμού. Στη Μάκρης πολλά προβλήματα. Στη Συκοράχη είχαμε αντιδικία προέδρου με τον αντιδήμαρχο για ένα έργο που έγινε εκεί. Στην Κίρκη το θέμα των μεταλλείων είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να πάρουμε μια πρωτοβουλία. Στην Παλαγία έγινε θέμα με το δρόμο, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δεν είναι επικίνδυνος.

20:14

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι αν άκουγε κάποιος που δε γνωρίζει θα έλεγε ότι ο τόπος μας είναι ένα τεράστιο εγκαταλελειμμένο αχούρι χωρίς καμία φροντίδα. Σχετικά με τη δίκη του μαρτυρία που αναφέρθηκε ο κ. Μιχαηλίδης, δεν υπήρχε περίπτωση να μιλούσαν για ακίνητα που δεν ανήκουν στο δήμο, δεν έχει εμπιστοσύνη στον ίδιο γιατί θα άνοιγε ένα επικίνδυνο θέμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι στο τηλέφωνο ήταν πολύ φιλικός, αλλά δεν πήρε καμία πρωτοβουλία.

Ο κ. Αγγλίας λέει ότι για θέματα επικίνδυνα δεν υπήρχε περίπτωση να άνοιγε θέμα. Προτείνει στον κ. Μιχαηλίδη να μη φέρεται ως εχθρός του δημοτικού συμβουλίου.

20:17

Ο κ. Τζανίδης δίνει συγχαρητήρια για την παρουσίαση, ζητά να να μπει στο διαδίκτυο η παρουσίαση. Ο Δήμος μας είναι ένα αναξιοποίητο διαμάντι. Η ευημερία εξαρτάται απο την τοπική αυτοοργάνωση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος είναι λογικό να παράξει έργο, το καρπώνεται η εκάστοτε δημοτική αρχή. Δεν τα αμφισβητεί, παρουσιάστηκε η αλήθεια, μέρος μιας μεγαλύτερης αλήθειας. Ότι κάθε έτος η τοπική οικονομία συρρικνώνεται, ο πληθυσμός εγκαταλείπει την περιοχή μας είτε για αλλά μέρη είτε στο εξωτερικό. Η δραστηριότητα του δήμου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή.
Διαφωνεί με τη λογική του κρατικού παρεμβατισμού του δημάρχου και το στόχο να δημιουργήσει και νέες δημοτικές επιχειρήσεις

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι απαγορεύεται από το νόμο να γίνουν νέες δημοτικές επιχειρήσεις, προτείνει να αποφασίζουμε για τη διανομή των χρημάτων που θα διαχειρίζεται ο Δήμος.

Ο κ. Τζανίδης αναρωτιέται πόσες δημοτικές επιχειρήσεις μας επιστρέφουν χρήματα. Γιατί να δημιουργούμε νέες θέσεις δημοτικών υπαλλήλων που οδήγησαν στην φαυλότητα και την καταστροφή του τόπου μας. Προτείνει να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός του ιδιωτικού τομέα.

20:23

Ο κ. Γουμενίδης της παράταξης “Δήμος και Δημότες” λέει ότι το θέμα της ενέργειας που προσπαθεί ο κ. Φαλέκας, εφόσον αυτά υλοποιηθούν θα είναι ευχής έργο για τη πόλη μας.

Το δημοτικό κολυμβητήριο ξεκίνησε επί Αρβανιτίδη και τελείωσε επί δημαρχίας κ. Λαμπάκη. Τα αστικά ολοκληρωμένα ξεκίνησαν το 2007 και τελείωσαν το 2010. Όλοι οι δήμαρχοι έβαλαν το λιθαράκι τους και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι.

Ο κ. Αρβανιτίδης συγχαίρει για τον απολογισμό, μόνο οι μη καλοπροαίρετοι δεν το αναγνωρίζουν. Τα προβλήματα καθημερινότητας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο μέλλον, είναι ένας καθημερινός αγώνας που πρέπει να βάζουν το χέρι τους και οι συμπολίτες.

Παίρνουμε τα λόγια ανθρώπων καθημερινότητας και τα κάνουμε σημαία. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορούν να γίνουν αυτά τα έργα, ποιος θα τα χρηματοδοτήσει. Οι δήμοι που παρουσιάζουν σας το κάνουν επειδή υπάρχει προγραμματισμός και μελετητική ωριμότητα που μας επιτρέπει να εκμεταλλευόμαστε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων η ΤΙΕΔΑ έκανε ότι έπρεπε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Έστειλε εξώδικα στα παλιά μέλη του ΔΣ, δεν υπήρξε ανταπόκριση και την Παρασκευή στο ΔΣ θα αποφασιστεί η δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων. Η ΤΙΕΔΑ φέτος θα παρουσίασε κέρδη, έγινε προσπάθεια τακτοποίησης των οικονομικών με παλιά χρέη, διακανονίστηκαν χρέη με εφορία, ΙΚΑ, ευελπιστεί σε κερδοφόρες χρήσεις για να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον.

20:30

Ο κ. Φαλέκας αναφέρει ότι εντυπωσιάστηκε και δίνει συγχαρητήρια σε όλο το μηχανισμό για τα κτίρια διαμάντια που μένουν ως παρακαταθήκη στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Τα χωριά της Τραϊανούπολης παραμένουν χωριά, παρακαλεί τους συμβούλους να επισκεφτούν τα χωριά για να δουν το καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Έχει κάνει πρόταση να επισκεφτούν αρκετές φορές στον κ. Μιχαηλίδη και όλη την αντιπολίτευση, τον στεναχωρεί που επικοινωνεί μόνο με έναν πρόεδρο τοπικής κοινότητας.

20:33

Ο κ. Βεγλεκτσής ευχαριστεί τη δημοτική αρχή για το έργο της, και του χρόνου να είναι γέροι με υγεία.

Ο κ. Μαυρίδης λέει ότι η καθαριότητα δίνει αγώνα καθημερινό, υπάρχουν 20.000 σημεία ενδιαφέροντος που με το υπάρχον προσωπικό είναι πολύ δύσκολο να επιτηρηθεί. Περιμένει καταγγελίες για επιβολή προστίμων. Έχει πολύ καλή σχέση με τα φιλοζωικά σωματεία, αυτά δεν έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Τα χρήματα αυτά τα έπαιρνε η Κιβωτός 5-6 χρόνια για να ταΐζουν σκυλιά. Κακώς έδωσε χρήματα στην κι το η δημοτική αρχή, έπρεπε να τα δώσει στην άλλη φιλοζωική γιατί είναι 24 ώρες τη μέρα κοντά στα αδέσποτα.

Ο κ. Χατζηαναγνώστου λέει ότι ως υπεύθυνος δημοτικής αστυνομίας και αστυνομικός δίνει καθημερινά αγώνα για να κρατά ανοικτά τα πεζοδρόμια μαζί με τις άλλες αρμοδιότητες που έχει.

20:38

Ο κ. Λαμπάκης παίρνει το λόγο για να κλείσει. Στον κ. Μιχαηλίδη δεν θα απαντήσει γιατί δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του απολογισμού, γιατί μίλησε για ένα να άλλο δήμο, μίλησε με χολή και μιζέρια, δεν έχει καμία πολιτική γενναιότητα και δεν μπορεί να συνδιαλλαγεί. Δεν βρήκε ούτε ένα θετικό σημείο.

Στον κ. Τζανίδη λέει ότι δεν μίλησε για δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά για εξοικονόμηση πόρων από επενδύσεις που δε θα κοστίσουν τίποτε στο δήμο, όπως η μονάδα πέλετ.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι και αυτές θα έχουν εργαζόμενους εκεί.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι θα έχουμε για ίδια χρήση τα πέλετ, δε θα ανταγωνιστούμε στην ελεύθερη αγορά.

Στον κ. Φωτιάδη απαντά ότι η μελέτη σφαγείου έγινε από τον κ. Καναρίδη της τεχνικής υπηρεσίας, οι αποθήκες του ΟΣΕ από τεχνικούς του δήμου, το τοιχίο και η ανάπλαση της παραλίας το ίδιο, όλες οι μελέτες της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης έγιναν από μελετητές του δήμου. Όποτε ανοίξει το μέτρο της ΒΑΑ θα συμμετάσχουμε αφού είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελετών.

Ευχαριστεί τον κ. Βεγλεκτσή, έχει την πεποίθηση ότι έχει αντιληφθεί κάποια πράγματα και έχει πολιτική γενναιότητα που λέει αυτά που είπε, τον ευχαριστεί για την αλήθεια του λόγου του.

Ποσό κρίμα είναι να παιδεύονται οι περισσότεροι από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής (σ.σ. δέχεται ότι δεν είναι όλοι καλοί) αλλά δεν υπάρχει η πολιτική γενναιότητα για μια καλή κουβέντα από την αντιπολίτευση.

Η δημοτική αρχή δεν έχει να κρύψει τίποτε, μόνο έπαινος της ανήκει και θα προσπαθήσει να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Πονάει λίγο περισσότερο από άλλες δημοτικές αρχές και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, από καλή διαχείριση και πόρους που εξοικονομούνται, μια καλή κουβέντα δεν ελέχθη για τον κ. Παντελίδη και 2-3 άλλους της δημοτικής αρχής. Δεν τους πιστεύει κανένας και είναι ήσυχος. Μία αξιόπιστη αντιπολίτευση τη χρειάζεται ο Δήμος.

20:49

Υπογραφές συμβούλων.