πάμε μπροστά

Παρασκευή

3

Ιούνιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Και το Καθολικό Επισκοπείο είχε “βάλει στο μάτι” ο πρώην δήμαρχος Ηλίας Ευαγγελίδης [σχόλιο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρθρογραφία, Αρχεία, Καπνομάγαζο (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Μεγάλα θέματα δήμου, Ορδουμποζάνης Θεόδωρος, Πολιτών, Φωτογραφίες/Γραφικά

σχόλιο του κ. Θεόδωρου Ορδουμποζάνη

Θεόδωρος Ορδουμποζάνης

Εκτός από το Καπνομάγαζο ο Ηλίας Ευαγγελίδης είχε βάλει στο μάτι και το Καθολικό Επισκοπείο στην οδό Κομνηνών για να το φτιάξει όπως έλεγε «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ». Μάλιστα μπροστά μου, όταν ο Δεσπότης των Καθολικών ήθελε να βγάλει από το κτίριο αυτό τους Προσκόπους, τον απείλησε ότι αν δεν το παραχωρήσει στο Δήμο (με πώληση ή με ενοίκιο) θα το κηρύξει αμέσως διατηρητέο και δε θα του επιτρέψει να βάλει ούτε ένα καρφί χωρίς την άδειά του. Είχε την πληροφορία ότι ο Δεσπότης ήθελε να βγάλει τους Προσκόπους για να το δώσει για πολυκατοικία. Τότε ήταν που έδωσε εντολή να επισκευαστούν κτίρια στην ΥΕΒ και να γίνουν Προσκοπικές εγκαταστάσεις και έβγαλε και σχετική δημοπρασία, την οποία κατάργησαν οι μετά από αυτόν.

Επισκευή/Αναπαλαίωση Κτιρίου ΥΕΒ για μεταστέγαση προσκόπων (Εφημερίδα "Η Γνώμη", 22/06/1996)

Επισκευή/Αναπαλαίωση Κτιρίου ΥΕΒ για μεταστέγαση προσκόπων (Εφημερίδα “Η Γνώμη”, 22/06/1996)

Ένα βράδυ, μου είπε στο Γραφείο του: “Θόδωρε Καπνομάγαζο, Επισκοπείο, Μύλος Μασούρα, Πλατανότοπος και Παραλία είναι οι προτεραιότητές μου για την Α΄φάση της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης“. Συνεπώς όποιος μιλά για σκέψη του Ευαγγελίδη το Καπνομάγαζο να γίνει ΚΤΕΛ, είναι υβριστής της μνήμης του Ευαγγελίδη.