πάμε μπροστά

Παρασκευή

23

Σεπτέμβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αποτελέσματα συνεδρίασης οικονομικής επιτροπής της Παρασκευής 22/09/2011

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.)

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν από την παράταξη Γρηγοριάδη το τακτικό μέλος της επιτροπής, κ. Σεραφειμίδης και το αναπληρωματικό, κ. Κιτσικίδης, ενώ παρέστη χωρίς δικαίωμα ψήφου ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης.

 

Θέμα 1ο: «Άσκηση αναίρεσης κατά της υπ’αριθμ. 151/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης» (εισηγητής κ. Μπίκος Μ.)

Ψηφίστηκε ομόφωνα υπέρ της απόφασης αναίρεσης.

 

Θέμα 2ο: «Μίσθωση κοντέινερ για αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων (εισηγ. κ. Πολυμερούδης)

Διεγράφη το όνομα Θυμιανίδης της εισήγησης για να ληφθούν και άλλες προσφορές προς εύρεση συμφερότερης. Εγκρίνεται ομόφωνα.

 

Θέμα 3ο: «Έγκριση όρων διακήρυξης της προμήθειας ‘’Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού εγκαταστάσεων δημοτικής ενότητας Φερών και Τραϊανούπολης, ηλεκτρικών λαμπτήρων εξωτερικού φωτισμού, φωτιστικών σωμάτων οδικού φωτισμού.» (εισηγ. κ. Ντεφίδου)

Δεν μοιράστηκε έγγραφη εισήγηση. Εγκρίνεται ομόφωνα.

 

Θέμα 4ο : «Έγκριση του πρακτικού διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού του έργου: ‘’Κατασκευή και συντήρηση γεώτρησης Κρυονερίου’’ (εισηγ. κ. Παπαδόπουλος Γ.)

Η οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την επανάληψη του διαγωνισμού (ύψους 45.000 ευρώ) λόγω χαμηλών εκπτώσεων (1%, 2% και 3%), για την επίτευξη  συμφερότερης προσφοράς. Απορρίπτεται ομόφωνα.

 

Θέμα 5ο : «Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Ύδρευση και αποχέτευση κατασκηνώσεων Μάκρης» (Εισηγ. κ. Παπαδόπουλος Γ.)

Πρόκειται για έργο αποχετευτικό, όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος και ο κ. αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, απαραίτητο για τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν είναι δυνατόν να έρχονται έργα στην επιτροπή ενώ έχουν ήδη εκτελεσθεί εν αγνοία των αρχηγών των παρατάξεων. Ο κ. Κογιομτζής πρότεινε να έρθει ο δήμος σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ένωσης εργοληπτών για να καθορίζεται ένας πίνακας από τον οποίο θα προσκαλούνται εργολήπτες για την εκτέλεση τέτοιων μικρών και επειγόντων έργων και να ενημερώνονται οι αρχηγοί των παρατάξεων.

Σε αυτή την πρόταση συμφώνησε ο κ. δήμαρχος και όλα τα μέλη της επιτροπής.

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε στο μέλλον να ενημερώνει άμεσα τους επικεφαλής των παρατάξεων για όλα τα επείγουσας φύσης έργα και οι αρχηγοί διαβεβαίωσαν ότι θα δείχνουν κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας.

Ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Θέμα 6ο: «Έγκριση μελέτης, τρόπου εκτέλεσης και απ’ευθείας ανάθεσης του έργου ‘’Διαμόρφωση αύλειου χώρου 5ου Δημοτικού Σχολείου’’». (εισηγ. κ. Χρυσοχοίδου).

Όπως δηλώθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γερακόπουλο, υπήρξε η ενημέρωση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα τέλη Αυγούστου για την ανάγκη κατασκευής βάσεων για λυόμενες αίθουσες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Η δημοτική αρχή προέβη στη ανάθεση και στην κατασκευή του έργου χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση από την οικονομική επιτροπή.

Ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε τις διαμαρτυρίες εργοληπτών στους οποίους δεν δόθηκαν τεύχη δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία.

Για τη μη έγκριση και την ανάθεση σε συγκεκριμένο εργολάβο, συγγενή του κ. αντιδημάρχου – κατ’ομολογία του δημάρχου κ. Λαμπάκη μπροστά στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, οι κ. Κογιομτζής και κ. Τρέλλη καταψήφισαν την πρόταση (η παράταξη κ. Γρηγοριάδη δεν ψήφισε καθώς το τακτικό και αναπληρωματικό μέλος απουσίαζαν ενώ ο κ. Γρηγοριάδης δεν είχε δικαίωμα ψήφου).

 

Θέμα 7ο: «Έγκριση απ’ευθείας ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση παροχών ύδρευσης Απαλού» (εισηγ. κ. Παπαντωνίου)

Το θέμα αποσύρθηκε από τη συζήτηση.