πάμε μπροστά

Πέμπτη

5

Ιανουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανεπίσημα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής της 27/12/2011

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Επιτροπές, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομικά δήμου, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Προϋπολογισμός, Τεχνικό Πρόγραμμα

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 27/12/2011 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 27/12/2011

Ώρα 13:40 στο γραφείο του κ. δημάρχου.

Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι 200 δήμαρχοι από τη Ρωσία έρχονται στην Αλεξανδρούπολη για να κάνουν το συνέδριό τους στις 7-8/1/2012.

Ετέθη το θέμα από τον κ. Κογιομτζή και τον κ. Δευτεραίο ότι στην οικονομική επιτροπή της 17/10/2011 συζητήθηκε το θέμα του Θράκη ΝΕΤ για ποσό 11.000 συν ΦΠΑ. Ο κ. Δήμαρχος επέμεινε ότι επρόκειτο για 14.000 συν ΦΠΑ, όπως φαίνεται και στα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το ποσό δικαιολογείται γιατί είναι το μοναδικό κανάλι που ακολούθησε την αποστολή στη Ρωσία και ανέλυσε πάλι τις χρεώσεις του τιμολογίου.

Ο κ. Σεραφειμίδης ανέφερε ότι η παράταξή του αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΔΣ στις Φέρες επειδή ο κ. Δήμαρχος αφαίρεσε το λόγο, από τον κ. Γρηγοριάδη ενώ του τον είχε δώσει ο πρόεδρος του ΔΣ.

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι έθεσε ένσταση επί της διαδικασίας. Εθίγη η τιμή και η υπόληψή του από τον κ. Λασκαράκη και όφειλε να απαντήσει.

Ο κ. Κογιομτζής ρώτησε γιατί αποφασίστηκε η ανάθεση στο Θράκη ΝΕΤ στις 29/5, ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή ως νέο θέμα στις 17/10 και δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια τέλη Δεκέμβρη 2011. Ακόμα ρώτησε τι γίνεται με τις εισηγήσεις, δεν έχουμε εισηγήσεις για όλα τα θέματα .

Ο κ. Λαμπάκης απάντησε ότι η έλλειψη εισηγήσεων συμβαίνει λόγω αμέλειας και όχι δόλου.

Ο κ. Ξανθόπουλος πρόσθεσε ότι η ανάρτηση στο Διαύγεια καθυστέρησε για να περάσει πρώτα το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο κ. Κογιομτζής ζήτησε για την απόλυτη διασφάλιση να γίνεται ηχογράφηση στην οικονομική επιτροπή.

Ο κ. Κογιομτζής αναφέρθηκε στην απόφαση μη άσκησης ενδίκων μέσων της περασμένης οικονομικής επιτροπής, όπου δεν υπήρχε εισήγηση και ζήτησε να ενημερώνεται εγγράφως για τις εισηγήσεις ώστε να ελέγχουμε και τι περνά μετά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμα ζήτησε να έχει όλες τις εισηγήσεις έστω και περιληπτικά.

Για το θέμα της ηχογράφησης, κάποιος από τους παρισταμένους (ο γραμματέας;) εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι επιτρέπεται αυτό, αλλά ο κ. Κογιομτζής είπε ότι έχει διαβάσει το νόμο και επιτρέπεται και η ηχογράφηση και η μαγνητοσκόπηση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κατσαντούρας είπε ότι έχει περάσει ο κανονισμός της οικονομικής επιτροπής από το ΔΣ αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.

Ο κ. Δευτεραίος είπε ότι έχει ήδη βγει πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ από το υπουργείο.

Έκτακτα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης

1) Διαταγή πληρωμής για τη βιομηχανία γάλακτος Ροδόπη (εισηγητές κ. Μπίκος Μιχάλης και Κ. Ξανθόπουλος)

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι η ΟΕ σε παλαιότερη απόφασή της είχε αποφασίσει να μην ασκήσουμε ανακοπή αλλά η Ροδόπη πρόλαβε και έκανε κατάσχεση στην τράπεζα και διαφοροποιήθηκε λίγο το ποσό (κατά 200-300 ευρώ).
Ο κ. Μπίκος είπε πως πρέπει να γίνει τροποποίηση/συμπλήρωση της απόφασης 509/2011 της οικονομικής επιτροπής.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

2) Μπανταλίδης – μη άσκηση ανακοπής
Αφορά ποσό 7.000 ευρώ, δικαστική δαπάνη 170 ευρώ
Ψηφίζεται ομόφωνα η μη άσκηση ανακοπής.

3) Οικονομικές προσφορές ελαστικών (εισηγητής κ. Σούλτας)

Αφορά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για τα ελαστικά, έδωσαν δύο προσφορές οι κ. Παναγιώτου και Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό. Ο μειοδότης σε κάθε κατηγορία είναι ο ίδιος.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 7ο: Ανακαίνιση Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Επισκεπτών (Εισηγητής κ. Τερζής Επαμεινώνδας)

Ο κ. Τερζής ανέφερε ότι πρόκειται για απευθείας ανάθεση για ένα μικρό έργο ύψους 11.500 ευρώ με ΦΠΑ. Αφορά στην αναβάθμιση του χώρου πληροφόρησης μέσω ξυλουργικών εργασιών, πάγκων, stand στο παλιό δημαρχείο. Θα χρειαστεί, λόγω του μικρού προϋπολογισμού, η συνδρομή των συνεργείων του δήμου. Η αμοιβή αφορά την κατασκευή και συμπεριλαμβάνει τη μελέτη. Μελλοντικά, από άλλο πρόγραμμα θα μπει ένας προτζέκτορας που θα δείχνει πλάνα από το Δέλτα, την Κοσμοσώτηρα, τα Ιαματικά, το κάμπινγκ. Το έργο αφορά σε επένδυση ξυλουργική και με μάρμαρα του χώρου.
Στην επιχείρηση (σ.τ.σ. Ιαματικά Λουτρά Τραιανούπολης;) υπήρχαν μισθοί 6.850 μικτά, είπε ο κ. Δήμαρχος, άλλος με 5.200 μικτά. Ο μεγαλύτερος τώρα είναι 1.850 που θα γίνει 1.350 ευρώ, όλοι οι άλλοι είναι μικρότεροι. Κάποιος παριστάμενος ανέφερε το ποσό των 80.000 ευρώ ετησίως.
Ο κ. Τερζής ανέφερε ότι θα πάρει το έργο ο πρώην δήμαρχος, κ. Κούρτης Χρήστος.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να βγει το έργο κανονικά με διαγωνισμό και ας το πάρει όποιος το πάρει.
Ο κ. Τερζής διαμαρτυρήθηκε γιατί έχει μιλήσει με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και συμφώνησαν όλοι.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι αφού είναι κάτω από 15.000 ευρώ μπορεί ο κ. Δήμαρχος να το αναθέσει όπου θέλει.
Τελικά το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 1: Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2012 (εισηγητές κ.κ. Γερακόπουλος και Βαμβακερός)

Το λόγο λαμβάνει ο κ. Βαμβακερός και εξηγεί ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι κομμάτι του επιχειρησιακού. Περιλαμβάνει, εκτός από τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος, τις προμήθειες και τις δράσεις του δήμου. Τώρα ψηφίζεται το ετήσιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, κομμάτι του τριετούς που ήρθε προς συζήτηση στην επιτροπή διαβούλευσης και ψηφίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Δευτεραίος ζήτησε αντίγραφο του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Είπε ότι θα το καταψηφίσει αλλά θέλει αντίγραφο για ενημέρωση.
Ο κ. Βαμβακερός είπε ότι το Ετήσιο Επιχειρησιακό δεν είναι ακόμα έτοιμο, έτοιμο είναι το Τριετές Επιχειρησιακό. Θα το μοιράσει στους συμβούλους μόλις είναι έτοιμο. Το Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μέσα στο Μονοετές Επιχειρησιακό.
Ο κ. Σεραφειμίδης είπε πως η παράταξή του καταψηφίζει. Πέρσι στήριξε το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά καμία πρόταση δεν υλοποιήθηκε. Πιστεύουν ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος γι’αυτό και καταψηφίζουν και Τεχνικό Πρόγραμμα και Ετήσιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι και η παράταξή του καταψηφίζει. Σαν παράταξη αποδέχονται όλα τα έργα εντάχθηκαν στα προγράμματα χρηματοδότησης αλλά καταψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα συνολικά. Είναι 180 εκατ. όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα από 116 εκατ. ευρώ και είναι ανεφάρμοστο. Στο δημοτικό συμβούλιο θα αναφερθούν λεπτομερέστερα.
Ο κ. Δευτεραίος καταψηφίζει και αυτός, επειδή το τεχνικό πρόγραμμα είναι κομμάτι του επιχειρησιακού γι’αυτό καταψηφίζουν και τα δύο. Ο τρόπος σχεδιασμού και των δύο δεν αφήνει το δήμο ελεύθερο να κάνει ότι θέλει, μπαίνουν συγκεκριμένες συνθήκες που ποδηγετούν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι το ΕΤΕΡΠΣ, από το οποίο θα χρηματοδοτείτο το πάρκο Παρμενίωνα, έχει καταργηθεί. Ο κ. Βαμβακερός τόνισε ότι θα ενταχθεί πιθανότατα στα Ολοκληρωμένα Αστικά για 2,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Λαμπάκης θύμισε στον κ. Σεραφειμίδη ότι ακόμα παλεύει να εξασφαλίσει τη χρήση που έχασε η αρχή Αλεξανδρή από το στρατό. Ρώτησε τους παρισταμένους, πέρα από την στήριξή τους στα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί, γιατί αρνούνται την ένταξη έργων στα προγράμματα και ποιά άλλα έργα θα έπρεπε να εντάξουν, ποια δεν συμπεριέλαβαν.
Ο κ. Γερακόπουλος είπε ότι η κλήση των δημοτικών παρατάξεων έγινε στα πλαίσια της επιτροπής διαβούλευσης φέτος, δεν έγινε ειδική κλήση για το Τεχνικό Πρόγραμμα όπως έγινε πέρσι.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι ο περσινός προϋπολογισμός ήταν πιο ευανάγνωστος και είχε και συγκριτικά στοιχεία. Επιβεβαίωσε ότι φέτος δεν είχε επαφή με τον κ. Γερακόπουλο για το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Ψηφίζονται κατά πλειοψηφία με 3 κατά (Σεραφειμίδη, Κογιομτζή, Δευτεραίο)

Θέμα 2: Κατάρτιση προϋπολογισμού Δήμου οικ. Έτους 2012 (εισηγητ. Κ. Ξανθόπουλος)

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι και ο φετινός προϋπολογισμός είναι άκρως περιοριστικός. Οι χρηματοδοτήσεις και οι πηγές των εσόδων, λόγω μη αύξησης των τελών για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, είναι μικρότερες. Ενδεικτικά ανέφερε ότι είχαμε ΣΑΤΑ 4 εκατ. ευρώ το 2010 και ως σήμερα ήρθαν 1,5 εκατ. ευρώ ενώ με μία νέα απόφαση περιμένουμε άλλο 1 εκατ. ευρώ, σύνολο ΣΑΤΑ δηλαδή για το 2011 θα είναι 2,5 εκατ. ευρώ. Η ΣΑΤΑ το 2009 ήταν 6-7 εκατ. ευρώ, προϋπολόγισαν 4 εκατ. ευρώ και συνολικά για φέτος θα εκταμιευτούν γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κογιομτζής ρώτησε τι μέρος της ΣΑΤΑ έχει απορροφηθεί μέχρι σήμερα.
Ο κ. Λαμπάκης απάντησε 1,450 εκατ. ευρώ ως φέτος.
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε πως δεν έγινε υπέρβαση των προϋπολογισθέντων, δημοπρατήθηκαν έργα πολύ λιγότερα από τα προϋπολογισθέντα. Από τα χρήματα που ήρθαν χρηματοδοτήθηκαν παλιά έργα, συνεχιζόμενα. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι χρήμα ήρθε πήγε μόνο σε οφειλόμενη ΣΑΤΑ, δεν μπορεί να πάει αλλού. Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι πήγε σε οφειλές και σε συνεχιζόμενα έργα. Ο κ. Γερακόπουλος είπε ότι έγιναν αγροτική οδοποιία, σχολεία, μικρές παρεμβάσεις.
Ο κ. Δευτεραίος ρώτησε σε τι ποσοστό του προϋπολογισμού αντιστοιχούν τα ανταποδοτικά τέλη.
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι γύρω στα 63 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός, 16-17 εκατ. ευρώ τα προνοιακά επιδόματα, 11-12 εκατ. ευρώ οι ΚΑΠ (επιχορηγήσεις), τα έσοδα υπέρ τρίτων και από δάνεια είναι γύρω στα 15 εκατ. ευρώ. Τα ίδια έσοδα είναι πολύ λίγα, 10-12 εκατ. σε πραγματικές πηγές από ΦΑΠ, τέλη, πρόστιμα, κλπ. Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι ΚΑΠ ήρθαν όσα προϋπολογίζαμε, ενώ η ΣΑΤΑ ήρθε στο 60% των προϋπολογισθέντων. Σε ότι αφορά τα ίδια έσοδα, πιάσαμε ένα πολύ καλό ποσοστό (70-80%). Υστερούμε στα βεβαιωθέντα των παλαιών ετών όπου πιάσαμε 18-20%, ένα ποσοστό πολύ καλό σχετικά με την οικονομική συγκυρία. Τα παλιά μη εισπραχθέντα βεβαιωμένα έργα είναι γύρω στα 5,5-6 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι τι από αυτά μπορεί να εισπραχθεί. Ένα ποσοστό 10-15% από αυτά αν εισπραχθεί θα είμαστε πολύ καλά.
Ο κ. Δευτεραίος ρώτησε αν είμαστε εντάξει με τις ποσοστώσεις για τις Φέρες και την Τραϊανούπολη.
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι υπήρχε μία θεσμοθετημένη υποχρέωση να πηγαίνει στους δήμους το 80% της ΣΑΤΑ που υπήρχε προ του Καλλικράτη. Η ΣΑΤΑ των Φερών ήταν το 20% της ΣΑΤΑ της Αλεξανδρούπολης. Αν υπολογίσουμε ότι πήραμε 2,5 εκατ. ευρώ το 20% είναι 500.000 ευρώ, άρα το 80% που έπρεπε να προϋπολογιστούν για τις Φέρες είναι γύρω στις 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε έργα προϋπολογισμένα από ΣΑΤΑ για τις Φέρες γύρω στις 100.000 ευρώ. Σε τέτοιες συνθήκες και με τέτοια μειωμένα έσοδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί η συμμετρικότητα και η αναλογικότητα.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι ο δήμος δίνει έξτρα χρήματα από πόσους του δήμου για το δήμο Φερών για τις 2 μελέτες του περιφερειακού υγείας των Φερών.
Ο κ. Καναρίδης συμπλήρωσε ότι οι 2 μελέτες είναι προϋπολογισμού 11.000 ευρώ.
Ο κ. Λαμπάκης θύμισε ότι δίνονται άλλες 37.000 ευρώ από ίδιους πόρους για τους παράδρομους των Φερών.
Ο κ. Δουνάκης είπε ότι εκτός από τα συνεχιζόμενα έργα 80.000 ευρώ δεν έχουμε κανένα νέο έργο ενταγμένο.
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα αυτό να αλλάξει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Για να φτάσουμε στις 400.000 των Φερών θα πρέπει να αφαιρεθούν ισόποσα από τη ΣΑΤΑ της Αλεξ/πολης. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι τα ποσά ισοσκελισμένα.
Ο κ. Δουνάκης και ο κ. Κατσαντούρας διαμαρτυρήθηκαν γιατί πήραν πριν 10 λεπτά τον προϋπολογισμό στα χέρια τους. Οι αρχηγοί των παρατάξεων τον πήραν από την Παρασκευή.
Ο κ. Σεραφειμίδης λέει ότι για να είναι αναπτυξιακός ένας προϋπολογισμός πρέπει το μέρος της μισθοδοσίας να είναι μικρότερο του 60%. Ρωτά ποιο είναι αυτό το ποσοστό για τον προϋπολογισμό του 2012.
Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι σε ετήσια βάση η μισθοδοσία είναι γύρω στα 8 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι το σύνολο του προϋπολογισμού είναι γύρω στα 67 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κατσαντούρας το αμφισβητεί και λέει ότι είναι παραπάνω. Πρέπει να μπουν και οι εργοδοτικές εισφορές στο σύνολο, δεν είναι μόνο ότι παίρνουν στο χέρι οι υπάλληλοι.
Ο κ. Ξανθόπουλος απαντά ότι το ποσό δεν είναι πάνω από 13 εκατ. ευρώ, όπως ακούστηκε από κάποιον παρευρισκόμενο στη συνεδρίαση.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι μόνο τα 78 οκτάμηνα και τα 98 δίμηνα που είχαμε το 2010 και το 2011 και δε θα έχουμε φέτος, προκύπτει μεγάλη μείωση στο ποσό της μισθοδοσίας.
Ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε ότι η μισθοδοσία είναι 700.000 ευρώ το μήνα, γύρω στα 8,4 εκατ. ευρώ.
Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με 3 κατά (Σεραφειμίδη, Κογιομτζή, Δευτεραίο)

Θέμα 8ο: Νομική υποστήριξη σε υπάλληλο (οδηγό) και στον αντιδήμαρχο του τέως δήμου Φερών κ. Καρυπίδη Νικολάου (εισηγητής κ. Μπίκος)

Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι το κλητήριο θέσπισμα αφορά εντολή του κ. Καρυπίδη για μετακίνηση ομάδων βάσει ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Φερών.
Ο κ. Λαμπάκης τονίζει πως υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις μετακινήσεις των ομάδων.
Ο κ. Μπίκος είπε ότι μπορεί ο δήμος να παρασταθεί στον κ. Καρυπίδη.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 4ο: Έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου «Διαπλάτυνση οδού στο Ο.Τ. 146 στις Φέρες» (εισηγητής κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ο κ. Καναρίδης είπε ότι πρόκειται για έργο ύψους 53.000 ευρώ με ΦΠΑ, η μελέτη είναι του 2010. Θα γίνει τοιχίο αντιστήριξης. Ζητείται έγκριση του θέματος για να προκηρυχθεί πρόχειρος διαγωνισμός.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5ο: Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου: «Συντήρηση Κλειστού γυμναστηρίου Δημοτικής Ενότητας Φερών». (εισηγητής κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ο κ. Καναρίδης λέει ότι πρόκειται για έργο ύψους 50.000 ευρώ, περιλαμβάνει χρωματισμούς, εργασίες μόνωσης στη στέγη και επισκευή του εσωτερικού παρκέ.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 3: Γνωμοδότηση για την έγκριση του 3ου ΑΠΕ (συμπληρωματική σύμβαση) και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Επισκευή περίφραξης και κατασκευή διαδρόμων Β’ Κοιμητηρίου» (εισηγητής κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος)

Ο κ. Κογιομτζής και ο κ. Δευτεραίος θύμισαν ότι σε πολλές οικονομικές επιτροπές ασχολούμαστε με κοιμητήρια.
Ο κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος ανέφερε ότι το έργο αφορά πλημμύρες από τις βροχές στην επέκταση του νέου κοιμητηρίου. Πρέπει να σηκωθεί τοιχίο για να μη μπαίνουν τα όμβρια από το γήπεδο Καππαδοκίας μέσα στο κοιμητήριο και πλημμυρίζουν οι τάφοι.
Αυτή η συμπληρωματική σύμβαση με κάποιες επεκτάσεις που έγιναν στην περίφραξη φτάνουμε στο 49%.
Ο κ. Κογιομτζής ρωτά γιατί κάνουμε συμπληρωματική σύμβαση και δεν προκηρύσσουμε καινούργιο έργο;
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχουμε έναν εργολάβο εκεί με 60% έκπτωση.
Ο κ. Δευτεραίος ζήτησε σε κάποια στιγμή να πάει επιτόπου για να δει τα έργα με κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δόθηκαν παρατάσεις μέχρι τώρα γιατί κάποιοι είχαν αφήσει οικοδομικά υλικά μέσα στο χώρο, τα οποία έφυγαν πρόσφατα.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι δεν ψηφίζει συμπληρωματική σύμβαση.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 600.000 ευρώ, η σύμβαση γύρω στις 200.000 ευρώ και η συμπληρωματική είναι γύρω στις 100.000 ευρώ.
Ο κ. Γερακόπουλος είπε ότι οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι.
Ο κ. Λαμπάκης ζητά να αποσυρθεί για να το δει και ο ίδιος.

Θέμα 6ο: Έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου: «Επισκευή εσωτερικών χώρων κτιρίου Δημοτικής Κοινότητας Πέπλου, Δημοτικής Ενότητας Φερών» (εισηγητής κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ο κ. Καναρίδης είπε ότι πρόκειται για έργο ύψους 29.500 ευρώ με ΦΠΑ. Αφορά σε εργασίες στο πρώην δημοτικό σχολείο Βρυσούλας (στη δυτική αίθουσα, στον προθάλαμο και στο χώρο γραφείου για τσιμεντοκονίες, επιστρώσεις δαπέδων, πάγκος εργασίας, νιπτήρας, τουαλέτες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί και σύνδεση με ΔΕΥΑΑ)
Ο κ. Δευτεραίος ρωτά αν θα δοθεί σε σύλλογο, αφού δεν λειτουργεί σχολείο εκεί.
Ο κ. Καναρίδης είπε ότι οι εργασίες είχαν προϋπολογιστεί από τον κ. Γεωργαντά, εργοδηγό.
Ο κ. Κογιομτζής ρωτά ποιά θα είναι η χρήση του.
Ο κ. Δουνάκης είπε ότι είναι δημοτικό κτίριο που χρησιμοποιείται για εκλογές, εκδηλώσεις συλλόγου γυναικών, ιατρείο και ότι άλλο χρειάζεται.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι πρόκειται για έργο που θα δημοσιευτεί κανονικά και θα δημοπρατηθεί.
Ο κ. Γερακόπουλος είπε ότι αυτές οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν με αυτεπιστασία.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι θα έχουμε πενταμηνίτες πλέον και θα μπορούμε να το κάνουμε.
Ο κ. Καναρίδης τόνισε ότι για να γίνει με αυτεπιστασία πρέπει να εγκριθεί η μελέτη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι είναι αμφίβολο πως θα περάσει από εκεί.
Το θέμα εγκρίνεται ομόφωνα, θα δούμε τι εκπτώσεις θα έχουμε και ανάλογα θα προχωρήσουμε.