πάμε μπροστά

Σάββατο

21

Ιανουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανεπίσημα πρακτικά Οικονομικής Επιτροπής της 17/01/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.)

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 17/01/2012 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

Για την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, ενημερωθείτε από προηγούμενη ανάρτησή μας, κάνοντας κλικ εδώ.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 17/01/2012

Ώρα 13:10 στο γραφείο του κ. δημάρχου.

Έκτακτα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης

1) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων.
Στην δημοπρασία παρέστη ο κ. Κογιομτζής και ανέφερε ότι εδόθησαν προσφορές για τα δύο από τα πέντε αγροτεμάχια μόνο. Τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια είναι ιδιοκτησίας σχολείων του δήμου. Ενοικιάστηκαν μόνο το αγροτεμάχια των Δικέλλων και το αγροτεμάχιο του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Όσον αφορά τη πλειοδοτική δημοπρασία για εκποίηση του υπ’αριθμ. 426 δημοτικού αγροτεμαχίου έκτασης 6.925 τμ στο αγρόκτημα Καλλιθέας της Ν. Χιλής, δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.

2) Καθορισμός όρων μίσθωσης ακινήτου (τουλάχιστον 1.600 τμ) για λειτουργία πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για μίσθωση 10ετή με ανώτερο μηνιαίο μίσθωμα 2.500 ευρώ το μήνα.
Εγκρίνεται ομόφωνα

3) Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την ασφάλιση οχημάτων/μηχανημάτων έργων του δήμου.

Εισηγήτρια η κ. Σόνια Τάτσιλη, αντικαθιστώντας τον απώντα κ. Σούλτα, ανέφερε ότι συμμετείχε μόνο μία εταιρεία, η εταιρεία Personal με προσφορά 54.145,40 ευρώ από τα 55.000 ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 1: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων επί διαταγών πληρωμής (Εισηγητής κ. Μπίκος Μιχάλης)

Ο κ. Μπίκος ανέφερε ότι πρόκειται για 7 περιπτώσεις, πρώτες και δεύτερες επιδόσεις. Γίνεται δεύτερη επίδοση για να αποκτήσουν τελεσιδικία και να πάνε στο λογιστήριο.

Ψηφίζονται ομόφωνα.
Ο κ. Κατσαντούρας ήταν απών στη συζήτηση των δύο από τις επτά παραπάνω υποθέσεις λόγω του ότι δικηγόρος σε αυτές είναι η σύζυγός του κ. Σκεύα.

Θέμα 2: Έγκριση πρακτικού του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων δημοτικής ενότητας Αλεξανδρούπολης (εισηγητής κ. Ρούφος Βαγγέλης)

Ο κ. Ρούφος (μηχανικός της διεύθυνσης καθαριότητας) ανέφερε ότι άνοιξαν οι τρεις οικονομικές προσφορές. Μιλάμε για καθαρισμό φερτών υλικών έξι συγκεκριμένων ρεμάτων προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, στο ρέμα Εργατικών Παλαγίας (έως τη γέφυρα τέρμα Άβαντος), ρέμα Βανικιώτη (πάνω από το παλιό παλιό νοσοκομείο), ρέμα 7ου χλμ πριν τη Μάκρη, ρέμα περιοχής Δικέλλων (Ελαιώνες), ρέμα Νέας Χιλής περιοχή 4ο χλμ. στον Άγιο Ανδρέα και ρέμα στο 6ο χλμ εθνικής οδού (περιοχή Αποστόλου-Ζώνη).
Δόθηκε έκπτωση 12%, 11% και 9%. Μειοδότης ο Μιχαηλίδης Παύλος, οι άλλες προσφορές από Άρδας Τρυφωνόπουλος ΟΕ και Αδάμ Χ.-Ζέτης Δ. ΟΕ.
Ο κ. Ρούφος ανέφερε ότι θα μπει νέο τσιμέντο σε μερικές προβληματικές τσιμεντοδιαβάσεις για να ενισχυθούν.
Ο κ. Δήμαρχος ρώτησε αν μπορεί ο δήμος να κάνει μόνος του, με αυτεπιστασία το συγκεκριμένο έργο.
Ο κ. Ρούφος είπε πως έχουν γίνει μερικά με αυτεπιστασία με τον κ. Αντιδήμαρχο.
Ο κ. Λαμπάκης επέμεινε ρωτώντας αν μπορεί ο δήμος να τα κάνει όλα με αυτεπιστασία και αν ναι γιατί δημοπρατήθηκε το συγκεκριμένο έργο.
Ο κ. Ρούφος είπε ότι μπορούμε, το συγκεκριμένο έργο ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Δευτεραίος είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα μπορούσε να τροποποιηθεί.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι χρειάζεται μεγάλη τσάπα, όπως αυτή που είχε η νομαρχία και έκανε πολύ καλή δουλειά.
Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε να γίνει έρευνα αγοράς για μεταχειρισμένη τσάπα από τον κ. Ξανθόπουλο.
Ο κ. Ξανθόπουλος ρώτησε αν υπάρχει χειριστής για αυτό το μηχάνημα.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι δεν έχουμε χειριστή.
Ο κ. Δουνάκης αμφέβαλλε αν ο δήμος μπορεί να κάνει μόνος του τη δουλειά των εργολάβων, χρειάζονται και φορτηγά.
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι τα ρέματα έχουν μοιραστεί ως προς την αρμοδιότητα, η περιφέρεια κράτησε τα μεγάλα και όλα τα άλλα έχουν πάει στους δήμους. Πρέπει να δούμε ποια ρέματα έχει στην αρμοδιότητά του ο δήμος.
Ο κ. Λαμπάκης ρώτησε γιατί αργήσαμε να φέρουμε αυτό το θέμα για συζήτηση. Αυτά τα ρέματα δεν έπρεπε να καθαριστούν μέσα στο χειμώνα για να μην έχουμε πρόβλημα;
Ο κ. Ρούφος απάντησε ότι θα ερχόταν 27/12 αλλά δεν πρόλαβε να σταλεί στο ΦΕΚ. Τώρα εκκρεμεί να γίνει μόνο η σύμβαση. Η ημερομηνία των ενστάσεων έληξε την περασμένη Κυριακή. Οι εργασίες θα αρχίσουν Μάρτιο λόγω καιρού, δεν γίνεται μέσα στο χειμώνα να καθαριστούν, είναι δύσκολη η πρόσβαση.
Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε να γίνει έρευνα για μία καλή, μεταχειρισμένη τσάπα 12μετρη για να αγοραστεί από το δήμο και να καθαρίζονται όλα τα ρέματα από το δήμο. Μέχρι την άλλη Τετάρτη ζήτησε να έχει βρεθεί τσάπα.
Ο κ. Κογιομτζής ζήτησε να υπάρχουν φωτογραφίες σε κάθε ρέμα πριν και μετά.
Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε να έρθουν οι φωτογραφίες πριν την παραλαβή στον ίδιο ώστε να ελεγχθούν.
Ο κ. Ρούφος απάντησε ότι έχει ήδη φωτογραφίσει την υπάρχουσα κατάσταση και υποσχέθηκε να φέρει φωτογραφίες από την εκτέλεση των εργασιών.

Θέμα 3: Έγκριση πρακτικού ανοίγματος οικονομικής προσφοράς και ανάδειξης αναδόχου για το διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών (εισηγητ. Κ. Σούλτας)

Ο κ. Σούλτας απουσιάζει σε άδεια, θα εισηγηθεί το μέλος της επιτροπής κ. Ντεφίδου Κατερίνα.
Είχαμε δύο συμμετοχές για τη μεταφορά των μαθητών, αυτή του ΚΤΕΛ και της κας Καραμπατζάκη. Μετά την απόρριψη της ένστασης της κ. Καραμπατζάκη σε προηγούμενη συνεδρίαση, ανοίχτηκε η δεύτερη προσφορά από το ΚΤΕΛ. Είναι 363.646 ευρώ ετήσια δαπάνη, ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 440.784 ευρώ για ένα έτος, ενώ η σύμβαση είναι τριετής. Θα ήταν 1,320 εκατ. ευρώ περίπου και με την έκπτωση πάει περίπου 1,090 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.
Η κ. Ντεφίδου ανέφερε ότι η κ. Καραμπατζάκη είχε κάνει εκπρόθεσμη ένσταση αλλά και της έλλειπαν αρκετά δικαιολογητικά. Στο στάδιο διεξαγωγής του διαγωνισμού συντάχθηκε ένα πρακτικό που κοινοποιήθηκε στους δύο συμμετέχοντες και είχαν ένα χρονικό περιθώριο για ένσταση. Η κ. Καραμπατζάκη έκανε ένσταση 3 μέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας, αλλά και στην ουσία της ένστασης της έλλειπαν αρκετά δικαιολογητικά όπως ότι έπρεπε να έχει υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει τις πρόσθετες διαδρομές (πχ σε περίπτωση απεργίας των καθηγητών), πέρα των καθορισμένων δρομολογίων πρωί-μεσημέρι ήταν υποχρεωμένη να βάλει και ενδιάμεσο δρομολόγιο.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι η οικονομική επιτροπή δεν εξετάζει τώρα την υπόθεση ως δευτεροβάθμιο όργανο.
Η κ. Ντεφίδου συνέχισε λέγοντας πως δεν ανοίχτηκε η οικονομική προσφορά της κ. Καραμπατζάκη. Από τις 10 διαδρομές που είχε η μελέτη, προσέφερε προσφορά μόνο για 2 διαδρομές.
Ο κ. Λαμπάκης ρώτησε για ποιά χρόνια πρόκειται;
Η κ. Ντεφίδου είπε πρόκειται για τα έτη 2012-2013-2014. Τώρα έχουμε παράταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη. Η νέα σύμβαση αρχίζει από το Μάρτιο και μετά.
Ο κ. Δευτεραίος ρώτησε από πού θα βρίσκει ο δήμος αυτά τα ποσά; Από ίδιους πόρους ή από επιδότηση από το υπουργείο Παιδείας;
Ο κ. Λαμπάκης ρωτά αν γίνεται να κοπούν κάποια δρομολόγια για να γίνει εξοικονόμηση πόρων;
Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι δεν μπορεί να μην υπάρξει χρηματοδότηση. Είναι πολλά τα χρήματα και γίνονται διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση. Ρώτησε την κ. Ντεφίδου αν ξέρει πόσο ήταν το ποσό της προηγούμενης σύμβασης.
Η κ. Ντεφίδου απάντησε ότι δε γνωρίζει. Ανέφερε τις διαδρομές οι οποίες περιήλθαν στο δήμο.
Ο κ. Λαμπάκης αναρωτήθηκε από που θα πληρωθούν αυτά τα ποσά.
Ο κ. Δευτεραίος ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα πρώτα, να μην κοπεί τίποτε ακόμα.
Μοιράστηκε φωτοτυπία των 10 δρομολογίων (Συκορράχη-Αύρα-Πέραμα-Κόμαρος-Πλάκα-Αλεξανδρούπολη, Γεμιστή-Κήποι-Βρυσούλα-Ν. Συνοικισμός Φερών-Μοναστηράκι-Αλεξανδρούπολη, Φυλακτό-Λευκίμη-Τυχερό-Προβατώνας-Αρδάνιο-Αλεξανδρούπολη, Χιλή-Ν. Εργατικά-Αλεξανδρούπολη, Τέρμα Άβαντος-Άβαντας-Αλεξανδρούπολη, Σουφλί-Τυχερό-Πέπλος-Φέρες-Δωρικό-Άβαντας-Οικισμοί Αλεξ/πολης-Αλεξ/πολη, Κήποι-Πέπλος-Βρυσούλα-Φέρες-Μοναστηράκι-Λουτρά-Α.Εξώπολη-Εργ.Παλαγίας-Αλεξ/πολη, Εντός πόλης, Δίκελλα-Μάκρη-Αλεξ/πολη, Παλαγία-Εντός πόλης).
Ο κ. Λαμπάκης ρώτησε αν γίνεται να αποσυρθεί το θέμα για την επόμενη οικονομική επιτροπή. Θα συσταθεί μία επιτροπή να διερευνήσει το θέμα, να γίνει ένας επανέλεγχος, να δει τι μπορεί να αφαιρεθεί και αν είναι συμφέρουσα η τιμή.
Αναβάλλεται η λήψη αποφάσεως για την επόμενη Οικονομική Επιτροπή.

Θέμα 4: Μη έγκριση πρακτικού του έργου «Κατασκευή και συντήρηση γεώτρησης Κρυονερίου (εισηγητής κ. Παπαδόπουλος)

Πρόκειται για την γεώτρηση Κρυονερίου, που είχε κριθεί ασύμφορη η προσφορά στο παρελθόν.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5: Ανάκληση-ακύρωση των υπ’αριθμ. 196/2011, 197/2011 και 198/2011 αποφάσεων οικονομικής επιτροπής (εισηγητής κ. δήμαρχος, Ευάγγελος Λαμπάκης)

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι πρόκειται για τις τρεις μελέτες αποτύπωσης του κάμπινγκ ΕΟΤ, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και λεωφ. Μάκρης από τα εργατικά ως την Κουταβού. Ειδοποιήθηκε από τον κ. Μπλιγορίδη ότι θα απορριφθούν οι συγκεκριμένες αναθέσεις λόγω του ότι τις θεωρεί κατάτμηση, οπότε πρέπει να ακυρωθούν. Ο ίδιος ο κ. δήμαρχος επέμεινε ότι δεν θεωρεί ότι πρόκειται για κατάτμηση.
Διαφώνησαν οι κ.κ. Σεραφειμίδης και Κογιομτζής, οι οποίοι συμφώνησαν ότι είναι κατάτμηση αφού πρόκειται για γειτονικές περιοχές που ανατέθηκαν σε ένα τοπογράφο. Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κογιομτζής και Δευτεραίος είχαν καταψηφίσει τις συγκεκριμένες αναθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή της 19/12/2011 διότι είχαν τονίσει ότι πρόκειται για κατάτμηση έργου.
Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα τα έργα για να νομιμοποιηθούν τα κτίρια του πάρκου και να ενοικιαστούν σε ιδιώτη ως καντίνα.

Ο γραμματέας θύμισε ότι ζητήθηκε να ανακληθεί και η απόφαση 199/2011 της οικονομικής επιτροπής (https://et.diavgeia.gov.gr/f/alexpolis/ada/45ΨΗΩΨΟ-ΤΩ5) που αφορά την ανάθεση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης για το περιφερειακό ιατρείο Φερών στον κ. Γεμιτζάκη Νικόλαο για 3.671,40 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η ανάκληση γίνεται λόγω του ότι το πτυχίο του εν λόγω μηχανολόγου μηχανικού (Γ’ τάξης στην κατηγορία 9 των Μηχανολογικών-Ηλεκτρολογικών Μελετών, όπως αναφέρεται στο Διαύγεια) είναι μικρότερης τάξης από αυτό που είναι απαραίτητο.

Ανακαλείται η συγκεκριμένη απόφαση και θα ανατεθεί εκ νέου σε μηχανολόγο μηχανικό με το απαραίτητο πτυχίο.