πάμε μπροστά

Σάββατο

17

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θέματα, εισηγήσεις και ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 13/3/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.)

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 13/03/2012 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, εδώ:


Πρόσκληση και εισηγήσεις Οικονομικής Επιτροπής 13/03/2012

Για να κατεβάστε τα ανεπίσημα πρακτικά, κάντε κλικ εδώ ή συνεχίστε να τα διαβάζετε παρακάτω:

 

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 13/03/2012

Ώρα 13:30 στο γραφείο του κ. δημάρχου. Απών από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Σάββας Δευτεραίος.

Έκτακτα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης

1)   Καθορισμός των όρων διακήρυξης για τη δημοπρασία εκμίσθωσης του κυλικείου Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Ο κ. Δουνάκης είπε ότι χθες συνεδρίασε η Τοπική Κοινότητα Φερών. Η προφορική δημοπρασία θα ξεκινήσει από 100 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Δουνάκης ζήτησε η δημοπρασία να γίνει στις Φέρες και να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι Φερών.

Ο κ. Σεραφειμίδης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι Φερών σε μία δημοπρασία.

Ο κ. Κογιομτζής ζήτησε οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη για τη δημοπρασία, αντί να μεταβούν στις Φέρες όλοι οι υπηρεσιακοί και η οικονομική επιτροπή για τη διενέργεια της δημοπρασίας.

Ψηφίζεται ομόφωνα, η επιτροπή θα μεταβεί πιθανότατα στη Δημοτική Ενότητα Φερών για τη διενέργεια της δημοπρασίας.

2)   Στεγανοποίηση δημοτικού κτιρίου Τραϊανούπολης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να γίνει ανάκληση και επαναπροκήρυξη του έργου στεγανοποίησης δημοτικού κτιρίου Τραϊανούπολης λόγω προβλήματος του αναδόχου με το πτυχίο του. Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.300 ευρώ.

Ζήτησε να γίνει αντικατάσταση του κ. Αδαμίδη από τον κ. Κάλτσο Γιώργο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

3)   Αποδοχή δωρεάς 100.000 ευρώ από τον κ. Μανέα στη μνήμη της συζύγου του.

Η δωρεά αφορά ανάπλαση του πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας πίσω από τα δικαστήρια. Ο κ. Μανέας είναι αυτός που έχει κάνει το κλειστό γυμναστήριο στο νοσοκομείο με 850.000 ευρώ.

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι θα γίνει μελέτη για παιδική χαρά, παρτέρια, κιόσκι, πέργκολες ενώ θα προβλεφθεί και ο φωτισμός του χώρου.

Η δωρεά γίνεται ομόφωνα δεκτή για το έργο Ανάπλαση του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας. Το κόστος των έργων θα αναλάβει ο κ. Μανέας, οι εργασίες θα γίνουν με συνεργεία του δήμου και η προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς θα γίνει με ευθύνη του δωρητή.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Θέμα 1ο: Έγκριση πρακτικού διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου: «Ανάπλαση πάρκου Ανατολικής Θράκης» (Εισηγήτρια κ. Ντεφίδου Αικατερίνη)

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για τυπικό θέμα.

Ο εισηγητής είπε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 6 εργολήπτες, η τελική έκπτωση είναι 55,31% από τον κ. Καρυπίδη Νικόλαο, Ε.Δ.Ε., ενώ η επόμενη έκπτωση ήταν 50,46% ενώ η 6η προσφορά ήταν 41,13%.

Ψηφίζονται ομόφωνα.

Θέμα 2ο: Εξέταση ενστάσεων του διαγωνισμού του έργου «Δημιουργία συγχρόνων παιδοτόπων» (εισηγητής κ. Μαλασίδης Θεόδωρος)

Ο εισηγητής, κ. Μαλασίδης, είπε ότι σε αυτό το έργο έχουμε μία εκπρόθεσμη ένσταση και δύο εμπρόθεσμες. Αφορά τους παιδοτόπους στο ΚΑΠΗ.

Η ένσταση του κ. Καφετζή απορρίπτεται επειδή στην υπεύθυνη δήλωση που συνοδεύει τα φωτοαντίγραφα, δεν βεβαιώνει υπεύθυνα πως όλα τα συνημμένα έγγραφα είναι  ακριβή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων, απλά αναφέρει ως λίστα όλα τα έγγραφα.

Ο κ. Καφετζής προσπαθεί να προσβάλλει τη διακήρυξη, η οποία όμως αναφέρει ρητά ότι αυτό είναι λόγος αποκλεισμού.

Μειοδότρια είναι η «Κ/ΞΙΑ Άρδας- Γ.Τρυφωνόπουλος ΟΕ – Αδάμ Χρήστος» που εκπροσωπείται νόμιμα από τους κ.κ. Λασκαράκη Γεώργιο και Αδάμ, με μέση έκπτωση 17,08%. Η «Βίος ΟΕ» Δ. Καφετζής & ΣΙΑ Ο.Ε. που αποκλείστηκε είχε δώσει έκπτωση 18%.

Ο κ. Μαλιαχούστας έχει κάνει και αυτός ένσταση, διότι ο κ. Λασκαράκης που είναι νόμιμος εκπρόσωπος, δεν είναι Ομόρρυθμος Εταίρος. Όμως βάσει του καταστατικού της ΟΕ είναι διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος, χωρίς να είναι ομόρρυθμος εταίρος.

Εγκρίνεται ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Παροχή πάγιας προκαταβολής στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες (εισηγητής κ. Ξανθόπουλος, Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικ/κών)

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι αφορά πάγια προκαταβολή για τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, 1.000 ευρώ για τις τοπικές κοινότητες, 2.000 ευρώ για τις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό ως 10.000 κατοίκους και 3.000 ευρώ για τις δημοτικές κοινότητες με περισσότερους από 10.001 κατοίκους.

Η Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης θα εισπράξει 3.000 ευρώ, οι Δημοτικές Κοινότητες Φερών και Πέπλου από 2.000 ευρώ, και οι Τοπικές Κοινότητες Άβαντα, Αισύμης, Άνθειας, Αρδανίου, Δορίσκου, Δωρικού, Καβησσού, Κίρκης, Λουτρού, Μάκρης, Νίψας, Συκορράχης, Τριφυλλίου και Πυλαίας από 1.000 ευρώ.

Ο κ. Κατσαντούρας είπε ότι και πέρσι ψηφίστηκαν αλλά κάποιοι δεν τα πήραν και κάποιοι πρόεδροι διαμαρτύρονται.

Ο κ. δήμαρχος υποσχέθηκε ότι τα χρήματα θα δοθούν.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 4ο: Ορισμός πάγιας προκαταβολής (εισηγητής κ. Ξανθόπουλος, Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικ/κών)

Αφορά χορήγηση πάγιας προκαταβολής για αντιμετώπιση από το Δήμο διάφορων μικρών επειγουσών δαπανών για την ταχεία εξυπηρέτηση των διαφόρων υπηρεσιών του δήμου, ύψους 6.000 ευρώ που χορηγείται στον υπάλληλο κ. Ουζουνίδη Βασίλειο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5ο: Έγκριση απ’ευθείας ανάθεσης εκπόνηση της «Η/Μ Μελέτης Εγκαταστάσεων Περιφερειακού Ιατρείου Φερών (εισηγητής κ.Καναρίδης Ευάγγελος)

Αφορά ανάθεση στον κ. Λαμπαρδή Γεώργιο, Μηχ/κό Παραγωγής & Διοίκησης με τάξη πτυχίου Α’ στην Κατηγορία 9 (Μελέτες Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές). Η μελέτη είχε ανατεθεί στο παρελθόν στον κ. Γεμιτζάκη ο οποίος όμως είχε μεγάλο πτυχίο Γ’ τάξης, ενώ αναθέσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε Α’ και Β’ τάξης πτυχία.

Ο κ. δήμαρχος διευκρίνισε ότι τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί για το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών.

Το κόστος μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 3.671,40 πλέον ΦΠΑ.

Θέμα 6ο: Έγκριση τρόπου εκτέλεσης με απ’ευθείας ανάθεση του έργου: «Ανακατασκευή Τοίχου Περίφραξης Νεκροταφείου Καβησού» (εισηγητής κ.Καναρίδης Ευάγγελος)

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.593,92 ευρώ με ΦΠΑ με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ. Για την ανάθεση του έργου έχει προηγηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Διαύγεια (https://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/Β44ΕΩΨΟ-ΧΥΥ) στις 2/3/2012 με προθεσμία κατάθεσης οικονομικών προσφορών την Παρασκευή 9/3/2012 το πρωί.

Ο κ. Καναρίδης άνοιξε τις τρεις σφραγισμένες προσφορές ενώπιον της οικονομικής επιτροπής και προέκυψαν τα ακόλουθα:

Μιχαηλίδης Παύλος με έκπτωση 1%, Τσαμπαζάκης Ιωάννης με έκπτωση 2% και Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία-Ευαγγελία με έκπτωση 3%.

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι το θέμα αποσύρεται λόγω ασύμφορου ποσοστού εκπτώσεων. Τόνισε ότι τέτοιες προσφορές δε θα περνούν στο μέλλον, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Κογιομτζής.

Ο κ. Κατσαντούρας είπε ότι στο παρελθόν σε αντίστοιχη ακύρωση διαγωνισμού είχαμε πρόβλημα λόγω έλλειψης γνώμης του τεχνικού συμβουλίου.

Ο κ. Καναρίδης είπε ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό αλλά για απ’ευθείας ανάθεση.

Ο κ. Σεραφειμίδης είπε ότι μίλησε και έμαθε ότι το έργο της αποχέτευσης Φερών με 3 εκατ. ευρώ κατακυρώθηκε με έκπτωση 4%.

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι επρόκειτο για ειδικό έργο. Ο κ. Καναρίδης είπε ότι θα πηγαίναμε πίσω δύο χρόνια αν ακυρωνόταν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Θέμα 7ο: Έγκριση πρακτικών συγκρότησης επιτροπών διαγωνισμού έργων (εισηγήτρια κ. Ντεφίδου Αικατερίνη)

Η κ. Ντεφίδου είπε ότι το θέμα αφορά την έγκριση πρακτικού συγκρότησης επιτροπών διαγωνισμού για τα έργα

  1. Συντήρηση Κλειστού Γυμναστηρίου Δημ. Ενότ. Φερών
  2. Επισκευή Εσωτ. Χώρων Κτιρίου Δημ. Κοιν. Πέπλου
  3. Διαπλάτυνση Οδού στο ΟΤ 146 στις Φέρες

Τα μέλη των επιτροπών προκύπτουν μετά από διαδικασία κλήρωσης.

Εγκρίνεται ομόφωνα.

Θέμα 8ο: Νομική υποστήριξη υπαλλήλων δήμου Αλεξανδρούπολης της δ/νσης Πολεοδομίας (εισηγητής κ. Παπατζελίδης Δημοσθένης, νομικός σύμβουλος)

Ο κ. Παπατζελίδης ανέφερε ότι η νομική υποστήριξη, εκτός των ονομάτων που είναι στην εισήγηση, αφορά και τον υπάλληλο κ. Τζήμα.

Ο κ. δήμαρχος ζήτησε να προστεθεί και το συγκεκριμένο  όνομα στην εισήγηση.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 9ο: Έγκριση όρων διακήρυξης για παροχή υπηρεσίας με αντικείμενο την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην υλοποίηση του υποέργου «Ανάπτυξη τεχνογνωσίας σχετικά με την κυνολογία» (εισηγητής κ. Σούλτας Μπάμπης)

Κατεβάστε τη μελέτη, τον ενδεικτικό προϋπολογισμό, τη διακήρυξη και το σχέδιο σύμβασης, κάνοντας κλικ εδώ.

Θέμα 10ο: Έγκριση όρων διακήρυξης για προμήθεια ζωοτροφών (εισηγητής κ. Σούλτας Μπάμπης)

Κατεβάστε τη διακήρυξη, τις τεχνικές προδιαγραφές, τον ενδεικτικό προϋπολογισμό και τη γενική συγγραφή υποχρεώσεων, κάνοντας κλικ εδώ.

Θέμα 11ο: Έγκριση όρων διακήρυξης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της οικονομικής διαχείρισης και της υλοποίησης του έργου “Better Employment Opportunities Through Cooperation, Education And Networking (Becenet)” του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 (εισηγητής κ. Σούλτας Μπάμπης)

Κατεβάστε τη διακήρυξη, το σχέδιο σύμβασης και τον ενδεικτικό προϋπολογισμό, κάνοντας κλικ εδώ.

Θέμα 12ο: Έγκριση όρων διακήρυξης για προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και των τμημάτων ένταξης Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης (εισηγητής κ. Σούλτας Μπάμπης)

Κατεβάστε τη διακήρυξη και τον ενδεικτικό προϋπολογισμό, κάνοντας κλικ εδώ.

Ο κ. Κογιομτζής είπε ότι τα θέματα 9, 10 και 11 τα καταψηφίζει επειδή δεν έχει τους όρους των διακηρύξεων. Ζήτησε για άλλη μία φορά να έχει τις διακηρύξεις νωρίτερα για να τις μελετάει. Το θέμα 12 το υπερψηφίζει επειδή οι όροι ελέγχονται από τη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας λεπτομερώς επειδή πρόκειται για έργο με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσαντούρας συμφώνησε με το αίτημα να ενημερώνονται οι σύμβουλοι εκ των προτέρων για τους όρους των διακηρύξεων και ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξαν παράπονα από προμηθευτές για τις προδιαγραφές των ζωοτροφών οι οποίες περιείχαν πολλές φυτικές ίνες.

Ψηφίζονται κατά πλειοψηφία.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σούλτας μας προμήθευσε τις διακηρύξεις των θεμάτων 9-12, και τον ευχαριστούμε γι’αυτό. Τις διακηρύξεις όλες τις αναρτούμε εδώ προς ενημέρωσή σας.

Θέμα 13ο: Γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης για την τελική ματαίωση του διαγωνισμού για την προμήθεια Οργάνων Παιδικών Χαρών (εισηγήτρια κ. Ντεφίδου Αικατερίνη)

Η κ. Ντεφίδου ανέφερε ότι το θέμα αφορά τη ματαίωση μίας προμήθειας. Στις 25 Οκτώβρη του 2010 είχε ξεκινήσει η διαδικασία για πρόχειρο διαγωνισμό οργάνων παιδικών χαρών, είχαμε μία ένσταση στις συμμετοχές, είχε γίνει προσφυγή της απόφασης απόρριψης της ένστασης στην περιφέρεια, και η περιφέρεια στις 17/1 μας κοινοποίησε το έγγραφό της που λέει ότι απορρίπτεται η ένσταση. Στο μεταξύ είχαν προκύψει εκλογές, ήρθε η νέα δημοτική αρχή και λόγω έλλειψης πόρων πάγωσε κάθε δαπάνη που δεν είχε υπογραφεί σύμβαση. Μέσα σε αυτή την απόφαση πάγωσε και η συγκεκριμένη προμήθεια. Οι οικονομικές προσφορές δεν είχαν ανοίξει, ήμασταν στο στάδιο της συμμετοχής. Φέτος το τμήμα πρασίνου έβγαλε καινούρια προμήθεια με όργανα παιδικών χαρών, με όργανα άθλησης και παιδικών χαρών. Ο ίδιος συμμετέχων ρώτησε γιατί σταμάτησε και η προηγούμενη διαδικασία. Γι’αυτό καλό είναι να λάβει απόφαση η οικονομική επιτροπή για τη ματαίωση του διαγωνισμού.

Ο κ. Σεραφειμίδης είπε ότι δε συμφωνεί καθόλου.

Ο κ. δήμαρχος ρώτησε την κ. Ντεφίδου αν ο κωδικός είχε μέσα τα χρήματα γι’αυτό το διαγωνισμό.

Η κ. Ντεφίδου απάντησε ότι τα είχε.

Ο κ. δήμαρχος συνεχίζει λέγοντας ότι ευλόγως ο κ. Σεραφειμίδης αναρωτιέται γιατί να ματαιωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Η κ. Ντεφίδου είπε ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο οι διαγωνισμοί, τότε θα παίρναμε όργανα αξίας 45.000 ευρώ ενώ τώρα παίρνουμε όργανα αξίας 20.000 ευρώ. Η τότε διαδικασία δεν προχώρησε τότε. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι προσφορές των διαγωνιζομένων δεν ισχύουν, οι προσφορές είχαν ισχύ για 3 μήνες.

Ο κ. Κογιομτζής ρώτησε αν μπορεί να ξαναγίνει ο διαγωνισμός.

Η κ. Ντεφίδου απάντησε ότι δεν υπάρχουν πλέον τα ποσά σε κωδικό.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με μία λευκή ψήφο του κ. Σεραφειμίδη.