πάμε μπροστά

Παρασκευή

22

Ιούνιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανακαίνιση και τη χρήση των αποθηκών ΟΣΕ στο λιμάνι

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αποθήκες ΟΣΕ (Λιμάνι), Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014), Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Ταταρίδου Ελβίρα

Δελτίο τύπου απέστειλλε ο κ. δήμαρχος στα ΜΜΕ προσκαλώντας όλους τους επιστήμονες και τους ενεργούς πολίτες για υποβολή προτάσεων για την ανακαίνιση και τη χρήση των αποθηκών ΟΣΕ.

Στις αποθήκες προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις: 

  • Η πρώτη αποθήκη, όπως στρίβουμε κατεβαίνοντας στο λιμάνι αριστερά, θα είναι χώρος προβολής για φεστιβάλ και ταινίες.
  • Ο κενός χώρος δίπλα θα γίνει χώρος εστίασης υψηλών προδιαγραφών (ρεστοράν/εστιατόριο).
  • Η παλιά αποθήκη του Τερζή (όπως είναι γνωστή) που βρίσκεται μετά το τελωνείο (το οποίο θα παραδοθεί σε δεύτερη φάση στο δήμο) και αποτελείται από δύο συγκροτήματα αποθηκών, το ένα θα γίνει μουσική σκηνή και το άλλο θεατρική σκηνή.
  • Το κτίριο του ΟΣΕ θα γίνει μουσείο αλιείας και Θρακικού πελάγους και ενυδρείο ή (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. δημάρχου στο προχθεσινό ΔΣ) μουσείο σιδηροδρόμου.

Την άλλη Πέμπτη 28/6/2012 πρέπει να είμαστε όλοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με προτάσεις για την αξιοποίηση των αποθηκών του ΟΣΕ.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Ελβίρας Ταταρίδου, πρόεδρο του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, για το θέμα της αξιοποίησης των αποθηκών του ΟΣΕ στο δημοτικό ραδιόφωνο Σφερικός FM:

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου του κ. δημάρχου:

Αλεξανδρούπολη 22/06/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απόκτηση από τον Δήμο μας της χρήσης για 30 έτη των αποθηκών του ΟΣΕ, έμπροσθεν του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη, απευθύνομαι προς οποιονδήποτε έχει άποψη, είτε ως επιστήμων (αρχιτέκτων, πολιτικός μηχανικός κ.λπ.) είτε αισθητικά, περιβαλλοντικά, χρηστικά, είτε ως σκεπτόμενος πολίτης, να προσέλθει στην γραμματεία του γραφείου Δημάρχου προκειμένου να καταθέσει την άποψη – πρόταση του για τη χρήση των άνω αποθηκών και την ανακαίνισή τους.

Ταυτόχρονα με την ανοιχτή αυτή πρόσκληση ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28/06/2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος θα δεχθεί κάθε δημότη που θέλει να αναπτύξει την πρότασή του επί του άνω θέματος στις 19:00.

Η συμμετοχή επιβάλλεται στο πλαίσιο της αρχής της συμμετοχικότητας και της συμβολής όλων στο γενικό καλό και συμφέρον.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ