πάμε μπροστά

Παρασκευή

29

Μάρτιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απαντήσεις του προέδρου του Πολυκοινωνικού, κ. Βαμβακερού, στις αναρτήσεις μας

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απευθείας Αναθέσεις, Βαμβακερός Αντώνιος, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Διαύγεια, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014), Πολυκοινωνικό, Συνεντεύξεις

Αντώνης Βαμβακερός, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξ/πολης ΝΠΔΔ (Πολυκοινωνικό)

Αντώνης Βαμβακερός, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξ/πολης ΝΠΔΔ (Πολυκοινωνικό)

Σε συνέχεια της πρωϊνής συνέντευξης (29/3/2013) του προέδρου του Πολυκοινωνικού κ. Αντώνη Βαμβακερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM και το Δημήτρη Κολιό, επισκεφτήκαμε τον ίδιο στο γραφείο του και σας μεταφέρουμε τις ακόλουθες απαντήσεις του επί των ερωτημάτων των αναρτήσεων μας.

1) Για το θέμα των απεντομώσεων με απευθείας ανάθεση από το Πολυκοινωνικό, ανέφερε ότι αυτές αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το κτίριο του Πολυκοινωνικού και τις αποθήκες του Κέντρου για διανομή τροφίμων ενώ πρόκειται για εργασίες που εκτελέστηκαν μέσα στο 2012 και τιμολογήθηκαν εντός του 2013.

Η όλη διαδικασία επιλογής εταιρείας έγινε επί διοίκησης του προηγούμενου προέδρου, κ. Ζητάκη, στο αρχείο δε του Κέντρου υπάρχουν δύο προσφορές (από την τελική ανάδοχο εταιρεία με έδρα την Ορεστιάδα, κ. Άννα Σταθουράκη-Παπαμιχαήλ, και από την κ. Σταυρούλα Κωτσίου με έδρα την Αλεξανδρούπολη) – τις οποίες προσφορές όμως δεν μας παρέδωσε για ανάρτηση, αλλά ανέφερε ότι είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου για να τις μελετήσει στο γραφείο του.

Ο κ. Βαμβακερός τόνισε ότι είναι και ο ίδιος υπέρ της ενίσχυσης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας εφόσον αυτές εξασφαλίζουν την ορθή και αποτελεσματική εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται. Εκκρεμεί νέα διαδικασία επιλογής εταιρείας για απεντομώσεις-απολυμάνσεις στην οποία θα ζητηθούν προσφορές από τις τοπικές εταιρείες ώστε να επιλεγεί η συμφερότερη, κατά το ΔΣ του Κέντρου, προσφορά.

2) Όσον αφορά την έγκριση από το ΔΣ του Πολυκοινωνικού, δαπάνης 90 ευρώ μηνιαίως για έξοδα κινητής τηλεφωνίας του  ιδίου, ως προέδρου του Πολυκοινωνικού, ανέφερε ότι αυτό γίνεται με τη μορφή ερώτησης προς το Ελεγκτικό συνέδριο ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί.

3) Το ποσό των 13.930,71 ευρώ που εκκρεμούσε πέρσι, ως καταβολή παρακρατηθέντων εξόδων κίνησης από 1/1/2006 έως και 24/6/2009 προς την πρώην βουλευτή Έβρου και νυν υπάλληλο του Κέντρου κ. Ελένη Τσιαούση, ο κ. Βαμβακερός μας διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο ένταλμα δεν εγκρίθηκε για πληρωμή από τον επίτροπο και επεστράφη με τη σημείωση ότι η ενδιαφερόμενη μπορεί να το εισπράξει μόνο μετά από νέα δικαστική απόφαση. Απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος, η κ. Τσιαούση δεν έχει προχωρήσει σε νέες δικαστικές ενέργειες για την εκ νέου διεκδίκηση του συγκεκριμένου ποσού.

Ευχαριστούμε πολύ, για άλλη μία φορά, τον κ. Βαμβακερό για τη διαχρονική συνεργασία του με την παράταξή μας όσον αφορά την άμεση ανταπόκρισή του σε αιτήματα χορήγησης πληροφοριών και εγγράφων και με τελικό στόχο όλων μας την πληρέστερη ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Βαμβακερού στο Maximum FM 93,6 για τα εν λόγω θέματα, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αντώνης Βαμβακερός για χρέη Πολυκοινωνικού, ανάθεση απεντόμωσης και χρέος προς κ. Τσιαούση (Maximum FM 93,6 – 29/3/2013)