πάμε μπροστά

Πέμπτη

3

Σεπτέμβριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δηλώσεις “Ιερόθεου του Καυσοκαλυβίτη” στο ΘράκηΝΕΤ για το “άθλιο φαινόμενο” των “διορισμών κομματικών στελεχών”

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Αρχεία βίντεο, Δούκας Δημοσθένης, Συνεντεύξεις

Παρακολουθείστε απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων του ΘράκηΝΕΤ της Μεγάλης Παρασκευής 10/4/2015 στις 21:52. Σε αυτό ο γνωστός μυστικοσύμβουλος/δημοσιογράφος/δημοτικός υπάλληλος (γνωστός και με τα ερτζιανά του ψευδώνυμα “Ποιμήν ο Απάτωρ” ή “Ιερόθεος ο Καυσοκαλυβίτης” ή “Συμεών ο Στυλίτης” ή το κοσμικό του, Δημοσθένης Δούκας) σχολιάζει τον διορισμό Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 9/4/2015 (ΑΔΑ: Ω46Υ465ΦΘ3-905)

Ο "Ιερόθεος ο Καυσοκαλυβίτης" (γνωστός κατά κόσμον και ως Δημοσθένης Δούκας)  σχολιάζει τον "κομματικό διορισμό" των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ΘράκηΝΕΤ, 3/9/2015)

Ο “Ιερόθεος ο Καυσοκαλυβίτης” (γνωστός κατά κόσμον και ως Δημοσθένης Δούκας) σχολιάζει τον “κομματικό διορισμό” των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ΘράκηΝΕΤ, 3/9/2015)

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην τοποθέτηση ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ του κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, εκπαιδευτικού και μέλους των ΑΝΕΛ στον Έβρο και στην “απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος” της κυβέρνησης έναντι των προηγουμένων, αφού συνεχίζει να ακολουθεί τις ίδιες τακτικές διορισμού κομματικών στελεχών.

Λέει, επί λέξη:

“Και αυτή η κυβέρνηση ακολούθησε την πιο άθλια πολιτική στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών. Ακολουθούν την τακτική να θεωρούν το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες λάφυρο του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά, διορίζουν μόνο κομματικούς ευνοούμενους, ανεξάρτητα αν μπορεί να είναι και κάποιοι πετυχημένοι αλλά συνήθως δεν είναι. Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση που λέει “πρώτη φορά αριστερά” είναι ένα κακέκτυπο όλων των χειρότερων παραδόσεων των προηγουμένων. Όπως και οι προηγούμενοι διαμοίραζαν το κράτος στα ιμάτια, στην αρχή αν θυμάσαι, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ έπαιρναν 6-4-1, μετά τις μοιράζαν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα παίρνει τη μερίδα του λέοντος ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει κάτι ψίχουλα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτό το άθλιο φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε […] Διορίζει κομματικά στελέχη, κυρίως αποτυχώντες βουλευτές, σε κρατικές θέσεις. Είναι αθλιότητα. […] Ο Παναγιώτης (σ.σ. Κεραμάρης) μπορεί και να τα καταφέρει, εγώ μιλάω για τη λογική αυτών.”

Πολλοί θα συμφωνούσαν με τις δηλώσεις του, όλοι νιώθουμε ότι είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το δημόσιο και η στελέχωσή του να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι με κομματικές περγαμηνές. Το γεγονός όμως ότι αυτά τα λέει ο “Ποιμήν ο Απάτωρ”, με την πορεία του στα πολιτικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας και με τον αδελφό του, κ. Χρήστο Δούκα (μέχρι πριν λίγες μέρες συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου) να διορίζεται πρόσφατα στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης από το ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. τον οποίο συμπαθώ ιδιαίτερα και τον θεωρώ ως ένα άτομο ικανό να συνθέτει απόψεις και να ακούει), δίνει στα λεγόμενά του μία ιδιαίτερη σημασία…