πάμε μπροστά

Τρίτη

22

Δεκέμβριος 2015

1

ΣΧΟΛΙΑ

Η 30η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 18/12/2015… μετά τη λήξη της συνεδρίασης [φωτογραφίες, ηχητικό]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Διαφάνεια, Ζωντανή Ενημέρωση, Ζωντανή μετάδοση ΔΣ, Ημερήσια Διάταξη, Ηχητικά, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Φωτογραφίες/Γραφικά

Αναρτούμε εκ των υστέρων τα λεγόμενα της έκτακτης συνεδρίασης του 30 τακτικού δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 18/12/2015. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00. Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ και για πρώτη φορά και το πλήρες και αμοντάριστο ηχητικό της σχεδόν τρίωρης συνεδρίασης.

30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:26)

30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:26)

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη στο παρακάτω κείμενο. Επίσης, ζητούμε συγγνώμη από τους συνδημότες μας που δεν ξεκινήσαμε τρία χρόνια πριν να υλοποιήσουμε αυτό που ξεκινάμε σήμερα (στις 28/12/2012 ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ που ρητά επιτρέπει τις μεταδόσεις της δημόσιας συνεδρίασης). Ήδη από την 1/12/2015 ανακοινώσαμε δημόσια για την πρωτοβουλία δημοσιοποίησης των ηχητικών των συνεδριάσεων του ΔΣ, στην περασμένη μάλιστα συνεδρίαση, την Τετάρτη 2/12/2015, ενημερώσαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μοίρασμα επιστολής για την πρόθεσή μας αυτή.


Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com. Καλά χριστούγεννα με υγεία σε όλους.

18:09

Αρχίζει η συνεδρίαση.

Ο κ. Γουμενίδης δίνει συγχαρητήρια για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πάρκο Αλεξανδρούπολη, συγχαρητήρια στον κ. Βραχιόλογλου.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι πριν 5′ πληροφορήθηκε ότι εγκρίθηκε η σύνδεση Σαμοθράκης Αλεξανδρούπολης και Λαυρίου.

Έκτακτα θέματα

 1. Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής (εισηγείται ο κ. Γερακόπουλος)
  Ομόφωνα
 2. Πρωτόκολλο παραλαβής αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας Φερών
  Ομόφωνα
 3. Έγκριση Γ’ ΑΠΕ Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου
  Ομόφωνα
 4. Eπιτροπή οριστικής παραλαβής έργου
  Ομόφωνα
 5. Αίτημα διευκόλυνσης ΑΣΤΗΡ ΑΞΕ
  Ο κ. Παντελίδης λέει ότι είναι αίτηση της εταιρείας του ξενοδοχείου, να υπαχθεί σε ρύθμιση 12 δόσεων οφειλές μισθωμάτων μέχρι 15/12. Αναφέρει το νόμο 4152/2013. Ο κ. Παντελίδης λέει ότι οφείλει πάνω από 150.000 ευρώ, δεν έχει υποβάλλει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αναφέρονται στο νόμο και που θα αποδεικνύουν ότι αδυνατεί να καταβάλλει τις οφειλές, προτείνει να μην υπαχθεί σε ρύθμιση. Χρωστά 200.000 ευρώ από μισθώματα του ξενοδοχείου Εγνατία.
  Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι αν δεν πληρώσει είναι εξωστέος. Έχει πληρότητα 100% και δεν πληρώνει.
  Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι και να θέλουμε να βοηθήσουμε δεν μπορούμε.
  Ομόφωνα
 6. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης δήμου με Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων.
  Με ημερομηνία 17/12/2015 ήρθε έγγραφο, λέει ο κ. Παντελίδης. Είναι η ΔΙΑΑΜΑΘ η εταιρεία. Καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση (κ.κ. Τρέλλη, Δραμανίδου, Πεϊχαμπέρης)
 7. Αντικατάσταση μέλους ΔΣ της ραδιοφωνίας, φεύγει ο κ. Ζητάκης και μπαίνει ο κ. Ουζουνίδης.
 8. Έγκριση δαπανών μετακίνησης δήμου Αλεξ/πολης στη Valencia, Καδόγλου, Μαστορόπουλος, Βραχιόλογλου (συνολική δαπάνη μετακίνησης & διανυκτέρευσης 2.500 ευρώ πλέον 1.000 ευρώ για έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης – 4 ημέρες Χ 95 ευρώ για τον κ. Βραχιόλογλου, 4Χ85 ευρώ για τον κ. Μαστορόπουλο και 4Χ70 ευρώ για την κ. Καδόγλου – ΑΔΑ: 703ΓΩΨΟ-Θ4Ψ).
 9. Ο κ. Γκότσης θέμα για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Φερών (17:00-22:00 θα κλείνει)
 10. Ήρθε για σέρβις απορριμματοφόρο που είχε παραχωρηθεί στο δήμο Σαμοθράκης, ανανεώνουμε την παραχώρηση για ένα χρόνο την παραχώρηση.
  Ψηφίζεται ομόφωνα.

Ενημερώσεις

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλά για μια εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη μας 23-24/1/2016 για τους μετανάστες. Θα γίνει μεγάλη ειρηνική διαδήλωση στις 15:00 στην Αλεξανδρούπολη, θα συμμετάσχουν προσωπικότητες στην εκδήλωση του δημοτικού θεάτρου και θα γίνουν συμβολικές κινήσεις προς το φράχτη και τα σύνορα του Έβρου.

Ζητά το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμος να είναι μπροστά σε αυτές τις εκδηλώσεις. Αναμένονται πάνω από 1.500 άτομα στην Αλεξανδρούπολη, έχουν ενημερωθεί ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης. Οι εκδηλώσεις γίνονται πάντα σε συνεργασία με τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές, θα ήθελαν το γήπεδο Μαΐστρου για αυτή την εκδήλωση (για να “κοιμηθούν” οι επισκέπτες!).

Θα συμμετέχουν και φορείς της πόλης, εκπαιδευτικοί και νοσοκομειακοί.

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλά για μια εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη μας για τους μετανάστες στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:26)

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλά για μια εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη μας για τους μετανάστες στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:26)

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι ο συνάδελφος από την Αθήνα ήρθε 2 φορές, το γήπεδο δεν μπορεί να παραχωρηθεί για να κοιμηθούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, αυτό είναι παράνομο και θα το κάναμε μόνο για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών. Αναρωτιέται τι νόημα έχει να γκρεμίσουμε το φράχτη, υπάρχουν τα σύνορα και μπορούν να περάσουν οι μετανάστες από εκεί. Δεν έχει νόημα να μπαίνουν μπουλούκια και οι άτυποι μετανάστες.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι όλοι συμπαραστέκονται στο δράμα των προσφύγων. Το ζήτημα του φράχτη δεν είναι ζήτημα του δημοτικού συμβουλίου, είναι εθνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα. Συμφωνεί με τις απόψεις της κυβέρνησης ότι είναι πρόωρο να συζητάμε καθώς καμία χώρα δεν έχει συναινέσει και δεν έχει ειδοποιήσει. Προτείνει να δοθούν κάποιοι χώροι να γίνει η εκδήλωση.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι θα δοθεί το δημοτικό θεάτρου να γίνει η εκδήλωση τους και τα 36 δωμάτια της Τραϊανούπολης προς 10 ευρώ το δίκλινο.

Ο κ. Φωτιάδης ελπίζει να μη γίνουν επεισόδια και να περιφρουρηθεί η εκδήλωση.

Η κ. Δραμανίδου λέει ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε στο απυρόβλητο ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που ρημάζουν τις χώρες, ξαναχαράζουν καινούργια σύνορα για να περάσουν τους αγωγούς τους. Αρκετά έγκαιρα έκαναν πρόταση στο δήμο και αν περιφέρεια ΑΜΘ. Θα έχουμε σύντομα ακόμα μεγαλύτερη είσοδο μεταναστών. Πρέπει να τους παραλαμβάνουν πλοία και αεροπλάνα και όχι να τους αφαιρούνται τα πολύτιμα αντικείμενα για να τα χρησιμοποιούν για την ιατρική τους περίθαλψη.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους στο κομμάτι της φιλοξενίας, δε θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν στο γήπεδο Φερών όπου φιλοξενήθηκε και το συνέδριο Θρακών. Υποδεχόμαστε την ειρηνική αυτή εκδήλωση.

Ο κ. Τζανίδης καλωσορίζει το συνάδελφο από την Αθήνα, ο φράχτης αυτός είναι για να εμποδίζει παράνομες δραστηριότητες και κατασκοπεία. Έχουμε ζήσει γεγονότα με διαμελισμένα άτομα από ναρκοπέδια στις δυο πλευρές του Έβρου. Η πλειοψηφία στην περιοχή μας προέρχεται από πρόσφυγες και είναι εν δυνάμει πρόσφυγες. Παρακαλεί να μεταφερθούν μερικά αιτήματα της περιοχής μας στην Αθήνα, η ενδυνάμωση των συνοριοφυλάκων και υλικοτεχνική υποδομή. Για τη φιλοξενία υπερψηφίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια αρκεί να είναι στα νόμιμα πλαίσια.

Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαριστεί για το δημοτικό θέατρο και τα 36 δωμάτια, σημειώνει όμως ότι θα διανυκτερεύσει πολύς κόσμος “έξω”.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δεν μπορεί να δώσει αθλητικούς χώρους για φιλοξενία, είναι παράνομο.

18:48

Ο κ. Αρβανιτίδης ενημερώνει για το θέμα της ΤΙΕΔΑ που ανέκυψε την τελευταία περίοδο. Το νέο ΔΣ της εταιρείας ανέλαβε στα τέλη Σεπτέμβρη 2014. Μετά από ένα μήνα πήρε επιστολή από τον κ. Φωτιάδη που ζητούσε τις αποδοχές των μελών του ΔΣ, στην οποία απάντησε. Επειδή τα οικονομικά της ΤΙΕΔΑ δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, αποφάσισαν να μειώσουν τις αμοιβές προέδρου και αντιπροέδρου συμβολικά.

Ο κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης μιλά για το θέμα ΤΙΕΔΑ-Ρακιτζή και την επιστροφή αμοιβών που εισέπραξαν παρανόμως η διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ, στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:56)

Ο κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης μιλά για το θέμα ΤΙΕΔΑ-Ρακιτζή και την επιστροφή αμοιβών που εισέπραξαν παρανόμως η διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ, στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:56)

Μέσα στο χειμώνα πήρε επιστολή από τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης που ζητούσε να εφαρμοστεί ο νόμος για μείωση κατά 50% των αμοιβών. Ο νόμος ισχύει από 1/1/2013, το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ πήρε απόφαση για πλήρη εφαρμογή του νόμου αυτού. Το λογιστήριο υπολόγισε τι ποσό αφορούσε τον καθένα, έγινε προφορικός διακανονισμός με όσους χρωστούσαν τα ποσά. Με δεύτερη επιστολή ο κ. Ρακιτζής ρωτούσε τι ενέργειες έγιναν και αν επιστράφηκαν τα χρήματα. Ο κ. Αρβανιτίδης είπε ότι ενημέρωσε όλους όσους με κούριερ, δυστυχώς χρήματα δεν μπήκαν λόγω ολιγωρίας των συμβούλων. Δεν ξέρει αν διέρρευσε το θέμα από την περιφέρεια ή τον κ. Ρακιτζή στην ιστοσελίδα των Αθηνών. Ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη του νόμου από το Σεπτέμβρη του 2014, κανείς δικηγόρος ή συνεργάτης του δεν τον ενημέρωσε. Πιθανόν να πληρωνόταν και ο ίδιος και να έπρεπε να επιστρέψει τώρα χρήματα.

Η καταγγελία έγινε το χειμώνα του 2014 από τον κ. Φωτιάδη. Δεν ξέρει ποτέ έμαθε την ύπαρξη του νόμου ο κ. Φωτιάδης, αν το ήξερε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Τον στήριξε ως δήμαρχο ο κ. Φωτιάδης (όντας υφυπουργός), περίμενε να έρθει και να του πει ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς από άγνοια δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Προτίμησε όμως να κάνει επώνυμη καταγγελία, το ΔΣ της ΤΙΕΔΑ έκανε το αυτονόητο και κίνησε τις διαδικασίες. Έχουν ήδη κατατεθεί γύρω στα 3.500 ευρώ, από εβδομάδα θα είμαστε γύρω στις 5.000 ευρώ, υπάρχει δέσμευση ότι σε 4-5 μήνες θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα χρήματα.

Είναι δημοτικός σύμβουλος από το 1976 με διαλείμματα, μιλάμε για συναίνεση και κοινή προσπάθεια, ζητά να πέσουν οι τόνοι από όλους, ξεκινάει πρώτα από τον εαυτό του. Ύψωσε τους τόνους σε μια ραδιοφωνική κόντρα που είχανε πριν 15 μέρες, τον πείραξαν 2 πράγματα, θεώρησε ότι μπορούσε να τον προστατεύσει ο κ. Φωτιάδης όταν έμαθε την ύπαρξη του νόμου και θέλησε να προστατεύσει τον δήμαρχο γιατί απουσίαζε και τον κατηγορούσαν ότι γνώριζε αλλά δεν έπραξε. Ξέρει τους καθημερινούς αγώνες που κάνει και θεωρεί πολύ άδικο και ανέντιμο να βάλλεται ο κ. Λαμπάκης με αυτό τον τρόπο.

Θεωρεί ότι αδικαιολόγητα σηκώθηκε όλος αυτός ο θόρυβος για την ΤΙΕΔΑ, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τα οικονομικά της επιχείρησης. Είναι ανοικτός σε κάθε καλοπροαίρετη πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία της ΤΙΕΔΑ, αν κάτι καλό προταθεί δεν θα οικειοποιηθεί την δράση αλλά θα αναγνωρίσει πρώτος την συνεισφορά της αντιπολίτευσης.

18:59

Ο κ. Φωτιάδης θα συμφωνούσε ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν τα πράγματα λειτουργούσαν καλά στο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει η συμπολίτευση να αποδεχθεί το ρόλο της αντιπολίτευσης στο ΔΣ. Η τυπική παρανομία είναι για τον ίδιο δευτερεύουσα και δεδομένη. Πρωτεύον και με σημασία είναι ότι σε μια περίοδο που ο λαός κάνει θυσίες, στηριζόμενος σε μια ΑΕ που δεν ενημερώνει ούτε ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο, μισθοί των 3.000 ευρώ αρχικά, 2.500 ευρώ προκαλούν τους δημότες, όταν στην αγορά υπάρχουν μισθοί και συντάξεις 500 ευρώ.

Χειροκροτήσε όταν ήρθε στις 4/11/2014 το θέμα της μείωσης των μισθών των προέδρων των δυο αμιγώς δημοτικών επιχειρήσεων, οι πρόεδροι εκεί ασχολούνται σε μόνιμη και πλήρη απασχόληση για αυτό συμφώνησε στο ανώτερο επιτρεπτό όριο.

Είδε την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και διακόπηκε 15 φορές, ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά, ο κ. Δήμαρχος είχε ζητήσει να μη γραφτεί στα πρακτικά και ο κ. Γκοτσίδης είπε το αυτονόητο ότι ότι λέγεται στα μικρόφωνα καταγράφεται.

Την επόμενη μέρα έκανε την καταγγελία στον κ. Ρακιτζή. Την απόφαση την παίρνει πάντα η πλειοψηφία, έκανε το αυτονόητο με υπογραφή του και μνημόνευσε το νόμο που γνώριζε η διοίκηση, με αυτό το νόμο έγινε η εισήγηση στο ΔΣ για τη μείωση του μισθού των άλλων δυο δημοτικών επιχειρήσεων.

Και ο ίδιος πληροφορήθηκε από ότι το θέμα βγήκε στο διαδίκτυο στην Αθήνα από το δημοσιογράφο κ. Θάνο Πασχάλη. Εκκρεμεί το αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Μια δημοτική επιχείρηση που εισπράττει 1 εκατ ευρώ περίπου το χρόνο (σε καλές εποχές είχε φτάσει τα 2 εκατ ευρώ) τελικά ο Δήμος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ, αντίθετα η ΤΙΕΔΑ είναι παθητική. Οι δημοσιευμένου ισολογισμοί, όσοι δημοσιεύτηκαν μέχρι το 2013, είναι παθητικοί. Ο ισολογισμός του 2014 δε δημοσιεύτηκε ακόμα, υποθέτει ότι πάλι θα είναι παθητική, δεν μπορεί να λειτουργεί δημοτική επιχείρηση με εισπράξεις 1 εκατ ευρώ (σ.σ. διαμαρτύρεται ο κ. Τερζής). Σε επίπεδο νομικό είναι παράνομο. Τουλάχιστον από τις 5/11/2015 το γνώριζε η δημοτική αρχή. Αν δεν υπήρχε η καταγγελία και η παρέμβαση του κ. Ρακιτζή, δεν πιστεύει ότι θα γινόταν κάτι.

Δίκη του πρόταση είναι με απόφαση του ΔΣ να ενσωματωθεί η δραστηριότητα της ΤΙΕΔΑ στο δήμο ώστε να εισπράττει ο Δήμος τα μηνιαία ενοίκια της και να μένει κάτι για το δήμο.

19:10

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι στις 5/11/2014, πριν προβεί σε κάποια καταγγελία ο κ. Φωτιάδης στον κ. Ρακιτζή, φαίνεται από το ηχητικό ότι ο κ. Φωτιάδης ενημερώνει ειδικά τον κ. δήμαρχο (ο κ. Αρβανιτίδης πραγματικά απουσίαζε από εκείνο το ΔΣ), ανέφερε κατά λέξη το νόμο και λέει ότι ισχύει και για ανώνυμες εταιρείες, η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν “κάνατε προεκλογικό αγώνα με το μισθό του προέδρου της ΤΙΕΔΑ και χάσατε, τι θέλετε τώρα”. Η ευθύνη είναι μια και αποκλειστική, ο μοναδικός μέτοχος της ΤΙΕΔΑ είναι ο Δήμος, έγινε θέμα οι μισθοί της ΤΙΕΔΑ στη ΓΣ της, το γνώριζε από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Υπάρχουν επίσημα πρακτικά. Με το γνωστό του ειρωνικό ύφος το προσπέρασε, αν δεν έκανε καταγγελία ο κ. Φωτιάδης δε θα γινόταν τίποτε.

19:14

Ο κ. Αρβανιτίδης λέει ότι τα θέματα ισολογισμού ΤΙΕΔΑ δεν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίζει το ΔΣ της εταιρείας. Δεν παρέλαβε τέτοιους μισθούς, δεν απολογείται για κανέναν, αν θέλουν ας μιλήσουν τα παλιά μέλη της εταιρείας.

Όταν είδε ένα ισολογισμό πέρσι της ΤΙΕΔΑ, είδε ότι υπήρχε πάνω από 60.000 ευρώ χρεωμένο σε σύμβουλο επί εποχής Αλεξανδρή. Είχαν καταλογιστεί στον πρόεδρο για κάτι πληρωμές που έκανε στο προσωπικό της Τραϊανούπολης και χρεώθηκε στον πλην πρόεδρο της επιχείρησης. Προσπάθησε να βρει άκρη να καταλάβει τι χρήματα είναι αυτά που του χρεώθηκαν και του καταλογίστηκαν, μίλησε με τον ίδιο στο γραφείο του (δε λέει το όνομα του που το ζητά ο κ. Φωτιάδης). Δεν μπόρεσε να βρει άκρη, δεν του έδωσε κανείς κανένα στοιχείο. Φαίνεται ότι έγιναν κάποιες πληρωμές προσωπικού με αποδείξεις χωρίς να είναι γραμμένο το προσωπικό στο ΙΚΑ, η λογίστρια δεν μπόρεσε παρά να το χρεώσει στον πρώην πρόεδρο προς 68.000 ευρώ. Έδωσε εντολή σε δικηγόρο για να προχωρήσει δικαστικά, είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα κατάχρησης, ας αποφασίσει το δικαστήριο.

Ο κ. Τερζής λέει ότι παρέλαβε μια επιχείρηση με πάνω από 400.000 ευρώ χρέη, και την παράδωσαν με πάνω από 200.000 ευρώ ταμείο. Φτάσαμε ένα τίποτε να το καταγγείλουμε στον Ρακιτζή και τον εισαγγελέα. Δεν το γνώριζε κανένας μας. Ο ίδιος τα επέστρεψε τα χρήματα, τα χρέη είναι δύσκολο να επιστραφούν άμεσα, κανείς δεν τα έχει. Δείτε τι μισθό έπαιρνε ο πρόεδρος της ΔΗΤΕΑ και τι μισθό έπαιρνε ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ. Αν πάτε έτσι το Λαμπάκη θα τον έχετε για πολλά χρόνια δήμαρχο, η αντιπολίτευση είναι στείρα.

Ο κ. Επαμεινώνδας Τερζής μιλά για το θέμα ΤΙΕΔΑ-Ρακιτζή και τις διαχρονικές αμοιβές των διοικήσεων ΔΗΤΕΑ & ΤΙΕΔΑ στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 19:18)

Ο κ. Επαμεινώνδας Τερζής μιλά για το θέμα ΤΙΕΔΑ-Ρακιτζή και τις διαχρονικές αμοιβές των διοικήσεων ΔΗΤΕΑ & ΤΙΕΔΑ στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 19:18)

Ο κ. Μαυρίδης λέει ότι όταν ανέλαβε πρόεδρος ο μισθός ήταν 1500 ευρώ. Το. Ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ από όλες τις παρατάξεις, η λαϊκή συσπείρωση δεν είχε εκπρόσωπο. Έκατσε 18 μήνες εκεί, 6 μήνες που έφυγε έμαθε ότι υπήρχε ο νόμος, θα μπορούσε να κάνει προσφυγή αλλά δεν έκανε προσφυγή και θα τα πληρώσουν όλα λίγα λίγα, το μεγαλύτερο ποσό είναι δικό του ως προέδρου. Παίζει ρόλο και ποιος λέει κάτι, μη νομίζουν ότι οι μπλόγκερς ότι λέγε λαμβάνεται υπόψη, ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Μαυρίδης. Δεν μπορεί να τα δώσει σε 4 μήνες, δίνει 300 ευρώ το μήνα. Ποιο σκάνδαλο; Έτσι είναι τα σκάνδαλα;

Η κ. Δραμανίδου λέει ότι πάντα είχε αντίθετη θέση στις δημοτικές επιχειρήσεις, ο Δήμος πληρώνει ποσά για τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις. Η αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει πολύ βαριά τη βρωμιά σε αυτούς τους χώρους. Ο κ. Ρακιτζής σηκώνει κουρνιαχτό, καλύπτεται το βασικό μεγάλο σκάνδαλο που είναι η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, οι παροχές στους μονοπωλιακούς ομίλους.

19:25

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι υπάρχουν δύο ειδών άσκηση πολιτικής, η μια με βάση το μίσος όπου ο πολιτικός δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον απέναντι του (επομένως δεν απαντάει στον κ. Μιχαηλίδη) και η άλλη πολιτική με την οποία μπορεί να μη συμφωνούμε, ο κ. Φωτιάδης πήγε στον κ. Ρακιτζή, ανεκτή όμως η δράση του στα πλαίσια της αντιπολίτευσης.

Αν ήταν ηλίθιος θα προχωρούσε έτσι απλά ή θα συμβουλευόταν κάποιον; Δε συμβουλεύτηκε κάνε κανέναν, το νόμο τον ήξερε αλλά δεν ήξερε ότι αφορά και την ανώνυμη εταιρεία. Το άκουσε ήρεμος ακούγοντας την καταγγελία του κ. Φωτιάδη και προχώρησαν στη μείωση των αμοιβών προέδρου και αντιπροέδρου. Δεν υπήρχε περίπτωση να γνώριζε ότι ο νόμος αφορούσε την ΤΙΕΔΑ και δεν τον εφάρμοζε. Αν το ήξερε θα γινόταν αμέσως.

Δε φοβάται την επίκληση των πρακτικών, ποτέ δεν αναφέρθηκε από κανέναν ότι εκ του νόμου έχει τροποποιηθεί η διάταξη και είστε υποχρεωμένοι να μειώστε κατά 50% τους μισθούς. Αυτό που λέει κάποιος ότι το γνώριζε, είναι αδίκημα εις βάρος του. Θεωρείται ηθικός αυτουργός για υπεξαίρεση εις βάρος της ΤΙΕΔΑ. Ο αποκεντρωμένος θα μπορούσε να του ασκήσει δίωξη. Αυτός ο οποίος διακατέχεται από μίσος δεν ξέρει τα όρια του και κινδυνεύει και η δικιά του υπόσταση.

Αν κάποιος αποδείξει ότι ο Λαμπάκης και η διοίκηση της ΤΙΕΔΑ ήξερε και δεν το έκανε, είναι έτοιμος να πάει στον εισαγγελέα και να καταγγείλει το σκάνδαλο. Υπήρξε παρανομία που δεν είχε πρόθεση και δόλο, υπήρχε αμέλεια. Το λάθος θα αποκατασταθεί πλήρως.

Ο κ. Αγγλιάς ζητά να πρυτανεύσει η συναίνεση και το καλό κλίμα.

19:33

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι το να ασκείται το δικαίωμα του δημοτικού συμβούλου στο διαδίκτυο είναι ανεκτό. Μόλις λέω κάτι μέσα σε 10′ έχουμε αμέσως αντίδραση, μη τυχόν και μείνει κάτι, που είπε ο δήμαρχος, ανεξερεύνητο και ασχολίαστο. Το να ασκείς στρεβλά μέχρι να φτάνεις σε όρια ποινικού ρίχνοντας λάσπη, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ότι καλύτερο για την κοινωνία.

Πληροφορήθηκε ότι ο κ. Μιχαηλίδης σχολίασε κάτι για τα κρουαζιερόπλοια. (Διαβάζει σχόλια του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την ΑΝΑ.Σ.Α. στην ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη στο facebook και σύμβουλος του δημάρχου μοιράζει δισέλιδο στους συμβούλους).

Ο νόμος λέει ότι τη νομική ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου αν φιλοξενεί σχόλια. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι υβριστής, συκοφάντης στην κοινωνία και τον παραδίδει να απολογηθεί στην κοινωνία και τους συμβούλους.

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά αν έχει την ευθύνη για τα σχόλια του υποψηφίου του στην ανάρτηση του.

Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι έχει την ευθύνη για τα σχόλια, διάβασε πριν ότι είναι υπεύθυνος ως ιδιοκτήτης του ιστότοπου. Θα του πουν κάποιοι άλλοι τι σημαίνει αυτό που έκανε.

Οι κ.κ. Μυτιληνός και Βαμβακερός εξοργισμένοι.

Ο κ. Κουκουράβας αναφέρεται στα σχόλια του ιδίου πρώην δημοτικού συμβούλου της ΑΝΑΣΑ, σχόλια που τον έθιξαν προσωπικά. Πριν 2 εβδομάδες όταν ο κ. Δρακόπουλος έθεσε το θέμα των δημοσίων μεταδόσεων των ΔΣ, τόλμησε να πει εκτός μικροφώνου “έτσι, έτσι μπράβο“, ο κ. Δρακόπουλος θεώρησε ότι είναι κι αυτός αυταρχικός. “Λιανίστηκε” 10 μέρες από μπλογκ σε μπλογκ από ανωνύμους και από όλη την ομάδα που κινείται και σχολιάζει τα λεγόμενα του κ. Μιχαηλίδη στο facebook.

19:43

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι έχει σημασία ποιος λέει τι. Αναφέρει περιστατικό στο οποίο ο γνωστός Αλεξανδρουπολίτης Φαρής τον είχε αποκαλέσει “βλάκα”, προκαλώντας το γέλιο όλων (σ.σ. ελπίζουμε να μην υποννοεί εμάς με το παράδειγμά του :-) )

Φαρής (διαβάστε περισσότερα για τον Φαρή στο oldalexandroupoli.gr εδώ και εδώ)

Φαρής (διαβάστε περισσότερα για τον Φαρή στο oldalexandroupoli.gr εδώ και εδώ)

Ο κ. Φωτιάδης θα ήθελε ο κ. Δήμαρχος να έχει την ίδια ευαισθησία στους ανώνυμους περιφερόμενους στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου με αναρτήσεις χυδαίες κατά του προσώπου του από ιστοσελίδες εδρεύουσες στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι μάλλον χρειάζεται ακόμη ένα χρόνο για να ηρεμήσει από την εκλογική ήττα. Μπορείτε να αποδείξετε ότι είχα σχέση, κ. Φωτιάδη, ρωτάει ο κ. Λαμπάκης.

Ο κ. Αγγλιάς παρακαλεί να επικρατήσει πνεύμα χριστουγεννιάτικο και να πάμε στα θέματα μας.

Ο κ. Δήμαρχος μιλά για τον κ. Δρακόπουλο που θέλει να “παίρνει” όλο το δημοτικό συμβούλιο. Ο κανονισμός λέει ότι επιτρέπεται σε όλους τους δημοσιογράφους και όχι όμως σε ιστότοπους και ιστοσελίδες, η νομολογία λέει ότι προσφέρει στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές και μία ασυλία (σ.σ. για ποια ασυλία μιλάει ο κ. δήμαρχος; Το pamemprosta.org έχει ονοματεπώνυμο, διαχειριστής είμαι εγώ, ο Πασχάλης Δρακόπουλος, με γνωστή διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο… Έχει μπερδέψει τις ιστοσελίδες με υπογραφή με τις ανυπόγραφες…)

Ο κ. Λαμπάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα και θέλει να γίνει αυτό (σ.σ. η μετάδοση ηχητικών των δημοτικών συμβουλίων). Πρέπει να αποδείξει ο κ. Δρακόπουλος ότι είναι δημοσιογράφος από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα του δώσει δικαίωμα και επίσημα, από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί όμως να δώσει δικαίωμα μετάδοσης σήμερα για αυτούς τους λόγους.

Μόνο αποσπάσματα με τη συναίνεση του προέδρου επιτρέπεται, λέει ο κ. Αγγλιάς.

Ο κ. Φωτιάδης ρωτά τι φοβόμαστε;

Ο κ. Λαμπάκης λέει ας κάνει ότι θέλει ο κ. Δρακόπουλος με δικιά του ευθύνη.

Ο κ. Τζανίδης παίρνει το λόγο και ζητά τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Δεν έχει κανένα πρόβλημα οποιοσδήποτε δημοσιογράφος να έρθει και να μεταδόσεις τα λεγόμενα εδώ. Αναμένει λοιπόν κάποιον δημοσιογράφο από την Αλεξανδρούπολη να έρθει και να το κάνει. Έχουμε δημοσιογράφο στο δήμο, πληρώνουμε δημοτικό ραδιόφωνο, συμφωνεί να το τηρήσουμε και να προχωρήσουμε άμεσα.

19:49
Θέμα 2 – Έγκριση 14ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου , οικ. έτους 2015 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

14η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του δήμου, οικονομικού έτους 2015.

Τροποποίηση ως προς την ΣΑΤΑ, λέει ο κ. Παντελίδης, και δυο τροποποιήσεις για κουρτίνες και δάπεδο στο πανεπιστημιακό γήπεδο.

Καταψηφίζουν οι κ.κ. Φωτιάδης, Θυμιανίδης, Γουμενίδης, Μιχαηλίδης, λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 3 – Έγκριση πληρωμής προστίμων στη Δ.Ο.Υ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 4 – Έγκριση παράτασης χρόνου ισχύος συμβάσεων προμήθειας καυσίμων κίνησης και θέρμανσης (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 5 – Έγκριση παράτασης χρόνου ισχύος της υπ΄αρθ. πρωτ : 60458/2015 σύμβασης προμήθειας ανταλλακτικών και συντήρησης εκσκαφέων –φορτωτών , προμήθειας ανταλλακτικών και συντήρησης σαρώθρων, συντήρησης αγροτικών μηχανημάτων με Μοναστηριώτη Ασημίνα (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

20:02
Θέμα 6 – Έγκριση παράτασης χρόνου ισχύος της υπ΄αρθ.πρωτ : 58047/2015 σύμβασης εργασίας συντήρησης και επισκευής ελαστικών μηχανημάτων έργου με Κωνσταντινίδη Παναγιώτη (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 7 – Έγκριση Τροποποίησης της αριθ. 764/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αφορά την «Έγκριση εκμίσθωσης αγροκτημάτων στις Τοπικές Κοινότητες Συκορράχης, Αισύμης, Άβαντα, Κίρκης, Δωρικού, Άνθειας, Νίψας, Λουτρού και στη Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 8 – Διαγραφή οφειλών ΚΟΚ βάσει της ΚΥΑ 21504/2601 (ΦΕΚ 623, Τ.β’, 25/4/2007), «Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων» (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 9 – Διαγραφή οφειλής από βεβαιωτικό Χρηματικό κατάλογο , λόγω λανθασμένης εγγραφής παραβάσεων Κ.Ο.Κ. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ομόφωνα

Θέμα 10 – Επιβολή προστίμων στην ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΖΑΦΕΙΡΩ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, για πινακίδες φαρμακείου (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)
Ο κ. Παντελίδης λέει ότι οι διαδικασίες είναι σαφείς, έγινε πάλι κλήση για να δούμε αν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του νόμου. Ακόμα κι αν κάποιος συμμορφωθεί το άρθρο 8 λέει ότι επιβάλλεται το πρόστιμο. Διαβάζει αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης, είναι παρόντες στο ΔΣ οι ενδιαφερόμενοι (σύζυγος και κόρη της φαρμακοποιού).

Το θέμα λέει ότι ξεκίνησε από τη γειτονιά με το σταυρό, χαμήλωσαν την ένταση και άλλαξαν θέση. Η νομοθεσία είναι πολύπλοκη, η υπηρεσία έκανε ένα σοβαρό λάθος. Οι δυο φωτεινοί σταυροί λένε ότι βρίσκονται άνω του ισογείου, αυτό δεν ισχύει, το φαρμακείο έχει ύψος 5,60 μ. και οι σταυροί ήταν στον ημιώροφο.

Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια δεν υπάρχει ημιώροφος αλλά πατάρι του ισογείου καταστήματος. Ο κ. Παντελίδης διαβάζει τις δυο αυτοψίες της πολεοδομίας.

Η κόρη της κ. Αντώναρου, επίσης φαρμακοποιός λέει ότι η πινακίδα των φαρμακείων είναι υποχρεωτική και δε θεωρείται διαφημιστική πινακίδα. Το πατάρι του καταστήματος είναι του μαγαζιού, ο ορισμός “άνωθεν του ισογείου” δεν στέκει.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι έχει γίνει ένσταση στο ΣΥΠΟΘΑ από τους ενδιαφερόμενους και ζητά να αποσυρθεί το θέμα.

Ο κ. Θυμιανίδης ζητά να έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία οι ενδιαφερόμενοι.

Το θέμα αποσύρεται.

20:18
Θέμα 11 – Επιβολή προστίμων, για διαφημιστικές πινακίδες σε απαγορευμένους χώρους, στους α) ΜΠΕΜΠΕΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟ & Β) ΚΑΝΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Σεφεριάδης λέει ότι αφαιρέθηκε η πινακίδα την επόμενη ημέρα από τον κ. Κανέλη.

Δεν μπαίνει πρόστιμο διατηρήσεως, λέει ο κ. Δήμαρχος.

Καταψηφίζει ο κ. Βεγλεκτσής.

Θέμα 12 – Επιβολή προστίμων, για υπαίθρια διαφήμιση σε απαγορευμένους χώρους στους α) ΠΙΡΠΙΡΗ ΜΑΡΙΑ & Β) ΑΦΟΙ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε. (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 13 – Έγκριση ή μη επιβολής προστίμων σε πρατήρια άρτου (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 14 – Ανάκληση ή μη της άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου «ΚΑΝΤΙΝΑΣ», στο όνομα του ΖΟΛΩΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 15 – Χορήγηση – κατάργηση θέσεων κατάληψης χώρου σε παραγωγούς για το έτος 2016 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Μιχαηλίδης διαφωνεί με συμβολή Νικομήδειας, είναι πολύ επιβαρυμένη.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά αν οι ενδιαφερόμενοι είναι ίδιοι με τις θέσεις.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι δεν αλλάξαμε τις θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι είναι οι ίδιοι.

Κατά πλειοψηφία, με κατά τον κ. Μιχαηλίδη.

Θέμα 16 – Καταλογισμός αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από επιδοτούμενους των προγραμμάτων του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 17 – Απόδοση οικονομικής ενίσχυσης , για καταβολή οικονομικής αποζημίωσης συνταξιοδοτηθείσας υπαλλήλου, στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 18 – Συγκρότηση Επιτροπών και έγκριση αποτελεσμάτων κλήρωσης α) της Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ β) της Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης του ΠΔ 28/80 και γ) της Επιτροπής Παραλαβής Ανταλλακτικών και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, Συντήρησης Οχημάτων – Μηχανημάτων Έργων για το έτος 2016 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης αναφέρει τα ονόματα των επιτροπών.

Ομόφωνα

Θέμα 19 – Έγκριση παράτασης παραχώρησης της χρήσης των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ, επί της οδού Ρόδου (Εισηγ: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά αν εμπλέκεται η Πειραιώς, αν υπάρχει νομικό πρόβλημα ρωτά.

Στις 10/1/2016 λήγει η προηγούμενη παραχώρηση των Αποθηκών ΚΥΔΕΠ στο τέρμα της οδού Ρόδου, λέει ο κ. Παντελίδης.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 20 – Έγκριση σύνταξης και υπογραφής συμβολαίου ανταλλαγής ακινήτων σε εκτέλεση της υπ’ αριθ. 68/1997 απόφασης της πρώην Κοινότητας Δωρικού (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 21 – Έγκριση εκμίσθωσης του κυλικείου εντός Σταδίου «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ», σύμφωνα με το άρθρο 192 του Ν.3463/2006 και το ΠΔ 270/81 (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ρωτά αν οφείλει μισθώματα ο σημερινός μισθωτής ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι θα αποκλειστεί από τη διαδικασία αν οφείλει χρήματα.

Ομόφωνα

Θέμα 22 – Αίτημα επιστροφής οικοπέδου έκτασης 1.024,22 μ2, το οποίο είχε δωρίσει ο Δήμος μας στις 07/04/2009 στο « ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ» (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

20:26

Θέμα 23 – Έγκριση Τροποποίησης της εφαρμογής του κανονισμού Λειτουργίας Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Εισηγ.: κ. Παντελίδης Γεώργιος)

Ο κ. Παντελίδης εισηγείται και κάνει μερικές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο κ. Τερζής ρωτά αν κάποιος έχει άτομο ΑμεΑ και χρησιμοποιεί αυτοκίνητο που δεν είναι αναπηρικό, τι κάνει για να πάρει κάρτα;

Ο κ. Χατζηαναγνώστου απαντά ότι καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα με άτομα που δεν δικαιούνται να κυκλοφορούν με αυτά τα οχήματα. Πολλές φορές σε αναπηρικά οχήματα δε επιβαίνουν ανάπηροι αλλά συγγενείς τους.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι θα καταψηφίσουν, είναι υπέρ της στάθμευσης χωρίς πληρωμή. Ο ιατρικός σύλλογος ζητά να μην μπαίνουν πρόστιμα σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά αν θα έπρεπε να περάσει και από τη δημοτική κοινότητα, είναι μια κανονιστική διάταξη. Δε διαφωνεί κανείς με τα ΑμεΑ, αλλά είναι σκάνδαλο να δίνονται θέσεις στους μεσίτες και όχι στους εμπόρους. Να δουν γιατί κατέχει τρεις θέσεις ο κ. Κονδύλης στην οδό Βενιζέλου, υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι το συγκρότημα Κονδύλη δεν έχει καμία σχέση με τις κάρτες που συζητάμε σήμερα.

Ο κ. Αρβανιτίδης ζητά να ξανάρθει το θέμα με τις κάρτες, δεν μπορεί να παίρνουν άδεια οι κτηματομεσίτες και να μη μπορούν να πάνε οι γιατροί σε επισκέψεις στους πελάτες τους και να αναγκάζονται να πάρουν μηνιαίες κάρτες.

Ο κ. Παντελίδης λέει ότι υπήρχε αλληλογραφία με τον ιατρικό σύλλογο, εξηγήθηκε γιατί δεν μπορεί να δοθούν κάρτες. Είναι θέμα της δημοτικής αρχής να αποφασίσει.

Καταψηφίζει ο κ. Μιχαηλίδης, καταψηφίζει ο κ. Γουμενίδης για ξενοδοχεία και μεσιτικά γραφεία, καταψηφίζει εκτός από τα ΑμεΑ η Λαϊκή Συσπείρωση, όχι στα κτηματομεσιτικά και ο κ. Αγγλιάς (ζητά να τροποποιηθεί).

20:37
Θέμα 24 – Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας του Ληξιαρχείου της Δ.Ε Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Ξανθόπουλος)

Μιλάμε μόνο για δημοτική ενότητα Αλεξανδρούπολης.

Ομόφωνα

Θέμα 25 – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής, στο όνομα του Ανδρέογλου Ανδρέα του Παράσχου (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)
Θέμα 26 – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής, στο όνομα του Δημητρακάκη Δήμου του Αναστασίου (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)
Θέμα 27 – Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής, στο όνομα Π.Ατζανός & ΣΙΑ Ο.Ε. (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι στην περίπτωση του κ. Ατζανού η υπηρεσία εισηγείται να διαγραφεί και το ποσό των 60.000 ευρώ γιατί έγινε τακτοποίηση.

Ομόφωνα

Θέμα 28 – Έγκριση της 10ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2015 (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι τροποποιήθηκε η αρχική εισήγηση.

Ομόφωνα

Θέμα 29 – Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργου «Κατασκευή βάσης & μεταφορά αιθουσών στο 2ο ΕΠΑΛ» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)
Θέμα 30 – Έγκριση 1ου ΑΠΕ (τακτοποιητικός) έργου «Κατασκευή βάσης & μεταφορά αιθουσών στο 2ο ΕΠΑΛ» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 31 – Ορισμός επιτροπής παραλαβής & ελέγχου ποιότητας υλικών έργου «Αποξήλωση πίνακα φωτισμού συντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας και μετατόπιση σε άλλη θέση» (Εισηγ.: κ.Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 32 – Έγκριση 1ου τακτοποιητικού ΑΠΕ έργου « Συντήρηση πεζοδρομίων Δ.Ε. Αλεξ/πολης» (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 33 – Έγκριση 1ου ΑΠΕ (τακτοποιητικός) έργου «Στεγανοποίηση οροφής πολυχώρων Μαϊστρου – Απαλού & προθερμαντήριο Μπουλμπoυτζή στο στάδιο Φ.Κοσμάς (Εισηγ.: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

20:42
Θέμα 34 – Έγκριση 4ου ΑΠΕ – ισοζυγίου με χρήση απρόβλεπτων του έργου «Αναβάθμιση & επέκταση του Δημοτικού Ωδείου» Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ομόφωνα

Θέμα 35 – Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής κατά της κας Πιτιακούδη Αναστασίας συζ.Δημητρίου που καταπατά δημοτικό χώρο εντός του Κοιμητηρίου της Χιλής Αλεξανδρούπολης (Εισηγ: κ. Μαυρίδης Κωνσταντίνος)

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά αν πρέπει να επιβληθεί και πρόστιμο.

Ο κ. Μαυρίδης λέει ότι συμπολίτες μας πήραν χώρους ενώ είναι εν ζωή, δεν πρέπει να ενταφιάζονται τρίτοι πλην των συμπολιτών τους. Η συγκεκριμένη κυρία έκανε δυο μνημεία ενώ είναι εν ζωή και πρέπει να γίνει η διοικητική αποβολή.

Ομόφωνα

20:44
Θέμα 36 – Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο χρηματοδοτικό μέσο του Συμφώνου των Δημάρχων – Μηχανισμός ELENA (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Ο κ. Φαλέκας λέει ότι με αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο θα έχουμε χρηματοδότηση μελετών που δε θα μπορούσε ο Δήμος να τις πληρώσει μόνος.

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά ποιοι είναι οι προϋπολογισμοί των μελετών.

Όταν συμβληθούμε θα περάσει αναλυτικά τι θα γίνει από το δημοτικό συμβούλιο, λέει ο κ. Φαλέκας.

Ομόφωνα.

Θέμα 37 – Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος λέβητα βιομάζας ισχύος τουλάχιστον 250 kW για θέρμανση στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο και συστήματος λέβητα βιομάζας ισχύος τουλάχιστον 150kW για θέρμανση στο Α’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)
Θέμα 38 – Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΒΑΘΟΥΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ 200Kw ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΖΝΧ ΣΤΟ Α’ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΕΡΩΝ» (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)
Θέμα 39 – Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακού συστήματος θέρμανσης και ΖΝΧ στο Β’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)
Θέμα 40 – Έγκριση διενέργειας προμήθεια «Προμήθεια και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας αέρα – νερού για θέρμανση και ΖΝΧ στον Ζ’ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)
Θέμα 41 – Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Προμήθεια και τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού ιδιοκατανάλωσης 12,5 kWp στον Ζ’ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης και φωτοβολταϊκού σταθμού τροφοδοσίας σταθμού φόρτισης 5kWp στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο» (Εισηγ.: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Είναι το διακρατικό πρόγραμμα με 100% χρηματοδότηση, λέει ο κ. Φαλέκας. Μαζί με 3 έργα που πέρασαν από το Πολυκοινωνικό είναι ένα έργο 800.000 ευρώ.

Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτά γιατί τα μοιράζουμε και δεν μπαίνουν όλα μαζί ως ένας διαγωνισμός ίσως και διεθνής;

Ο κ. Φαλέκας λέει ότι έχουμε μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και Πολυκοινωνικού, θα περάσουν από την οικονομική επιτροπή με ανοικτούς δημόσιους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς

Ομόφωνα.

Θέμα 42 – Διαγραφή οφειλών λογαριασμών Ύδρευσης – Αποχέτευσης δημοτών- καταναλωτών ευρισκόμενων σε πλήρη οικονομική ένδεια (Εισηγ.: κ. Μυτιληνός Ευάγγελος)

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια τροποποιείται ο κανονισμός της ΔΕΥΑΑ στο άρθρο 3. Ζητά τα θέματα να μπαίνουν μπροστά και όχι τελευταία όταν φεύγουν όλοι οι σύμβουλοι.

Ο κ. Αγγλιάς παραδέχεται ότι η ευθύνη είναι δική του και όχι της γραμματείας.

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι η ΔΕΥΑΑ προχώρησε σε μειώσεις στην πόλη από 12-25%, μια μείωση που έφτασε το 1 εκατ ευρώ. Σήμερα διαγράφουμε χρέη 53 οικογενειών οι οποίες βρίσκονται αποδεδειγμένα σε πλήρη ένδεια, η πρόνοια έστειλε κοινωνικούς λειτουργούς και είδαμε αν οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι μηδενικές, για κάθε ενδιαφερόμενο η πρόνοια αιτιολογεί γιατί εντάσσεται σε αυτή την ευεργετική διάταξη.

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι δεν πρόκειται για μπαταχτσήδες, ζητά να σταματήσουμε να εκδίδουμε λογαριασμούς και τον επόμενο χρόνο.

Θα επανεξεταστούν όσοι συμπολίτες καταφύγουν στην πρόνοια και αποδείξουν ότι είναι σε πλήρη ένδεια, με την αίρεση τα οικονομικά της ΔΕΥΑΑ να το επιτρέπουν.

Σε επόμενο ΔΣ θα φέρει πρόταση για τους μεγαλοοφειλέτες που συνεχίζουν να αγνοούν τις οφειλές τους, παρά το ότι έχει και δικαστικές αποφάσεις στα χέρια του, δεν έχουν κάνει καμία κίνηση ρύθμισης, πρέπει να σταλούν στην εφορία για να γίνουν κατασχέσεις γιατί κάποιοι δεν είναι σε ένδεια αλλά δεν πληρώνουν.

Καλεί όλους τους δημότες να έρθουν στη ΔΕΥΑΑ και να κάνουν ρυθμίσεις.

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι η σημερινή δαπάνη είναι γύρω στα 13.000 ευρώ. Είναι επιφυλακτικός να ληφθεί απόφαση και για το 2016 γιατί μπορεί στο μεταξύ κάποιος να κερδίσει το λαχείο.

Ο κ. Θυμιανίδης ρωτά αν είναι οικιακά τα τιμολόγια τα συγκεκριμένα και αν υπάρχουν επαγγελματικά. Ναι είναι οικιακά, λέει ο κ. Μυτιληνός.

Μυτιληνός (πρόεδρος ΔΕΥΑΑ) και Μιχαηλίδης (επικεφαλής ΑΝΑ.Σ.Α.) για το θέμα της ΔΕΥΑΑ στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 20:57)

Μυτιληνός (πρόεδρος ΔΕΥΑΑ) και Μιχαηλίδης (επικεφαλής ΑΝΑ.Σ.Α.) για το θέμα της ΔΕΥΑΑ στην 30η τακτική συνεδρίαση ΔΣ δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 20:57)

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι είναι εκτός θέματος ο κ. Μυτιληνός. Χθες κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή και θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες όπου για πρώτη φορά προβλέπεται άρθρο 19 απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τέλη ΔΕΥΑ για απόρους. Αυτή είναι η απόφαση που θα εφαρμόσουμε. Πρέπει να αποσυρθεί το σημερινό θέμα.

Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε στις 15/12 από τη Βουλή το άρθρο 19. Ο κ. Μιχαηλίδης έβγαινε σε όλα τα κανάλια γιατί μείωσαν το τιμολόγιο σε δυο φοιτητές στην Ορεστιάδα. Είχε ζητήσει επίσης να μειώσει τα τέλη σε όσους έχουν σκυλάκια. Αυτό το επιτρέπει ο νόμος; Ο νόμος λέει ότι όταν οι οφειλέτες δεν έχουν καθόλου περιουσία και η επιδίωξη της είσπραξη δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα επί δυο χρόνια, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να κάνει διαγραφή.

Καταψηφίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

21:00
Θέμα 43 – Ορισμός ορκωτού ελεγκτή λογιστή για την υπό εκκαθάριση επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Αλεξανδρούπολης (ΑΝ.ΕΤ.Α)» για τις χρήσεις 2008-2015 (Εισηγ.: κ. Ουζουνίδης Γεώργιος)

Ομόφωνα

Θέμα 44 – Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Φαλέκα Ιωάννη, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
Ομόφωνα

Θέμα 45 – Έγκριση οδοιπορικών μετακίνησης Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Ε. (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
Ομόφωνα

21:01 λύεται η συνεδρίαση.

Ο κ. Αγγλιάς εύχεται χρόνια πολλά.

=========================

Το πρωί της Τρίτης 22/12/2015 προωθήσαμε συνημμένο το παρακάτω ηχητικό στις τοπικές ιστοσελίδες, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια (δεν εξετάσαμε ποια από αυτά εμπίπτουν στον ορισμό ως “νομίμου ΜΜΕ” του κ. δημάρχου).

Τρίτη 22/12/2015

Σας προωθούμε την ανάρτηση για πρώτη φορά ηχητικού από την 30η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Στηρίξαμε προεκλογικά με θέρμη την υποψηφιότητα του κ. Δημάρχου και πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να τον κρίνουμε αυστηρά, καθώς μετεκλογικά συνεχίζει την ίδια τακτική προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην πραγματοποιηθούν ποτέ οι ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της θητείας του ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, οι δημότες μας εξακολουθούν να μην απολαμβάνουν απλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας: επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων (ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά ή μέσω διαδικτύου με live streaming).

Ο δήμος μας είναι από τους λίγους που διαθέτουν δημοτικό ραδιόφωνο με άξιο στελεχιακό δυναμικό που μπορεί πανεύκολα να υλοποιήσει τις ζωντανές μεταδόσεις με μηδενικό κόστος (έχει γίνει άλλωστε και στο παρελθόν, όταν την 01/10/2012 μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα χρυσωρυχεία στο Πέραμα Έβρου και στις 07/03/2012 μεταδόθηκε με live streaming video και ήχος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, κατά της ίδιας “επένδυσης”).

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης και η δημοτική αρχή με τη στάση της πέντε χρόνια τώρα του το στερεί. Σας παρακαλούμε για τη στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια και την αναδημοσίευση του ηχητικού της 30ης συνεδρίασης, όπως και των επόμενων, ώστε να φτάσουν στα αυτιά και του τελευταίου συνδημότη μας μέχρις ότου ο δήμος μας πράξει τα αυτονόητα. Οι ιστοσελίδες, τα μπλογκ και οι ομάδες του facebook παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τα παραδοσιακά ΜΜΕ στην ενημέρωση του ενεργού πολίτη και δημότη, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά.

Πασχάλης Δρακόπουλος
διαχειριστής pamemprosta.org
ανεξάρτητης ενημερωτικής ιστοσελίδας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

30η τακτική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δήμου Αλεξανδρούπολης (18/12/2015 18:09-21:01) by Πάμε Μπροστά on Mixcloud

Ηχητικό Ευρετήριο

Χρόνος Ομιλητής Αναφορά σε:
00:00:50 Γουμενίδης Ευάγγελος Συγχαρητήρια για Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις
00:02:50 Έκτακτα Θέματα
00:05:30 Παντελίδης Γεώργιος Αίτημα ρύθμισης οφειλής ΑΣΤΗΡ ΑΞΕ για οφειλές 200.000 ευρώ
00:10:10 Παντελίδης Γεώργιος Προγραμματική Σύμβαση με ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ
00:12:43 Έκτακτα Θέματα
00:16:22 Κωνσταντίνου Πέτρος (δημοτ.σύμβουλος Αθηνών) Κινητοποιήσεις για φράχτη Έβρου 22-23/1/2015
00:39:25 Αρβανιτίδης Τριαντάφυλλος ΤΙΕΔΑ- αμοιβές προέδρου-αντιπροέδρου και καταγγελία Φωτιάδη στον Ρακιτζή
01:24:25 Λαμπάκης Ευάγγελος αναφορά σε σχόλια στο προφίλ facebook του κ. Παύλου Μιχαηλίδη
01:32:43 Διάφοροι ανώνυμα σχόλια σε blogs & επώνυμα σχόλια σε facebook
01:35:58 Λαμπάκης Ευάγγελος μεταδόσεις ηχητικών συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων
01:40:24 Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
01:54:04 Παντελίδης Γεώργιος Θέμα 10 – Διαγραφή Προστίμου στο Φαρμακείο Αντώναρου
02:17:08 Παντελίδης Γεώργιος Θέμα 23 – Ελεγχόμενη Στάθμευση Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας
02:34:02 Μαυρίδης Κωνσταντίνος Θέμα 35 – Καταπάτηση χώρου σε κοιμητήριο Χιλής
02:35:41 Φαλέκας Ιωάννης Θέματα 36-41 – Ενεργειακά
02:38:58 Μυτιληνός Ευάγγελος Θέμα 42 – Διαγραφή οφειλών σε ΔΕΥΑΑ/Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας

dropbox logo

1 Σχόλιο

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΡΑΣ