πάμε μπροστά

Παρασκευή

6

Απρίλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Εδώ μελέτη, εκεί μελέτη, πού είναι η μελέτη; Ορθές επαναλήψεις στον Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., Απευθείας Αναθέσεις, Αρχεία βίντεο, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Διαύγεια, Ιστοσελίδες, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014), Φωτογραφίες/Γραφικά

Χρήστος Ζιώγας, πρόεδρος Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.Σε ρεπορτάζ του καναλιού Δέλτα Τηλεόραση την 27/3/2012 ο πρόεδρος του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. κύριος Χρήστος Ζιώγας αναφέρθηκε σε μελέτη, βάσει της οποίας έγιναν οι συγκεκριμένες προμήθειες υλικών, «η οποία είναι στη διάθεση του καθενός».

 

Απευθυνθήκαμε στον ίδιο την επόμενη ημέρα (28/3/2012 10:35) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικής επικοινωνίας, ζητώντας του να μας προμηθεύσει με αντίγραφο της συγκεκριμένης μελέτης και εξασφαλίζοντας την προφορική του υπόσχεση να μας την προμηθεύσει εντός των επόμενων δύο ημερών.

Στο ίδιο αίτημα επανήλθαμε εγγράφως μέσω φαξ στα γραφεία του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email του κ. προέδρου (5/4/2012 12:23), παρακαλώντας τον εκ νέου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Σκοπός μας η ανάρτηση της μελέτης στην ιστοσελίδα μας προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή 6/4/2012 και ώρα 20:35, δεν είχαμε καμία ενόχληση από τον πρόεδρο του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. κ. Χρήστο Ζιώγα. Σε περίπτωση που τελικά μας προμηθεύσει τη συγκεκριμένη μελέτη, θα επανέλθουμε με ανάρτησή της στη σελίδα μας. Ειδάλλως, θα αμφιβάλλουμε εμείς όπως και οι συνδημότες μας για το αν αυτή υπήρξε ποτέ.

Οι Ορθές Επαναλήψεις

Σε συνέχεια της αρχικής ανάρτησής μας την 22/03/2012 σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις από τον Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. σε τιμές 136% ακριβότερες από αυτές της αγοράς και τις συνεντεύξεις που δόθηκαν από τον πρόεδρό του, κ. Χρήστο Ζιώγα και τον επικεφαλής της παράταξής μας, κ. Γιώργο Ραπτόπουλο, ο Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. προχώρησε σε ορθές επαναλήψεις των εν λόγω αναρτήσεων την  περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (29&30/3/2012).

Απευθείας Αναθέσεις Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. - Πριν τις ορθές επαναλήψεις
Απευθείας Αναθέσεις Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. – Πριν τις ορθές επαναλήψεις (κλικ για μεγέθυνση)

Σε αυτές αλλάζουν οι ποσότητες και οι ποιότητες των υλικών που προμηθεύεται με απευθείας ανάθεση ο Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. ενώ προστίθεται και ανάρτηση που αφορά σε απευθείας ανάθεση «Συντήρησης και Επισκευής Λοιπών Μονίμων Εγκαταστάσεων» στον ίδιο προμηθευτή, ποσού 492 ευρώ.

Απευθείας Αναθέσεις Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. - Μετά τις ορθές επαναλήψεις
Απευθείας Αναθέσεις Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. – Μετά τις ορθές επαναλήψεις (κλικ για μεγέθυνση)

Το συνολικό ποσό των αναθέσεων παραμένει το ίδιο, γύρω στα 3.690 ευρώ.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. επέδειξε προχειρότητα στις αρχικές αναρτήσεις στο Διαύγεια, ενώ κανέναν δεν πείθουν οι τηλεοπτικές του δικαιολογίες ότι «η όλη υπόθεση οφείλεται στην ελλειπή τιμολόγηση που εξέδωσε ο προμηθευτής των πυροσβεστικών υλικών και υπηρεσιών» και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τα λάθη του προμηθευτή στα συγκεκριμένα τιμολόγια («Χωρίς να ξέρει, κι εμείς χωρίς να ξέρουμε, στο τιμολόγιο»), αφού όλες οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή του.

Από τα τέλη Μαρτίου έως και σήμερα, οι αναρτήσεις του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. είναι πιο προσεκτικές, αναφέρονται σε ακριβείς ποσότητες και κόστη, σε τιμές που φαίνονται λογικές και που επιτρέπουν τον ουσιαστικότερο έλεγχο στους συνδημότες μας.

Ενημερωθείτε για τις αναρτήσεις στο Διαύγεια, στις παρακάτω συνδέσεις:

Απόφαση 23/11:
ΑΔΑ Αρχικής Ανάρτησης Β445ΟΚ1Ν-ΑΩΡ
ΑΔΑ Τελικής Ανάρτησης Β4Β7ΟΚ1Ν-ΝΡΗ

Απόφαση 26/12:
ΑΔΑ Αρχικής Ανάρτησης Β445ΟΚ1Ν-Π7Υ
ΑΔΑ Τελικής Ανάρτησης Β4Β7ΟΚ1Ν-ΘΘ6

Απόφαση Εκτέλεσης Εργασιών 34/12:
ΑΔΑ Αρχικής Ανάρτησης – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΔΑ Τελικής Ανάρτησης Β4Β7ΟΚ1Ν-ΣΙΞ

 

Απάντηση κ. Ζιώγα για τις απευθείας αναθέσεις

Σας θυμίζουμε, μέσω απομαγνητοφώνησης, τα όσα είπε ο πρόεδρος του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., κ. Χρήστος Ζιώγας, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης την 27/3/2012.

Ζιώγας: «Νομίζω είναι ένα θέμα το οποίο θα το θεωρούσα ανύπαρκτο, κυριολεκτικά ανύπαρκτο, αλλά οφείλω να απαντήσω στον κ. Ραπτόπουλο. Θα καταλάβουν νομίζω οι πάντες πλην του κ. Ραπτόπουλου, γιατί αυτός δε θέλει να καταλάβει. Έμαθε να λειτουργεί μικροπολιτικά και να σκέφτεται, το ίδιο κάνει και τώρα.»

Δημοσιογράφος: «Ο πρόεδρος του ΑΠΟΚΔΑ επεσήμανε πως δεν έχει τίποτα να κρύψει και πως η όλη υπόθεση οφείλεται στην ελλειπή τιμολόγηση που εξέδωσε ο προμηθευτής των πυροσβεστικών υλικών και υπηρεσιών.»

Ζιώγας: «Ότι κάναμε, δεν το κάναμε από μόνοι μας. Δεν ξεκινήσαμε και βάζαμε πυροσβεστήρες ή βάζαμε πυρανιχνευτές. Αυτά τα κάναμε με βάση τη μελέτη, τη μελέτη που πήραμε, και η μελέτη είναι εδώ στη διάθεση του καθενός, τα έργα που γίνανε είναι εδώ στη διάθεση του καθενός. Τι έκανε ο προμηθευτής; Χωρίς να ξέρει, κι εμείς χωρίς να ξέρουμε, στο τιμολόγιο. Επέλεξε πέντε είδη και πάνω εκεί προσάρτησε τα χρήματα της άλλης δουλειάς και φαίνονται να είναι λίγο ανεβασμένα. Αυτό και τίποτε περισσότερο.»

Δημοσιογράφος: «Ο κ. Ζιώγας κλείνοντας τόνισε πως τα χρονικά περιθώρια των επισκευών ήταν τόσο στενά, που η απευθείας ανάθεση ήταν η μοναδική λύση και πως μόνον αυτό το σκοπό εξυπηρέτησε, χωρίς να ξεφεύγει στο ελάχιστο από τα διαθέσιμα για τις εργασίες χρήματα.»

Ζιώγας: «Στο κλειστό γυμναστήριο που βρισκόμαστε έγινε μία τεράστια προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρχε τίποτε. Κρατάω αυτά ενδεικτικά. Βιβλίο ελέγχου και συντήρησης μέσων ενεργητικής προστασίας, μελέτη ενεργητικής προστασίας, δεν είχαμε τίποτε, στατικότητας τίποτα, τίποτα δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια από ’76 που είναι. Έπρεπε να τελειώσουμε σε 10-15 μέρες όλη αυτή τη διαδικασία για να μην κινδυνέψει ο Εθνικός και οι άλλες ομάδες να παίξουνε σε άλλα γήπεδα. Η απευθείας ανάθεση αυτό το νόημα έχει χωρίς να ζημιώνεται ο δήμος και ο Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., να βρούμε γρήγορα λύσεις. Εμείς τηλεφωνικά πήραμε κάποιες προσφορές, δεν διαφοροποιούταν η μία από την άλλη παρά στο ελάχιστο και προχωρήσαμε γρήγορα στην κατασκευή αυτών των εργασιών.»

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Σχετικές Αναρτήσεις: 

  1. Απ’ ευθείας αναθέσεις από τον Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. σε τιμές 136% ακριβότερες από αυτές της αγοράς! την 22/3/2012
  2. Συνέντευξη κ. Ραπτόπουλου στο Status Radio 94.2 για Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας την 23/3/2012
  3. Συνέντευξη κ. Ραπτόπουλου στο Maximum FM 93.6 για Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και τέλη Δ.Ε.Υ.Α.Α. την 27/3/2012
  4. Ο κ. Ραπτόπουλος στη Δέλτα Τηλεόραση για Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και αναθέσεις δήμου την 29/03/2012

Προσθήκη 9/4/2012

Ο πρόεδρος του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. κ. Χρήστος Ζιώγας μας παρέδωσε αντίγραφο της μελέτης και σχετικών εγγράφων. Θα αναρτηθούν μετά τις γιορτές του Πάσχα.