πάμε μπροστά

Τετάρτη

18

Ιούλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 18/07/2012 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Προ Ημερησίας Διάταξης

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 18/07/2012. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης. Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

19.16

Ξεκινάει η συνεδρίαση.

 

19.19

Θέμα 4 Τακτικής Συνεδρίασης:  Ενημέρωση περί της πορείας Εκκαθάρισης της ΔΕΠΕΑ από τους εκκαθαριστές της (Εισηγ:Ξανθόπουλος Χρ)

 

Το θέμα της ΔΕΠΕΑ αναβάλλεται για το επόμενο ΔΣ, ο δικηγόρος και εκκαθαριστής κ. Μανουσόπουλος αιτείται αναβολή λόγω του ότι είναι σε διακοπές.

Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ στο τέλος Αυγούστου.

 

19.20

Αρχίζει η ειδική συνεδρίαση. Έγκριση Απολογισμού & Ισολογισμού , αποτελέσματα χρήσεως και έκθεση της χρήσεως 2011. Εισηγητής ο κ. Ξανθόπουλος.

 

Τα μεγέθη του δήμου απεικονίζονται στο τέλος του 2011, συντάχθηκαν από την οικονομική υπηρεσία και ελέγχθηκαν από τον ορκωτό λογιστή.

 

19.23

Από τις οφειλές δημοτών προς το δήμο (απαιτήσεις) το 85% είναι επισφάλειες (από τα 6,9 εκατ ευρώ). Πολλοί οφειλέτες είναι πτωχευμένοι, πολλές οφειλές είναι σε δικαστική διαμάχη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται γύρω στα 1,2 εκατ ευρώ οφειλές από ΔΕΠΕΑ και ΑΝΕΤΑ, λόγω του ότι ο δήμος είχε εγγυηθεί δάνειά τους.

 

19.27

Στο λογαριασμό παθητικού, υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους, το ποσό είναι μεγάλο. Πρέπει να περισταλλούν  δραματικά οι περιττές δαπάνες. Πέρσι επιτεύχθηκε η αποπληρωμή 3,2 εκατ ευρώ από ίδιους πόρους.

Το ποσό των προβλέψεων για δαπάνες δικαστικών υποθέσεων πλησιάζει τα 3 εκατ ευρώ.

 

19.30

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αρκεί να μην επιδεινωθεί και άλλο η κατάσταση.

Ο κ. Βαρλάμης, ορκωτός λογιστής, παίρνει το λόγο. Διαβάζει τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται στην εισηγητική του έκθεση, συνημμένο στον ισολογισμό.

 

19.35

Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά ποια ΣΑΤΑ χρεώθηκε στο 2011, ανεξάρτητα αν εισπράχθηκε το 2012, συγκριτικά με αυτή που χρεώθηκε στο 2010. Ακόμα ζητά πίνακα για τα 4 εκατ ευρώ που είναι σε δικαστική διαμάχη, από που προέκυψαν και γιατί έφτασαν σε δικαστική διαμάχη. Το ίδιο ζητά και για τα 6,9 εκατ ευρώ που χρωστάνε δημότες και επιχειρήσεις στο δήμο.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντά ότι οι δύο δόσεις του 2011, ύψους 2 εκατ ευρώ, εισπράχθηκαν στο 2012. Συνολικά το 2011 αντιστοιχούν 4 εκατ ευρώ ΣΑΤΑ για το 2011.

 

19.40

Ο κ. Ραπτόπουλος ρωτά στη σελίδα 22 της έκθεσης του ορκωτού, από τα 8,2 εκατ ευρώ που χρωστά ο δήμοσ, εστάλησαν επιστολές στο 40% των προμηθευτών και απάντησαν μόνο το 1,8 εκατ ευρώ.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντά ότι αυτό δε σημαίνει τίποτε, δεν απάνω αν στον ορκωτό εγκαίρως αλλά οι απαιτήσεις τους είναι καλυμμένες.

Ό κ. Ραπτόπουλος ρωτά για τις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις του δήμου.

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι το χρέος είναι συνολικό, το έλλειμμα της χρήσης άλλο.

 

19.47

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι μέσα στο 2011 έγιναν προμήθειες ύψους 4 εκατ ευρώ.

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά να ενημερωθεί το σώμα για τη λίστα των προμηθευτών κατά σειρά αρχαιότητας ώστε να μπορούν οι σύμβουλοι να ελέγχουν αν ακολουθείται κατά το δυνατόν η αποπληρωμή τους.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε πώς αν είναι τεχνικά εφικτό θα προμηθεύσει τις παρατάξεις με αυτή τη λίστα.

 

19.49

Ο κ. Λασκαράκης ρωτά αν στους επισφαλείς απαιτήσεις του δήμου είναι μέσα και οι πολεοδομικές παραβάσεις.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι είναι όλα μέσα, κάποιες εκκρεμούν και στα δικαστήρια.

Ο κ. Λασκαράκης ζητά ενημέρωση για αυτή  λίστα και ο κ. Ξανθόπουλος υποσχέθηκε να τη δώσει.

 

19.52

Ο κ. Κολχούρης λέει στον κ. Ξανθόπουλο ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να μπερδέψει όλους τους συμβούλους και να μη γνωρίζει κανείς τι παρέλαβε από την προηγούμενη η δημοτική αρχή.

 

19.56

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι ο λαός της πόλης πλήρωσε περίπου 8 εκατ ευρώ (φόροι, πώληση αγαθών και υπηρεσιών, εισφορές). Η παράταξή του ψηφίζει λευκό.

Ο κ. Μαυρίδης λέει ότι το ότι αποπληρώνουμε τα λεφτά στην αγορά με δάνειο δεν πάει να πει ότι το χρέος εξοφλήθη, το χρωστάμε τώρα αλλού.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με λευκό από όλη την αντιπολίτευση.

 

20.02

Περνάμε στην τακτική συνεδρίαση.

 

Έκτακτο θέμα για επιχορήγηση σχολικών επιτροπών με 30.000 ευρώ  από τον κ. Ξανθόπουλο (15.000 σε πρωτοβάθμια, 15.000 σε δευτεροβάθμια)

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά τι έκτακτες ανάγκες προέκυψαν τώρα το καλοκαίρι.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι είναι τρέχουσες ανάγκες λόγω των μειωμένων επιχορηγήσεων

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Έκτακτο Θέμα: ορισμός υπολόγων για τα κοινωνικά επιδόματα.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.07

Έκτακτο Θέμα: Προγραμματισμός προσλήψεων με σύμβαση μίσθωσης έργου για το 2012

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι πρόκειται για 1 γιατρό εργασίας, 1 κτηνίατρος και 50 καθαρίστριες σχολείων. Δε σημαίνει ότι θα τους πάρουμε όλους. Η συνολική δαπάνη είναι γύρω στις 120.000 ευρώ.

Ο κ. Θυμιανίδης λέει ότι οι καθαρίστριες με μπλοκάκι αρχίζουν από 30/9 μέχρι 30/6. Μέχρι τώρα πρότειναν οι διευθυντές των σχολείων. Τώρα θα ακολουθηθεί πάλι η ίδια διαδικασία, αν προταθούν οι προηγούμενες θα προσληφθούν πάλι οι άλλες. Αλλάζουν μόνο όσες συνταξιοδοτούνται.

Ο κ. Λαμπάκης δεσμεύεται να πάρουν πάλι τις ίδιες, εκτός αν έχουν παράπονα οι διευθυντές.

Ψηφίζεται ομόφωνα (με απόντες τους 3 της Λαϊκής Συσπείρωσης)

 

20.17

Έκτακτο Θέμα: Πρόσληψη στο κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι χρηματοδοτείται το πρόγραμμα για 3 χρόνια. 4 θέσεισ χρηματοδοτούνται και θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Θα υπάρχουν 4 γραφεία στο Πολυκοινωνικό, θα αγοραστούν γραφεία και θα δημιουργηθεί παιδική χαρά για να απασχολούνται τα παιδιά όσο οι κακοποιημένες μητέρες θα μιλούν με τους ψυχολόγους.

Ο κ. Ραπτόπουλος είπε ότι θα προτιμούσε να μιλάμε για μόνιμες δομές, να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά τα τρία χρόνια καθώς υπάρχει ανάγκη στο δήμο μας.

Ο κ. Δευτεραίος συμφωνεί με τον κ. Ραπτόπουλο ότι δεν του αρέσει η ημερομηνία λήξης, ρωτά τον κ. Βαμβακερό αν υπάρχουν στατιστικά στο δήμο μας για κακοποιημένες γυναίκες.

Ο κ. Βαμβακερός λέει πώς δεν υπάρχουν στατιστικά, αν επανεκλεγεί η παράταξή του δεσμεύεται να γίνει κάθε προσπάθεια για τη συνέχιση του προγράμματος.

Ο κ. Αγγλιάς ζήτησε να υπάρχει πρόνοια και για τους κακοποιημένους άντρες.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν στατιστικά αν περιοχή μας.

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

20.18

Έκτακτο Θέμα: Απόφαση ταφής απόρου συνδημότη (κ. Ξανθόπουλος)

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.20

Έκτακτο Θέμα: δωρεά λεωφορείου ΤΙΕΔΑ στο δήμο

Ο κ. Τερζής λέει ότι δεν δικαιούται η ΤΙΕΔΑ να το χρησιμοποιεί για δωρεάν ξεναγήσεις στο δέλτα, το δίνει στο δήμο ώστε να γίνονται.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.23

Έκτακτο Θέμα: ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προέγκριση της επένδυσης χρυσωρυχείων στις Σάπες

Ο κ. Αγγλιάς ζητά να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ

ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι έχουμε εκφραστεί κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν ότι είμαστε κατά των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Ο κ. Λαμπάκης προτείνει να ενημερωθεί το προηγούμενο ψήφισμα και να αποσταλεί στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.27

Έκτακτο Θέμα από τον κ. Δήμαρχο – Ορισμός υπολόγου

Ο κ. Δημάρχος λέει ότι υπάρχει κονδύλι 50.000 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη του δήμου στην ανάπλαση της παραλίας, ορίζεται δε υπόλογος, ώστε να εισπράξει το ποσό για λογαριασμό του δήμου, ο κ. Γερακόπουλος.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.30

Η κ. Καίτη Μακρή λέει πώς αναλύεται το ποσό των 9.000 ευρώ των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού του 2012, στο οποίο είχε αναφερθεί στο περασμένο ΔΣ χωρίς να προσκομίσει λίστα με κατανομή του ποσού στις διάφορες εκδηλώσεις. Θα μοιραστεί εισήγηση στους συμβούλους. (σ.τ.σ. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεών της, η κ. Μακρή αποχώρησε από το δημαρχείο χωρίς να μοιράσει την εισήγηση. Περιμένουμε να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της)

 

20.31

Πρόταση ψηφίσματος για τις ΕΟΖ από τον κ. Δευτεραίο

Ο κ. Δήμαρχος ζητά να πάει στο επόμενο ΔΣ ώστε να ενημερωθούν καλύτερα όλοι οι σύμβουλοι.

Αναβάλλεται

 

20.35

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει για το ταξίδι του στη Ρωσία και τις επαφές που είχε εκεί (έχουν κυκλοφορήσει και σε δελτίο τύπου τις περασμένες μέρες)

Όλοι δεσμεύτηκαν να στείλουν επιστολές που θα λένε ποιες αποστολές ατόμων θα γίνουν προς Αλεξανδρούπολη. Αυτές τις επιστολές θα πάρει η Aegean ώστε να ανοίξουν δύο νέες πτήσεις από Αλεξανδρούπολη στην Αγία Πετρούπολη.

Αναφέρθηκε και σε επαφές με 48 Ρώσους επιχειρηματίας σήμερα το πρωί (κυκλοφόρησε και για αυτό δελτίο τύπου).

Η δαπάνη του ταξιδιού στη Ρωσία ήταν 400 ευρώ για αεροπορικά και 300 ευρώ για δύο δώρα

 

20.40

Ενημέρωση για αιτήσεις για ενισχύσεις συλλόγων από τον κ. Ξανθόπουλο

Σύλλογος Σαρακατσαναίων €7.000 ευρώ προκειμένου να διοργανώσουν εκδήλωση, προτείνεται να δοθούν 2.000 ευρώ

Σύλλογος Παλαγίας ζητά 2.000 ευρώ για εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγ. Παντελεήμονα, η πρόταση είναι 1.000 ευρώ.

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων (ΕΠΟΦΕ) ζητά ενίσχυση για το Φεστιβάλ Βιβλίου, η πρόταση είναι για 500 ευρώ.

Ο Σύλλογος Αργώ ζητά επιχορήγηση για εκδηλώσεις €3.000 ευρώ, πρόταση για €500

Η Τοπική Κοινότητα Αισύμης ζητά για τις εκδηλώσεις του 15Αύγουστου 1.000 ευρώ και η πρόταση είναι 500 ευρώ.

Ο Σύλλογος Κηπιωτών ζητά €1.500, προτείνεται €500

Ο κ. Ξανθόπουλος ζητά να σταματήσουν τα αιτήματα

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά φωτοτυπία της εισήγησης ώστε να φαίνεται ποιος αιτείται τι.

Ψηφίζονται ομόφωνα.

 

20.42

Έκτακτο Θέμα: Ο κ δήμαρχος ζητά να δοθούν 100 ευρώ σε κάθε παιδί που θα πάει στη Ρωσία για φιλοξενία (προς ενίσχυση για τα αεροπορικά εισιτήρια)

Ψηφίζεται ομόφωνα, θα μπει και πλαφόν στον αριθμό των παιδιών.

 

20.45

Η κ. Μακρή εισηγείται για τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων.

Ο κ. Γαλάνης ρωτά για τα 467 ευρώ που αφορούν διευθυνσιογράφο, και τονίζει ότι καταψηφίζει καθώς υπάρχουν δωρεάν προγράμματα.

Το νέο 4 καταψηφίζεται από την παράταξη Ραπτόπουλου και τον κ. Κολχούρη. Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία

 

20.49

Η κ. Μακρή εισηγείται τα έξοδα του γραφείου εθελοντισμού

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά να μειωθούν τα ποσά που χρεώνουν και οι προμηθευτές ενισχύοντας τον εθελοντισμό.

Ο κ. Λαμπάκης ζητά από την κ. Μακρή να περνά από τους επικεφαλής κάθε δαπάνη ώστε να δούμε αν θα μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

20.55

Θέμα 38: Έγκριση υποκατάστασης αναδόχου του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων έναντι αεροδρομίου» (Μπρίκα Αικ.)

 

Είναι νόμιμη η υποκατάσταση, ο νέος ανάδοχος θα φέρει εγγυητική επιστολή, ο παλιός θα πάρει τη δικιά του και θα προχωρήσει το έργο με το νέο ανάδοχο.

Ο κ. Λασκαράκης ρωτά αν έχει ξαναέρθει αυτό το θάμα

Η κ. Μπρίκα λέει πώς όχι.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 39: Έγκριση χορήγησης παράτασης του έργου: : «Επισκευή περίφραξης και κατασκευή διαδρόμων Β΄ κοιμητηρίου». (Μπρίκα Αικ.)

Θέμα 40: Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Διάνοιξη και κατασκευή οδών Δήμου Αλεξ/πολης» (Μπρίκα Αικ.)

Ψηφίζονται ομόφωνα.

 

21.00

Θέμα 41: Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ. του έργου: «Αποκατάσταση Καπνομάγαζου». (Μπρίκα Αικ.)

 

Η κ. Μπρίκα διαβάζει την εισήγηση.

Ό κ. Ραπτόπουλος λέει ότι αποδεικνύεται ότι οι μελέτες γίνονται στο πόδι.

Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά αν θα υπάρχει πρόβλημα για τον ΑΠΕ από κάποιο άλλο εργολάβο.

Ο κ. Κογιομτζής ρωτά αν το είδε η διαχειριστική αρχή.

Η κ. Μπρίκα λέει πώς τις έχει δει.

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά αν δόθηκε υπεργολαβία, ο εργολάβος είναι η Καλλίτεχνος, ενώ η ταμπέλα εκεί λέει Αρχικόν.

Η κ. Μπρίκα δεν ήταν ενήμερη, το ίδιο και ο κ. Δήμαρχος. Ο δήμος γνωρίζει μόνο την ΑΡΧΙΚΟΝ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

21.01

Θέμα 42: Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ. του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στον οικισμό Ιτέας». (Μπρίκα Αικ.)

Θέμα 43: Έγκριση παράτασης του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στον οικισμό Ιτέας». (Μπρίκα Αικ.)

 

Ψηφίζονται ομόφωνα

 

21.08

Θέμα 44: Έγκριση τρόπου εκτέλεσης για την σύνταξη της μελέτης: «Εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ. Μαστορόπουλος Δ.)

 

Ο κ. Μαστορόπουλος λέει ότι από 200.000 ευρώ και πάνω οι μελέτες δημοσιεύονται στην ευρωπαϊκή εφημερίδα.

Εδώ έχουμε 1,2 εκατ ευρώ με ΦΠΑ που προκύπτει από το εμβαδόν του δήμου.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδιους πόρους εκτός αν εγκριθεί η ένταξή μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ο κ. Λασκαράκης έδωσε συγχαρητήρια για το βασικότερο έργο υποδομής όλου του δήμου.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

21.09

Θέμα 45: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλειστού κολυμβητηρίου». (Εισηγ.Αδαμάκης Φ.)

 

Θέμα 46: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση μπαζότοπων Άβαντα». (Εισηγ. Αδαμάκης Φ.)

 

Ψηφίζονται ομόφωνα

 

21.14

Θέμα 37: 7η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος. (Εισηγ. Γερακόπουλος Χρ.)

 

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά την αντιπολίτευση, λευκό η λαϊκή συσπείρωση

 

21.15

Θέμα 5: Επιλογή Υδρονομέων (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

Θέμα 6: 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου , οικ. έτους 2012 (Εισηγ: κ.Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζεται με κατά την αντιπολίτευση, λευκό ο κ. Λασκαράκης και η Λαϊκή συσπείρωση

 

21.18

Θέμα 7: Αποδοχή όρων λήψης τοκοχρεωλυτικού δανείου ύψους 217.427,76 ευρώ από το ΤΠκΔ (Εισηγ: η. Ξανθόπουλος Χρ)

Θέμα 8: Αποδοχή όρων λήψης τοκοχρεωλυτικού δσνείου, ύψους 708.072,24 ευρώ από το ΤΠκΔ (Εισηγ: κ.Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζονται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση (που καταψηφίζει τους όρους του δανείου)

 

21.20

Θέμα 9: Διαγραφή οφειλών τέλους Ακαθ.Εσόδων (Εισηγ: κ. Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

Θέμα 10: Ανανέωση συνδρομών Εφημερίδων – Περιοδικών ( Εισηγ: κ.Ξανθόπουλος Χρ)

 

Αποχωρεί από την αίθουσα ο κ. Λασκαράκης

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι στης ημερήσιες δεν αλλάζει κάτι, το Πανθρακικό Βήμα διαγράφεται, το τελευταίο περιοδικό διαγράφεται, Πολίτης της Θράκης παραμένει 8 φύλλα.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

21.23

Θέμα 11: Αναπροσαρμογή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων (Εισηγ: κ. Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι μειώνονται κατά 15% τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 12: Διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους για τέλη Λαϊκής Αγοράς (Καλτάκη ……) (Εισηγ. κ. Ξανθόπουλος Χρ)

Θέμα 13: Διαγραφή βεβαιωθεισών οφειλών από πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (Εισηγ. κ.Ξανθόπουλος Χρ)

Θέμα 14: Διαγραφή οφειλών από Βεβαιωτικούς Χρηματικούς Καταλόγους, λόγω παραβάσεων Κ.Ο.Κ» (Εισήγ: κ.Ξανθόπουλος Χρ)

 

Στο Θέμα 14 ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι προστίθεται διαγραφή 100 ευρώ για τον κ. Τσοκαταρίδη που του χρεών αν παραπάνω μέτρα.

Ψηφίζονται ομόφωνα

 

21.26

Θέμα 15: Έγκριση του αριθμ 9/2012 Πρακτικού της Επιτροπής Επίλυσης Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ( Εισηγ: Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

21.28

Θέμα 16: Χορήγηση επιπλέον δύο (2) θέσεων για την άσκηση υπαίθριας στάσιμης δραστηριότητας από παραγωγούς (Εισηγ: κ.Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά να υπάρχει προγραμματισμός και να μην έχουμε νέες θέσεις κάθε λίγο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

21.29

Θέμα 17: Έγκριση ανανέωσης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου –(καλαμπόκια) με τη χρήση πάγκου – στον ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ , που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Κύπρου. (Εισήγ: Ξανθόπουλος Χρυσόστομος)

Θέμα 18: Έγκριση χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου – ΚΑΝΤΙΝΑΣ – στον ΛΟΓΑΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΠΑΣΧΑΛΗ που βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση , στην Αλεξ/πολη στην περιοχή Κ.Ε.Γ.Ε(κατεύθυνση προς Λιμάνι- ξύλινο σπίτι) (Εισηγ: κ. Ξανθόπουλος Χρ)

Θέμα 19: Έγκριση απαλλαγής υπολόγου (Εισηγ. κ. Ξανθόπουλος Χρ.)

 

Ψηφίζονται ομόφωνα

 

21.32

Θέμα 20: Έγκριση έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος πληρωμής δικαιούχων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Α’ κοινωνικών βοηθειών (Εισηγ. κ. Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

Θέμα 21: Παραχώρηση χρήσης χώρου συνολικού εμβαδού 6m2 το Σάββατο 28 Ιουλίου επί της πλατείας Φάρου , στην Εταιρεία «ΕΥΖΗΝ Α.Ε» για τοποθέτηση οχήματος τύπου MINI VAN με σκοπό την ενμέρωση συνδρομητών εταιρείας της κινητής τηλεφωνίας VODAFONE ( Εισηγ: κ. Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

21.32

Θέμα 22: Παραχώρηση χρήσης τμήματος της παραλιακής οδού ( Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου) για την διεξαγωγή του 21ου Φεστιβάλ Βιβλίου. ( Εισηγ. κ. κ. Ξανθόπουλος Χρ)

Θέμα 23: Έγκριση Οδοιπορικών Δημάρχου (Εισηγ. κ. Ξανθόπουλος Χρ)

 

Ψηφίζονται ομόφωνα

 

21.40

Θέμα 26: Κατασκευή ανεμοφρακτών σε καταστήματα Καφέ και Εστίασης ( Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι στις άκρες των καταστημάτων θα μπορούν να βάλουν ομοιόμορφους ανεμοφράκτες ύψους 1,40. Το κόστος επιβαρύνονται οι επιχειρηματίες.

Αυτά θα μπουλντόζες σε όλα τα καταστήματα καφέ και εστίασης στις άκρες των καταστημάτων καθέτως στα μαγαζιά, κάθετα στην οικοδομική γραμμή. Από μπροστά θα είναι όλα ανοικτά.

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

21.41

Θέμα 24: Έγκριση Υποβολής Πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη 2007-2013» Άξονας προτεραιότητας 09: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Θεματική Προτεραιότητα 61» (Εισηγ: κ. Γιαννέλος Θεόδωρος)

 

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι αφορά κυρίως αναμορφώσεις πλατειών.

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι μπορούν να μπουν και πάρκα.

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

21.54

Θέμα 25: Έγκριση παράτασης της Σύμβασης «Υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ωρίμανση φακέλου για υποβολή στο πρόγραμμα JESSICA (Εισηγ: κ. Βαμβακερός Αν)

 

Αφορά την ανακαίνιση των αποθηκών του ΟΣΕ. Εγκρίνουμε σήμερα την παράταση της συμπλήρωσης του φακέλου.

Την Παρασκευή ο κ. Δήμαρχος έχει συνάντηση με την επιτροπή και τον καθηγήτρια του πανεπιστήμιου για το θέμα των αποθηκών του ΟΣΕ. Το ΤΕΕ είναι συνεργάτης του δήμου, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη μελέτη ανάπλασης για να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά στους μελετητές.

Ο κ. Κιτσικίδης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να ενταχθούν στο Jessica και οι αποθήκες ΕΑΣ (στο τέρμα της οδού Ρόδου), με κόστος 250.000 ευρώ για το δήμο, τόση είναι η αντικειμενική τους αξία.

Ο κ. Δήμαρχος δεν ήταν αρνητικός αλλά ζήτησε διακανονισμό.

Ο κ. Κιτσικίδης είπε ότι δε γίνεται αυτό γιατί το κτίσμα είναι μπλοκαρισμένο από εταιρεία λιπασμάτων.

Ο κ. Λσκαράκης αναφέρθηκε στη δημοσίευση αν ιστοσελίδα μας της συζήτησης για την αξιοποίηση των αποθηκών ΟΣΕ στο λιμάνι, είπε ότι έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ρώτησε ποιος ανέλαβε τη μελέτη.

Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι τη μελέτη έλαβε ο καθηγητής κ. Λιανός, του τμήματος αρχιτεκτονικής στο ΔΠΘ. Η συζήτηση δεν έχει νόημα γιατί δεν προλαβαίνουμε.

Ο κ. Βαμβακερός είπε ότι η πρόσκληση για το Jessica άνοιξε εδώ και 1 μήνα και θα ισχύει για δυόμιση μήνες”

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι οι αποθήκες του ΟΣΕ ανήκουν στο λαό, με το Jessica θα παραδοθεί σε επιχειρηματίες για αυτό καταψηφίζει

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη λαϊκή συσπείρωση

 

22.04

Θέμα 27: Ονομασία Παιδικής Χαράς στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας ( Εισηγ: κ.Δήμαρχος)

 

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι Η παιδική χαρά θα ονομαστεί προς τιμήν της κ. Μανέα, στη μνήμη της οποίας έγινε η χορηγία από το σύζυγό της.

Ο κ. Ραπτόπουλος παρατήρησε ότι πέφτει πολύ τσιμέντο στο πάρκο.

Ο κ. Δήμαρχος λέει πώς θα μπαζωθούν και θα φυτευτεί γκαζόν. Συμπληρώνει ότι έχουμε 40.000 από εργολάβους, 5.000 από το δικηγορικό σύλλογο και 5.000 από τον ιατρικό σύλλογο, σύνολο 50.000 για την ανάπλαση του πάρκου.

Ο κ. Λασκαράκης αναρωτιέται αν η μονιμότητα αυτού του χώρου μας αποτρέψει να κάνουμε το μελλοντικό σχεδιασμό της πόλης. Εκεί είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα μετά δεν ταιριάζουν εκεί.

Ο κ. Δήμαρχος επαναλαμβάνει ότι αυτά θα μπαζωθούν.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Ο κ. Γαλάνης ζήτησε να παραιτηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις παραιτήσεις τους και με αυτά τα χρήματα να γίνει ένα έργο στην πόλη. Με την πρόταση αυτή συμφωνεί όλη η παράταξη του κ. Ραπτόπουλου.

 

22.15

Θέμα 28: Διοργάνωση από το Δήμο μας Διεθνούς Αεροπορικής συνάντησης και Air Show (Εισηγ: κ.Δήμαρχος)

 

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι αν μπορέσουμε να πετύχουμε χορηγίες 80% για το κόστος των 45.000 ευρώ τότε θα προχωρήσουμε.

Το διοργανώνει η ΑΟΠΑ. Το παρακολούθησε στην Καβάλα και ήταν εξαιρετικό. Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτέμβρη. Ζήτησε όλοι οι σύμβουλοι να ενεργοποιηθούν και να βρούνε χορηγίες.

ο κ. Δευτεραίος είπε να προσέχουν τις χορηγίες γιατί θα έρθουν τα Χρυσωρυχεία Θράκης.

Ο κ. Λαμπάκης λέει πώς δε δέχεται χορηγίες από αυτή την εταιρεία.

Ο κ. Δευτεραίος λέει πώς είναι απαραίτητο να τονιστεί η δυναμικότητα και οι δυνατότητες του αεροδρομίου.

Ο κ. Θεοδώρου ζήτησε να δει ο δήμος αν επιχορήγησε η περιφέρεια τη διοργάνωση της Καβάλας και αν ναι να δώσει και εδώ τα ίδια χρήματα

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

22.30

Θέμα 29: Επιστροφή Χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα που αφορούν Δημοτικά Τέλη (ΔΤ), Δημοτικό Φόρο (Δ.Φ) και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η ( Εισηγ: Φαλέκας Ι.)

 

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 31: Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Εισηγ: κ. Ζητάκης Π)

 

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι η Ξάνθη και η Κομοτηνή κλείσαμε τα κοινωνικά παντοπωλεία, ξεκίνησαν ως χορηγείται της Carrefour η οποία έφυγε από την Ελλάδα. Πρέπει η λειτουργία του να επιχορηγείται από το κράτος. Στους πόρους να μπει η απαίτηση για την επιχορήγηση

Ο κ. Ζητάκης λέει ότι θα αντικατασταθεί το ΚΕΠΑΚΥ όπου αναφέρεται εκ παραδρομής.

Ψηφίζεται ομόφωνα, με την προϋπόθεση ότι θα μπει ο όρος της χρηματοδότησης από το κράτος

 

22.30

Θέμα 32: Έγκριση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων ( Εισηγ: Ουζουνίδης Γ)

 

Αποσύρεται η εισήγηση για ρύθμιση για την οδό Ζαρίφη

Ψηφίζεται ομόφωνα

 

22.32

Θέμα 33: Αίτηση της «Μ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΙΑ» περί συμβιβασμού επί της αγωγής της στο Ειρηνοδικείο Αλεξ/πολης ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ που συζητείται κατόπιν αναβολής στις 25-09-2012 ( Εισηγ: Παπατζελίδης Δημ)

Θέμα 34: Άσκηση ή μη ανακοπής ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. 62/2012 Δ.Π Ειρηνοδικείου Αλεξ/πολης επί της αίτησης «Κ/ΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ» ΚΑΤΑ Δήμου Αλεξ/πολης ( Εισηγ: Παπατζελίδης Δημ)

Θέμα 35: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων (ανακοπή) κατά διαταγών Πληρωμής («ΑΚΜΩΝ»….. «ΑΦΟΙ ΜΟΛΑΔΟΥ Ο.Ε»).( Εισηγ: Παπατζελίδης Δημ.)

Θέμα 36: Αλλαγή ονόματος σε πρόστιμο διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής ( Εισηγ: κ. Μικέδη – Νικολάου Πηνελόπη)

 

Ψηφίζονται ομόφωνα.

 

22.48

Θέμα 30: Κατάργηση Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου του Εθνικού Υγροβιότοπου Πάρκου Δέλτα Έβρου ( Εισηγ: κ. Τερζής Επ.)

 

Ο κ. Τερζής παίρνει το λόγο. Πρόκειται για προσωπική του πρόταση. Ο φορέας διαχείρισης δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό του. Υπάρχει μία στείρα άρνηση χωρίς διάθεση συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη δημιουργία οργανωμένης παραλίας.

Ο δήμος μπορεί να αναλάβει μόνος του τη διαχείριση του Δέλτα, το προσωπικό του φορέα να έρθει στο δήμο.

Ο κ. Δήμαρχος δίνει το λόγο στον πρόεδρο του φορέα κ. Αθανασιάδη Ανδρέα. Ο φορέας διαχείρισης ιδρύθηκε το 1999. Μέσα στις αρμοδιότητες είναι η σύνταξη αναφορών για κάθε ενέργεια και κατά πόσον είναι σύμφωνες με τις υπουργικές αποφάσεις. Από το 2007 που βγήκε η υπουργική απόφαση, συντάσσονται εκθέσεις από το φορέα. Και τα 5 χρόνια υπάρχουν αναφορές στο θέμα των οργανωμένων παραλιών, φέτος όμως για πρώτη φορά επενέβησαν οι αρχές. Ο φορέας διαχείρισης δεν επιβάλλει πρόστιμα. Η αναφορά των υπηρεσιών μιλά για εγκατάσταση beach βόλεϊ και καντίνες.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι ο δήμος έβαλε μόνο 20 ξαπλώστρες και ομπρέλες και μία χημική τουαλέτα. Αυτή τη στιγμή απειλείται ο ίδιος και ο κ. Τερζής με 6μηνη παύση από τον κ. Ρακιτζή.

Ο κ. Ανδρεάδης λέει ότι από το 2008 ζητά να υπάρχει πρόσβαση των δημοτών στην παραλία. Δεν πρέπει όμως να μπαίνει grader στην παραλία.

 

22.54

Ο κ. Λασκαράκης κατηγορεί το δήμαρχο ότι ανακρίνει τον κ. Αθανασιάδη.

Ο κ. Λαμπάκης διαμαρτύρεται και δίνει το λόγο στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Τερζής λέει ότι και τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν παράνομα στην παραλία. Τονίζει ότι η περιοχή εκείνη δεν πρέπει να είναι χαρακτηρισμένοι ως ζώνη άλφα.

Ο κ. Αθανασιάδης λέει ότι ποτέ δεν ζήτησε να γίνει ζώνη αλ´φα. Ζήτησε από τον κ. Τερζή να φέρει το θέμα στο ΔΣ του φορέα.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι ο χαρακτηρισμός σε ζώνη άλφα έγινε το 2007 με κάποια κριτήρια. Αν δεν ισχύουν σήμερα τότε να αλλάξει η ζώνη σε γάμμα.

 

23.05

Ο κ. Δευτεραίος ρωτά το φορέα τι κονδύλια διαχειρίζεται, από που προέρχονται οι πόροι και πότε τελειώνει το ΕΣΠΑ στο οποίο είναι ενταγμένοι.

Ο κ. Ανδρεάδης λέει ότι πρόκειται για 4,2 εκατ ευρώ. Έχουν συμβασιοποιηθεί γύρω στα 3 εκατ ευρώ. Πρόκειται για έργα, υποδομές και 10 άτομα εργαζόμενους. Σταθμοί αυτόματης παρακολούθησης ποιότητας επιφανειακού νερού, αυτοκίνητα τζιπ κλπ και τώρα θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν υποδομές αγροτουρισμού και αξιοποίησης της Δράνας.

Ο κ. Ραπτόπουλος Ρωτά για συγκεκριμένες περιοχές στο Δέλτα (τσεκούρι) που το νερό έγινε αλμυρό και εξαφανίστηκαν τα ψάρια του γλυκού νερού.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζήτησε να γίνει παρουσίαση από τον φορέα για τις ενέργειες και τις δράσεις του τα τελευταία χρόνια. Ζήτησε από το φορέα να επιτρέψει τη χρήση της παραλίας.

Ο κ. Μαυρίδης ζητά να αλλάξει από άλφα σε γάμμα η περιοχή.

 

23.18

Ο κ. Κοζάρης ρωτά τι κύκλο εργασιών είχαν το 2011 και ποιοι συμμετέχουν στο ΔΣ

Στο ΔΣ συμμετέχουν 10 άτομα όπου ορίζεται από το υπουργείο, ανέφερε τα ονόματα όλων. Οι 8 είναι ντόπιοι, συνεδριάζει κάθε 2 μήνες.

Ο κ. Φαλέκας λέει ότι για πρώτη φορά φτάνει στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το θέμα, για πρώτη φορά η παραλία δεν έχει εξοπλιστεί για τους δημότες, οι κάτοικοι της Τραϊανούπολης διαμαρτύρονται έντονα. Ο κ. Ρακιτζής λέει ότι πρέπει ο ΔΗΜΟΣ να συμμορφωθεί και σε συνεννόηση με το φορέα να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις. Ο Καλλικράτης επιβάλλει συγχωνεύσεις φορέων. Ο κόσμος δεν πρέπει να κατηγορεί τη δημοτική αρχή για την κατάσταση των δρόμων στο Δέλτα του Έβρου, είναι αρμοδιότητα του φορέα. Τα παρατηρητήρια είναι σε κάκιστη κατάσταση. Ο δήμος και να είχε αρμοδιότητα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης των δρόμων. Ζήτησε ο φορέας να αναλάβει δημόσια την ευθύνη για τη μη αξιοποίηση της παραλίας.

Ο κ. Φαλέκας ανέφερε και το θέμα της λιμνοθάλασσας Δράνας. Ακόμα οι αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται για την αλμυρότητα των υδάτων. Προχωράει προς τα μέσα και δεν μπορούν να αρδεύσουν.

 

23.29

Ο κ. Γιαννέλος ρωτά τα κριτήρια από το 2007 και εδώ ποιος τα βάζει; Τα συμπεράσματα των πειραμάτων που διεξάγονται, πού καταλήγουν; Μπορούμε να γίνουμε κι εμείς κοινωνοί;

Ο κ. Ανδρεάδης λέει ότι νόμος του 1986 ορίζει τις μελέτες. Οι μελέτες και οι αναφορές γίνονται μέσα στο ΔΣ και απευθύνονται στον υπουργό και στο τμήμα διαχείρισης. Γίνονται αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Ο κ. Δημητριάδης λέει ότι οι υπάλληλοι πηγαίναν ξημερώματα να στήσουν τις ομπρέλες. Αναρωτήθηκε αν δεν μπορεί η μητέρα του να συμβιώσει με τα αυγά του βλάπτουν για 2 μήνες που κάνουν μπάνια.

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι το Δέλτα σήμερα αργοπεθαίνει, το γλυκό νερό στο δέλτα υποβαθμίζεται, έχουμε ερημοποίηση σ’ εκείνη την περιοχή. Πρέπει κάποια στιγμή τον πλούτο αυτό να τον πάρουμε στα χέρια μας. Το δέλτα δεν είναι προσβάσιμο από τις Φέρες.  Πρότεινε να γίνει επιτροπή που θα συζητήσει για το θέμα και μελλοντικά εύχεται επικεφαλής στο Φορέα Διαχείρισης να είναι πάντα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 

23.35

Ο κ. Δευτεραίος είναι αντίθετος, ως παράταξη, στο Φορέα Διαχείρισης. Η πρόταση της ΤΙΕΔΑ έχει λίγο ως πολύ το θέμα των εσόδων. Η παράταξή του ζητά να κατασκευαστούν με δημόσιες δαπάνες οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις, να μη ασκείται καμία οικονομική δραστηριότητα εκεί (ομπρέλες, καντίνα, βόλεϊ). Είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να τη διαχειρίζεται ο λαός.

Ο κ. Βαμβακερός αναρωτήθηκε γιατί δεν κάνει ο φορέας καμία συντήρηση στις εγκαταστάσεις στο Δέλτα και στη Δράνα. Θα ήθελε να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του με τέτοια ευκολία. Πρότεινε να γίνει μία νέα Διεύθυνση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο το Δέλτα του Έβρου.

 

23.41

Ο κ. Λασκαράκης είπε ότι η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει εδώ και καιρό. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με ένα μουσείο, ομοιόμορφα καταλύματα με οικολογικά υλικά, προϊόντα με ονομασία προστασίας προέλευσης. Θα μπορούσε να γίνει οικολογική πλαζ εκεί. Αναφέρθηκε και σε αναφορά του φορέα το 2005 που μιλά για 500 αυθαίρετες καλύβες, μερικές από τις οποίες είναι βίλες.

 

23.44

Ο κ. Λασκαράκης ζήτησε να επιβληθούν πρόστιμα για τις καλύβες.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι τα πρόστιμα επεβλήθησαν πριν 3 χρόνια. Ζητά να βρεθούν την άλλη εβδομάδα οι επικεφαλής μαζί με άλλους φορείς ώστε να δημιουργηθεί μία εμπεριστατωμένη πρόταση για το επόμενο ΔΣ.

Το θέμα αποσύρεται για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Λύεται η συνεδρίαση