πάμε μπροστά

Πέμπτη

9

Αύγουστος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απίστευτη γκάφα!!! Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει Δημοτικό βιοαγρόκτημα σε ιδιωτικό χώρο [πηγή: faros24.gr]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Βιοαγρόκτημα, Δημοσιεύματα, Διαύγεια, Ειδικοί Σύμβουλοι Δημάρχου, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014), Φωτογραφίες/Γραφικά

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο άρθρο που αναρτήθηκε σήμερα στο faros24.gr.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. δημάρχου για το φιάσκο του βιοαγροκτήματος, το οποίο πολλές φορές έχει απασχολήσει με το φουσκωμένο προϋπολογισμό του και τις καθυστερήσεις του τα δημοτικά συμβούλια.

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να δούμε αν και πού θα καταλογιστούν οι ευθύνες για την καταπάτηση ιδιωτικής έκτασης από το δήμο.

Υπενθυμίζουμε, κάτι που τονίζεται και στο άρθρο του faros24.gr, ότι το όλο έργο της υλοποίησης του βιοαγροκτήματος έχει αναλάβει…  ο ειδικός σύμβουλος του κ. δημάρχου,  κύριος Κριτού Κριτής ο οποίος είναι τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα. Σύμφωνα μάλιστα με τη δημοσιευμένη ανάρτηση της πρόσληψής του στο Διαύγεια την 8/4/2011:

Ο ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά σε θέματα Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ειδικότερα κτηματολογικών θεμάτωνκαταγραφή προβλημάτων τεχνικής φύσεως στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα και σχετικές εισηγήσεις προγραμματισμού αναγκαίων έργων, για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματοςεπιβλέψεις τοπογραφικών εργασιών και ενημέρωση κτηματολογικών διαγραμμάτων. Γενικά θα συνεργάζεται με τον Δήμαρχο για θέματα που αφορούν Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης (πηγή: faros24.gr)

=====================================

Απίστευτη γκάφα!!! Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει Δημοτικό βιοαγρόκτημα σε ιδιωτικό χώρο

Απίστευτο αλλά δυστυχώς είναι πραγματικό. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έκανε την μεγαλύτερη γκάφα που θα μπορούσε να κάνει ποτέ μία Δημόσια Αρχή. Σε ιδιωτικό αγρόκτημα κατασκευάζει Δημοτικό βιοαγρόκτημα, το οποίο θα δώσει στους άπορους για να τους ανακουφίσει οικονομικά…

Η ιστορία δυστυχώς άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες 48 ώρες.

Ένας συμπολίτης μας ήταν διακοπές σε κάποια περιοχή της Ελλάδας.

Δέχθηκε ένα τηλέφωνο από γείτονά του και τον ρώτησε: “Στο κτήμα σου κάνεις γήπεδα 5Χ5;”.

“Όχι φυσικά” απάντησε ο Ν.Π ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου.

“Τότε τι είναι αυτά που γίνονται με τα τσιμέντα στο κτήμα σου”, ξαναρώτησε.

Ο Ν.Π μην έχοντας εικόνα για τα όσα του μετέφεραν τηλεφωνικά ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, πήγε κατευθείαν στο κτήμα του και τι αντίκρυσε; Μηχανήματα να δουλεύουν, τσιμεντένια δρομάκια να δημιουργούνται, η βελανιδιά και οι τρεις αχλαδιές να έχουν κοπεί και το χωράφι του να είναι εργοτάξιο.

Ρώτησε τον υπεύθυνο εργολάβο τι γίνεται και η απάντηση που πήρε είναι ότι φτιάχνεται Δημοτικό βιοαγρόκτημα!!!

Μην έχοντας τι άλλο να κάνει και αφού η σύζυγός του είναι ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου κτήματος (του μισού), πήγε στη Δημαρχεία για να μάθει τι συμβαίνει. Οι υπάλληλοι είναι γεγονός ότι περίμεναν την άφιξή του αφού κάτι είχαν αντιληφθεί, ότι πήγαινε στραβά με την υπόθεση. Έκανε την απαιτούμενη καταγγελία στην Πολεοδομία του Δήμου και σήμερα το πρωί στην Αστυνομία Αλεξανδρούπολης υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Νωρίτερα επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης που τον πρότεινε να ενοικιασθεί από τον Δήμο η συγκεκριμένη έκταση, αλλά η προσφορά του Δήμου δεν υποβλήθηκε ακόμη, ενώ το χειρότερο είναι ότι κάποιος υψηλόβαθμος του Δήμου άφησε υπονοούμενα για το πως αποκτήθηκε η έκταση!!!

Τα συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες σήμερα δεν δούλεψαν και γλύτωσαν το αυτόφωρο, αφού η μήνυση έχει και την αυτόφωρη διαδικασία.

Τι έγινε

Το συγκεκριμένο αγρόκτημα είναι το Νο. 1658 και έχει συνολική έκταση 16,5 στρέμματα εκ των οποίων τα μισά (8,25) ανήκουν από το 1988 στην σύζυγο του Ν.Π με όλα τα παραστατικά (κληρονομιά από γιαγιά κλπ).

Όταν πήγε ο φάκελλος για την έκδοση άδειας στην πολεοδομία διαπίστωσαν ότι μόνο η μισή έκταση είναι Δημοτική και γι’ αυτό δεν εξέδωσαν άδεια. Δεν γνωρίζουμε αν ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για αυτήν την εξέλιξη.

Οι υπάλληλοι περίμεναν πως κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης των 8,25 στρεμμάτων θα εμφανιζόταν και τήρησαν τη νομιμότητα. Τώρα ποιος έδωσε την άδεια να γίνει βιοαγρόκτημα όλο το αγρόκτημα είναι το θέμα που σηκώνει την μεγαλύτερη συζήτηση και σίγουρα θα έχει και τις αντίστοιχες κυρώσεις, γιατί εξέθεσε έναν Δήμο, τον έκανε καταπατητή ιδιωτικής γης με ότι αυτό σημαίνει. Αυτά προς το παρόν…να θυμηθούμε το δελτίο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 4 Ιουλίου 2012:

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο βιοαγρόκτημα

Παρουσίαση του Βιοαγροκτήματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 12:00 στο χώρο που κατασκευάζεται το έργο (παραπλεύρως της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Άβαντα στο ύψος των Β’ Νεκροταφείων), παρουσία των Αντιδημάρχων Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Λαμπάκης μαζί με τον υπεύθυνο για την εκτέλεση του έργου, τοπογράφο-μηχανικό, κ. Κριτή Κριτού και τον δημοτικό σύμβουλο, τεχνολόγο-γεωπόνο, κ. Εμμανουήλ Ρήγα, ο οποίος θα επιμελείται την παραγωγή και την εκπαίδευση που θα παρέχεται δωρεάν στους βιοκαλλιεργητές, παρουσίασε τις εργασίες που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στο δημοτικό βιοαγρόκτημα, δηλαδή την κεντρική περιμετρική περίφραξη, τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τους διαχωριστικούς διαδρόμους.

Ακόμη, περιέγραψε τις λοιπές εργασίες που εκκρεμούν έως την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο χώρο θα κατασκευαστούν περίπου 270 λαχανόκηποι, 50τ.μ., 70τ.μ. και 100 τ.μ., οι οποίοι θα διατεθούν δωρεάν για καλλιέργεια σε αντίστοιχο αριθμό δικαιούχων (βάσει οικονομικών κριτηρίων), γεώτρηση, κυλικείο, κιόσκι, γραφείο γεωπόνου, τουαλέτες, αποθήκη και θερμοκήπιο. Όπως σημείωσε, στο θερμοκήπιο, έκτασης ενός περίπου στρέμματος, θα καλλιεργούνται πλέον και καλλωπιστικά φυτά, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τον, έως τώρα πολυδάπανο, εξωραϊσμό διαφόρων σημείων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του, ότι ο βιοαγρός, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου, θα ωφελήσει πολλούς δημότες χαμηλού εισοδήματος, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για φρούτα και λαχανικά, εξοικονομώντας χρήματα. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες – τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών – που εργάζονται για την υλοποίηση του έργου.

=====================================