πάμε μπροστά

Παρασκευή

6

Δεκέμβριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συμφωνήσαμε ότι… διαφωνούμε :-)

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Χρυσωρυχεία

Κώστας Ρηγόπουλος, υπεύθυνος προσωπικού εταιρείας "Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε."

Κώστας Ρηγόπουλος, υπεύθυνος προσωπικού εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.”

Το βράδυ της Πέμπτης 5/12/2013 συναντήθηκα με τον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., κ. Κώστα Ρηγόπουλο σε γνωστό καφέ-μπαρ της παραλίας της Αλεξανδρούπολης απέναντι απ’ το φάρο.

Η συνάντηση προέκυψε με πρωτοβουλία του ιδίου ο οποίος και μου τηλεφώνησε για πρώτη φορά το πρωί της περασμένης Τρίτης 3/12/2013. Από την αρχή ήμασταν ξεκάθαροι (και σύμφωνοι) πως μετά το τέλος της συνάντησής μας θα αναρτούσα στην ιστοσελίδα pamemprosta.org το γεγονός μαζί με κάποια σχόλια, ώστε να μην αρχίσουμε να διαβάζουμε και οι δύο ανώνυμα σχόλια σε τοπικά blogs για μυστικές συναντήσεις και συνομιλίες :-)

Συζητήσαμε, λοιπόν, γενικότερα θέματα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας και ειδικότερα για το θέμα των χρυσωρυχείων. Αναπτύξαμε ο κάθε ένας την επιχειρηματολογία του υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης “επένδυσης” και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Ειδικότερα στο θέμα της σύστασης επιτροπής από ντόπιους επιστήμονες που σκοπό θα είχε τον έλεγχο της “επένδυσης” στην (απίθανη για μένα) περίπτωση που αυτή τελικά θα αδειοδοτηθεί, τόνισα πως είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή εφόσον δε θα μπορούσε να έχει αποφασιστικό ρόλο και την αρμοδιότητα να σταματήσει άμεσα την εκτέλεση εργασιών στην περίπτωση που θα διαπίστωνε οποιοδήποτε πρόβλημα ή παράβαση. Εξάλλου, η ύπαρξη μίας τέτοιας επιτροπής θα έδινε την ψευδαίσθηση του ελέγχου στους συνδημότες μας, και θα ήταν ακόμη και ηθικά απαράδεκτη εφόσον τα έξοδά της και οι διαθέσιμοι πόροι της θα ήταν “χορηγία” της ελεγχόμενης εταιρείας.

Μπορώ να πω ότι ήταν μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με ένα νέο, καλλιεργημένο άνθρωπο, που πιστεύει στην εργοδότριά του και έχει την ικανότητα να ακούει, πολιτισμένα, τα αντεπιχειρήματα προσπαθώντας να τα αντικρούσει.

Συνεχίζω να πιστεύω πως η “ανάπτυξη” που θέλουν να φέρουν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή μας δεν είναι αυτή που της αρμόζει και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ελπίζω σύντομα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας (λιμάνι; γεωθερμία; νέες τεχνολογίες; μεταφορές; ιατρικός τουρισμός;) ώστε νέοι, σαν τον Κώστα, να έχουν περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης και μπορούν να παραμείνουν και να δημιουργούν εδώ…

Χάρηκα πολύ που τον γνώρισα και ανταλλάξαμε πολιτισμένα, όπως αρμόζει στη γενιά μας, απόψεις και όνειρα.