πάμε μπροστά

Δευτέρα

24

Φεβρουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

“αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” ή μήπως “άλλαξε ο Μανωλιός…”;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία αλλάΖΟΥΜΕ τώρα, Δημοσιεύματα, Δημοτικές Εκλογές, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Νίκος Τζανίδης - αλλάΖΟΥΜΕ τώρα (ή μήπως όχι;)

Νίκος Τζανίδης – αλλάΖΟΥΜΕ τώρα (ή μήπως όχι;)

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Νίκος Τζανίδης, γνωστός μεταξύ άλλων και από τις μέχρι πρόσφατα συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις στη Δέλτα Τηλεόραση ως τηλεσχολιαστής, μετά από απουσία μηνών από τα δημοτικά πράγματα, προχώρησε προ ημερών στην αναγγελία δημιουργίας νέας δημοτικής κίνησης με σκοπό την παρέμβαση στο δήμο και με τον τίτλο: “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα στο δήμο Αλεξανδρούπολης”.

Με ένα κείμενο-καταγγελία και με ορισμένες αρχικές προτάσεις προχώρησε, μέσω Facebook, στη δημιουργία κοινότητας μέσα από την οποία επιζητεί τι άραγε; το διάλογο; την επικοινωνία; τη σύνθεση; Ή μήπως όχι;

Με αφορμή αναρτήσεις γνωστών και αγνώστων που ασκούσαν επώνυμη κριτική στο ιδρυτικό κείμενο και τη σύνθεση της παρέας τους, ανάρτησα κι εγώ δύο σχόλια σήμερα το πρωί, επώνυμα όπως πάντα.

Σήμερα το μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι είχαν σβηστεί/λογοκριθεί και τα δύο :-) Η παρέα Τζανίδη που αυτοπαρουσιάζεται σαν κίνημα νέων με σκοπό την παρέμβαση στα κοινά, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Η λογοκρισία και η απέχθεια προς κάθε μορφή κριτικής και διαλόγου είναι χαρακτηριστικό άλλων νοοτροπιών και εποχών, και σίγουρα δε θα έπρεπε να χαρακτηρίζει άτομα που φιλοδοξούν να προτάξουν το νέο της ηλικίας και των ιδεών τους.

Τα σχόλια που τους ενόχλησαν είναι τα ακόλουθα:

Δευτέρα 24/2/2014 ώρα 10:33
“Η ηλικία δεν είναι το μόνο κριτήριο. Ο κ. Τζανίδης είναι ξεκάθαρα υπέρ της επένδυσης των χρυσοθήρων. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον στην προσπάθεια που κάνετε η τάξη του ’77 και οι φίλοι της.
Για να καταφέρετε να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε και άλλο κόσμο να συμπαραταχθεί με την κίνησή σας θα πρέπει να κάνετε πολύ περισσότερα από το να προβάλλετε το  νέο της ηλικίας σας.
Ο κ. Τζανίδης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν έχει επαγγελματική συνεργασία με τη Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.”

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση "αλλάΖΟΥΜΕ τώρα" της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:33

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:33

και

Δευτέρα 24/2/2014 ώρα 10:36
“Η κριτική που σας ασκεί ο κ. Βουτσινάς ακούγεται στην πόλη. Αφήστε τα ειρωνικά σχόλια και τις απειλές και απαντήστε στην κριτική που δέχεστε.
Πόσοι από τα ονόματα που συνυπογράφουν είναι συμμαθητές; Πόσοι είστε φίλοι του κ. Τζανίδη;
Είπαμε, οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στα κοινά αλλά να φέρουν νέα στοιχεία και νέα πνοή στην πολιτική και να μη χρησιμοποιούν πρακτικές του παρελθόντος (μία παρέα να παρουσιάζεται ως κίνηση πολιτών και να προτείνει έναν από τα φιλόδοξα μέλη της ως υποψήφιο δήμαρχο). Όλα στο φως και καλή συνέχεια.”

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση "αλλάΖΟΥΜΕ τώρα" της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:36

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:36

και

Δευτέρα 24/2/2014 ώρα 10:55
“Το σημείο του κειμένου σας: “Η οποιαδήποτε δραστηριότητα εκμετάλλευσης να μην εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και να ελέγχεται σε μόνιμη βάση από αρμόδιες επιτροπές του Δήμου” είναι πρόταση της εταιρείας των χρυσοθήρων εδώ και μήνες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δε θα έχει αποφασιστική ισχύ (δε θα μπορεί να σταματά τις εργασίες στο εργοτάξιο εφόσον διαπιστώνει παρανομίες ή παρατυπίες).
Οπότε το μόνο που θα εξυπηρετεί η επιτροπή αυτή θα είναι τη ματαιοδοξία των μελών της και τα συμφέροντα των χρυσοθήρων (καθώς θα δίνει την ψευδαίσθηση ελέγχου του έργου στους συμπολίτες μας).
Μήπως είστε και υπέρ του δημοψηφίσματος για τα χρυσωρυχεία (επιχείρημα πάλι των χρυσοθήρων με την ελπίδα ότι με τους αστείρευτους πόρους τους μπορούν να επηρεάσουν… το αποτέλεσμά του) όπως είναι και ο κ. Απόστολος Φωτιάδης;”

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση "αλλάΖΟΥΜΕ τώρα" της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:55

Λογοκριμένο σχόλιο σε ανάρτηση “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” της Δευτέρας 24/2/2014 ώρα 10:55

Η απάντησή τους ήρθε λίγη ώρα αργότερα (κατά τη 13:00) με νέο ανακοινωθέν:

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δε θα ανεχτούμε στη σελίδα μας όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για το μέλλον της Αλεξανδρούπολης. Οι “Εφιάλτες” της γενιάς μας που έμαθαν να είναι “γιουσουφάκια” της εκάστοτε τοπικής εξουσίας για να βολευτούν, δεν έχουν καμία σχέση μ` εμάς. Οι προκλήσεις και οι προβοκάτσιες που θα επιχειρήσουν, θα πέσουν στο κενό. Χαιρόμαστε που τους “ενόχλησε” η παρουσία μας. Χαιρόμαστε που τους χαλάμε τα σχέδια. Χαιρόμαστε που άρχισαν να ανησυχούν. Εμείς προχωράμε. Αλλάζουμε τώρα!

λογοΚΡΙΝΟΥΜΕ τώρα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (24/2/2014 13:00)

λογοΚΡΙΝΟΥΜΕ τώρα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (24/2/2014 13:00)

Άλλος ένας, λοιπόν, που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μία πλατφόρμα ανακοινώσεων και είσπραξης like από γνωστούς και φίλους. :-)

Όσο και να προσπαθήσει ο κ. Τζανίδης και οι φίλοι του δε θα καταφέρουν να μην απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέτουν οι συνδημότες τους. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να εμφανιστούν δημόσια και να απαντήσουν (και όχι πάντα στο γνώριμο περιβάλλον τους της Δέλτα Τηλεόρασης). Και για τις σχέσεις τους με τους χρυσοθήρες και για τις απόψεις τους για την “επένδυση” των χρυσοθήρων και κατά πόσον βλάπτει το περιβάλλον στην παρούσα της μορφή, και για την επιτροπή “ελέγχου” του έργου και για το δημοψήφισμα στην περιοχή μας που ζητούν οι χρυσοθήρες και οι θιασώτες τους ελπίζοντας… να επηρρεάσουν…

=======================

Ακολουθούν λίγες φωτό από τις σκέψεις για δημιουργία “δημοτικής παράταξης νέων” που βασάνισαν τον κ. Τζανίδη φέτος το καλοκαίρι και το φθινόπωρο:

Σκέψεις Νίκου Τζανίδη τον Ιούλη και τον Σεπτέμβρη 2013

Σκέψεις Νίκου Τζανίδη τον Ιούλη και τον Σεπτέμβρη 2013

Τελικά, ήρθε τηλεγραφικά, πάλι μέσω Facebook, η ανακοίνωση της πρόθεσής του να προχωρήσει σε δημιουργία κίνησης τον Φλεβάρη του 2014:

Σκέψεις Νίκου Τζανίδη τον Φλεβάρη του 2014

Σκέψεις Νίκου Τζανίδη τον Φλεβάρη του 2014

Και ένα μικρό πλάνο της Δέλτα Τηλεόρασης που παρεισέφρησε (τυχαία;) σε άσχετο ρεπορτάζ της σε εκκλησία των Σαπών για την κρίση των νέων και τη στροφή τους στην εκκλησία. Αναγνωρίζετε κανέναν;

Cameo εμφάνιση Τζανίδη (αλά Χίτσκοκ) σε άσχετο ρεπορτάζ στη Δέλτα Τηλεόραση (14/10/2013)

Cameo εμφάνιση Τζανίδη (αλά Χίτσκοκ) σε άσχετο ρεπορτάζ στη Δέλτα Τηλεόραση (της 14/10/2013)