πάμε μπροστά

Πέμπτη

17

Απρίλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Την πλήρωσε η… ομπρέλα στη χθεσινή συνεδρίαση της διανομαρχιακής επιτροπής κατά των χρυσωρυχείων

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δήμος και Δημότες, Δημοτικές Εκλογές, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Χρυσωρυχεία

Θύμα μια... ομπρέλα στη χθεσινή συνεδρίαση της διανομαρχιακής

Θύμα μια… ομπρέλα στη χθεσινή συνεδρίαση της διανομαρχιακής

Δεν ήμουν παρών στο σκηνικό καθώς την ώρα που έγινε, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τελείωνε η τελευταία συνεδρίασή του για την παρούσα δημοτική αρχή. Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διανομαρχιακής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε τελικά στο γραφείο του δημάρχου, με το δήμαρχο να απουσιάζει και αυτός στη συνεδρίαση στο δεύτερο όροφο.

Μετά το τέλος της, κατέβηκα στον πρώτο όροφο του δημαρχείου. Στο γραφείο του δημάρχου βρισκόντουσαν ο κ. Γιαννόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη ΝΕ.Ο.Ι. Άνθρωποι) με 3 στελέχη του, ο κ. Σάββας Δευτεραίος και ο κ. Τάσος Βλισίδης (της Λαϊκής Συσπείρωσης) και αρκετά μέλη της διανομαρχιακής (νωρίτερα πληροφορήθηκα ότι συμμετείχε και ο κ. Κώστας Πανταζίδης, γνωστό μέλος της διανομαρχιακής εδώ και χρόνια).

Στο τραπέζι συνεδριάσεων του δημάρχου, η σπασμένη ομπρέλα της φωτογραφίας, ιδιοκτησία της γνωστής συμβολαιογράφου της πόλης, και παλαιού μέλους της διανομαρχιακής, κ. Αναστασίας Παπαδοπούλου-Αστρίδου.

Απ’ ότι με πληροφόρησαν όσοι ήταν παρόντες στο επεισόδειο,  ο κ. Απόστολος Φωτιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Δήμος & Δημότες”, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό του σύμβουλο γιατρό κ. Θωμαϊδη (γνωστό για τους αγώνες του κατά των χρυσωρυχείων), κατηγόρησε τα μέλη της διανομαρχιακής ότι παίζουν το παιχνίδι του κ. Λαμπάκη, επέμεινε ότι δε θα έπρεπε να συνεδριάζει στο γραφείο του δημάρχου ενώ επιχειρηματολόγησε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα των χρυσωρυχείων.

Προσκόμισε δισέλιδο κείμενο υπογεγραμμένο από τον ίδιο, ως επικεφαλής της παράταξης “Δήμος και Δημότες”, στο οποίο μόνο η πρώτη παράγραφος αναφέρεται στο θέμα των χρυσωρυχείων, ενώ συνεχίζει με τα γνωστά περί “επιλεκτικής οικολογικής ευαισθησίας” του δημάρχου και την αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία της παράταξής του σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, της υποδοχής απορριμμάτων από όλη την περιφέρεια και της πιθανότητας καύσης τους.

Ο κ. Φωτιάδης, κατά την άποψή μου, οφείλει δύο δημόσιες συγγνώμες:

  1. προς τα μέλη της διανομαρχιακής που αγωνίζονται 15 χρόνια τώρα κατά της επένδυσης των χρυσοθήρων επειδή θυμήθηκε τον αγώνα τους λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ τα τελευταία χρόνια (πριν αποφασίσει ο ίδιος να ασχοληθεί με τα δημοτικά) ήταν απών από οποιαδήποτε εκδήλωση αντίθεσης στα χρυσωρυχεία συμμετείχε ο λαός της πόλης.
  2. προς τη συμπολίτισσά του, συμβολαιογράφο κ. Παπαδοπούλου-Αστρίδου για το γεγονός ότι έχασε την ψυχραιμία του και κατέστρεψε την ομπρέλα της, που τυχαία βρέθηκε μπροστά του.

Μου προξενεί τεράστια έκπληξη το γεγονός αυτό, απ’ όσο (λίγο) γνωρίζω τον κ. Φωτιάδη είναι πάντα ήρεμος, ευγενικός και χαμηλών τόνων πολιτικός. Αν δε με διαβεβαίωναν όλα τα παρόντα στο επεισόδιο μέλη της διανομαρχιακής, δε θα το πίστευα…

================

Σημείωση 17/4/14 09:20

Ο κ. Φωτιάδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου. Διευκρινίζει ότι δεν ήθελε να προσβάλλει όλα τα μέλη της διανομαρχιακής, τον αγώνα των οποίων σέβεται και τιμά. Οι ενστάσεις του αφορούσαν στο γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν όλες οι παρατάξεις να παραστούν, ούτε ο ίδιος προσωπικά. Η σπασμένη ομπρέλα της κ. Παπαδοπούλου-Αστρίδου θα αντικατασταθεί.