πάμε μπροστά

Τετάρτη

7

Μάιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης χθες στη Δέλτα Τηλεόραση! [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία αλλάΖΟΥΜΕ τώρα, ΑΝΑ.Σ.Α. Για Την Αλεξπολη, Αρχεία βίντεο, Γιαννόπουλος Ιωάννης, Δευτεραίος Σάββας, Δήμος και Δημότες, Δημοτικές Εκλογές, Λαϊκή Συσπείρωση, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι, Παρατάξεις, Πόλη και Πολίτες, Συνεντεύξεις, Τζανίδης Νικόλαος, Φωτιάδης Απόστολος

Γνωρίζω & Ψηφίζω τους υποψηφίους δημάρχους Αλεξανδρούπολης (ΔέλταTV, 6/5/2014)

Γνωρίζω & Ψηφίζω τους υποψηφίους δημάρχους Αλεξανδρούπολης (ΔέλταTV, 6/5/2014)

Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, χθες Τρίτη 6 Μαϊου 2014 απολαύσαμε μία ζωντανή συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Αλεξανδρούπολης!

Η συζήτηση ξεκίνησε χαλαρά, με πιο “ζωηρό” τον κ. Σάββα Δευτεραίο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά στη συνέχεια άναψαν τα αίματα. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι άσκησαν κριτική στο νυν και εκ νέου υποψήφιο, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος ανταπάντησε εκνευρίζοντας τον (πολύ καλό χθες) δημοσιογράφο κ. Σταύρο Αποστολίδη με τα “40 δευτερόλεπτα” που ζητούσε συνεχώς για να ολοκληρώσει τη σκέψη του :-)

Γνωρίζω & Ψηφίζω τους υποψηφίους δημάρχους Αλεξανδρούπολης (ΔέλταTV, 6/5/2014)

Γνωρίζω & Ψηφίζω τους υποψηφίους δημάρχους Αλεξανδρούπολης (ΔέλταTV, 6/5/2014)

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΟΛΑ και πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, κ. Σταύρος Σταυράκογλου, ζητώντας να αποκατασταθεί η αλήθεια μετά από καταγγελία του κ. Νίκου Τζανίδη για ανάθεση έργου της ΔΕΥΑΑ σε εταιρεία που πιθανά σχετιζόταν με τον ίδιο και με τον κ. Τοψίδη (πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου).

Από τις κορυφαίες στιγμές του debate ήταν η… “τσιμπιά” του κ. Απόστολου Φωτιάδη στο δήμαρχο, όταν ο τελευταίος του ασκούσε κριτική για τη συμμετοχή του στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των ομολόγων και του Βατοπεδίου. Μετά τη… σπασμένη ομπρέλα σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διανομαρχιακής, είναι η δεύτερη φορά που χάνει δημόσια την ψυχραιμία του και προχωρά σε… φυσικές κινήσεις. Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

20140506.DeltaTV-Gnorizo&Psifizo-Tsimpia1 20140506.DeltaTV-Gnorizo&Psifizo-Tsimpia2

Προσπαθώντας να αποδείξει ότι… αλλάΖΕΙ τώρα, ο κ. Τζανίδης επέλεξε να δείξει το απόκομμα του εισητηρίου του από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος βόλεϊ του Εθνικού, ρωτώντας τον κ. δήμαρχο αν είχε πληρώσει και ο ίδιος το δικό του :-) (να σημειώσω ότι στέλεχος του Εθνικού προ μηνός, σε συζήτησή μας για “τζαμπατζήδες” συνδημότες μας που επιμένουν να απαιτούν να μπαίνουν για διάφορους λόγους δωρεάν στο γήπεδο, μου εκμυστηρεύτηκε ότι από τους πιο σωστούς πολιτικούς – και συχνούς θεατές στους αγώνες – είναι ο κ. δήμαρχος, ο οποίος είναι πάντα τυπικός στο να πληρώνει το εισητήριό του… Μάλλον θύμα λάθος πληροφόρησης έπεσε ο κ. Τζανίδης… Πραγματικά όμως αυτό το φαινόμενο πρέπει κάποτε να εκλείψει, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ενισχύοντας την ομάδα…).

20140506.DeltaTV-Gnorizo&Psifizo-Tzanidis.Eisitirio.Ethnikou1

20140506.DeltaTV-Gnorizo&Psifizo-Tzanidis.Eisitirio.Ethnikou2

Ο μόνος που κράτησε χαμηλά τους τόνους (και ήταν σχεδόν εκτός κλίματος) ήταν ο κ. Γιαννόπουλος, του συνδυασμού Ν.Ε.Ο.Ι. Άνθρωποι, ο οποίος δεν άσκησε κριτική επί συγκεκριμένων θεμάτων στη νυν δημοτική αρχή αλλά τόνισε τη θέση της παράταξής του υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων για τις μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας (όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα χρυσωρυχεία).

Δείτε το πλήρες βίντεο, εδώ:

7/5/2014 10:35 Παρακολουθώντας το βίντεο ξανά, θα γράψω και άλλες από τις χθεσινές μου σκέψεις… Ακούγοντας, χθες, τον κ. δήμαρχο να κατηγορεί τους κ.κ. Φωτιάδη και Τζανίδη για “ντετεκτιβίστικες μεθόδους”, θυμήθηκα ότι αυτή την κατηγορία είχε απευθύνει και προς εμένα και την τότε παράταξή μου (μαζί Πάμε Μπροστά) όταν του άσκησα κριτική μέσω αναρτήσεων στο Διαύγεια. Ελπίζω η επόμενη δημοτική αρχή, όποια κι αν είναι αυτή, να δει με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα του γυάλινου δημαρχείου και της διαφάνειας. Η ποσότητα αναρτήσεων στο Διαύγεια δεν αποτελεί ένδειξη διαφάνειας, αλλά η ποιότητα και η συνεχής δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν τους δημότες στην ιστοσελίδα του δήμου…

10/5/2014 18:48 Με αφορμή το debate των δημάρχων και όσα κατήγγειλε ο κ. Τζανίδης για τον ίδιο, ο κ. Σταυράκογλου μας απέστειλε, για δημοσίευση, το ακόλουθο εξώδικο προς τον καταγγέλοντα – διαβάστε το κάνοντας κλικ εδώ.