πάμε μπροστά

Παρασκευή

26

Ιούνιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 24/06/2015… μετά τη λήξη της συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Πασχάλης Δρακόπουλος

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

18:45
Ο κ. Αγγλιάς θυμίζει ότι όλοι είναι υπόχρεοι της δήλωσης πόθεν έσχες, άλλαξε ο νόμος από το 2014.

Ο κ. Παντελίδης ρώτησε ποια είναι η προθεσμία και του είπαν να περιμένει, ο κ. Φωτιάδης λέει ότι η προθεσμία βάσει νόμου είναι 3 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων, είμαστε όλοι εκπρόθεσμοι – έχουμε όμως επίσημη απάντηση από το υπουργείο να περιμένουμε, απαντά ο κ. Αγγλιάς.

Στις 19 & 20/6 έγινε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Υγιών Πόλεων, ο κ. Ζητάκης ανέπτυξε ένα λόγο και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, ενημερώνει ο κ. δήμαρχος

Αιτήσεις και ενημερώσεις δεν έχει ο κ. Παντελίδης.

Ενημέρωση από τον κ. Βαγγέλη Θεοδώρου (πρώην δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Αλεξανδρή) για σκοπευτήριο που προτείνει να γίνει στις Φέρες (αεροβόλα και πυροβόλα σε σταθερό στόχο). Σκοπός να μάθουν τη σωστή χρήση των όπλων παιδιά από την Τετάρτη Δημοτικού, να εκπαιδεύονται ο στρατός και τα ΤΕΑ εκεί, να εκτονώνονται οι κυνηγοί εκτός κυνηγετικής περιόδου. Θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας γιατί οι εκπαιδευόμενοι θα πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση.

Ο κ. Βαγγέλης Θεοδώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Ο κ. Βαγγέλης Θεοδώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Ακόμα δεν υπάρχει σκοπευτήριο 300μ στην Ελλάδα για διεθνείς αγώνες. Προτείνει να δημιουργηθεί στην περιοχή μας, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο λατομείο.
Ο κ. Λαμπάκης ζητά να πάρει εγγραφή την πρόταση για να την πάει στον υπουργό κ. Καμμένο όταν θα κατεβεί να μιλήσει για τις καλύβες του Δέλτα.

18:56
Απουσιάζει ο κ. Φαλέκας σε συνέδριο, οι κ.κ. Βουλγαρίδης και Γουδουλάκης σε εργασίες, απουσιάζουν και άλλοι λόγω υγείας (πχ ο κ. Γερακόπουλος).

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Έκτακτα θέματα
============
Έκτακτο Θέμα 1: έγκριση τροποποίησης απόφασης ΔΣ για προγραμματική σύμβαση δήμου/ΕΜΠ για ακτομηχανική μελέτη ανάπλασης δυτικής χερσαίας ζώνης.
Ο κ. Λαμπάκης εισηγείται.
Καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση και οι κ.κ. Μιχαηλίδης και Ρηγόπουλος από ΑΝΑΣΑ.

Έκτακτο Θέμα 2:
Ανάληψη ευθύνης για επίβλεψη με μηχανικό του δήμου τις εργασίες του υπό ανακαίνιση πέτρινου κτιρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ που θα χρησιμοποιηθεί από το ΚΤΕΛ (για να στεγάσει τα γραφεία του)
Ομόφωνα

Έκτακτο Θέμα 3: έγκριση ανάληψης δαπανών μετάβασης του κ. Φαλέκα στην Αθήνα για να μιλήσει σε συνέδριο.

Έκτακτο Θέμα 4: έγκριση μετακίνησης της κ. Ιντζεπελίδου στην Αθήνα ως πρόεδρος της επιτροπής ισότητας δυο φύλων.

Έκτακτο Θέμα 5: έγκριση μετακινήσεων στις 2&4/7 αυτοκίνητο στο εξωτερικό, 15&19/7 λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη για να φέρει τους Ρώσους
Ο κ. Λαμπάκης και ο κ. Αγγλιάς ρωτούν τι είναι οι μετακινήσεις 2 & 4/7 για το αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι του ζήτησε ο κ. Δούκας να μπει, πρόκειται για μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη, δε γνωρίζει όμως γιατί. (πέφτει γέλιο από την αντιπολίτευση)…

Έκτακτο Θέμα 6: Πρόγραμμα επανειδίκευσης απολυμένων από τη ΘΡΑΚΗ ΑΕ.
Ο κ. Γκότσης εισηγείται.
Ομόφωνα

Έκτακτο Θέμα 7: Λαϊκή Συσπείρωση και έγγραφο με τίτλο για να γίνει υποφερτό το καλοκαίρι για όλους. Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι δέχεται με χαρά την πρόταση. Θα ετοιμάσει έγγραφο στους συλλόγους δίνοντας πάρκα και ημερομηνίες για δημιουργία προγράμματος να ζωντανέψουν τα πάρκα σε Αλεξανδρούπολη, Τραϊανούπολη και Φέρες.

Θα ζητήσει από την ΚΛΑ να προβληθούν ταινίες δωρεάν για νέους και νέες, κόστους μέχρι 1.250 ευρώ για πέντε ταινίες.

Ο κ. Τζανίδης ζητά να έχουν τουλάχιστον ένα όσκαρ οι ταινίες που θα προβληθούν.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι θα χρηματοδοτήσει πρόγραμμα με 3 γυμναστές σε κάθε δημοτική ενότητα ώστε να γίνει μια εκδήλωση για παιδιά.

Ο κ. Δευτεραίος ζητά να συνδυαστεί με τις αυλές των σχολείων. Τα βραβεία Όσκαρ δεν είναι από μόνα τους ένδειξη ποιότητας, να έχει ελληνικό και ξένο κινηματογράφο που θα αναδεικνύουν την ιστορία του κινηματογράφου.

Ο κ. Αρβανιτίδης λέει ότι βγήκε από το παιχνίδι η ΤΙΕΔΑ. Αναρωτιέται τι ρόλο παίζει. Δεν μπορεί να εμπλέκεται ο κ. Τζανίδης και να μένει απ’ έξω η ΤΙΕΔΑ.

Και ο κ. Αρβανιτίδης θα είναι στις συνεννοήσεις, λέει ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Μπίκος λέει ότι το 3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο παρουσίασαν πολύ καλές παραστάσεις, θα μπορούσαν να συμμετέχουν και αυτά.

Ο κ. Λαμπάκης λέει συγχαρητήρια στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι τον ενδιαφέρει να κερδίσει ο κόσμος και όχι η παράταξή του ή του δημάρχου. Ευχαριστεί για την ανταπόκριση, ελπίζει σε αντίστοιχη ανταπόκριση και στο μέλλον.

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 24/6/2015

Τακτικά Θέματα
=============

Θέματα 11-16
Ο κ. Πορτοκαλίδης εισηγείται απόντος του κ. Γερακόπουλου.
Ο κ. Δευτεραίος ρωτά τι γίνεται με το ΚΕΘΕΑ εκεί στο χώρο για το θέμα 11, μέχρι το 2016 θα είναι εκεί στο χώρο.
Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι θα πρέπει να φύγουν από εκεί, ο χώρος προορίζεται για σχολεία γυμνάσια και λύκεια, όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Θα βοηθηθεί το ΚΕΘΕΑ να μεταστεγαστεί, θα τους επισκεφτεί αυτοπροσώπως ο κ. Δήμαρχος για να τους ενημερώσει.
Ομόφωνα

Θέμα 2 – τροποποιήσεις ΟΕΥ
Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι δεν έγιναν από παραδρομή κάποιες διορθώσεις. Έχει μοιραστεί εισήγηση στους επικεφαλής των παρατάξεων. Είναι εντελώς τυπικές και επουσιώδεις οι διορθώσεις.
Ο κ. Φωτιάδης ρωτά αν είναι βέβαιο ότι στο επόμενο ΔΣ δε θα έχουμε αλλαγές στον ΟΕΥ.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι αν χρειαστεί θα γίνουν ξανά διορθώσεις.
Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι είναι θέμα σοβαρότητας και έχουμε δει πολλές φορές διορθώσεις επί διορθώσεων, είναι προχειρότητα.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι είναι πολύ πρόχειρη η δημοτική του αρχή και πήρε 56%, ενώ η παράταξη Φωτιάδη με την επιμέλεια της πήρε 16%.
Η κ. Δραμανίδου ρωτά αν υπάρχει δικαστική απόφαση που αφορά προσφυγή υπαλλήλων και γιατί δεν παρίσταται το σωματείο εργαζομένων στο ΔΣ.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι αφού έβγαινε νέος ΟΕΥ, περίμεναν να ψηφιστεί για να μπουν προϊστάμενοι με το νέο.
Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι όσοι έκαναν προσφυγή και δικαιώθηκαν αποκαταστάθηκαν.
Καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.

19:26
Θέμα 3 – Άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι η ΠΕΔ και η ΚΕΔΕ αποφάσισαν να μη δοθούν τα ταμειακά αποθέματα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως, δεν απαντήθηκε το έγγραφο της ΚΕΔΕ προς ΤτΕ και υπουργείο Εσωτερικών. Δεν υπάρχει λόγος να τα δώσουμε. Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να τα πάρει μόνη της όποτε θέλει.

Το θέμα αυτό έρχεται για να μην έχουν κυρώσεις οι υπηρεσιακοί παράγοντες, λένε οι κ.κ. Παντελίδης και Λαμπάκης.

Ο κ. δήμαρχος λέει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ευχαριστεί το ΔΣ για τη στήριξη, δεν έχει στήριξη από το ELA η τράπεζα και θα είχε πρόβλημα.

Ο κ. Φωτιάδης λέει ότι μπορεί να διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική για τους δήμους της κυβέρνησης, αλλά η λογική της απειθαρχίας στους νόμους τον βρίσκει αντίθετο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι αντιστεκόμαστε όταν κάτι επιβάλλεται αδίκως στο λαό.

Ο κ. Γουμενίδης είναι υπέρ της πρότασης, συμμετέχει άλλωστε και στο ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ο κ. Μιχαηλίδης λέει ότι σήμερα η Συνεταιριστική Τράπεζα δώρισε ένα αυτοκίνητο για το καταφύγιο ζώων στο δήμο. Όλες οι συνεταιριστικές έχουν όλες πρόβλημα κεφαλαίων και θα χρειαστούν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίων σύντομα. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει ως τοπική κοινωνία.

Ο κ. Γουμενίδης λέει ότι η Τράπεζα Έβρου, η παγκράτια και η Αχαϊκή δε χρειάζονται αύξηση κεφαλαίου και έχουν κεφαλαιακή επάρκεια με απόφαση της ΤτΕ τον 03/2015.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι να στηριχτεί η Τράπεζα Έβρου, κάθε νόμος δεν είναι νόμιμος, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, δε συμφωνεί με το κείμενο της ΚΕΔΕ αλλά συμφωνεί με την πρόταση δημάρχου να μην πάνε τα χρήματα στην ΚΕΔΕ.

Ο κ. Τζανίδης λέει ότι αν θέλει ο νομοθέτης να τα πάρει μπορεί να τα πάρει μόνος του, να μη φέρει το δημοτικό συμβούλιο στη δυσάρεστη αυτή θέση.

Ψηφίζεται με κατά τους κ.κ. Φωτιάδη, Θυμιανίδη, Μιχαηλίδη, Ρηγόπουλο (παρόντες οι κ.κ. Ταρτανής και Γουμενίδης από την παράταξη Φωτιάδη, υπερψηφίζουν την πρόταση Λαμπάκη, απόντες οι κ.κ Καρυπίδης και Αραμπατζής από ΑΝΑ.Σ.Α.)

19:37
Θέμα 4
Ομόφωνα

Θέμα 5
Ομόφωνα

Θέμα 6
Ομόφωνα

Θέμα 7
Είναι το κατώτερο ποσό που επιβάλλεται να επιβληθεί από το νόμο.
Ομόφωνα

Θέμα 8
Ομόφωνα

Θέμα 9
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι συμφωνεί η ΤΙΕΔΑ, για τυπικούς λόγους πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.
Το αίτημα ήρθε από τα παιδιά που νοικιάζουν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Δε γνωρίζει ποιος θα δώσει τη συναυλία.
Ο κ. Θυμιανίδης λέει ότι ο χώρος δε μπορεί να γίνει συναυλιακός, είναι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, δε γνωρίζουμε τι συναυλία θα γίνει.
Ο κ. Γουμενίδης ρωτά αν θα χρεώσει η ΤΙΕΔΑ κάτι η αν θα δοθεί τσάμπα.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι είναι δικό τους θέμα.
Ο κ. Τζανίδης λέει ότι το καταψηφίζει όπως είναι γραμμένο, να δοθεί άδεια αν και εφόσον προβλέπεται.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι συναινούμε να πάρει άδεια από το γραφείο αδειών.
Καταψηφίζει τελικά μόνο ο κ. Θυμιανίδης.

19:44
Θέμα 10
Ομόφωνα

Θέμα 17
Ο κ. Κάβουρας εισηγείται, απόντος του κ. Γερακόπουλου
Ομόφωνα

Θέμα 18
Ομόφωνα

Θέμα 19
Ο κ. Γουμενίδης λέει ότι είχε κάνει ο Δήμος δίκτυο οπτικών ινών που μένει αχρησιμοποίητο, βλέπουμε την κάθε εταιρεία να σκάβει για να βάζει οπτικές ίνες δικές της.
Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει, υπάρχει αναρχία, δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Ταλαιπωρούμαστε και δεν τα κάνουν ταυτόχρονα, σε περίοδο καλοκαιρινή γίνεται χαμός…
Ο κ. Κάβουρας λέει ότι άδεια τομής δίνεται μόνο για τους δημοτικούς δρόμους, για τους άλλους δίνει η περιφέρεια.
Ομόφωνα.

Θέμα 20
Λευκά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 21
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι στη επιτροπή αθλητισμού και νεολαίας μπαίνει ο κ. Βαταμίδης στη θέση του κ. Μπίκου.
Ομόφωνα

Θέμα 22
Επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφόρων, ο κ. Γιάννης Τζήμας αντικαθίσταται για προσωπικούς λόγους και υγείας από τον κ. Σταυράκογλου και αναπληρωτή τον κ. Τριάδη Κώστα.
Ομόφωνα

Θέμα 23
Η κ. Τρέλλη λέει ότι αλλά 8 δις θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ένδεια… Αυτή τη φορά θα υπερψηφίσουν. Να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, των δήμων, να μη συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιώτες.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ενημερώθηκε από τη γ.γ. του υπουργείου. Έχουν εγκριθεί 57 συμπράξεις στην Ελλάδα. Σ’ εμάς έγιναν δυο συμπράξεις στο Νόμο Έβρου λόγω των ιδιαιτεροτήτων.
Τα πρώτα 31 εκατ ευρώ θα γίνει συνολικός διαγωνισμός και για τις 57 συμπράξεις κεντρικά από το υπουργείο. Τα υπόλοιπα 100 εκατ μέχρι το 2020 θα γίνουν κατά έτος κάθε σύμπραξη τα δικά της χρήματα. Σε εμάς, στη σύμπραξη του νότιου Έβρου, αντιστοιχούν 750.000 ευρώ για 5 χρόνια (2016-2020). Στη σύμπραξη του νοτίου Έβρου δε συμμετέχει καμία μη κυβερνητική οργάνωση. Στη επιτροπή αξιολόγησης είναι 3 υπάλληλοι του δήμου.
Ομόφωνα

Θέμα 24
Λευκό ο κ. Τζανίδης.

Θέμα 25
Ο κ. Τζανίδης ψηφίζει λευκό και λέει ότι οι συνάδελφοι Φερών πηγαινοέρχονται χωρίς να λαμβάνουν κάποια οδοιπορικά. Θα μπορούσαν οι σύμβουλοι που λαμβάνουν χρήματα να εξοικονομήσουν 300 ευρώ το χρόνο για κάθε συνάδελφο να πηγαινοέρχεται.
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι παίρνει 700 ευρώ, δε γίνεται να δίνει ποσά για οδοιπορικά άλλων.
Λευκό ο κ. Τζανίδης.

Θέμα 26
Αποσύρεται.

19:58 Λύεται η συνεδρίαση.