πάμε μπροστά

Πέμπτη

15

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση, θέματα και σχόλια για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Τρίτης 13/3/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Επιτροπές, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Ακολουθεί η πρόσκληση, τα θέματα και σχόλιά μας για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου την Τρίτη 13/3/2012 και ώρα 12:00.

Θέματα Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

  1. Λήψη απόφασης κανονιστικού περιεχομένου για τα εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν στις οικοδομήσιμες περιοχές με χρήση γης αμιγούς κατοικίας. (Εισηγητής κ. δήμαρχος)
  2. Χορήγηση-ακύρωση αδειών λειτουργίας καταστημάτων, σφράγιση καταστημάτων κ.λ.π. θέματα λειτουργίας καταστημάτων. (Εισηγητής κ. Παπαδόπουλος Κων/νος)
  3. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. (Εισηγητής κ. Ουζουνίδης Γεώργιος)
  4. Έγκριση Κανονισμού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. (Εισηγητής  κ. Ξανθόπουλος Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικονομικών)
  5. (Έκτακτο Θέμα) Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 267/2011 απόφασης ΔΣ περί ανασύνταξης κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων για θέματα ενδιαφέροντος της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης.

Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις που μοιράστηκαν στους συμβούλους για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Τρίτης 13/3/2012 κάνοντας κλικ εδώ.

Το πρώτο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Καρυπίδης Νίκος ψήφισε λευκό αφού πρώτα είχε προτείνει να αποσυρθεί το θέμα και να γίνει πρώτα το ΓΠΣ και στη συνέχεια να χαρακτηριστούν οι κατά τόπους περιοχές.

Το δεύτερο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. Το θέμα παράτασης λειτουργίας μουσικής του καταστήματος Χατζηπαύλου Χρήστου στην οδό  Ειρήνης 9 & Μπότσαρη, Αλεξανδρούπολης απορρίφθηκε, ενώ το θέμα παράτασης λειτουργίας μουσικής του καταστήματος Κιουμουρτζή Αθανάσιου στην οδό Σουλίου 8-10 αποσύρθηκε και αναβλήθηκε η απόφαση επί του θέματος.

Το τρίτο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, αφορά διαμόρφωση κόμβου στο S/M Μαρινόπουλος.

Το τέταρτο θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με κατά την ψήφο του κ. Καρυπίδη Νίκου, ο οποίος πρότεινε να είναι ελεύθερη η στάθμευση παντού και ανέφερε ότι  δεν πιστεύουμε στο θεσμό της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Άρθρο 3 Κανονισμού Εφαρμογής Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης
Άρθρο 3 Κανονισμού Εφαρμογής Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με πρόταση του δημάρχου, οι παραπάνω προτεινόμενες, βάσει της αρχικής εισήγησης, τιμές ελεγχόμενης στάθμευσης, μειώθηκαν ως εξής:

  1. Ωριαία κάρτα στάθμευσης: 0,40 ευρώ 
  2. Μηνιαία κάρτα στάθμευσης: 70 ευρώ
  3. Τριμηνιαία κάρτα στάθμευσης: 150 ευρώ
  4. Εξαμηνιαία κάρτα στάθμευσης: 250 ευρώ
  5. Ετήσια κάρτα στάθμευσης: 400 ευρώ

Ευχαριστούμε το γραμματέα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Κυργιαλάνη Κώστα, για τη συνεργασία και την ενημέρωση.

Το πέμπτο, έκτακτο θέμα, αποσύρθηκε και ζητήθηκε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μάκρης.