πάμε μπροστά

Τετάρτη

26

Ιούνιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανύπαρκτη, εκ των πραγμάτων, η “συμπόρευση” των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί Πάμε Μπροστά, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Νίκος Γρηγοριάδης - Γιώργος ΡαπτόπουλοςΣτη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η λειτουργία των δύο μεγαλύτερων αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων του δήμου ήταν η ίδια όπως και στα συμβούλια των προηγούμενων δυόμιση χρόνων.

Το λόγο ελάμβαναν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, κ.κ. Γρηγοριάδης και Ραπτόπουλος, εξέφραζαν τις απόψεις τους και διαφώνησαν σε βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως για παράδειγμα στο θέμα 32, περί Αναστολής Οικοδομικών Αδειών στην περιοχή επέκτασης Καλλιθέας Ν. Χιλής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Της σημερινής συνεδρίασης δεν προηγήθηκε καμία κοινή προσυνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων των δύο παρατάξεων.

Ως μη γενόμενη, εκ των πραγμάτων, η… συννενόηση των δύο επικεφαλής, αγγλιστί “business as usual”. Αυτή η… συμπόρευση δε δείχνει να εμπνέει στελέχη της παράταξής μας και να προχωρά όπως θα ήλπιζαν οι εμπνευστές της. Οι βιαστικές δημόσιες δηλώσεις του κ. Γρηγοριάδη και το άγχος του να αυτοχριστεί “επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης” και “υποψήφιος δήμαρχος” μετά την απόφαση του Γιώργου Ραπτόπουλου να αποσυρθεί από την πολιτική, αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και υποσκάπτουν παρά βοηθούν τους στόχους του για δημιουργία αντίπαλου πόλου στη δημοτική αρχή της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, με τη συμπόρευση τουλάχιστον στελεχών από την παράταξή μας.

Ο καιρός θα δείξει αν τα λάθη στους χειρισμούς, η έλλειψη αυτοκριτικής, η επιχειρηματολογία περί “παραπλάνησης ψηφοφόρων και συμβούλων” στην προεκλογική περίοδο του 2010 από πλευράς του κ. Γρηγοριάδη θα είναι δυνατόν να αντιστραφούν και να αλλάξει το τεταμένο κλίμα, η έλλειψη εμπιστοσύνης και συννενόησης στη βάση των δύο παρατάξεων.

Προσωπικά πιστεύω πως με επικεφαλής τον κ. Γρηγοριάδη, κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον δυνατόν.