πάμε μπροστά

Τρίτη

9

Δεκέμβριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Κατατέθηκαν τα αιτήματα χορήγησης πληροφοριών προς τον αντιδήμαρχο κ. Παντελίδη και τους προέδρους των εταιρειών του δήμου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία pamemprosta.org, PDF, Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., Αμοιβές Αντιδημάρχων, Αμοιβές στελεχών ΝΠΔΔ, Ανακοινώσεις, Αρχεία, Δ.Ε.Υ.Α.Α., Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, Διαύγεια, Διαφάνεια, Μεγάλα θέματα δήμου, Πολυκοινωνικό, Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.

Διαφάνεια τώρα! (πηγή: betabridgealmostdaily.wordpress.com)

Διαφάνεια τώρα! (πηγή: betabridgealmostdaily.wordpress.com)

Όπως είχα υποσχεθεί στην ανάρτησή μου της 4/12/2014 με τίτλο “Έξι σχόλια για το δημοτικό συμβούλιο της 5/11/2014”, κατέθεσα χθες 8/12 και σήμερα 9/12/2014 έγγραφα αιτήματα χορήγησης πληροφόρησης προς τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Παντελίδη και τους προέδρους των εταιρειών του Δήμου (ΑΠΟΚΔΑ, ΔΕΥΑΑ, Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, Πολυκοινωνικό, Σχολικές Επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ΤΙΕΔΑ).

Το έγγραφο που κατατέθηκε σε όλους τους προέδρους των δημοτικών εταιρειών ήταν κοινό, ζητούσε τρία πράγματα:

  • τις μηνιαίες μικτές και καθαρές αμοιβές του προέδρου και αντιπροέδρου της εταιρείας, ξεχωριστά ανά δικαιούχο
  • τις αμοιβές των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους για τη συμμετοχή τους σε αυτά (αμοιβή ανά άτομο ανά συνεδρίαση και αριθμό συνεδριάσεων μέσα στο 2014)
  • παράκληση για ενημέρωση (με ηλεκτρονική αλληλογραφία) για τη θεματολογία (ημερήσια διάταξη) και την ημερομηνία συνεδρίασης των διοικητικών τους συμβουλίων.

Στο ίδιο έγγραφο παρακάλεσα όλους τους προέδρους να μη με παραπέμψουν στην ισχύουσα νομοθεσία ή στο Διαύγεια αλλά να απαντήσουν με συγκεκριμένα νούμερα και εγγράφως ή ηλεκτρονικά.

Το έγγραφο που κατατέθηκε στον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Παντελίδη, ζητούσε τα ακόλουθα τρία πράγματα:

  • τις μηνιαίες αντιμισθίες (μικτές και καθαρές) των αιρετών του δήμου μας, του δημάρχου και των έξι αντιδημάρχων, ανά δικαιούχο
  • τα ονόματα των αντιδημάρχων που αμείβονται από το δήμο και αυτούς που αμείβονται από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή είναι συνταξιούχοι
  • τις μηνιαίες αποζημιώσεις (μικτές και καθαρές) των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Καλλικρατικού μας δήμου, ανά δικαιούχο

Επειδή δε θέλω να αδικήσω κανέναν δε θα αναφερθώ σήμερα σε ονόματα, από αρκετούς άλλωστε από τους αιρετούς αντιμετωπίστηκα με θετικό τρόπο στο σημερινό Δ.Σ. που τους συνάντησα και πιστεύω πως οι απαντήσεις τους δε θα αργήσουν να έρθουν, απογοητεύτηκα όμως λίγο από την πρώτη αντίδραση ενός από αυτούς (ελπίζω να αναθεωρήσει τη στάση του, αν όχι τώρα στο κοντινό μέλλον)…

Αναμένω λοιπόν με ενδιαφέρον το αν και πότε θα ανταποκριθούν οι παραπάνω και ποια θα είναι η ποιότητα των στοιχείων που θα μου χορηγήσουν, ειδικά σ΄εμένα που είμαι ένας απλός δημότης, ένα μη θεσμικό πρόσωπο που εκπροσωπεί ένα μικρό διαδικτυακό ΜΜΕ (το blog του pamemprosta.org).

Υπενθυμίζω σε όλους τους αιρετούς, ειδικά της δημοτικής αρχής, ότι το pamemprosta.org δεν έχει σχέση με καμία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης και κανέναν επικεφαλής, ευχαριστεί όμως δημόσια και επώνυμα όλους όσοι μας βοηθούν στο έργο της έγκυρης, λεπτομερούς και ουσιαστικής ενημέρωσης των συνδημοτών μας. Το ίδιο θα κάνουμε και για τους αιρετούς που θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα.

Κατεβάστε αντίγραφο όλων των εγγράφων που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα (εκκρεμεί μόνο ένας αριθμός πρωτοκόλλου, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, μας υποσχέθηκαν ότι θα τον έχουμε αύριο Τετάρτη και αυτόν και θα προστεθεί και αυτό στο παρακάτω έγγραφο μόλις τον παραλάβω).

====================

Προσθήκη 10/12/2014:

Η αίτηση προς το δημοτικό ραδιοσταθμό πρωτοκολλήθηκε και προστέθηκε στο παραπάνω πακέτο αιτήσεων.