πάμε μπροστά

Πέμπτη

28

Μάιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Παραπέμπεται στις… ελληνικές καλένδες ο θεσμοθετημένος “Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής”;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Απολογισμός Πεπραγμένων, Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με το Άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης που ψηφίστηκε στις 30/5/2012 (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ), μέχρι το τέλος Ιουνίου πρέπει να πραγματοποιηθεί η ειδική δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ στην οποία θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, “σε ό,τι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του δήμου”.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν η ειδική συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί. Στην ίδια συνεδρίαση ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης παρουσιάζει την ετήσια έκθεσή του, σήμερα συναντήσαμε τον κ. Βασματζίδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμος για να την παρουσιάσει στους συνδημότες μας. Η δημοτική αρχή όμως είναι; Τι λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγλιάς;

20120222.185216 - Απολογισμός Πεπραγμένων 2011 - Ανεπίσημη Συνεδρίαση Φερών (22/2/2012, 18:52)

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2011 – Ανεπίσημη Συνεδρίαση Φερών (22/2/2012, 18:52)

Για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, υπάρχει μάλιστα και μία προθεσμία, αφού σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 13 του ίδιου κανονισμού:

“Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, με ευθύνη του Προέδρου. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.”

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν θα ενημερωθούμε μέχρι τα μέσα Ιούνη για την πραγματοποίηση αυτής της συνεδρίασης/απολογισμού ή αν θα παραπεμφθεί στις… ελληνικές καλένδες λόγω της μετεκλογικής ευφορίας του 55,21% του περσινού Μάη… (η μετεκλογική ευφορία φαίνεται να έχει επηρεάσει έτσι κι αλλιώς την παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, αφού οι συνεδριάσεις της πριν τα ΔΣ για ενημέρωση των δημοτικών της συμβούλων έχουν σχεδόν καταργηθεί και η παράταξη συγκαλείται μόνο για να επιβάλλει την τάξη ο δήμαρχος και να καταστείλει τις… αρχηγικές τάσεις των δελφίνων :-))

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής (Άρθρο 13, Κανονισμού ΔΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης,  ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ)

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής (Άρθρο 13, Κανονισμού ΔΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης, ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ)

Και μία πρόταση

Δημόσιο απολογισμό να απευθύνουν φέτος, είτε από τις ιστοσελίδες των παρατάξεών τους είτε από αυτή του δήμου είτε από ξεχωριστή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ., και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ειδικά οι παρατάξεις των κ.κ. Φωτιάδη, Τζανίδη και Γιαννόπουλου (που δεν απασχολούν τα ΜΜΕ και τα social media όπως το κάνουν οι παρατάξεις Δευτεραίου και Μιχαηλίδη) πρέπει να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους, να παρουσιάσουν το αντιπολιτευτικό τους έργο και να αναφέρουν αναλυτικά ποιές προτάσεις κατέθεσαν, για ποιά θέματαπού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν με τη δημοτική αρχή τους τελευταίους μήνες του 2014 (για τα φετινά θα τα ξαναπούμε του χρόνου).