πάμε μπροστά

Πέμπτη

14

Αύγουστος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απουσίες δημοτικών συμβούλων και συνεδριάσεις χωρίς την απαιτούμενη απαρτία κατά την προεδρία του κ. Μπίκου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικό Συμβούλιο, Διαύγεια, Διαφάνεια, Επίσημα Πρακτικά, Κανονισμός Λειτουργίας, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Πόλη και Πολίτες, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Αδικαιολογήτως ΑπώνΣε συνέχεια της προτροπής του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπίκου Χρήστου να ψάξω στο Διαύγεια για τις παρουσίες/απουσίες των δημοτικών συμβούλων από τα δημοτικά συμβούλια, καθώς η γραμματεία είναι απασχολημένη, και ακολουθώντας την συμβουλή του παρουσιάζω σήμερα κάποια από τα πρώτα αποτελέσματα.

Τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω αφορούν την περίοδο προεδρίας του κ. Μπίκου, από την 11/3/2014 (συνεδρίαση κατά την οποία εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δ.Σ. με προεδρεύοντα τον κ. Νικόλαο Γκότση) μέχρι και την συνεδρίαση της 11/08/2014. Μία από αυτές τις συνεδριάσεις δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ (η 21η συνεδρίαση της 21/7). Από τις 18 συνολικά συνεδριάσεις, λοιπόν, βρήκα στοιχεία επίσημα για τις 17. Για την αναβληθείσα συνεδρίαση της 21/7 θα επανέλθω με αίτημα προς το Δ.Σ. μήπως και πάρω τα επίσημα στοιχεία έστω για αυτή (ανεπίσημα είχα καταγράψει τους απόντες, αλλά δε νομίζω ότι η γραμματεία και ο κ. πρόεδρος θα επιβαρυνθούν χρονικά πάνω από 5 λεπτά για να τα αντιγράψουν από το βιβλίο πρακτικών). Τα αποτελέσματα όμως τα υπολογίζω και για τις 18 συνεδριάσεις.

Σημειώνω ότι από 11/3/2014 απουσίαζαν λόγω αργίας 9 δημοτικοί σύμβουλοι (3 από την παράταξη Λαμπάκη, οι κ.κ. Αγγλιάς, Γιαννέλος και Τερζής και 6 από την παράταξη Γρηγοριάδη, οι κ.κ. Γρηγοριάδης, Δούρος, Θεοδώρου, Κιτσικίδης, Σεραφειμίδης και Φουντουκίδης). Από 30/05/2014 απουσιάζει λόγω αργίας και ο κ. Ζιώγας της παράταξης του κ. Λαμπάκη (ήταν παρών σε 6 περισσότερες συνεδριάσεις από τους υπολοίπους που τέθηκαν σε αργία).

Επειδή διαπιστώθηκαν συνεχόμενες απουσίες συμβούλων περισσότερες από τρεις, όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, σκοπεύω να ζητήσω, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μπίκο, πληροφορίες για τις ενέργειες που έκανε για να διαπιστώσει:

  • αν οι απόντες κατ’ εξακολούθηση δημοτικοί σύμβουλοι είχαν σοβαρές δικαιολογίες και
  • αν ενημέρωσε γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικών συμβούλων και για μη εκτέλεση των υποχρεώσεών τους, ώστε να τεθούν σε αργία ή να κηρυχθούν έκπτωτοι λόγω των απουσιών τους σε περισσότερες από 3 συνεδριάσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 4 & 5 του Άρθρου 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας (μη ενημέρωσή του αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον πρόεδρο του Δ.Σ.).
Υποχρέωση προέδρου Δ.Σ. ενημέρωσης του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικών συμβούλων (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ, Κανονισμός Λειτουργίας Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης)

Υποχρέωση προέδρου Δ.Σ. να ενημερώνει τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικών συμβούλων (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ, Άρθρο 10, Κανονισμός Λειτουργίας Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης)

Ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη διάρκεια προεδρίας του κ. Μπίκου σε 3 συνεδριάσεις δεν επιτεύχθηκε η απαρτία των 21 δημοτικών συμβούλων. Τη μία φορά (στο Δ.Σ. της 21/7/2014) η συνεδρίαση αναβλήθηκε με την γνωστή έκρηξη του κ. δημάρχου, δύο άλλες όμως φορές πραγματοποιήθηκε με 19 και 18 παρόντες! Η πρώτη ήταν στις 10/6/2014 και η δεύτερη στις 11/8/2014 οπότε και αποφασίστηκε η παράταση της διεξαγωγής της Γιορτής Κρασιού κατά μία ημέρα!

Δείτε λοιπόν τα στοιχεία. Με συντομογραφίες γράφονται τα ονόματα των παρατάξεων (Π&Π: Πόλη & Πολίτες του κ. Λαμπάκη, ΑΕΔΚ: Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση των κ.κ. Αλεξανδρή/Γρηγοριάδη, μΠΜ: μαζί Πάμε Μπροστά των κ.κ. Κογιομτζή/Ραπτόπουλου, ΛΣ: Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Δευτεραίου και ΑΝΕΞ: Ανεξάρτητοι).

Πρωταθλήτρια σε απουσίες η κ. Κεσεσίδου Μαρίνα με 16 στις 18 συνεδριάσεις (τελευταία φορά καταγράφηκε παρουσία της στις 7/4/2014). Απουσίαζε δε σε 14 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθούν ο ανεξάρτητος κ. Κοζάρης Νικόλαος με 14 απουσίες (13 συνεχόμενες με τελευταία καταγεγραμμένη παρουσία στις 16/04/2014), ο κ. Ξανθόπουλος Χρυσόστομος με 11 απουσίες – 6 συνεχόμενες – (ο οποίος επανήλθε με συνεχείς παρουσίες από 11/07/2014 απουσιάζοντας από 30/5 έως τότε), ο κ. Κογιομτζής Μιχάλης με 10 απουσίες – 7 συνεχόμενες – (τελευταία παρουσία στις 10/06/2014) και πάει λέγοντας.

Παρουσίες/Απουσίες/Συνεχόμενες Απουσίες Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Αλεξανδρούπολης επί θητείας του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπίκου Χρήστου

Παρουσίες/Απουσίες/Συνεχόμενες Απουσίες Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Αλεξανδρούπολης επί θητείας του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπίκου Χρήστου

Κατεβάστε το αρχείο παρουσιών/απουσιών σε PDF, XLS και HTML κάνοντας κλικ στα ακόλουθα λινκ (στα αρχεία αναφέρονται και οι ΑΔΑ των αναρτήσεων από τις οποίες άντλησα τα στοιχεία):

Κλείνοντας, για να χαλαρώσουμε λίγο ας ακούσουμε το τραγούδι “Εξέγερση” των “Αδικαιολογήτως Απών”, μιας πανκ-ροκ μπάντας από τον Ωρωπό (που έχει και στιχουργική σχέση με τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ.)…

Αφιερωμένο :-)