πάμε μπροστά

Πέμπτη

13

Σεπτέμβριος 2012

1

ΣΧΟΛΙΑ

Συνάντηση θεατρικών ομάδων με το δήμαρχο για την αξιοποίηση των αποθηκών Ε.Α.Σ. στο τέρμα Ρόδου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., Αποθήκες ΕΑΣ (Τέρμα Ρόδου), Δημοτικές Επιχειρήσεις, Εθελοντισμός, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Το θέατρο στην πρώτη αποθήκη ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου πριν την παράσταση "Το Γαϊτανάκι Του Έρωτα" (24/06/2012)

Το θέατρο στην πρώτη αποθήκη ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου πριν την παράσταση “Το Γαϊτανάκι Του Έρωτα” (24/06/2012)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 12/9/2012 συνάντηση μελών θεατρικών ομάδων της πόλης μας με τον δήμαρχο κ. Λαμπάκη, μετά την πρόσκληση του δευτέρου. Συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση και τη χρήση των αποθηκών της Ε.Α.Σ. στο τέρμα της οδού Ρόδου, οι οποίες παραχωρήθηκαν προς χρήση στο δήμο μας για τέσσερα χρόνια.

Ο κ. δήμαρχος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και τόνισε πως οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να γίνουν μικρές αλλά χρήσιμες παρεμβάσεις στους χώρους.

Παρών ήταν και ο κ. Δημοσθένης Δούκας, από πλευράς του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., καθώς και οι Θεατρικές ομάδες των Νεφεληγερετών, της Πειραματικής Σκηνής Αλεξανδρούπολης, του Νέου Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Όπτρον.

Απ’τον κ. δήμαρχο και τον κ. Δούκα τονίστηκε ότι οι χώροι θα αξιοποιηθούν απ’όλες τις θεατρικές ομάδες της πόλης, νέες, παλιές και υπό σύσταση, χωρίς αποκλεισμούς. Αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από την 4η αποθήκη ο σύλλογος μελισσοκόμων, ώστε να ελευθερωθεί προς χρήση και αυτή.

Θα οριστεί ένα μέλος από κάθε ομάδα ώστε να γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις όσον αφορά τη χρήση του χώρου. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες, θα αναλάβει τη λύση των προβλημάτων ο δήμος.

Η ομάδα των Νεφεληγερετών ανέφερε ότι προτίθεται να δωρίσει τον ιδιόκτητο φωτιστικό εξοπλισμό της ώστε να τοποθετηθεί μόνιμα στο ήδη υπάρχον θέατρο. Θα δημιουργηθούν χώροι τουαλετών, προβών και φύλαξης των σκηνικών και του βεστιαρίου των ομάδων. Θα γίνει προσπάθεια να υγρομονωθεί το κτίριο και να τοποθετηθεί ψύξη θέρμανση στην πρώτη αίθουσα του θεάτρου και σε μία δεύτερη διαθέσιμη για πρόβες καθώς και μυοκτονία. Η 5η αίθουσα, που είχε προς χρήση η ομάδα ΟΠΤΡΟΝ, θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι θα τη χρειάζονται πιθανά προς χρήση, καθώς έχει βιομηχανικό δάπεδο και είναι κατάλληλη για γυρίσματα τηλεοπτικών σποτ.

Γενικά η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα συνεργασίας, εισακούστηκαν οι προτάσεις και αναμένουμε να δούμε την υλοποίησή τους. Δυστυχώς λόγω της γρήγορης πρόσκλησης, δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν 2-3 ομάδες με τις οποίες δεν είχε επαφές ο δήμος και η κ. Καίτη Μακρή. Γι ΄αυτό καλούνται όσες θεατρικές ομάδες δεν παρέστησαν στη συνάντηση να έρθουν στο ερχόμενο ραντεβού στις αποθήκες.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13:00 θα βρεθούμε όλοι στους χώρους των αποθηκών της Ε.Α.Σ. στο τέρμα της οδού Ρόδου. Σε αυτή τη συνάντηση θα είναι παρόντες, πλην των θεατρικών ομάδων, ο κ. δήμαρχος, ο κ. Δούκας και 2 μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών για να κάνουν αυτοψία στο χώρο και να καταγραφούν οι πιθανές βελτιώσεις που απαιτούνται.

1 Σχόλιο