πάμε μπροστά

Δευτέρα

4

Μάιος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ελευθέρια 2015 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων [Αρχείο pdf]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Αρχεία, Θέατρο, Μουσική, Πολιτισμός

Κοινοποιήθηκε από το γραφείο τύπου του δήμου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα πλαίσια των “Ελευθερίων 2015” που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη από τις 3 μέχρι τις 24 Μαΐου 2015.

Ελευθέρια 2015 (3-24/5/2015)

Μήνυμα Δημάρχου (Ελευθέρια 2015, 3-24/5/2015)

Μήνυμα Δημάρχου (Ελευθέρια 2015, 3-24/5/2015) [Η λέξη «αρδεύουμε» είναι χαρακτηριστική του λόγου του κ. Δημοσθένη Δούκα, τη λέει συχνά στην εκπομπή του Ordo Ab Chao στο ΘράκηΝΕΤ και στο ραδιόφωνο, υποθέτουμε λοιπόν ότι συγγραφέας του σημειώματος του κ. δημάρχου είναι ο ίδιος, ως τελευταίος διευθυντής του πάλαι ποτέ ΑΠΟΚΔΑ και υπεύθυνος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια]

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Κυριακή 3 Μαΐου

11:00 Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Έβρου.

Ομιλία κ. Μόσχου Κούκου με θέμα: “Απελευθέρωση της Θράκης” στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

17:00 Το κουκλοθέατρο “Δίχως Σπίτι”, κείμενο του Βαλκάνη Χρήστου και σε σκηνοθεσία Λάκη Παπάζογλου.

19:00 Το παιδικό θεατρικό έργο “Μας βάλαν τα γυαλιά”, κείμενο του Βαλκάνη Χρήστου και σε σκηνοθεσία Λάκη Παπάζογλου.

21:00 Η θεατρική ομάδα ΤΡΙΑ-33 παρουσιάζει το θεατρικό έργο “ΦΙΑΚΑΣ”, σε κείμενο του Δ.Κ Μισιτζή και σε σκηνοθεσία Λ. Παπάζογλου.

Τρίτη 5 Μαΐου

11:00 – 14:00 Οι μαθητές της Δ/θμιας Εκπαίδευσης “μιλούν” για το Περιβάλλον και την Υγεία.

Συντονισμός – Οργάνωση και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου: κ. Σοφία Τσιροπούλου.

Τετάρτη 6 Μαΐου

19:30 Το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης “Δόμνα Βισβίζη” συνεχίζοντας την παράδοση που έχει στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, παρουσιάζει την κωμωδία “REUNION” σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Βασίλειου Γρένδα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης - Reunion (6/5/2015)

Παρασκευή 8 Μαΐου

20:00 Το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Σάββατο 9 Μαΐου

20:30 “Από τον κλασικισμό στο ρομαντισμό με μουσική δωματίου και λυρικό τραγούδι”

Tο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με αυτή τη συναυλία πραγματοποιεί μια μουσική περιήγηση στις σημαντικές οπερετικές άριες του Gluck, Mozart, Bellini, Saint Saens κ.α. με τη Νάντια Μαλακόζη στο λυρικό τραγούδι και τη Μερόπη Κολλάρου στο πιάνο. Η συναυλία πλαισιώνεται από το πιάνο τρίο με τους Μερόπη Κολλάρου πιάνο, Δέσποινα Λεωντζάκου βιολεντσέλο και Βίκτωρα Ζαζόπουλο βιολί σε έργα μουσικής δωματίου του Mozart, Tschaikowsky κ.α.

Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Μαΐου

21:00 Η Θεατρική Ομάδα Δ.Π.Θ. Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου”, το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες της ομάδας.

Τρίτη 12 Μαΐου

20:00 Η θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Η τελευταία μαύρη γάτα”. Ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους ενάντια στο ρατσισμό, τη μεροληψία και την προκατάληψη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 13 Μαΐου

12:00 Ομιλία του Δρ. Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη για τους μαθητές της Γ΄τάξης των Λυκείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

18:30 Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας Ελευθερώτριας, επίσημη λιτανεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου Αλεξανδρούπολης.

Πέμπτη 14 Μαΐου

20:30 Αναπαράσταση παράδοσης της Εικόνας της Παναγίας Τριφώτισσας από θαλάσσης και έπαρση της συμβολικής σημαίας των “Ελευθερίων” από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη Ευάγγελο (η σημαία των Ελευθερίων βρίσκεται στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και κεντήθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και απεικονίζει τον Θράκα Ιππέα των αρχαίων χρόνων – αργότερα τον συναντούμε ως Άη Γιώργη – και συμβολίζει την αιώνια αναγέννηση της μητέρας φύσης, την αιώνια πάραξη του κακού από το καλό).

Παρασκευή 15 Μαΐου

20:00 Το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης” και ο Λαογραφικός Όμιλος “Ακρίτες” Γερίου Κύπρου συνδιοργανώνουν με το Δήμο Αλεξανδρούπολης παραδοσιακά τραγούδια, έθιμα και χορούς του γάμου από Κύπρο και Θράκη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 16 Μαΐου

20:00 Ανακήρυξη Δ. Νανόπουλου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Κυριακή 17 Μαΐου

20:00 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Τούρκου συγγραφέα Αχμέτ Ουμίτ στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Δευτέρα 18 Μαΐου

20:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση Πολυκοινωνικού στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Τετάρτη 20 Μαΐου

21:00 Ο Όμιλος Ιστορίας και Θεατρικής Έκφρασης του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει τη ρομαντική κωμωδία “Ονειρεύτηκα τη Λυσιστράτη”. Την προσπάθεια αυτή υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Πίνιου Ματούλα και Καφετζή Άθη μαζί με 24 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου που ανήκουν στον Όμιλο.

Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Μαΐου

21:00 Οι σύλλογοι Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Έβρου “Συνεχίζω” και Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν θεατρική παράσταση με την ιδιαίτερα ξεκαρδιστική κωμωδία “Το χωριό των ηλιθίων” του Νιλ Σάϊμον. Τη θεατρική παράσταση ανεβάζει το εργαστήρι “Θεατρική Απόπειρα” στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ (παιδιά και άνεργοι δωρεάν).

Υπεύθυνος: κ. Αναστάσιος Κοντακίδης.

Σάββατο 23 Μαΐου

19:30 Ομιλία του Δρ. Κοινωνικών Επιστημών κ. θεοφάνη Μαλκίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, χορωδία παιδιών με τραγούδια από τον Πόντο με συνοδεία λύρας και θεατρικό δρώμενο με τις μαυροφορεμένες γυναίκες του Πόντου, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία των Ποντιακών Συλλόγων Δήμου Αλεξανδρούπολης προς το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κυριακή 24 Μαΐου

20:30 Ο Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει ένα “Μουσικό Ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν” με αξέχαστες γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Υπεύθυνη: κα. Π. Κουγιουμτζή.