πάμε μπροστά

Παρασκευή

19

Φεβρουάριος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Όμορφες στιγμές συναδελφικής αλληλεγγύης σήμερα μεταξύ Σταύρου Αποστολίδη-Δημήτρη Κολιού με φόντο τη συνέντευξη Σγουρίδη και την μη αναφορά του Maximum σε δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης [ηχητικά]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Δημοσιεύματα, Ελεύθερη Θράκη, Εφημερίδες, Ηχητικά, Φωτογραφίες/Γραφικά

Δημήτρης Κολιός (Maximum FM 93,6) - Σταύρος Αποστολίδης (Status Radio 94,2)

Δημήτρης Κολιός (Maximum FM 93,6) – Σταύρος Αποστολίδης (Status Radio 94,2)

Στο παρελθόν έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στο Σταύρο Αποστολίδη, ήρθε η ώρα σήμερα να του αποδώσουμε τα εύσημα.

Το θέμα ξεκίνησε με τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Δημήτρη Κολιού και του Maximum FM 93,6 με τη συνέντευξη του υφυπουργού κ. Παναγιώτη Σγουρίδη την Τετάρτη 17/2/2016 η οποία έκανε το γύρο της Ελλάδας και οδήγησε στην υποβολή παραίτησής του:

Ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών είπε:  “Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν”.
“Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια” συνέχισε.
Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: “Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;”
“Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως υπάρχουν τα λεφτά…” απάντησε ο κ. Σγουρίδης.
“Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;” επέμεινε ο δημοσιογράφος.
“Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα” σημείωσε ο κ. Σγουρίδης. 

Στη σημερινή του πρωϊνή εκπομπή (της Παρασκευής 19/2/2016) μέσα από τον Status Radio 94,2 FM ο Σταύρος επέλεξε να καυτηριάσει το σημερινό ατόπημα της τοπικής εφημερίδας “Ελεύθερη Θράκη” η οποία δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο “Δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη” μιλούσε για “αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συνέντευξη που έδωσε σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό“. Ο Σταύρος απέδωσε τα εύσημα στο συνάδελφό του για τη δημοσιογραφική επιτυχία της συνέντευξης Σγουρίδη και χαρακτήρισε τη στάση της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη (να δημοσιεύσει την είδηση με γενικόλογη και όχι με ονομαστική αναφορά στο ΜΜΕ που προκάλεσε όλη αυτή την ιστορία, τον Maximum FM) ως “μικροψυχία”, “ανοησία” και “χαζομάρα”.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κολιός μαθαίνοντας τα εύσημα που του απέδωσε ο Σταύρος, τον ευχαρίστησε δημόσια γι’ αυτό.

Ακούστε τα σημερινά ηχητικά (σε Status Radio 94,2 και Maximum FM 93,6), τη συνέντευξη του υφυπουργού κ. Σγουρίδη που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ πανελλαδικά και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Θράκη”…

Όμορφες ραδιοφωνικές στιγμές συναδελφικής αλληλεγγύης, στον αέρα της πόλης μας από δύο δημοσιογράφους που ανταγωνίζονται καθημερινά, τις ίδιες ώρες περίπου, να ενημερώσουν τους συνδημότες τους, με φόντο την απογοητευτική στάση της τοπικής εφημερίδας…

Ένα μεγάλο μπράβο στο Σταύρο Αποστολίδη και το Δημήτρη Κολιό, προσοχή “Ελεύθερη Θράκη”, ελπίζουμε η παράλειψη αναφοράς του Μaximum να έγινε από… κεκτημένη ταχύτητα…


Ελεύθερη Θράκη (19/2/2016, Σελ.1)

Δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη (Ελεύθερη Θράκη 19/2/2016, Σελ.3)

Δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη (Ελεύθερη Θράκη 19/2/2016, Σελ.3)

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης (Η Γνώμη, 19/2/2016, Σελ.4)

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης (Η Γνώμη, 19/2/2016, Σελ.4)

Ο αναδημοσιεύσας, του αναδημοσιεύσαντος;

Η Ελεύθερη Θράκη πιθανότατα διαβάζει (και αναδημοσιεύει) zougla.gr! Το ακριβές κείμενο που (αναδημοσιεύει χωρίς να αναφέρει πηγή) η εφημερίδα το βρήκαμε στο zougla.gr! Το άρθρο μάλιστα, όπως πολύ σωστά μας θύμισε ο φίλος Βασίλης, έχει τρεις ανακρίβειες εκτός της μη αναφοράς του Maximum FM 93,6:

  1. Ο τίτλος. Επισήμως δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή η παραίτηση αφού ο πρωθυπουργός απουσιάζει στις Βρυξέλλες και η επίσημη απόφαση θα ληφθεί μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.
  2. Αναφέρει τον κ. Σγουρίδη ως βουλευτή. Ο κ. Σγουρίδης δεν είναι βουλευτής αλλά εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός.
  3. Γράφει για λεπτούς χειρισμούς, από πλευράς πρωθυπουργού, στο συγκεκριμένο ζήτημα λόγω της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας (153 βουλευτές).

Δυστυχώς οι αυτούσιες αντιγραφές-αναδημοσιεύσεις χρειάζονται μεγάλη προσοχή, πρέπει να εμπιστεύεσαι απόλυτα και να θεωρείς ως υπερβολικά αξιόπιστη την ιστοσελίδα απ’ όπου αντλείς την πληροφόρησή σου εφόσον επιλέξεις να μην τσεκάρεις τίποτε… Κρίμα…